S.V. Honselersdijk wint het WK in eigen huis!
woensdag 3 april 2024

Op 2de paasdag vond het jaarlijkse Westlands Kampioenschap plaats voor de O19 van alle Westlandse verenigingen op S.V. Honselersdijk. Deelnemende teams dit jaar waren: S.V. Honselersdijk, V.V. Schipluiden, FC ’s-Gravenzande, Excelsior Maassluis, Quintus, V.V. Lyra, RKVV Westlandia, Verburch, KMD, V.V. Maasdijk, MVV’27, S.V. Loosduinen, V.V. Naaldwijk, Sportclub Monster en VELO.

Voor de groep van Honselersdijk stond om 10:50 de eerste wedstrijd tegen competitiegenoot Schipluiden op de planning. Na een 0-1 achterstand wist Honselersdijk door goals van Pepijn en Matt toch de 2-1 overwinning binnen te slepen en hiermee waren de eerste 3 punten een feit. Een goed begin, met 3 punten, voor de mannen van Roy, Sven en Gert.

Na een rustperiode van 25 minuten was er om 11:40 de wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande 18-1, deze wedstrijd eindigde in de welbekende brilstand, waar Honselersdijk en ‘s-Gravenzande beide geen grote kansen konden creëren. De mannen van Honselersdijk konden echter wel tevreden zijn. De manier waarmee het team al twee wedstrijden voor elkaar werkte beloofde een mooi recept voor een verder verloop van het toernooi.

Om 12:30 stond de wedstrijd tegen Quintus op het programma, deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door goals van Finn en Winston. Eén van de mooie aspecten van het WK is dat je veel oude bekende tegen kan komen, zoals ook bij deze wedstrijd waar jongens uit één vriendengroep in beide elftallen speelde. De strijd op het veld was fair en werd daarna snel vervangen door als één groep richting de kleedkamers te lopen. Door de overwinning was Honselersdijk al verzekerd van de groepsfase, de wedstrijd tegen Excelsior Maasluis zou uitwijzen op welke plek Honselersdijk zou eindigen.

Om 13:20 startte de wedstrijd tegen Excelsior Maasluis, met alweer de vierde verschillende opstelling, betraden de Honselse spelers het veld om de koppositie in de poule veilig te stellen. Een 4-0 overwinning was het gevolg. Goals van Senna, Jorrit, Matt en Lars, zorgde ervoor dat Honselersdijk met 10 punten eerste in de poule was geworden.

Na een korte pauze werd al snel duidelijk dat Honselersdijk in de volgende ronde weer tegen FC ’s-Gravenzande moest spelen.
De staf en spelers van Honselersdijk wisten dat nu de wedstrijden afgestraft konden worden op één enkele fout. Collectief en effectief, dat waren de woorden waar Honselersdijk naar moest gaan spelen, en dit gebeurde. Honselersdijk creëerde tegen ’s-Gravenzande welgeteld één hele kans, deze kans resulteerde in een hoekschop en in de scrimmage van deze hoekschop wist Kjell de bal tegen de touwen te schieten. Aangezien Honselersdijk de voorsprong had werd er daarna flink ingezakt, dit resulteerde in een overwicht van ’s-Gravezande. Honselersdijk wist echter na 36 minuten nog steeds stand te houden en dat betekende: Op naar de halve finales.

Voor de volgende wedstrijd was het aan Roy Zuurveld om de spelers weer op te lappen, kramp en fysieke ongemakken waren bij een aantal spelers aanwezig waarna om 15:30 de halve finale tegen VELO op de planning. Honselersdijk en VELO maakte er een spannende pot van. Grotendeels ging de wedstrijd gelijk op, beide ploegen gaven weinig weg en hadden moeite kansen te creëren. Voor Honselersdijk ontstond er na 10 minuten een kans vanuit een uitbraak. Deze kans resulteerde in een corner en deze corner werd erg knap met een volley bij de tweede paal door Matt in de verre hoek getrapt. De uitbraak – corner – goal variant begon het handelsmerk van Honselersdijk te worden. VELO moest hierna (nog) meer de aanval gaan zoeken en wisselde 3 keer wat extra druk op de defensie van Honselersdijk gaf. Er leek weinig aan de hand tot Honselersdijk een fout in de opbouw maakte en VELO de 1-1 kon maken. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en gingen de ploegen over tot strafschoppen. Matt, Jens, Lance, Wesley en Winston zouden een penalty nemen, echter was de strafschoppen serie er één van de lange adem. Honselersdijk en VELO schoten allebei vijf keer raak, waarna Justin strafschop nummer zes voor Honselersdijk scoorde. De zesde VELO penalty werd door Honselersdijk keeper Quint gekeerd, Honselersdijk 19-1 ging naar de finale!

In de finale speelde Honselersdijk tegen Schipluiden, zij hadden via de andere route Maasdijk en KMD achter zich gelaten.

De finale tegen Schipluiden, die om 16:15 begon, was een wedstrijd waarin beide ploegen niet bij machte waren om echte grote kansen te creëren. Schipluiden had na zes wedstrijden meer fitheid over dan Honselersdijk, Schipluiden had meer de bal, maar werd niet echt gevaarlijk. Honselersdijk moest het doen van (een poging tot) een uitbraak. Na 3 noodgedwongen wissels en nog enkele speelminuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, 0-0 en strafschoppen (alweer).

Strafschoppen is een leuk verschijnsels binnen voetbal, behalve als je zelf in het rijtje staat van de ploeg die de strafschoppen moet nemen.
Net als tegen VELO ging Matt, Jens, Lance, Wesley en Winston een penalty nemen. Deze penaltyserie was echter compleet het tegenovergestelde van de serie tegen VELO. Honselersdijk begon en na 9 penalty’s (5 voor Honsel en 4 voor Schipluiden) stond het 2-1. Quint toonde zich in deze serie tot ware penaltykiller door 3 van de 4 Schipluidense pingels te keren. De laatste en beslissende penalty werd door Schipluiden naast geschoten en dit maakte Honselersdijk 19-1 Westlands kampioen! De blijdschap was groot bij de spelersgroep en het trainerstrio Roy, Sven en Gert.

Deze blijdschap resulteerde eerst door een traditionele duik in de Strijp te nemen, vervolgens feest in de kleedkamer, de kantine om daarna nog te eindigen in het Hof.

Een enorm groot compliment naar het teamgevoel en de werklust die de spelers van Honselersdijk voor elkaar op de mat hebben gelegd. Een Westlands kampioenschap om niet snel te vergeten.

Spelers groep: Quint, Kjell, Thijs, Jorrit, Lance, Finn, Senna, Jens, Matt, Joey, Winston, Justin, Lars, Pepijn, Wesley, Thomas en Jack.

Namens de staf en spelersgroep speciale dank uitgesproken aan de organisatie, het bestuur en de ouders van de 19-1.

Advertentie

Zoomin'