Vrijwilliger van de Maand: Barry Dukker
maandag 30 april 2018

Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dit geldt uiteraard ook voor onze mooie vereniging. Omdat we bij S.V. Honselersdijk meer dan trots zijn op al onze vrijwilligers, zullen we in 2018 elke maand iemand benoemen tot Vrijwilliger van de Maand. De verkozen vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet en ontvangt daarnaast ook een sportief cadeau namens de club.

Afgelopen maanden werden achtereenvolgens Aad van Renesse, Nico Bruggeling en Gerrit van der Meer al benoemd tot Vrijwilliger van de Maand. Dit betekent dat we inmiddels zijn beland bij de Vrijwilliger van de Maand voor de maand april. Dit keer zetten we Barry Dukker in het zonnetje voor zijn jarenlange inzet voor de club. Al ruim 15 jaar is Barry betrokken bij de club, onder meer als bestuurslid en IT-specialist. In onderstaand interview nemen we een kijkje in het leven als vrijwilliger van Barry.

Welke functies heb je binnen de club in de afgelopen 15 jaar bekleed?
"In 2003 ben ik als secretaris in het bestuur terecht gekomen, nadat in 2002 Jan Bogaard naar mij toe kwam om te vragen of ik deze functie op me wilde nemen. Deze functie heb ik 10 jaar uitgevoerd, maar het bleef niet alleen bij de taken als secretaris. In die 10 jaar heb ik namelijk bij mogen dragen aan de digitalisering van de vereniging. Door mijn achtergrond als IT-specialist konden we onder meer stappen maken op het gebied van de website, TV-systemen, vrijwilligersapplicatie en social media."

Welke taken heb je na deze 10 jaar op je genomen?
"Toen ik stopte als secretaris hebben we mijn takenpakket in tweeën gehakt: een bestuurlijke functie voor de (nieuwe) secretaris en een uitvoerende functie voor het IT-beheer van de systemen van de club. Dit IT-beheer ben ik blijven uitvoeren, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Het mooie hieraan is dat bijna alles vanaf een afstandje geregeld kan worden, merendeel van het onderhoud en wijzigingen aan de TV-systemen, website-beheer en Sportlink doe ik vanuit huis."

Heb je zelf in het verleden gevoetbald?
"Zeker, ik heb de hele jeugdopleiding van VV Lyra doorlopen, waar ik tot en met de A1 met veel plezier heb gespeeld. Daarna ging ik studeren, en ben ik gestopt met voetballen. Toen ik in 1999 naar Honselersdijk verhuisde, begon het toch weer een beetje te kriebelen en heb ik me in 2001 samen met een vriend aangemeld voor de selectie van S.V. Honselersdijk."

Hoe werd je opgevangen als 'vreemdeling' bij de club?
"Toen we in 2001 met z'n tweeën arriveerden bij de informatieavond van de selectie, werden we in eerste instantie wel wat vreemd aangekeken. Dat was niet zo gek: twee langharige metal-fans meldden zich voor de selectie. Hiermee oogsten we wel wat verbaasde blikken, maar zijn we echt heel goed in de groep opgevangen: het was een bijzonder warm welkom. Hierdoor heb ik een heel gezellige tijd gehad in de selectie, met als hoogtepunten de weekendjes naar CenterParcs met het derde elftal."

Wat zijn voor jou absolute hoogtepunten in je tijd bij S.V. Honselersdijk?
"Op sportief gebied zijn dit uiteraard de belangrijke wedstrijden van het eerste elftal, zoals de (helaas verloren) promotiewedstrijd bij Brielle en feest na de promotiewedstrijd tegen KMD. Daarnaast was ook de oefenwedstrijd op ons eigen sportpark tegen Feyenoord ter ere van het jubileum een heel mooi moment. En het Kerstrad is ook al vele jaren een geweldig feest, waar we 15 jaar geleden met het derde elftal de basis voor hebben gelegd: "Pááárd in de gang!!!"

Door het uitvoeren van mijn functies voor S.V. Honselersdijk heb ik me ook als persoon kunnen ontwikkelen. Zo kreeg ik tijdens een functioneringsgesprek op mijn werk te horen dat mijn leidinggevende duidelijk kon merken dat ik ervaring had in het werken met vrijwilligers. Dit was in positieve zin terug te zien in mijn manier van handelen en de resultaten die ik bereikte, wat uiteraard leuk is om te horen. "

Hierbij willen we Barry Dukker bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club en we hopen dat Barry nog vele jaren actief wil blijven als IT-specialist voor de club. Als cadeau heeft Barry een Dfit Activity Tracker ontvangen, waarmee onder meer alle dagelijkse activiteiten en je hartslag gemeten kunnen worden. Op de foto is Barry terug te zien bij het TV-scherm met de tussenstand van de Schaduwcoach, ook iets wat Barry met plezier organiseert.

Volgende maand zetten we opnieuw een van onze dierbare vrijwilligers in het zonnetje!

Advertentie

Prins Group