Dag 1: stagnatie is achteruitgang
donderdag 3 januari 2019

Het is weer zo ver; de week waar we het hele seizoen naar uitkijken is aangebroken, het trainingskamp in het altijd zonnige Benidorm. Om 03:15 uur stond de bus klaar op sportpark de Strijphorst en gelukkig waren alle spelers en begeleiders keurig op tijd aanwezig. We bedanken Work Specialist Uitzendbureau voor het sponsoren van deze busreis, top! Helaas kan onze vaste reisleider Jacobus dit jaar niet mee. Gelukkig verloopt zijn herstel voorspoedig en we hopen dat hij er volgend jaar weer bij is. Dit jaar zijn er meerdere vervangers opgetrommeld om Jaco zijn grote verantwoordelijkheden op zich te nemen. Vooral Perry neemt zijn taak zeer serieus en valt direct positief op. Onderweg naar Schiphol zat Sjaak al na 5 minuten zijn favoriete nummer van David Bowie te zingen voor trainer Piet Boon, onze local hero.

Na een voorspoedige vlucht kwamen we rond 10:00 uur aan in Alicante en werden we meteen overgoten met Spaanse zonnestralen. Bij de bagageband kon het grootste kind van de groep het niet laten om zijn jaarlijkse grap uit te halen bij één van de nieuwelingen. Mark Post trapte hier met open ogen in en ging druk op zoek naar de tas met oranje wedstrijdkleding. Nadat alle koffers van de band waren, was Mark ten einde raad en al onderweg naar de bagagetoevoer om zijn achtergebleven tas zelfstandig uit het ruim te halen. Uiteindelijk had Mark als allerlaatste door dat zijn tas al door iemand anders achter een pilaar was gezet en konden we eindelijk onze reis richting Benidorm vervolgen. Deze eerstejaars moet nog een hoop leren.

In het hotel kwamen we meteen in een warm bad terecht tussen verschillende oude bekenden, met als hoogtepunt onze grote vriend(in) Gonzalo. Dit jaar verblijven we voor het eerst in de tweede toren van Hotel Poseidon. We moesten nog wel een klein uurtje wachten voordat de kamers gereed waren. Nigel had hier zichtbaar moeite mee en betitelde dit als wanbeleid. Dit klonk vader Dick bekend in de oren.

Na een stevige lunch was de groep klaar om de eerste training van 2019 af te werken. Rond 15:00 uur werden de mannen onder luid applaus en gejuich van de meegereisde supporters ontvangen op het strand van Benidorm. Bij de traditionele rots-tot-rotsloop hadden we dit jaar maar liefst drie deelnemers vanuit de begeleiding; leider Dick, vlaggenist Alexander en El Presidente (Erik). Erik was zichzelf in de bus al aan het indekken over zijn slechte trainingsvoorbereiding op dit trainingskamp. We zijn benieuwd hoe lang hij het dit jaar volhoudt… Zijn beperkte voorbereiding bleef tijdens de loop niet onopgemerkt. Dick en Alexander vielen daarentegen in positieve zin op en menig speler moest zich flink inspannen om hen voor te blijven. De loop werd vervolgd met de favoriete oefeningen van Sjaak, waarbij de bovenbenen en buikspiertjes nog even goed aangepakt werden. Vooral Joey was hier erg content mee en hij was de eerste waarbij zijn anaerobe drempel werd aangetikt.

Nadat de mannen bijna 1,5 uur hard gewerkt hebben in het mulle zand, was het tijd voor een nieuwsjaartoost met de supporters. Deze eerste dag werd afgesloten met een diner en een potje kaarten in de lobby, waarna iedereen vroeg zijn bed op zocht. Morgen wacht weer een lange dag met onder andere een pittige veldtraining.

Tot morgen.
Anton

Advertentie

Condubouw