Trainingskamp Benidorm dag 1
maandag 5 januari 2015

Het is vroeg opstaan voor de spelers en staf van de selectie van S.V. Honselersdijk. Het vliegtuig zou 07:00 uur opstijgen vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Benidorm, wat betekent dat iedereen uiterlijk om 04:30 uur werd verwacht op Sportpark De Strijphorst. Echter was het pas 04:45 uur voordat echt iedereen present was. Michel van Giessen moest zich na een wilde nacht, te laat laten wekken door moederlief en Niels Bransen had op de valreep nog een klus te doen.

Tijdens de reis naar trainingskamp zijn vooraf de taken verdeeld door de technische staf. Zo kwam de verantwoordelijkheid van een trolly met kleding tijdens de reis, bij Frank Vellekoop te liggen. Echter doordat onze reisgenoten Joey Brouwer en Nick Peters niet aanwezig waren bij het opruimen van het Kerstrad, werd deze eervolle taak aan hen toegewezen. Helaas kon er geen taak toegekend worden aan Loek Grootscholten vanwege het zelfde feit, maar dit komt wel goed.

Eenmaal vertrekkende in de bus naar het vliegveld werd Jacobus de Wijs door Joey Heskes officieel bekroond als enige echte Reislijer van dit trainingskamp. De in tranen geschoten Jacobus de Wijs voelde zich zeer vereerd en benadrukte in zijn dankwoord nogmaals dat iedereen ervan uit kan gaan dat zijn persoontje alles in goede banen zal leiden de komende week. We houden ons hart vast…

Voordat wij wisten dat we aangekomen waren op het vliegveld zaten we al in de lucht richting onze zonnige locatie. Nadat menig selectielid en onbekende vluchtgenoten ruim 2 uur naar de wijze woorden van Youri van der Borg hadden geluisterd, keek een onbekende vrouw zeer verbaasd om toen Youri 30 seconde even niets zei. Met een vragende blik keek ze hem aan of hij nieuwe batterijen nodig had. Maar tot haar vreugde ratelde Youri vervolgens ook probleemloos het laatste halfuur van de vlucht vol voordat we landden op het vliegveld in Alicante te Spanje. Om 9 uur kwamen we het luchtruim van Alicantie binnen. Vanaf dat moment kwam het vliegtuig niet 13, maar precies 19 minuten later tot stilstand. Aardig ingeschat Erik...

Ondanks dat Joey Brouwer en Nick Peters beloofd hadden hun taak serieus te vervullen, kreeg de groep eenmaal bij de bagageband een heel andere indruk. Zij zaten behoorlijk in de rats nadat de trolly op de bagage band maar niet wilde verschijnen. Gelukkig voor hen, hebben hun teammaten een goed hart en hadden zij al zorg gedragen over het brengen van de trolly naar de bus. Dit tot opluchting van o.a. onze leider Peet v/d Wilk, die zijn oogappeltjes met verve te hulp schoot in hun zoektocht. De door het duo Branco Kok en Tim van der Meer gedomineerde busreis kwam na 30 minuten een eind. Tijdens de busreis was het Piet Boon die alle aanwezigen attendeerde dat een eerste indruk bij het hotel gewaardeerd zou worden. De selectie slaagde met verve, dat kan overigens ook gezegd worden van het hotel. Het ziet er allemaal heel goed uit!

Na het inchecken en lunchen werd iedereen om half 3 in de lobby verwacht voor de geplande strandtraining. Het was de training waarop onze meegereisde voorzitter zou laten zien dat hij makkelijk zou meekunnen met het niveau. Hij begon vol bravoure aan de warming up en leidde de eerste meters van de groepsloop langs het stand. Helaas voor hem moest hij al snel zijn meerdere al erkennen in de gelouterde selectiespelers waardoor hij de warming up in de achterste regionen moest afsluiten. Wijselijk besloot hij de verdere training te laten voor wat hij was, misschien ook maar verstandig. De strandtraining was pittig en aangenaam te gelijk. Loopwerk langs de kustlijn, rompstabiliteits-oefeningen onder leiding van hoofd amusement Suus en wat sprint- en vaardigheidswerk in het mulle zand. Er werd hard gewerkt door de mannen in de Spaanse zon, waarbij trainers Piet en Frank goedkeurend toekeken. Na een dik uur trainen op het strand was het lichaam van de mannen weer op gang gebracht en zijn we allemaal klaar voor de eerste veldtraining van 2015, morgenochtend om 10.30 uur op het trainingsveld van de lokale FC.

Na de training en een welverdiende douche was het tijd voor het avondmaal. Dat De Brug van lekker eten houdt is bij iedereen bekend, toch dachten leider(t)s Peet en Jaco dat zij meer bordjes op konden. Brug liet niet met zich sollen, at borden vol vlees weg en liet de leiders gedesillusioneerd achter. De verdere avond verliep rustig en om 24.00 uur lag een ieder netjes in zijn bedje om morgenochtend om 8.15 weer fris en fruitig aan het ontbijt te verschijnen.

Tot morgen!

Anton

Advertentie

Van der Meer verzekeringen