S.V. Honselersdijk in het nieuws
donderdag 8 juni 2006

Hans Bos schrijft in het AD lovend over S.V. Honselersdijk tijdens de halve finale van de GIBO Westland Cup. Zoals al jaren prima georganiseerd door de V.V. Naaldwijk en specifiek door o.a. Steven van Erven en Jan Bravenboer.
'Westland Cup: Westlandia komt met schrik vrij
Met hangen en wurgen plaatste bekerhouder Westlandia zich gisteravond als laatste voor de finale van het toernooi om de GIBO Westland Cup: 3-2. De eindstrijd van de 34e editie gaat tussen de hoogst spelende verenigingen uit het deelnemersveld. Westlandia treft zaterdag op De Hoge Bomen Excelsior Maassluis. Een kopie van de eindstrijd van 2004, toen de tricolores met 7-0 klop kregen.

De felicitaties waren voor Westlandia, maar de complimenten gingen uit naar Honselersdijk, dat na een 0-2 tussenstand en een 1-2 ruststand in de toegevoegde tijd van de tweede helft pas door de knieën ging. Een afvaardiging van Excelsior Maassluis was langs de kant aandachtig toeschouwer. Als Westlandia zich zaterdag op dezelfde wijze presenteert, ligt een revanche voor het ruime verlies van 2004 voor de hand. Oefenmeester André Wetzel zal zijn manschappen echter wel op scherp weten te zetten, zodat een boeiende eindstrijd te verwachten valt.

Honselersdijk heeft er voor even geen boodschap aan. Frank en vrij werd Westlandia bestreden. Honselersdijk had immers niets te verliezen en alleen maar te winnen. In december nog met één been in de derde klasse, werd na een eindsprint het verblijf in de tweede klasse verlengd en werd de nacompetitie gehaald. Strafschoppen hielden de formatie van Wasmus uit de finale. Het toernooi om de Westland Cup was een aantrekkelijk laatste toetje van het seizoen.

Op papier was Westlandia de favoriet. Maar liefst zes keer eerder won de buurman 'aan de andere kant van de sloot' de beker, verdeeld over negen finales. Door de nieuwe plaatsing voor de eindstrijd vestigt Westlandia een record. Het oude record van negen moest worden gedeeld met VELO.

Honselersdijk zette vanaf de aftrap de toon en Mike Mast verscheen in de openingsminuut al vrij voor doelman Marcel Janssen, die toen nog kon redden. Het bleek uitstel van executie, want na een kwartier was het toch raak. Uit een vrije trap van Patrick van der Ende prikte Tom Lobert raak: 0-1. Negen minuten later was het weer prijs. Jerry van der Meer zag Rino Vijverberg nuttig verlengen en Patrick van der Ende produceerde op fraaie wijze de 0-2 door hoog in de winkelhaak binnen te knallen.

Westlandia imponeerde geen moment maar putte moed uit de tegentreffer in de slotminuut van de eerste helft van Kees Starmans. Dat hieraan een overtreding vooraf ging op Niels Bransen ontging fluitist Cor van Elswijk en zijn assistent aan de zijlijn. Het was het startsein voor een boeiende tweede helft. Kansen waren er over en weer, maar met negentig minuten ruim op de klok leek Honselersdijk te stunten. Het pakte anders uit. Eerst werkte Joost van Schie 2-2 binnen en kort hierna scoorde Starmans uit rap genomen vrije trap de winnende treffer. Tom van Schie was de muur nog aan het organiseren, maar hier had lepe Starmans geen boodschap aan en wachtte het fluitsignaal niet af: 3-2.'

Advertentie

Condubouw