S.V. Honselersdijk bedwingt koploper Rijsoord
zondag 24 februari 2019

S.V. Honselersdijk deed zaterdagmiddag goede zaken tegen koploper Rijsoord. In een stralende zon en met goed voetbal won het niet alleen verdiend met 3-0, maar klom het daarmee ook naar de 4e plaats in de stand. Door het verlies verspeelde Rijsoord de 2e periodetitel aan Kloetinge. De koploper mocht zelfs blij zijn dat het niet met een grotere nederlaag naar huis werd gestuurd.

Je zou denken dat de spelers van Rijsoord extra gemotiveerd naar de Dijk kwamen, want bij winst zou immers de tweede periodetitel binnengehaald worden, maar de “kraaien” waren vandaag vleugellam. Rijsoord was vandaag geen schim van de titelkandidaat die het wil zijn.

S.V. Honselersdijk moest het vandaag stellen zonder topscoorder Tom van Veen die voor het werk in het buitenland was. Voor hem in de plaats stond Pawel Rubin die weer zijn opwachting kon maken na zijn rode kaart tegen SHO.

In het begin van de wedstrijd was het nog even aftasten en was het spel nog niet al te best. Er waren wat kleine kansen voor de thuisploeg. Een vrije trap in de 5e minuut belandde via de muur bij Lars Ammerlaan, maar zijn schot was niet krachtig genoeg om het keeper Ragip Ozrak moeilijk te maken. Aan de andere kant was het een misser in dijkse verdediging waardoor Melvin Zaalman ongehinderd aan de rechterkant kon oprukken. Echter zijn voorzet was te scherp voor zijn meegelopen medespelers. Maar na een kwartier kreeg de ploeg van Piet Boon meer grip op het spel en ging het spelpeil flink omhoog. De combinaties gingen een stuk beter lopen en dit leverde continue veel druk op het doel van Rijsoord. In de 33e minuut een fraaie aanval op links. Een knap een-tweetje bracht Pawel Rubin vrij op links en zijn voorzet gaf veel paniek in de Rijsoordse verdediging. Bij het wegwerken van de bal uit het strafschopgebied werd de bal met de hand beroerd en scheidsrechter van Genderen kon niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen. Youri Riepe werd belast met dit klusje en hij stuurde keeper Ragip Ozrak de verkeerde kant op en scoorde de1-0. Een onverwachte, maar een wel verdiende 1-0 voorsprong. De Rijsoorders, nog maar nauwelijks van de schrik bekomen, konden enkele minuten later de bal weer uit het net vissen. Lars Ammerlaan werd in de diepte aangespeeld en liet de bal terugvallen op Rick van Schie. Uit de voorzet van Rick werd de bal nog beroerd in het strafschopgebied, waardoor keeper Ragip Ozrak uit balans werd gebracht. Angelo Zwirs kreeg zodoende de bal vrij voor zijn voeten en kon voor een leeg doel de 2-0 scoren. Een ongekende luxe tegen koploper Rijsoord die nog weinig aanstalten maakte om maar iets te ondernemen. Van enig opbouw was ook totaal geen sprake. Dit kwam ook mede door het goed storen van de Dijkse ploeg die deze middag hun longen uit het lijf liepen. De Rijsoordse ploeg kreeg nauwelijks kansen en keeper Boy Zuijderwijk had een rustige middag. In de 39e minuut was het de sloper op het middenveld, Leon de Brabander, die een bal op knappe wijze onderschepte. Uit deze actie kon Angelo Zwirs vrij op rechts doorgaan en zijn voorzet bereikte net niet Lars Ammerlaan. Maar niet veel later kon de Dijkse aanhang wel weer juichen. Op links werd Rick van Schie opnieuw goed aangespeeld door Joey Valstar. Zijn voorzet bereikte bij de verste paal Angelo Zwirs die fraai kon inkoppen, 3-0.

Na de rust weer een uiterst gedreven S.V. Honselersdijk. Het zocht gelijk het doel weer op van Rijsoord en de score had in de eerste minuten van de 2e helft makkelijk hoger kunnen worden. In de 46e minuut een overtreding op Leon de Brabander. Uit de vrije trap van Rick van Schie kwam Pawel Rubin centimeters te kort om alleen voor keeper Ragip Ozrak de bal uit te halen. Nauwelijks een paar minuten later liet ook Nigel Hendriks zich gelden. De opgekomen rechtsback drong door het midden en zette een paar tegenstanders opzij alleen het schot mistte nog de goede richting. Zo kreeg de ploeg een aantal mogelijkheden die niet benut werden, maar aangezien Rijsoord nog weinig ondernam was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Dijkenaars. Rijsoord was compleet de weg kwijt en leek rijp voor de slachtbank. In de 64e minuut kon Pawel Rubin vrij inkoppen, maar werd teruggefloten door scheidsrechter van Genderen wegens buitenspel. Ook Leon de Brabander leek uitzicht op een treffer in de 66e minuut. Na een wippertje van Youri Riepe over de verdediging van Rijsoord, kon Leon alleen door gaan. Restte hem nog een tegenstander die hij netjes uitkapte alleen zijn inzet was recht op de keeper af. Na 70 minuten werd de ploeg uit Rijsoord eindelijk wakker en werd de verdediging van S.V. Honselersdijk onder druk gezet. Maar het centrale duo Michel van Giesen en Marcel Bruggeling wist van geen wijken en zij wisten menige aanval te pareren. In de 76e minuut trachtte Khalid Rahli randje strafschopgebied doorgang te vinden door de honselse verdediging, maar werd sterk verdedigd door Leon de Brabander. Met veel geschreeuw ging Khalid naar de grond en scheidsrechter van Genderen kende een vrije trap toe. Maar de vrije trap van Khalid belandde recht in de handen van Boy Zuijderwijk. Ook aanvoerder Desley de Wolf probeerde met veel geschreeuw een strafschop te claimen nadat hij goed verdedigd werd door Michel van Giesen. Het richtte allemaal niets meer uit en Honselersdijk won overtuigend met 3-0. S.V. Honselersdijk vierde zijn 7e overwinning in deze competitie en klom naar de 4e plek in de ranglijst.

Dinsdag 26 februari speelt Honselersdijk om 20:00 uur thuis tegen FC Rijnvogels (Hoofdklasse) voor de KNVB beker.

Boy Zuijderwijk, Rick van Schie, Marcel Bruggeling (A), Michel van Giesen, Nigel Hendriks, Leon de Brabander, Youri Riepe (geel), Joey Valstar (-85 Marcel Duijvestijn), Lars Ammerlaan (-80 Nando Kok, geel), Pawel Rubin (geel, - 70 Luke Groeneboom), Angelo Zwirs

Verslag en foto's: Jan de Brabander