S.V. Honselersdijk komt met de schrik vrij in bekervoetbal
zondag 11 november 2018

Op 7 januari 2012 speelden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar en werd het in een vriendschappelijke wedstrijd 2-2. S.V. Honselersdijk speelde toen in de 3e klasse en heeft sindsdien flinke stappen gemaakt, maar had het vandaag flink lastig tegen Hazerwoudse Boys die uitkomen in de 4e klasse. Het wist zich ternauwernood voor de volgende bekerronde te plaatsen, door de penalty reeks beter te nemen.

Het waren de Hazerwoudse Boys die lieten zien er erg veel zin in te hebben. Binnen 10 minuten kregen ze 2 grote kansen en het was aan keeper Boy Zuijderwijk te danken dat de ploeg van Piet Boon niet snel op achterstand kwam. Hierna bouwde de Dijkse ploeg een veldoverwicht op en de Hazerwoudse Boys hadden het moeilijk. Het was Tom van Veen die in de 13e minuut de ban brak en feilloos binnen schoot, 0-1. Maar echt een vuist kon S.V. Honselersdijk niet maken. Er waren te veel slordigheden waardoor Hazerwoudse Boys zich gemakkelijk staande kon houden. In de 35e minuut was het Angelo Zwirs die uit een vrije trap van Joey Valstar de 0-2 maakte.

Na de rust wilde het niet vlotten bij de Dijkenaars en bakten de jongens er weinig meer van. Ze begonnen meer tegen zichzelf te voetballen dan tegen de tegenstander. In de 60e minuut een corner voor de thuis ploeg. Pawel Rubin kon eerst nog redding brengen op de doellijn, maar de 2e inzet was raak, 1-2. Nauwelijks een paar minuten later was het 2-2. In de 70e minuut kwam S.V. Honselersdijk weer op voorsprong toen Pawel Rubin op aangeven van Joey Valstar vanaf rechts de bal binnenkopte, 2-3. De thuisploeg gaf echter niet op en vlak voor tijd uit een vrije trap werd in het overvolle strafschopgebied de gelijkmaker gescoord, 3-3.

Geen verlenging, maar direct penalty’s volgens het ABBA-systeem. Hierin was S.V. Honselersdijk de betere en won het de strafschoppenserie met 5-3.

S.V. Honselersdijk dus met veel moeite door naar de volgende bekerronde.

Boy Zuijderwijk, Branco Kok, Ricardo van der Zijden, Bryan de Brabander (-45 Brian Valstar), Pawel Rubin, Nick van der Kraan, Joey Valstar, Nigel Hendriks (-70 Rutger Opperman), Angelo Zwirs, Nando Kok (-70 Lars Ammerlaan), Tom van Veen (A)

Verslag en foto's: Jan de Brabander