S.V. Honselersdijk JO19-1 ongeslagen en zonder puntverlies bovenaan Hoofdklasse
woensdag 7 oktober 2020

Het regende meer wel dan niet zaterdagmiddag op een bijveld van het op spelers en begeleiders van wedstrijden na nagenoeg lege sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Doelpunten regende het niet voor rust in het duel tussen het 2e JO19-elftal van Westlandia en S.V. Honselersdijk JO19-1. Na rust werden in korte tijd 3 doelpunten door de bezoekers gescoord. Westlandia kwam terug tot 2-3, maar de gelijkmaker bleef gelukkig uit.

Het trainersduo Erwin Bouwman en Erik van Velden zag aanvankelijk een eenzijdig duel waarin Westlandia domineerde. Bouwman: “De eerste 25 minuten hadden we het inderdaad moeilijk tegen een goed voetballend Westlandia. Daarna kregen we tot de rust wat meer controle en voetbalden we veelal op hun helft, waaruit een aantal kleine kansen werd gecreëerd. Na rust zetten we dat eigenlijk voort.” Halverwege de 2e helft kopte Quinn van Zanten een corner prima binnen. Erop volgden een aantal prima reddingen van doelman Matthijs Nieuwenhuizen, die de gelijkmaker voorkwam. Uit een aantal goede tegenaanvallen werd het een kwartier voor tijd 0-2 door Steijn de Bruin en een paar minuten later 0-3 door Tycho Arensman.

Door twee momenten van onoplettendheid achterin kwam Westlandia onnodig terug tot 2-3 en werd vlak voor het eindsignaal de 3-3 voorkomen door Nieuwenhuizen, die een vrije trap van Westlandia klemvast pakte. “De geleverde werk- en strijdlust in combinatie met de wil om te winnen was zaterdagmiddag groot en werd uiteindelijk beloond”, aldus Bouwman. Het trainersduo deed na rust nog een tactische omzetting. Bouwman: “Met het inbrengen van Robin Olislagers voorin en het een linie terug laten schuiven van Ben Wagener ontstond wat meer balans tussen de linies, waardoor we meer kansen creëerden. De 0-2 en 0-3 waren daarvan het resultaat. Dat we na de comfortabele voorsprong nog 2 tegendoelpunten kregen was veelal te wijten aan gemakzucht, die in de ploeg was geslopen.”

Opstelling S.V. Honselersdijk JO19-1:
Matthijs Nieuwenhuijzen; Lowell Dijkhuizen (75. Paul van Veen), Rick de Voeght, Quinn van Zanten, Bjornn van Holsteijn (75. Paul van Veen); Frenk Kester, Ben Wagener, Derk Kester (60. Robin Olislagers); Tycho Arensman, Steijn de Bruijn (80. Mike van Marrewijk), Bart van den Ende.

Doelpunten: Quinn van Zanten, Steijn de Bruin & Tycho Arensman.

Tekst en foto’s: Alexander Wagener

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek