Lyra maatje te groot
zaterdag 17 september 2005

Lyra bleek in de tweede derby van dit seizoen duidelijk een maatje te groot voor S.V. Honselersdijk. Al voor de rust kreeg de thuisploeg veel doelrijpe kansen. De Lierenaren moesten echter tot vlak voor rust wachten op de 1-0. Kort na rust werd het al 2-0 en feitelijk was de wedstrijd binnen vijf minuten gespeeld. S.V. Honselersdijk kwam via Sander Noordermeer fraai terug tot 2-1 en even leek het erop dat de 2-2 in de lucht hing. Dat was echter van korte duur. Lyra liep eenvoudig uit tot 5-1, waarna Patrick Kester met een mooie hakbal 5-2 maakte. Snel daarna werd het echter weer 6-2 en wederom maakte Patrick Kester een doelpunt: 6-3.
Twee zaken werden duidelijk deze middag; Lyra is een zekere titelkandidaat en S.V. Honselersdijk is dat duidelijk niet.