Kaderavond positief coachen groot succes
dinsdag 19 maart 2013

Afgelopen vrijdag was de eerste van twee kaderavonden die wij hebben georganiseerd in samenwerking met de KNVB. De opkomst was super! Vele leiders, trainers en scheidsrechters waren blij dat ze naar de voetbal waren gekomen en hebben een leuke, leerzame, interactieve en gezellige avond meegemaakt.

De eerste avond stond in het teken van Sportief coachen. De hoofdboodschap van de avond: Werk aan plezier en het zelfvertrouwen van je pupillen en dan komen de resultaten vanzelf. Plezier en zelfvertrouwen verbeter je door positief te coachen, door nadruk te leggen op de zaken die goed gaan. Als je benadrukt wat er fout gaat, dan werkt dat averechts en leidt dat tot minder zelf vertrouwen en minder plezier. Coach dus positief, geef spelers zelfvertrouwen en de punten komen vanzelf.

Aan het einde van de sessie konden de aanwezigen via een quiz 5 vrijkaarten winnen voor de theatervoorstelling “Wel winnen hè?” die op 15 april in de Naald speelt.

Op vrijdag 5 april is de tweede avond voor alle leiders en trainers, scheidsrechters en ander begeleidend kader. Ook als je er de eerste avond niet bij was, ben je de tweede avond zeker van harte welkom. De tweede avond zullen we onder andere ingaan op “de ouders” en ook op “de scheids”.

Advertentie

Prins Group