In memoriam Ab van Dijk: clubicoon, erelid en Honselersdijker van het jaar
donderdag 27 april 2023

Dinsdagavond 25 april 2023 ontvingen wij het verdrietige bericht dat Ab van Dijk in de leeftijd van 67 jaar is overleden. Na een moedige strijd is Ab, na iedereen gezien te hebben, rustig ingeslapen. Hij heeft geen pijn meer.

Clubicoon
20 jaar geleden trad Ab van Dijk in functie bij onze mooie vereniging als directeur bedrijfsvoering. Een vertrouwd gezicht en aanspreekpunt op de club voor vele vrijwilligers en gebruikers van Sportpark de Strijphorst. Daarnaast een steun en toeverlaat voor bestuursleden die in deze periode met Ab samenwerkten. Als spin in het web is Ab mede verantwoordelijk voor waar S.V. Honselersdijk nu als vereniging staat. In deze rol voelde Ab zich als een vis in het water. Ondanks zijn diagnose in februari 2022, bleef Ab zich met veel plezier inzetten voor de vereniging totdat zijn gezondheid dit echt niet meer toeliet.

Erelid
Zaterdag 4 maart 2023 werd Ab in het bijzijn van familie, vrienden en clubmensen benoemd tot erelid van S.V. Honselersdijk. Naast zijn werkzaamheden voor de club liet Ab in meerdere functies zijn meerwaarde voor de vereniging blijken. Van technische commissie tot bestuurslid kantinezaken, Ab deed alles om zijn club te helpen.

Honselersdijker van het jaar
Zijn betrokkenheid ging verder dan alleen de plaatselijke vereniging. Daar waar kon droeg Ab zijn steentje bij aan verschillende activiteiten in Honselersdijk. Vorig jaar werd Ab dan ook meer dan terecht verkozen tot Honselersdijker van het Jaar en vereeuwigd middels een eigen tegel.

Groot verlies
S.V. Honselersdijk en Ab van Dijk zijn voor altijd onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wie aan S.V. Honselersdijk denkt, denkt aan Ab van Dijk. Met het overlijden van Ab verliest S.V. Honselersdijk een groot ambassadeur en supporter. Als vereniging zijn wij heel erg dankbaar en trots voor wat Ab betekend heeft. We gaan Ab als persoon en clubman ontzettend missen!

Namens het bestuur en de vereniging wensen wij Petra, (klein)kinderen, familie en vrienden heel veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

Bestuur S.V. Honselersdijk


"Vier het leven en pluk de dag."
Ab van Dijk


Gelegenheid tot condoleren
Er is gelegenheid te condoleren op Sportpark de Strijphorst, Strijphorst 2 te Honselersdijk op donderdag 4 mei van 16:00 uur tot 17:00 uur in de kantine. Tot uiterlijk 18.00 uur is er de gelegenheid om samen herinneringen op te halen met een borrel en bittergarnituur, geen koffie met cake. De uitvaart vindt in besloten kring plaats op woensdag 3 mei.


Foto: Frank Jansen / AD

Advertentie

Condubouw