1986 Volgende stap: een sporthal!
maandag 27 september 2004

Eind 1983 werd gewag gemaakt van het onderzoek naar de mogelijkheid om een sporthal te bouwen in Honselersdijk. Op vrijdag 7 maart 1986 stond `ie er en vond de officiële opening plaats.
In de tussenliggende periode werd er een imposante klus geklaard. Die Honselersdijk nóg meer aan het sporten moest brengen. De doelstelling liet aan duidelijkheid wat dat betreft niets te wensen over: de omni-vereniging stelt zich ten doel het doen beoefenen en het bevorderen van sport in de meest uitgebreide zin.
Een omni-vereniging? Inderdaad, onze SV ging op in een groter geheel. Een eigen voorstel overigens. Dat door de gemeente werd omarmd.
SV Honselersdijk zag het absoluut zitten, zo`n multifunctionele sporthal. Voorzitter Wim Lugtenburg getuigde van een vooruitziende blik, door de komst van de sporthal onder meer op te hangen aan het feit dat men in de toekomst over veel meer vrije tijd zou gaan beschikken.
Maar, niet iedereen stond te trappelen. Gymnastiekvereniging UDI bijvoorbeeld, probeerde actief de hakken in het zand te zetten. Het Honselse streven, met onze eigen SV als grote initiator, werd simpelweg als bedreigend ervaren.
Er moest heel wat kou uit de lucht worden gehaald. Maar ook financieel gezien had één en ander nogal wat voeten in aarde. Het is écht een megaklus geweest, indertijd, dat gebouw waar wij nu nog steeds tot volle tevredenheid gebruik van maken.
Echt véél sportiever heeft de sporthal Honselersdijk uiteindelijk niet gemaakt. Wat dat betreft lijkt het legitiem de vraag te stellen, of de oorspronkelijke doelstelling wel gehaald is.
De omni-vereniging SV Honselersdijk startte – naast natuurlijk onze eigen SV – met een gymvereniging, een badmintonvereniging en wielertoerclub Glazen Stad. Welnu, we weten wat daar allemaal nog van resteert…
Met ruim 900 leden waren we toen plots wél de grootste vereniging van de gemeente Naaldwijk. Jan Bogaard – inderdaad, dezelfde die nu alweer meer dan een decennium aan óns roer staat – werd benoemd tot voorzitter.
Wat startte met een onderzoekscommissie bestaande uit drie SVH-bestuursleden en twee bestuursleden van de Vereniging Dijkse Belangen, eindigde met een sportief openingsspektakel. Waarbij zelfs, met de Olympische gedachte in het voorhoofd, een omnivuur werd ontstoken.
Na twee dagen sporthal – de officiële opening werd gevolgd door een open dag op zaterdag 8 maart 1986 – durfde de openingscommissie reeds aan het papier toe te vertrouwen, dat zij vast hadden kunnen stellen dat de hal in een heel grote behoefte voorziet. Da`s knap, als je dat al na 2 dagen kunt zeggen. Daarnaast spraken zij de hoop uit, dat sport in Honselersdijk een grote bloeiperiode zou gaan doormaken.
Wel, door het laatste kunnen we gevoeglijk een streep halen. Maar de sporthal staat er. En wij kunnen in ieder geval niet meer zonder…
Zelfs nu, bijna twintig jaar later, mag je nog spreken van een luxe. Dat hebben ze toen toch maar mooi voor elkaar gebokst!

Advertentie

Prins Group