Vrijwilliger van de Maand: Miranda van Marrewijk
woensdag 28 november 2018

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, benoemen we in 2018 elke maand iemand tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

Vorige maand werd Marnix Alsemgeest met de uitverkiezing in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor de club. Dit betekent dat we dit kalenderjaar nog 2 maal een vrijwilliger uit zullen roepen tot Vrijwilliger van de Maand: voor de maanden november en december.

De Vrijwilliger van de Maand voor november is Miranda van Marrewijk (51 jaar). Miranda komt al ongeveer 13 jaar lang op de vereniging en is vanaf haar eerste moment bij S.V. Honselersdijk betrokken bij diverse vrijwilligerstaken. In onderstaand interview vertelt Miranda graag over haar leuke ervaringen die zij als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk in de afgelopen jaren heeft opgedaan. Op de avond van het interview was het tijd voor een van de favoriete evenementen waarbij Miranda in de organisatie helpt: het Sinterklaasfeest.

Welke werkzaamheden verricht je momenteel en heb je in het verleden verricht als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk?
"Momenteel ben ik lid van de evenementencommissie en zit ik in het bestuur van de businessclub, De Club Van Honsel (DCVH). Vanaf het eerste moment dat ik op de voetbal kwam, zo'n 13 jaar geleden toen mijn oudste zoon Joey begon met voetballen, ben ik direct door Jolanda Bimmel en Trudie van Giesen gevraagd om plaats te nemen in de evenementencommissie. Hierbij help ik onder meer met het organiseren van het Sinterklaasfeest, het casinofeest, het ouder-kind voetbal, de jeugdpubquiz en vroeger ook het griezelfeest.
Zo'n 8 jaar terug werd ik door Erik Sosef, toenmalig voorzitter van DCVH, gevraagd om in het bestuur van DCVH toe te treden, waar ik met alle plezier nog steeds mijn taken uitvoer."

Wat geeft je voldoening bij het uitvoeren van het vrijwilligerswerk?
"Het is super om te zien dat de kinderen waarvoor we de evenementen organiseren het naar hun zin hebben. Het leukste is het Sinterklaasfeest, zoals de kinderen nu bezig zijn op het hoofdveld met de spelletjes is fantastisch! Het is ook goed om te zien op welke manier de trainers en spelers van de selectie hierbij worden betrokken.
Bij De Club Van Honsel vind ik het erg leuk om de diversiteit van alle bedrijven die lid zijn van de businessclub te ervaren. Op voorhand kent iedereen de namen van de bedrijven wel, maar er zit vaak veel meer achter dan je denkt. Tijdens de uitstapjes naar de bedrijven die we organiseren maak je op een interessante wijze kennis met de bedrijven."

Heb je zelf ook nog hobby's?
"Ik heb niet gevoetbald, hooguit een paar keer met het schoolvoetbal van vroeger, haha. Echter sport ik wel zeer regelmatig: tennissen en wielrennen zijn m'n 2 grootste hobby's."

Wat zijn je absolute hoogtepunten bij S.V. Honselersdijk?
"Een van de leukste dingen die ik bij S.V. Honselersdijk heb meegemaakt, is het griezelfeest van een aantal jaar geleden met Toon Brouwer. Toon pakte zijn rol zo goed op dat alle kinderen echt heel bang de desbetreffende kleedkamer verlieten, het was leuk om te zien dat zulke evenementen echt leven bij de jeugd."

Wil je nog iets anders kwijt aan de leden van S.V. Honselersdijk?
"We hebben inmiddels een vast groepje vrijwilligers binnen de evenementencommissie, maar we kunnen altijd nog wat extra handen gebruiken. Dus als mensen zich aan willen melden, zou dit super zijn! Aanmelden kan bij Trudie van Giesen of bij mij."

Hierbij willen we Miranda van Marrewijk bedanken voor haar jarenlange inzet voor de club en we wensen Miranda nog heel veel succes en plezier toe toe als vrijwilliger bij S.V. Honselersdijk! Als cadeau heeft Miranda een Activity Tracker horloge ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden. Tijdens het Sinterklaasfeest hebben we Miranda samen met wat spelers van de selectie en enkele zwarte pieten op de foto gezet.

Volgende maand zetten we voor het laatst dit jaar een vrijwilliger expliciet in het zonnetje. Uiteraard zullen we dan ook uitgebreid terugblikken op alle vrijwilligers die dit kalenderjaar tot Vrijwilliger van de Maand zijn uitgeroepen.

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek