Vanuit de kantine....
zondag 24 juni 2018

Door: Bestuurslid kantinezaken Kim van Zanten

De laatste zaterdag, het laatste evenement
Afgelopen weekend was de laatste zaterdag, het laatste evenement van het seizoen 2017/2018 bij S.V. Honselersdijk. Een zeer geslaagd Coppa Il Terzo Tempo toernooi en een gezellig afsluiting van De Club van Honsel.
Bij S.V. Honselersdijk staan we erom bekend dat we vieren wat we vieren kunnen.
Vooral die “vele handen” is een belangrijk ingrediënt om tot een groot feest te komen. Ik weet het, het klinkt cliché, maar ik wil het toch weer even benadrukken: vele handen maken licht werk! Het gehele seizoen, maar zeker ook wanneer het einde van het seizoen nadert, we al een beetje “voetbal-moe” raken en de frequentie van de feesten juist in de laatste maand nog eens extra omhoog gaat. Wat is er ontzettend hard gewerkt door iedereen! Als bestuurslid kantinezaken ben ik ontzettend blij én trots op alle vrijwilligers die het gehele seizoen, tot de laatste zaterdag/het laatste evenement achter de bar en in de keuken geholpen hebben. Hartelijk dank!

Trouwe vrijwilligers bedankt!
De afgelopen weken hebben we een aantal trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit omdat ze na vele jaren keuken- en bardienst draaien, met ingang van het nieuwe seizoen gaan stoppen. Gelukkig niet omdat ze het niet naar hun zin hadden, maar vanwege werk in het buitenland, het niet meer kunnen combineren met ander vrijwilligerswerk, een andere sport of omdat ze na heel veel jaren bar- en keukendienst draaien, aan een andere uitdaging toe zijn.
Vanuit Kantinezaken en het Bestuur van S.V. Honselersdijk hebben we Jos Vijverberg, André Gerrebrands,
Marcel Vis, Marco Zwinkels, Roel van Meurs, Dick Hendriks, Linda Vollebregt en Wendy v/d Helm met een kleine attentie persoonlijk bedankt voor hun jarenlange, trouwe, fantastische inzet!

Enquête kantinezaken
Als bestuurslid kantinezaken hecht ik veel waarde aan persoonlijk contact. In combinatie met mijn gezin, privé en werk is het niet altijd mogelijk om alle barteams frequent te bezoeken en te spreken.
Omdat ik het belangrijk vindt om te weten hoe de bar-/keukenvrijwilligers op dit moment hun vrijwilligerswerk ervaren en waar zij eventuele uitdagingen/ knelpunten/ verbeteringen zien liggen, heb ik onlangs een enquête verspreid.
Van de circa 76 verstuurde enquêtes zijn er 36 ingevuld. Dit komt neer op 47% en is een mooi percentage om over een representatief onderzoek te spreken. Er zijn hele waardevolle antwoorden gegeven, zowel concreet voor de korte termijn, als wensen en verbeteringen voor de langer termijn. De komende maanden ga ik een en ander in kaart brengen en kom er op een later moment bij jullie op terug. Voor nu wil ik alle vrijwilligers die de moeite hebben genomen om de enquête in te vullen, hartelijk bedanken!

Vacatures nieuwe seizoen
Zoals jullie eerder in dit bericht hebben kunnen lezen, stoppen acht vrijwilligers. Ze stonden ingedeeld op verschillende plekken en tijden: de keuken, de bar, openen, ochtend, middag, avond, zaterdag, door de weeks…..en hadden ontzettend veel ervaring.
Jullie zullen begrijpen dat het weer een aardige klus wordt om de komende maanden de bezetting weer rond te krijgen en de nieuwe vrijwilligers in te werken. Daarom vraag ik jullie om met mij mee te denken hoe we dit zo snel mogelijk weer geregeld kunnen krijgen.
Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om 1x per 4 weken of 8 weken in de keuken of achter de bar te helpen? Of vind je het leuk om nieuwe vrijwilligers in te werken? Laat het mij graag weten! Dit kan via: 06-54912050

Op dit moment staan deze vacatures open:

- 7.15 – 10.00 uur openen – 1x per 4 weken
We zijn op zoek naar 2 vroege vogels die het gebouw kunnen openen. Uiteraard worden jullie ingewerkt. Samen zorg je ervoor dat de voorraad in de koelkasten wordt aangevuld en dat de (simpele) voorbereidingen in de keuken worden gedaan, denk aan het maken van broodjes ham/ kaas en snacks en tosti’s ontdooien.
Er is nog weinig bezoek, dus je verkoopt voornamelijk koffie en thee. Zo kun je in alle rust voorbereidingen treffen en rustig wakker worden. Muziekje aan, maak het gezellig, voor je het weet, is het 10.00 uur en word je door het volgende team alweer afgelost.

- 10.00 – 13.00 uur keukendienst – 1x per 4 of 8 weken
Vind je de keuken leuk, maar weet je nog niet zo goed hoe het werkt? Wil je rustig ervaring opdoen en nog niet direct veel bakken? Dan is dit een mooie tijd om keukendienst te draaien. Uiteraard word je ingewerkt. En de openers zorgen voor een goede voorbereidingen, waardoor jij je alleen maar hoeft te richten op de bestellingen die vanaf dat moment binnen komen. Indien het wat drukker wordt, zo rond 12.00 uur, kan er altijd iemand van achter de bar bijspringen. Je bent immers samen één team, dus je helpt elkaar waar nodig.

- 10.00 – 13.00 uur bardienst – 1x per 4 of 8 weken
Wil je graag mensen leren kennen? Vind je het leuk om een praatje te maken? En mensen blij te maken met iets te drinken of te eten? Kom dan achter de bar helpen! Je word uiteraard ingewerkt en mag zelf aangeven of je het komende seizoen 1x per 4 weken of 1x per 8 weken bardienst wil draaien. Je staat met 3-4 personen, waarvan 1 keukendienst en 2-3 mensen achter de bar. Samen maak je er een gezellig dienst van.

- Evenementen en toernooien – op afroep
Zou je ook graag je steentje bij willen dragen, omdat je weet dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan, maar is het voor jou lastig om in een structureel rooster mee te draaien? Geen probleem! Meld je aan voor bar-/ keukendiensten tijdens evenementen en toernooien. Denk hierbij aan een pub quiz, een nieuwjaarsreceptie, een toernooi etc.
Veel data ten behoeve van het seizoen 2018/2019 worden in september a.s. al vastgezet. Zo kun je je tijdig aanmelden en ze alvast vrij houden in je agenda.

Tot slot
Inmiddels zit mijn eerste jaar als bestuurslid kantinezaken er al weer op. Echt heel wat anders dan secretaris! Maar erg leuk om te doen. Het eerste jaar stond vooral in het teken van kennismaken, ontdekken, leren, opzetten etc. Ook volgend seizoen ga ik hier graag, samen met jullie, mee verder.
Maar nu eerst even vrij, zomer en vakantie. Ik kijk er naar uit. En ik verwacht jullie ook. Heel erg bedankt voor al jullie inspanningen het afgelopen seizoen, geniet van een welverdiende zomer/vakantie en graag tot half augustus!

Kim van Zanten

Advertentie

Zoomin'