Voorbeschouwing: de jacht op de Hoofdklasse begint bij VV Pelikaan S
vrijdag 10 juni 2022

Het eerste elftal heeft een prestatie van ongekend formaat geleverd door vorige week de derde periodetitel binnen te slepen. Een seizoen dat langzaam op gang kwam, werd zo prachtig afgesloten met een 3-0 overwinning op Voorschoten'97 onder toeziend oog van het oranje publiek op Sportpark de Strijphorst. Het ticket voor de nacompetitie naar de Hoofdklasse is binnen, de jacht op de promotie begint met een uitwedstrijd in de provincie Groningen bij VV Pelikaan S.

In het hoge noorden van ons land zal de formatie van hoofdtrainer André Lourens beginnen aan hopelijk een serie van drie wedstrijden. De nacompetitie betreft het knock-out concept, wat betekent dat iedere wedstrijd gewonnen moet worden om hoop te houden op de promotie naar de Hoofdklasse. Voor het eerste elftal van S.V. Honselersdijk betreft het een zwaar schema, aangezien het als laagst geklasseerde periodekampioen aan de nacompetitie begint. Dit betekent dat er geen enkele wedstrijd op Sportpark de Strijphorst gespeeld zal worden, maar de supporters met een oranje hart laten het hier gelukkig niet bij zitten.

Zelfs in het verre noorden van ons land, op zo'n 3 uur rijden van Honselersdijk, weet het elftal zich gesteund door een grote groep supporters. Een volle bus met supporters zal hen namelijk achterna reizen in de jacht op promotie naar de Hoofdklasse. Zulke steun op zo'n grote afstand van ons vertrouwde Honselersdijk is ongekend, ongeacht het resultaat willen we bij deze de supporters alvast bedanken voor de steun aan onze oranjehemden.

De tegenstander van morgenmiddag is, zoals te verwachten bij zo'n lange reis, tot nu toe een grote onbekende. Het zal u dan ook niet verbazen dat we nog nooit tegen VV Pelikaan S gespeeld hebben. De doorsnee kennis van een Honselersdijker over Pelikaan blijft beperkt tot een bezoek aan de dierentuin, vandaar dat we via deze weg middels enkele statistieken die kennis wat gaan bijspijkeren. Zo komen we morgenmiddag allemaal beslagen ten ijs om te integreren tussen het gastvrije thuispubliek, zodat alleen het dialect nog een obstakel kan vormen.

Dit seizoen eindigde VV Pelikaan S op de derde positie van de eerste klasse E met een puntentotaal van 50, waarbij 15 keer werd gewonnen van de directe tegenstander. Opvallend hierbij zijn vooral de prestaties op het eigen veld. Er ging maar één thuiswedstrijd verloren dit seizoen, namelijk op zaterdag 30 april tegen de uiteindelijke kampioen d' Olde Veste'54 (0-2). Op het sportpark De Gaveborg in Oostwold werd in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen de grootste overwinning behaald, toen werd Balk met maar liefst 8-0 van het veld gestuurd.

De huidige hoofdtrainer van VV Pelikaan S, Jan Schulting, zwaait na de nacompetitie van het eerste elftal af als hoofdtrainer van de club. Jan zal vanaf deze zomer opgevolgd worden door een naamgenoot, namelijk de alom bekende Jan Kloetstra. Het laatste seizoen van trainer Jan Schulting begon met een mooi affiche. In de voorbereiding van het seizoen 2021-2022 mochten de spelers van Pelikaan namelijk aantreden in een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. De oefenwedstrijd resulteerde in een te verwachten 4-1 overwinning voor de Eredivisieclub, maar desalniettemin is de relatief kleine uitslag knap werk te noemen van het eerste elftal van VV Pelikaan S.

Hopelijk draagt de korte introductie van VV Pelikaan S bij aan de beleving rondom de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Morgenmiddag zal het in ieder geval geen vraag zijn op welk veld er gespeeld wordt, de reden hierachter ontdekken de supporters van S.V. Honselersdijk morgen zelf terplekke...

Genoeg over de tegenstander van morgen, we kijken graag ook nog even naar de prestaties van ons eigen eerste elftal. Na de stroeve start van dit seizoen met maar liefst 5 nederlagen op rij hebben de oranjehemden zich meer dan uitstekend herpakt in de competitie. De 1-5 overwinning op bezoek bij BOL was het startsein voor meerdere sterkere reeksen in de eerste klasse A.

De ongeslagen reeks van maar liefst 9 wedstrijden in de derde periode heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de Honselse formatie beloond werd met de periodetitel. Een onverwacht resultaat, maar meer dan verdiend gezien het spel dat in de afgelopen periode op de mat werd gelegd. Met vertrouwen kan er uitgekeken worden naar de jacht op de Hoofdklasse. De nacompetitie heeft al meerdere prachtige hoogtepunten opgeleverd, zoals de promotie naar de 2e en de 1e klasse met ongekende feesten op onze eigen verenigingen. Wie weet kunnen we dit kunstje in de komende weken herhalen...

Namens de club wensen we onze spelers, trainers, verzorgers en begeleidende staf heel veel succes bij de eerste wedstrijd van de nacompetitie. We gaan er een mooie dag van maken, met hopelijk nog een toevoeging aan het 'toetje'. Hoe dan ook zijn we meer dan trots op onze (jonge) spelersgroep, die een prachtig seizoen heeft neergezet.

Tot morgen, tot in de nacompetitie naar de hoofdklasse!

Advertentie

Condubouw