S.V. Honselersdijk krijgt DUNO niet onder de knie
zondag 20 maart 2016

Het gelijke spel (1-1) tegen het onder aanstaande DUNO voelde natuurlijk als een teleurstelling voor de Dijkenaars. De ploeg van trainer Piet Boon had vandaag goede zaken kunnen doen, aangezien de concurrenten de punten ook lieten liggen. Maar gezien het veldspel was het gelijke spel een goede afspiegeling van de wedstrijd. DUNO, die verleden jaar nog 2e werd achter KMD, bezet nu een degradatie plek en wil deze snel verlaten. DUNO leek zich dan ook meer te beseffen dat er gestreden moest worden voor de punten. Het hele team knokte zich naar een terecht puntje.

Het eerste kwartier van de wedstrijd bracht voor beide ploegen al de nodige kansen. Het was S.V. Honselersdijk die in de 1e minuut gelijk de aanval zocht. Dit leverde na een overtreding op Leon een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Vrije trap specialist Ralph zette zich achter de bal, maar de paal bracht nog redding voor de Hagenaars. Eén minuut later had zowaar DUNO op voorsprong kunnen komen. Een te zachte terugspeelbal van Marcel Duijvestijn bracht DUNO speler Gino Kos alleen voor de jubilerende keeper Tom van Schie (250e wedstrijd). Echter zijn rolletje belande in de handen van van Schie. Zo ging het spel op en neer. In de 6e minuut was het een terugspeelbal op keeper Jeffrey van Vliet. Maar de sluitpost ging op kolderieke wijze de mist in en moest een corner weggeven. De goed scherp genomen corner door Nick werd op laatste moment nog door Pawel ingetikt, 1-0. Een lekkere voorsprong zo vroeg in de wedstrijd en dat zou de Dijkse spelers een goed gevoel moeten geven. Maar in de 12e minuut bracht S.V. Honselersdijk zichzelf weer in moeilijkheden. Door slecht onderling coachen en traagheid in de opbouw werd Michel in een lastige situatie aangespeeld. Al vallend kon Michel de bal met de hand tegenhouden en incasseerde daardoor een gele kaart. In deze fase had de ploeg van Piet Boon snel een doelpunt bij moeten maken en dat kreeg ook de gelegenheid. Het was Tom van Veen die na een pass van Frank zijn tegenstander uitkapte, maar zijn schot geblokkeerd zag worden. Hierna kreeg Nick de ideale mogelijkheid, maar zijn schot ging over. Even later kreeg Nick opnieuw een fraaie kans, nadat een voorzet door Ralph werd doorgekopt. Het schot van Nick belandde echter in de handen van keeper Jeffrey van Vliet. Hierna was het DUNO die voor elke meter ging knokken. Zodra S.V. Honselersdijk over de middellijn ging, zette DUNO de druk erop. S.V. Honselersdijk kon daar geen antwoord op geven en veelvuldig werden de ballen slecht ingespeeld of ingeleverd. DUNO kwam er dan met veel man razend snel uit. Was het eerst een afstandsschot op de lat, maar in de 37e minuut leverde het wel een doelpunt op. Een voorzet aan de rechterkant werd goed voorgegeven en aanvaller Wesley Swikker torende boven de Dijkse verdedigers uit en kopte keihard binnen, 1-1. De rest van de eerste helft kon de S.V. Honselersdijk er niet veel tegenover zetten. De 2e helft zou zeker uit een ander vaatje getapt moet worden.

Tweede Helft
De 2e helft was het S.V. Honselersdijk die de eerste kans kreeg. Een voorzet van Frank liet Ralph voor Leon lopen, maar zijn schot ging rakelings naast. In de 54e minuut was het een botsing tussen scheidsrechter Ekelenburg en een DUNO speler door een ongelukkige samenloop. Van Ekelenburg raakte geblesseerd en werd even stevig onder handen genomen door Honselse verzorger Sjaak Brunt, hij kon gelukkig de wedstrijd af maken. Maar S.V. Honselersdijk was niet bij machte om het DUNO enigszins moeilijk te maken. In tegendeel, DUNO kreeg in deze fase een aantal riante mogelijkheden. De ploeg speelde heel geconcentreerd en was razendsnel in de omschakeling, waar de Dijkenaars geen antwoord op hadden. Gelukkig voor de Dijk bleef de schade heel beperkt. Er moest wat gebeuren en trainer Boon liet Loek Grootscholten en Luke Groenenboom opdraven voor Marcel Duijvestijn en Nick Peeters. Door direct spel naar voren lukte het nu wel de tegenstander vast te zetten. De Hagenaars kwamen er niet meer uit, maar om de juiste opening te vinden werd heel lastig. Kansen kwamen er wel, maar het bleef bij schoten die gesmoord werden of naast gingen. Na 4 minuten blessure tijd floot de goed leidende scheidsrechter van Ekelenburg de wedstrijd af.

In het paasweekend wordt er niet gevoetbald. De week erop kunnen de supporters afreizen naar TAC’90 in Den Haag

Tom van Schie, Nando Kok, Michel van Giesen (geel), Marcel Bruggeling (A), Pawel Rubin (geel), Ralph Heskes, Frank Vellekoop, Marcel Duijvestijn (-80 Loek Grootscholten), Tom van Veen, Leon de Brabander, Nick Peeters (-73 Luke Groenenboom)

Door: Jan de Brabander