Debutant S.V. Honselersdijk 6 sleept Coppa il Terzo Tempo binnen
woensdag 22 juni 2022

Op zaterdag 18 juni was het op Sportpark De Strijphorst eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie van de Coppa il Terzo Tempo. Het toernooi waarin lagere seniorenelftallen uit het Westland en omstreken strijden om de ‘beker van de derde helft’ keert hiermee terug na twee gedwongen jaren van afwezigheid i.v.m. het welbekende COVID-19 virus.

De deelnemers van dit jaar kwamen weer vanuit verschillende windstreken naar ons sportpark. Zo waren er vertegenwoordigende elftallen van (uiteraard) S.V. Honselersdijk, vv Verburch, DCV, DSV Concordia, VV Quintus, rkvv Westlandia, V.V. Naaldwijk en FC ’s-Gravenzande. Zoals gebruikelijk zou het voetbalgedeelte van dit toernooi worden afgetrapt met een groepsfase, gevolgd door een titanenstrijd in de halve finales met de ontknoping in een spannende finale tussen de twee best presterende teams van de dag.

Poule A
In poule A streden favoriet vv Verburch 3, DSV Concordia 2 en het jonge S.V. Honselersdijk 9 voor een plek in de halve finale. Underdog S.V. Honselersdijk 9 startte sterk met een verrassende overwinning op favoriet vv Verburch 3. Helaas mocht dit niet baten en bleek vv Verburch 3 toch de sterkste in deze poule en besloten zij de groepsfase met de eerste plaats.

Poule B
Drie favorieten voor de titel troffen elkaar in poule B, wat met recht de poule des doods mocht worden genoemd. Het bleek dan ook de snelle en pijnlijke dood voor één van de sterkst geachte teams van dit toernooi: S.V. Honselersdijk 5. Het team dat komend seizoen uit zal komen in de 3e klasse kwam tekort tegen VV Quintus 4 en DCV 2. Verrassend was dat het op papier laagst spelende team – VV Quintus 4 - de eerste plaats in de poule wist op te eisen en hiermee een plekje in de halve finale wist te bemachtigen.

Poule C
In deze poule was 6e-klasser S.V. Honselersdijk Zeuven – befaamd om haar vele tweede plaatsen – de topfavoriet om door te stomen richting de halve finales. Hoewel er zakelijke overwinningen werden geboekt op rkvv Westlandia 7 en vv Verburch 6 (beide 1-0 winst), gooide een debacle tegen S.V. Honselersdijk 10 (3-3) bijna roet in het eten. Met dank aan een 0-0 gelijkspel tussen de groen-witten uit Naaldwijk en het andere oranje uit Poeldijk, werd toch een plekje in de halve finale bemachtigt door het Zeuvende.

Poule D
In poule D zou het spannend worden. Hier vonden we met V.V. Naaldwijk 3 een vierdeklasser als topfavoriet, maar was het voor de Naaldwijkers uitkijken voor de in vorm verkerende underdog S.V. Honselersdijk 6. De Coppa-debutanten kenden een uitstekend seizoen en wisten deze maand het kampioenschap in de 6e klasse binnen te slepen. S.V. Honselersdijk 8 en FC ’s-Gravenzande 15 waren de overige twee deelnemers in deze poule. Uiteindelijk bleek S.V. Honselersdijk 6 knap de sterkste in deze poule, waarmee de halve finale een feit was.

Halve finales
In de eerste halve finale troffen vv Verburch 3 en VV Quintus 4 elkaar. Beide ploegen bleken op veld 2 aan elkaar gewaagd en uiteindelijk moesten strafschoppen beslissing brengen over wie er in de race zou blijven voor de eindoverwinning. De strafschoppen werden uiteindelijk beter genomen door de mannen uit de Heul en dus zou het geen volledig oranje gekleurde finale worden.

De andere halve finale ging namelijk tussen de zesdeklassers S.V. Honselersdijk 6 (kampioen) en S.V. Honselersdijk Zeuven (uiteraard 2e). Uiteindelijk werd het Zeuvende in de halve finale overlopen door de jonge honden van het Zesde. De uitslag (3-0 voor S.V. Honselersdijk 6) liet weinig ruimte voor discussie over een terechte finaleplaats.

Finale
In de finale moest S.V. Honselersdijk 6 zien af te rekenen met mede zesdeklasser VV Quintus 4 om de beker van de derde helft in Honselersdijk te behouden. Uiteindelijk bleek het Zesde in de finale met 1-0 te sterk voor onze buren uit Kwinstheul. Hiermee zette de debutant een knappe prestatie neer door er als zesdeklasser met de overwinning vandoor te gaan in een deelnemersveld met onder meer 3e- en 4e-klassers.

Derde helft spel
Na de finale werd uiteraard direct aanstalten gemaakt voor het belangrijkste onderdeel van de Coppa il Terzo Tempo: het derde helft spel. Topfavoriet en veelvuldig winnaar V.V. Naaldwijk 3 was uiteraard ook weer van de partij. Tijdens het derde helft spel moesten de deelnemers bij de start 10 rondjes draaien met een stok op het hoofd, gevolgd door buikschuiven, 5x hooghouden en het atten van een biertje. Dit alles moest worden uitgevoerd in een estafettevorm met 4 deelnemers per ploeg. Uiteindelijk bleek een andere debutant en tevens thuisploeg – S.V. Honselersdijk 9 – de sterkste in de derde helft en hadden we voor het eerst sinds jaren een andere winnaar bij dit onderdeel. V.V. Naaldwijk 3 zal volgend jaar weer alles op alles zetten om de titel terug te veroveren, want met S.V. Honselersdijk 9 is er een geduchte concurrent bijgekomen.

De derde helft werd verder voortgezet op het terras van S.V. Honselersdijk. Onder meer na de terugkomst uit Doorwerth van ons eerste elftal en supporters bleek het nog lang gezellig te blijven in Honselersdijk. Met recht kunnen we spreken van een mooie afsluiting van eindelijk weer een volledig voetbalseizoen. Bij deze willen wij de sponsors van de Club van Honsel bedanken voor het mede mogelijk maken van dit toernooi. Wij hebben genoten, tot volgend seizoen!

Advertentie

Prins Group