S.V. Honselersdijk naar de finale van de Nacompetitie
zondag 10 juni 2018

Op een goed gevuld sportpark de Strijphorst heeft de S.V Honselersdijk een historische prestatie geleverd door topfavoriet Valken’68 met een zevenklapper terug te sturen naar Valkenburg. De ploeg van Piet Boon strijd a.s. zaterdag thuis in de finale van de nacompetitie tegen Sparta AV. De Honselse ploeg krijgt zaterdag de kans om voor het eerst in de historie te promoveren naar de eerste klasse. Op 31 mei 2003 lukte dit net niet toen Lyra in de finale van de nacompetitie met 2-1 te sterk was. Door de eclatante overwinning gaat de ploeg van Piet Boon als favoriet de finale in. Twee jaar geleden stond S.V. Honselersdijk ook in de finale tegen KMD voor een plaats in de 2e klasse. Het gelijke spel was voldoende voor promotie naar de 2e klasse en een waar oranje feest barstte los. Wie weet wat het zaterdag gaat worden op een oranje gekleurd Strijphorst.

Afgelopen week vierde Valken’68 zijn 50 jarig bestaan van de vereniging met een groot feest. Het zou mooi zijn dit een vervolg te geven door nog 2 feestjes te vieren, het winnen van de halve finale en finale in de nacompetitie. Maar in de hel van de Strijphorst werd het een ware martelgang voor de Valkenburgers. Met maar liefs 7-0 kreeg Valken’68 klop door een zeer effectief S.V. Honselersdijk. De dijkenaars speelden een perfecte wedstrijd in de beste wedstrijd van het seizoen door een collectief en strijdbaar elftal wat vocht voor elke meter. Dit resulteerde in een bizarre uitslag en dat nog wel in de nacompetitie tegen een topploeg als Valken’68. Voor S.V. Honselersdijk een extra opsteker voor de finale tegen Sparta AV.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Valken’68 werden de spelers verwelkomt door een hels vuurwerk en oranje fakkels wat een prachtige sfeer creëerde.
In het eerste kwartier werd de basis gelegd voor de ruime overwinning. De man van het eerste kwartier was Nando Kok. Hij leverde 2 assists af en was betrokken bij de gekregen penalty. De Valkenburgers waren in het begin wel de bovenliggende partij. In de 7e minuut had spits Robbert van Delft van Valken’68 een open kans, maar de zeer scherp spelende Michel van Giesen wist de bal uiteindelijk over het eigen doel te werken tot corner. Valken’68 dacht waarschijnlijk de S.V. Honselersdijk in hun greep te hebben, maar daar dacht Leon de Brabander anders over. In de 10e minuut onderbrak hij de aanval van Valken’68 en werd Nando Kok diep aangespeeld. Bij de achter lijn legde hij bal terug op de inkomende Youri Riepe die de openingstreffer maakte,1-0. Nauwelijks 4 minuten later kregen de Valkenburgers de volgende klap te verwerken. Het was Nando Kok die Tom van Veen aanspeelde en met een paar bewegingen maakte hij zich vrij en schoot onhoudbaar in voor de kansloze keeper Erwin van der Nagel, 2-0. Een ideaal scenario voor de thuisploeg. Valken’68 moest nu komen en toch wat risico nemen. Maar veel kon de ploeg niet uitrichten voor het doel van keeper Boy Zuiderwijk. In de 21e minuut was het wel even schrikken toen op rechts van grote afstand op de paal werd geschoten. Voor de thuisploeg was het heerlijk voetballen. Het was niet te geloven hoeveel ruimte de ploeg kreeg en kon dan ook naar harte lust de ene na de andere aanval opbouwen. In de 28e minuut was het Angelo Zwirs die een omhaal maar net langs het doel zag gaan. Valken’68 zakte diep weg en de verdediging werd aan alle kanten voorbij gelopen. In de 33e minuut was het Nando Kok die het strafgebied op zocht en makkelijk Arjan Haasnoot passeerde, maar de verdediger haalde Nando alsnog onderuit en scheidsrechter Post wees naar de penaltystip. Volgens velen een te gemakkelijk gegeven strafschop, maar scheidsrechter Post stond er boven op, dus hij zal wel meer gezien hebben. Een klusje voor Tom van Veen en hoewel er een voet van keeper Erwin van der Nagel er nog bij zat, verdween de bal toch in het doel, 3-0.
Na de rust was bij Valken’68 van enig herstel weinig te merken. De ploeg mistte de wil en de agressiviteit die nodig zijn om er nog een wedstrijd van te maken. Ze toonden geen durf en lieten zich als een mak schaap naar de slachtbank voeren. Net na de rust was het zeker over voor de Valkenburgers. Er zou nog hoop zijn geweest indien snel de tegen goal zou vallen, maar de bal lag al weer snel achter keeper Erwin van der Nagel, nadat Angelo Zwirs knap vrij werd gespeeld door Joey Valstar. Alleen voor de keeper maakte Angelo er 4-0 van. De honselse locomotief denderde de 2e helft in vol tempo door. Er was geen houden aan voor de Valkse verdediging en het aanvals trio Van Veen, Zwirs en Kok konden zich naar harte lust uitleven. Valken’68 werd er wat geïrriteerd door en er werden nogal harde overtredingen uitgedeeld. Scheidsrechter Post kon niets anders doen dan de gele kaarten uitdelen aan de tegenstander. De score liep snel op. Uit een corner kopte Pawel Rubin hard in. De bal werd nog met de hand tegen gehouden maar de bal bleek al de lijn gepasseerd te zijn, 5-0. In de 59e minuut een vrije trap van uitblinker Tom van Veen die in de kruising belandde, 6-0. Hierna werd er druk gewisseld door trainer Piet Boon om geen blessure en onnodige gele kaarten op te lopen. Een kwartier voor tijd verliet een deel van de aanhang van Valkenburg al het sportpark in deze eenzijdige wedstrijd. Ze konden de afgang schijnbaar niet meer aan zien. In de 83e minuut was het een knappe solo van Tom van Veen die er nog 7-0 van maakte. Veel tijd trok scheidsrechter Post er niet bij en was de finale een feit.

Na het laatste fluitsignaal, kon het feest losbarsten, want dit moest wel even gevierd worden.
A.s zaterdag wordt het een belangrijke dag in de geschiedenis van S.V. Honselersdijk. S.V. Honselersdijk ontvangt de andere finalist, Spart AV uit Rotterdam. Mocht S.V. Honselersdijk als winnaar uit de strijd komen, dan speelt het voor het eerst in de historie in de 1e klasse.