‘DRAAIBOEK KERSTRAD 2018 VOORTIJDIG UITGELEKT’
vrijdag 21 december 2018

Aan het begin van deze heugelijke vrijdagmiddag ontvingen wij meerdere berichten van lokale media dat het draaiboek voor het Kerstrad van 2018 voortijdig is uitgelekt. De nieuwe organisatie schijnt uiterst onzorgvuldig te werk te zijn gegaan met de notulen van de laatste vergaderingen voorafgaand aan het evenement der evenementen. Het wekelijks dagblad ‘De Poeldijker’ maakt er vandaag zelfs al melding van dat de organisatie van het Kerstrad op Verburch druk bezig is om haar draaiboek voor zaterdag 29 december compleet om te gooien n.a.v. de gelekte informatie.

Uiteraard zijn de lezers van dit nieuwsbericht ook bijzonder benieuwd wat er in het beruchte draaiboek staat. Wij hebben getracht alle belangrijke informatie zorgvuldig op een rijtje te zetten. Dit doen wij puur om de lezers te informeren. Er is nog niemand van het ‘Ministerie van Feest’ beschikbaar geweest om te bevestigen of te ontkennen dat de gelekte informatie daadwerkelijk klopt.

Uit de notulen van de allerlaatste vergadering blijkt dat de deuren van de Sosefhal om 14:00 uur worden geopend. De presentatoren van de dag zijn (the one and only) Rob Thoen en het aanstormende presentatietalent Mark Post. Er zullen (traditiegetrouw) kerstdames aanwezig zijn om loten aan de man te brengen. Wanneer de eerste rondes zijn uitverkocht, zal er worden getracht om omstreeks 15:00 uur voor de eerste maal aan het rad te draaien. De eerste prijs die op het spel staat is naar verluid een schitterende anthurium van Amazone Plants en Richard van der Lugt zal aan de haal gaan met dit mooie plantje.

Zo rond 15:14 uur zal Rob Thoen de eerste Superronde aankondigen. Helaas is er in deze Superronde nog geen fiets te winnen, dus Barry Dukker moet nog even geduld opbrengen. Het tweede pondje paling zal deze zaterdag worden gewonnen door Mitchell Vlielander. Ondanks een goedwillend advies van Rob Thoen om geen paling door de Sosefhal te gooien, begint het al behoorlijk naar paling te ruiken om 15:20 uur.

Om 15:37 uur zal er blinde paniek zijn in de ogen van de nieuwbakken organisatie. Het rad kapt er mee. Uit het niets stapt er een held uit het publiek om de vertrouwde reparatieronde vorm te geven. Er wordt nog vele malen een slinger aan het rad gegeven, alvorens er stipt 16:00 uur een pauze wordt ingelast om de focus even te verzetten. Vanuit alle ‘tafelkopers’ zal een afgevaardigde op het podium worden geroepen voor het pauzespel. Uiteindelijk gaat SV Honselersdijk S6 er met de hoofdprijs vandoor, wat geen verrassing is vanwege het feit dat deze mannen het spel hebben voorgesteld.

Na de pauze staan er nog mooie prijzen op het spel. Ab van Dijk gaat naar huis met twee saunabonnen van Avilas, Erik Sosef wint een vuurwerkbon, Tim Post weet twee bierbonnen voor Café bij ’t Hof in zijn bezit te krijgen én uiteraard wint Barry Dukker in Superronde 5 de fiets. Tussendoor is bij de teamronde het zeuvende de gelukkige winnaar geworden van 5 kannen bier. In de allerlaatste Superronde is er een TV te winnen, welke is gesponsord door Prins Group. Deze zal worden gewonnen door de schoondochter van de penningmeester.

Nadat alle prijzen zijn vergeven, bedanken Rob Thoen en Mark Post iedereen voor zijn gulle giften en wordt het tijd om de zaal speelklaar te maken voor het feestmaal van de dag: de Kerstrad 2018 Party. Deze zal worden afgetrapt rond de klok van 18:07 uur. Iedereen die op dat moment ‘vers’ zal binnen komen wandelen, komt in een walm van paling terecht. Alles wat niet naar paling ruikt, zal ruiken naar opgedroogd bier of wijn in combinatie met sausvlekken van broodjes hamburger. Een enkeling zal circa 20:00 uur moeite hebben om de avond vol te maken en vroegtijdig de uitgang opzoeken. Nog geen twee uur later heeft werkelijk iedereen zijn zakken gevuld en wordt het tijd om af te druipen. Opportunistische Kerstrad-gangers zullen nog trachten om bekleed met een merkwaardige geur de nodige dranklokalen te betreden, maar eenieder weet dat dit niet heel veel zin meer heeft. Op de zondag zal iedereen met een gepaste trots wakker worden over wat er die dag daarvoor is gepresteerd. Met zijn allen kunnen we uiteindelijk weer zeggen dat het een geslaagd feestje was in Honselersdijk.

Wij zijn zeer benieuwd of de gelekte notulen van notulist Richard op enige waarheid berusten. Maar we wilden jullie deze informatie zeker niet onthouden. Wat we wel weten is dat wij er zelf erg veel zin in hebben en dus graag zeggen: tot morgen, tot Kerstrad!

Advertentie

jem-id