S.V. Honselersdijk pakt thuis de eerste drie punten
zondag 5 november 2023

De eerste thuisoverwinning van dit seizoen is binnen. S.V. Honselersdijk won overtuigend met 4-1 van S.V. Den Hoorn. Met de rust stond de Dijk met 2-0 voor door doelpunten van Tom van Veen in de 5e minuut en Lars Ammerlaan in de 30e minuut. Op het kunstgrasveld zagen we in de regen een strijdbaar S.V. Honselersdijk. Het eerste schot van Tom laag over de grond was direct raak. S.V. Den Hoorn kreeg geen uitgespeelde kansen en S.V. Honselersdijk des te meer. Het duurde tot de 26e minuut na een actie van Steyn de Bruijn en voorzet aan Lars om de 2-0 te maken. De 3-0 was ook van Lars, echter deze werd afgekeurd wegens hinderen van de keeper. Op de foto’s is te zien dat de VAR dit doelpunt waarschijnlijk had goedgekeurd.
Na de rust eenzelfde spelbeeld. En in de 50e de 3-0 een fraai schot van Brian Valster van rechts in de linker bovenhoek. En dan valt zo’n bal lekker in het netje.
S.V. Den Hoorn deed in de 64e minuut echter wat terug en na deze 1-3 zakte het eerste elftal wat in. Dat gaf S.V. Den Hoorn de mogelijkheid om beter in de wedstrijd te komen. Niet dat toch uitgespeelde kansen leidde. Wel voor het eerste elftal in de counter. Helaas vonden deze niet het doelnet. De 4-1 viel tenslotte wel in de 90e minuut na een aanval via Djehnairo Holder naar Tom vervolgens naar Steyn voor de 4-1.
Terechte overwinning voor S.V. Honselersdijk op een kletsnatte Strijphorst.

Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Rik van Schie, Nick van der Kraan (geel), Joey Valstar (46- Ben Wagener, 81- Ricardo van der Zijden), Lars Ammerlaan, Brian Valstar (73- Djehnairo Holder), Tom van Veen, Steyn de Bruijn