Definitief veilig en zicht op derde periodetitel
zondag 15 april 2018

S.V. Honselersdijk pakte thuis op de Strijphorst een nuttige overwinning en stuurde SVC’08 met een 2-1 nederlaag naar huis. Door de overwinning speelt de ploeg van Piet Boon ook volgend jaar in de 2e klasse en doet het nog steeds mee in de race voor de 3e periodetitel.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Leon de Brabander gehuldigd voor het spelen van zijn 300e wedstrijd in het eerste elftal van S.V. Honselersdijk. Hij werd door voorzitter Erik Sosef in het zonnetje gezet.

De eerste helft was het genieten langs de lijn, voor de Dijkse supporters. De thuisploeg speelde een perfecte eerste helft en had eigenlijk toen al meer afstand moeten nemen. Het speelde gedreven en liet de bal snel rond gaan. SVC’08 kreeg niet de mogelijkheid om maar iets van een aanval op te zetten. In de 7e minuut was Nando Kok dicht bij een treffer, maar voor keeper Joey Vos kwam hij een teen lengte te kort. Maar in de 9e minuut was het al raak. Jubilaris Leon de Brabander stoorde vroeg de opbouw van SVC’08 en bracht Youri Riepe in balbezit. Leon liep zelf door en vroeg om de bal. Youri trachtte Leon te bereiken, maar dat mislukte. Yoeri bleef in balbezit, kapte zijn tegenstander uit en knalde de bal fantastisch in de kruising achter de verbouwereerde keeper Joey Vos, 1-0. Zelfs de meegereisde SVC’08 supporters hadden hier een applaus voor over. De druk bleef groot voor het doel van de Hagenaars. Even later testte Angelo Zwirs met een knappe omhaal het reactievermogen van keeper Joey Vos, die knap reageerde door de bal net onder de lat weg te tikken. Het tempo van de thuisploeg bleef hoog en de spelers wisten elkaar makkelijk te vinden. Halverwege de 1e helft een outbal van Pawel Rubin op Tom van Veen. Tom wist het strafschopgebied binnen te dringen en de pass te geven op de vrijstaande Nando Kok. De uithaal van Nando werd half geraakt en keeper Joey Vos kon zo de bal oprapen. Ook uit een corner wist Pawel Rubin een kopkans niet te verzilveren. In deze fase had de ploeg van Piet Boon een groot overwicht en verzaakte het om de Hagenaars op grotere afstand te zetten. En in de 39e minuut kwam toch onverwachts de gelijkmaker. SVC’08 had zich tot die tijd nog weinig laten zien, maar kreeg op rechts de vrije ruimte en die werd goed uitgespeeld. De voorzet werd op maat geleverd bij Michael de Niet en die schoof de bal buiten bereik van keeper Boy Zuiderwijk binnen, 1-1. Lang konden de Hagenaars niet genieten. Het was Tom van Veen die langs een paar tegenstanders glipte en schoot van grote afstand op het doel. Met zijn schot verraste hij keeper Joey Vos die de bal al grabbelend achter zich liet, 2-1.

In de tweede helft was er niet veel meer over van de zo dynamisch spelende Dijkenaars. Het werd een beetje overbluft door het agressiever spelende SVC’08. De lange bal werd gehanteerd om het S.V. Honselersdijk moeilijk te maken. Het middenveld werd regelmatig overgeslagen en de bal werd constant in het doelgebied gepompt. Hierdoor ontstonden diverse hachelijke situaties waaruit corners en dodelijke spelmomenten het de verdediging van de thuisploeg moeilijk maakte. Maar het vizier van de Hagenaars stond niet scherp genoeg om het keeper Boy Zuiderwijk moeilijk te maken. In de 70e minuut een schouderblessure voor Leon de Brabander en hij moest het veld verlaten in zijn jubileumwedstrijd. Een kwartier voor tijd zette SVC’08 nog even aan via Michael de Niet. Hij drong ver het strafschopgebied binnen, maar Marcel Bruggeling wist op tijd zijn schot te blokken. Ook een vrije trap in blessure tijd na vasthouden door Pawel Rubin werd hoog over geschoten. Niet veel later floot scheidsrechter Turk voor het einde van de wedstrijd.

Met nog 4 wedstrijden te gaan, gaat S.V. Honselersdijk zaterdag op bezoek bij het Leidse RCL, de nummer 9 in de ranglijst.

Opstelling:
Boy Zuiderwijk, Pawel Rubin, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Branco Kok, Joey Valstar , Youri Riepe, Leon de Brabander (Nigel Hendriks), Angelo Zwirs (-86 Luke Groenenboom) , Nando Kok, Tom van Veen

Door: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Advertentie

Prins Group