Vrijwilliger van de Maand: trainersduo in het zonnetje gezet
dinsdag 31 juli 2018

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, benoemen we in 2018 elke maand iemand tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

Vorige maand werd er geen Vrijwilliger van de Maand uitgeroepen, omdat er in de maand juli namelijk een duo zou worden verkozen tot Vrijwilliger van de Maand. Er werd overal al druk gespeculeerd over welke vrijwilligers dit mooie duo zouden gaan vormen. Eindelijk kan bekend gemaakt worden welk duo is uitgeroepen tot Vrijwilliger van de Maand: Nick van der Kraan en Brent Gardien. Het jeugdige trainersduo is al jarenlang bij de club actief als (assistent-)trainer van diverse jeugdteams. De club waardeert de inzet van jonge vrijwilligers heel erg, vandaar dat er in deze speciale editie van de Vrijwilliger van de Maand gekozen is voor een jong duo. Zoals gebruikelijk hebben we wat vragen gesteld aan de vrijwilligers, hieronder is in een interview te lezen hoe Nick en Brent onder meer vertellen wat hen motiveert als jeugdtrainer.

Welke teams trainen jullie momenteel en met welke andere (assistent-)trainers doen jullie dit?
Nick: "Ik train de JO11-1 en JO11-2. Afgelopen jaar deed ik dit met Patrick, Sven en Brandon en hebben we een leuk jaar gehad. Volgend jaar ga ik het echter doen met Erwin Bouwman, Reinier Persoon, Brandon Mackaay en Marco Gardien. Hier probeer ik twee keer in de week training te geven en op de zaterdag er ook zo veel mogelijk bij te zijn."
Brent: "Het afgelopen seizoen heb ik de JO13-1 en JO13-2 getraind en op de zaterdagen ging ik mee met de JO13-2. Dit heb ik samengedaan met Lars Middelburg. Verder heb ik het afgelopen jaar samen met Maikel, Nick D. en Marcel training gegeven aan de JO13-selectie. "

Welke teams hebben jullie in het verleden allemaal onder je hoede gehad?
Nick: "Ik ben begonnen bij de F6 en dat team heb ik één jaar getraind. Na dat jaar ben ik doorgeschoven naar de F2, waar ik twee jaar heb gelopen. Toen werd ik benaderd door de nieuwe hoofdtrainer van de E, Patrick van Schie, met de vraag of ik bij de E1 training wilde gaan geven. Dit doe ik nu al drie jaar met veel plezier."
Brent: "De afgelopen jaren heb ik de F6, F4, F2, F2, D2 en JO13-2 onder mijn hoede gehad. Volgend jaar wordt ik hoofdtrainer van de JO13-1."

Wanneer zijn jullie ooit begonnen als trainer bij S.V. Honselersdijk?
Nick: "Ik ben vijf jaar geleden begonnen als trainer bij S.V. Honselersdijk toen ik 12 jaar oud was. Ik zat toen in mijn tweede jaar op het vwo en moest een maatschappelijke stage lopen van mijn school. Ik heb er toen voor gekozen om trainer te worden bij S.V. Honselersdijk samen met Jorne Persoon bij de F6. Dit vonden wij zo leuk dat wij dat jaar erna de F2 gingen doen samen met Brent Gardien en Stijn Hofland. Jorne en Stijn stopten ermee na dit jaar, maar Brent en ik vonden het zo leuk dat wij ermee zijn doorgegaan en nu doe ik het nog altijd met veel plezier."
Brent: "Ik ben in het seizoen 2011/2012 begonnen als assistent-trainer bij de F1, bij de toenmalige hoofdtrainer Moek van der Meer. Ik zat in groep 8 en zag Moek toen training geven, dat leek mij ook wel wat. Uiteindelijk heb ik een tijdje met Moek meegelopen en het jaar daarop heb ik voor het eerst samen met Stijn Hofland de F6 getraind. Het jaar daarop hebben wij de F4 getraind. Hierna zijn wij benaderd om een selectie-elftal te trainen. Wij hebben toen twee jaar de F2 getraind. Na 5 jaar de F getraind te hebben, wilde ik iets anders gaan doen. Ik heb de afgelopen twee jaar Maikel Middelburg geassisteerd bij de JO13 en volgend jaar zal ik voor het eerst op eigen benen staan en de JO13-1 trainen."

Voetballen jullie zelf momenteel ook nog? En in welke teams hebben jullie in de jeugd gespeeld?
Nick: "Ja ik voetbal zelf momenteel ook. Volgend jaar ga ik door naar de senioren en hoop ik in de selectie te komen. Vroeger ben ik als klein jongetje begonnen op mijn vijfde in de F8 bij S.V. Honselersdijk. Hierna ben ik doorgeschoven naar de F3 en in het volgende jaar kwam ik voor het eerst in de selectie te spelen, namelijk in de F1. Sindsdien heb ik alleen nog maar voor de eerste teams gespeeld, dus in de E1, D1, C1, B1 en A1."
Brent: "Toen ik 5 jaar oud was ben ik begonnen in de F4 bij SV Honselersdijk. Het jaar daarop heb ik in de F1 gevoetbald en de jaren erna heb ik steeds de selectie-elftallen doorlopen. Dus ik heb gevoetbald in de E1, D1, C1, B1 en in de A1. Volgend jaar zal ik in de senioren gaan voetballen."

Wat zijn de hoogtepunten die je als trainer hebt meegemaakt bij S.V. Honselersdijk?
Nick: "Als trainer ben ik nog niet echt een prijzenpakker, maar het mooiste vond ik dat ik in het seizoen 2016/2017 met de E1 deel mocht nemen aan het Nederlands kampioenschap. Hier hadden wij het in de poulefase erg moeilijk, maar zijn we uiteindelijk kampioen geworden in de vierde categorie."
Brent: "Het mooiste moment voor mij als trainer was toch wel vorig seizoen. Met de JO13-2 bereikten we de bekerfinale. Helaas hebben we deze wedstrijd verloren, maar het was vooral voor de spelers, maar ook voor de begeleiding onwijs gaaf om dat mee te maken en we hebben een mooie prestatie geleverd om in de bekerfinale te komen."

Wat vind je het leukste als trainer van de jeugdteams?
Nick: "Het leukste aan trainer zijn van zulke jonge jongens is dat je de spelers nog heel veel kan leren. Ze leren heel snel en dan vind ik het leuk om te zien als die jongens vijf jaar ouder zijn en dat ik zie wat ze allemaal hebben geleerd en hopelijk erg hoog voetballen. Verder zijn de kinderen af en toe nog wel wat speels, dit is af en toe wel vervelend als je even hun aandacht wilt, maar dit vind ik ook wel weer leuk om te zien."
Brent: "Het leukste als trainer vind ik als de kinderen plezier hebben. Ik vind het erg belangrijk als ze met veel plezier naar de voetbal komen en ze ook echt iets willen leren. De kinderen kunnen op deze leeftijd erg veel leren. Dus aan ons als trainers is het de taak om het maximale uit ieder kind te halen. Als je gedurende een seizoen spelers stappen ziet maken en ze zich optimaal ontwikkelen, is dat voor een trainer mooi om te zien en een teken dat we met z’n allen goed bezig zijn. "

Hoe voelt het om als jonge vrijwilliger actief te zijn binnen de club?
Nick: "Ik vind het sowieso al leuk om te doen, maar als zo een jonge vrijwilliger voel je je ook echt gewaardeerd door S.V. Honselersdijk en merk je dat ze echt blij zijn met iedere jonge vrijwilliger die op de club rond loopt."
Brent: "Binnen SV Honselersdijk wordt het vrijwilligerswerk wat wij doen erg gewaardeerd. Het is leuk als mensen van de club interesse tonen in het team wat jij begeleidt en waardering krijgt voor de tijd die je in je vrijwilligerswerk stopt. "

Wat zijn jullie ambities als trainer bij S.V. Honselersdijk?
Nick: "Ik zou graag ooit nog een keer op eigen benen willen staan als trainer, maar dan moet ik daar eerst iets meer tijd voor hebben. Verder zou ik het ook leuk vinden om een keer een team te trainen dat op groot veld speelt. Het kleine veld vind ik nog steeds hartstikke leuk, maar ik zou ook wel eens willen weten hoe het is om een team dat op groot veld speelt te trainen."
Brent: "Het was altijd een ambitie van mij om een keer op eigen benen te staan en hoofdtrainer van een sectie te worden. Volgend jaar word ik hooftrainer van de JO13-1, wat voor mij een erg mooie ervaring gaat worden."

Hierbij willen we Nick en Brent bedanken voor de jarenlange inzet voor de club en we wensen de trainers heel veel succes en plezier toe in hun carrière. Als cadeau hebben Nick en Brent een Dfit Activity Tracker ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden.

Advertentie

Condubouw