Drukke maar succesvolle week voor de G teams
dinsdag 30 mei 2017

Het was op Hemelvaartsdag al vroeg aantreden voor twee G-teams van S.V. Honselersdijk en hun supporters. Om 7.30 uur vertrok de bus van Jojo Tours richting Limburg. Met een korte tussenstop arriveerden wij ruim op tijd bij gastheer FC ODA in Weert. De leiders Aad, Ben, Johan en Jan hadden, overigens wel aanwezig, een vrije dag gekregen, Hun jeugdige opvolgers Lois, Renske, Bjorn en Jaimee namen hun taken waar en deden dat achteraf prima. Te beginnen met de G1 dat in de eerste wedstrijd tegen gastheer FC ODA moest aantreden. Door treffers van Rick, Jorik (2) en een vrije trap van doelman Fred werd met 4-0 gewonnen. Waarmee de toon was gezet. De tweede wedstrijd tegen Mechelen uit België ging minder gemakkelijk. Een doelpunt van Jim bleek voldoende voor de tweede zege. Na de pauze moest aangetreden worden tegen RKHSV uit Maastricht. Het was even wennen toen de Limburgers brutaal de leiding namen. Maar de G1 van S.V. Honselersdijk rechtte de rug en tweemaal was Jorik trefzeker om ook de derde wedstrijd in winst om te zetten: 1-2. Tegen EHC uit Hoensbroek was Rick met twee treffers de matchwinnaar en een blik op de standenlijst was voldoende om te weten dat de eerste plaats al in handen was. Wat inhield dat de laatste wedstrijd tegen Heer uit Maastricht in een feestopstelling kon worden afgewerkt. Met Jorik in het doel en geloof het of niet ook dat kan hij als de beste. Onpasseerbaar was Jorik en omdat Rick en Thonnhey de doelman aan de andere kant wel wisten te verschalken werd de G1 van S.V. Honselersdijk ongeslagen eerste met 11 doelpunten voor en slechts één treffer tegen. Hulde voor de leiders Lois, Renske en Bjorn die lieten zien klaar te zijn om het van de oude garde over te nemen.

Dan de combinatie van G2 en G3 van S.V. Honselersdijk waar Dinie en Jaimee het leiderschap op zich hadden genomen. Daar ging het niet zo goed als bij de G1. De eerste wedstrijd tegen Heeze ging met 0-4 verloren. Tegen EHC werd met 1-3 verloren en ook na de pauze ging het niet veel beter. Tegen Eendracht M.M. Uit het Belgische Maasmechelen werd met 0-4 verloren. Door het vroegtijdig verlaten van het toernooi door SVN werd zonder te behoeven spelen wel een reglementaire 3-0 overwinning geboekt. Wat ook de andere teams overigens cadeau kregen, zodat het niet echt opschoot wat de ranglijst betrof. De laatste wedstrijd tegen RKHSV ging met 1-2 verloren en zo eindigde het combinatieteam van S.V. Honselersdijk als vierde. Toch gaan de grote complimenten uit naar dit team. Zij wonnen de sportiviteitsprijs en daar mag je heel trots op zijn. Persoonlijk is naar mijn mening deze prijs meer waard dan het winnen van een beker als winnaar van een poule. Al blijft dat laatste natuurlijk ook een puike prestatie. Alle reden dus om het heerlijke Duitse bier dat ze in Weert schenken te nuttigen. Zeker als je vanaf de zijlijn alleen maar hoeft toe te kijken onder mooie weersomstandigheden smaken deze best lekker. Maar dat terzijde, grote bekers mee terug in de bus naar Honselersdijk waar ruim twaalf uur na vertrek weer terug gekeerd werd na een succesvolle dag.

Dan het eigen toernooi op zaterdag 27 mei op sportpark De Strijphorst. Het begon op vrijdagavond al met het bericht dat Teylingen af zag van deelname. Overleg dus en met hulp van de C4 van S.V. Honselersdijk en de G-spelers werd een team gemaakt dat de plaats van de Sassenheimers in ging nemen. Daar kwamen een dag later nog twee spelers van Oranje Wit bij dat met 14 spelers naar ons Aad Hagman G-voetbal toernooi was gekomen en best twee spelers wilden afstaan. Helaas begon de zaterdag in mineur omdat er tevergeefs gewacht werd op Almere en Excelsior'20. Teams die zonder berichtgeving verstek lieten gaan. Dat werd dus improviseren en dat is achteraf goed gelukt zodat het toernooi toch een succes is geworden. De G1 van S.V. Honselersdijk won de eerste wedstrijd van Stroomopwaarts met 4-0. Daar kwam de 3-0 bij voor het niet aanwezige Almere en tegen Oranje Wit eindigde het zoals het begon. Met een opstootje dat wel, maar doelman Fred heeft dit heel netjes opgelost zodat de teams in de noodzakelijke strafschoppen serie weer als vrienden op het veld stonden. De strafschoppen reeks werd gewonnen door de G1 van S.V. Honselersdijk zodat opnieuw de eerste plaats werd bereikt in drie dagen tijd. De G2 van S.V. Honselersdijk begon met een 0-0 deling tegen Vredenburch in de enige complete poule. Vervolgens werd Teylingen, een overwegend team van SV Honselersdijk onder leiding van Aad en Jan, met 3-0 verslagen. Tegen Hercules werd met 3-1 verloren waarmee een derde plaats het eindresultaat was. Achter Hercules en Vredenburch die onderling gelijkspeelden, maar beide wonnen van het combinatieteam van S.V. Honselersdijk dat als vierde eindigde.

Dan de jeugdpoule waar Excelsior'20 schitterde door afwezigheid. FC ODA was met 5-1 te sterk voor onze jeugd, maar tegen REDO werd met 4-3 gewonnen. Omdat FC ODA ook van REDO wist te winnen ging de eerste plaats naar het team uit Weert, werd S.V. Honselersdijk tweede en REDO eindigde op plaats drie.

Daarna volgden de strafschoppen om de Bert Merkenstein penalty bokaal. Iedereen mocht een strafschop nemen waarvan de eerste tien in het resultaat mee telden. Frank de Ruiter en Bjorn Dijkshoorn wisselden elkaar onder de lat af. Toen de stofwolken opgetrokken waren bleken Oranje Wit, Vredenburch en S.V. Honselersdijk G1 ieder zes keer trefzeker te zijn geweest. Deze drie teams moesten in een serie van drie uitmaken wie er verder gingen. Oranje Wit miste één pingel en was zodoende uitgeschakeld. Vredenburch en SV Honselersdijk misten in de volgende serie ieder eenmaal. Daarna was S.V. Honselersdijk wel trefzeker bij de eerste poging, maar Vredenburch miste waardoor de Bert Merkenstein penalty bokaal voor een jaar in Honselersdijk blijft. De Aad Hagman sportiviteitsprijs werd door de arbiters toegekend aan Stroomopwaarts. De Club van Honsel bokaal die als ruggensteuntje altijd binnen de SV Honselersdijk gelederen blijft ging naar Marco Poot die na ruim 30 jaar spelend in de G1 van SV Honselersdijk het komende seizoen een stapje terug gaat naken naar de G3. Rest de prijs voor iemand binnen de G-afdeling van SV Honselersdijk die zich daar verdienstelijk heeft gemaakt. Na Toos Hagman en haar zoon Johan werd deze dit keer opgedragen aan Aad Hagman die het G-voetbal in het Westland heeft opgericht, maar ons helaas te vroeg ontvallen is, maar vergeten zeker niet. Zijn dochter Maria mocht de oorkonde van haar broer Johan in ontvangst nemen.
DJ Bas kreeg vervolgens alle ruimte om tijdens de barbecue de aanwezigen met zijn muzikale noten te vermaken en dat is Bas wel toevertrouwd. Even moest hij stoppen vanwege een bij de commissieleden bekende verrassing aan het muzikale woord te laten. Onze Arjan was er in geslaagd om Rob en Carlo die aan hun afscheid toer bezig waren deze dag een half uur te laten optreden op sportpark De Strijphorst. Een geweldige afsluiting van zeer geslaagde maar wel warme dag waar DJ Bas uiteraard het laatste muzikale woord had.

Jan de Geus

Bij de foto: De G2/G3 van SV Honselersdijk in Weert met de sportiviteitsprijs.

Advertentie

Condubouw