Verslag trainingskamp (dag 1)
vrijdag 3 januari 2014

Hierbij het verslag van dag 1 van het trainingskamp van de selectie in het Spaanse Benidorm, van de hand van Leon de Brabander:

Woensdagochtend verzamelen om 9:15, dit was voor iedereen een makkelijke opgave. Gelukkig geen laatkomers dus we konden op tijd vertrekken naar Den Haag Airport.

Na een lange wacht bij de incheckbalie konden we gelukkig op tijd ons vliegtuig in. Na 2 uur vliegen waren we aangekomen op het vliegveld van Alicante. De koffers waren gelukkig allemaal mee, de eerstejaars mochten hun taak vervullen, namelijk het sjouwen van het trainingsmateriaal. Na een hoop gezucht en gesteun van de mannen was alles ingeladen en vervolgden we onze weg per bus richting het hotel.

Eenmaal aangekomen konden we meteen inchecken, Morad had het allemaal goed geregeld. Na onze kamers betrokken te hebben, kleedden we ons om om vervolgens in trainingskledij naar het strand te gaan. Daar werd ons door de trainers een pittige strandtraining voorgeschoteld, een duurloop en een oefening met de bal. Dit viel niet mee in het mulle zand, en de zweetdruppels waren zichtbaar om 17:00 s avonds. Vervolgens nog een rompstabliteitsessie onder leiding van Suus, waarna we om 17:30 weer richting het hotel gingen.

Hier werden we opgewacht door een dansende menigte, wat natuurlijk leidde tot hilarische taferelen. Sommige jongen gingen ook de dansvloer op, te samen met andere hotelgasten. Alleen het leeftijdverschil is groot, een jaartje of 50 zal er wel tussen hebben gezeten.

Er ging ook iemand van ons later op de avond een dance battle aan. Uit angst voor repressailes durf ik zijn naam niet te noemen, alleen droop hij wel volledig af. De oude baas liet hem even zien hoe ze dat hier doen…

De eerste avond verliep rustig, na een diner dronken we nog een klein drankje en gingen we op tijd naar bed.

Er moet natuurlijk weer getraind worden de volgende dag in een zonnige omgeving met 21 graden (heel vervelend).

Advertentie

jem-id