Nieuwe Koning Kerstrad met paling geridderd
donderdag 14 december 2023

De geruchtenmolen draaide de afgelopen dagen overuren in Honselersdijk en omstreken. Wat deed Koning Kerstrad op een troon aan de voet van de Valbrug? Bij de plaatselijke bakker, groenteboer en slagerij waren de gelekte beelden van Koning Kerstrad hét gesprek van de dag.

Vandaag is het hoge woord eruit: de levende Kerstrad-legende Rob Thoen heeft aangegeven het spreekwoordelijke stokje dit jaar over te dragen aan een nieuwe Koning Kerstrad. De jaarlijkse Kerstrad-kriebels werden Rob zichtbaar te veel, hij kon zijn draai niet meer vinden op het steeds groter wordende podium. Het was een zware taak om de media-aandacht te weerstaan, nieuwe generaties op te leiden en bovenal waren de dansmoves van Koning Kerstrad vroeger ook van betere kwaliteit...

Bij de zoektocht naar een nieuwe Koning Kerstrad stuit Rob in het plaatselijke Café Bij 't Hof op een opvallende bezoeker, die eerder furore heeft gemaakt tijdens onder meer de persconferentie en live-verslagen van het Kerstrad. Gelukkig voor Rob duurde het niet lang voordat deze kandidaat over de streep werd getrokken. Op het pittoreske Nederhofplein werd de opvolger van Rob Thoen in het bijzijn van het grote publiek met een paling geridderd. Met trots presenteren we hierbij onze nieuwe Koning Kerstrad: Maurik Molenaar.

Via deze weg bedanken we Rob Thoen voor zijn jarenlange inzet voor het Kerstrad. Hoewel we afscheid nemen van een levende legende, weten we ook dat iedere Honselersdijker de enige echte Rob Thoen in zijn/haar hart heeft gesloten. Geniet van je welverdiende Kerstrad-pensioen, zoek een mooi plaatsje in de zaal en eetsmakelijk bij je broodje paling!

Volgende week zaterdag zal Maurik samen met medepresentator Mark Post het traditionele rad in gang slingeren. We hebben hoge verwachtingen van onze nieuwe Koning, eens kijken wat van deze verwachtingen terecht gaat komen...

Tot zaterdag 23 december, tot Kerstrad!

Advertentie

Van der Meer verzekeringen