S.V. Honselersdijk koploper na knappe prestatie tegen Te Werve
zondag 18 oktober 2015

In een bloedstollend duel wist S.V. Honselersdijk door een 2-1 zege, de punten thuis te houden tegen de tot dan toe koploper Te Werve. Een terechte uitslag, gezien het vertoonde spel. Door de geweldige teamprestatie mag het team van trainer Piet Boon zich voorlopig één week koploper noemen. A.s. zaterdag een inhaalweekend, Te Werve moet dan inhalen tegen Naaldwijk. Indien Te Werve punten laat liggen, dan blijft S.V. Honselersdijk koploper.

De wedstrijd begon een kwartier later, door de files en weg opbrekingen waar scheidsrechter Honsbeek in kwam te zitten. Er gebeurde veel in deze spannende wedstrijd , die eigenlijk geen moment verveelde. Het was bekend dat Te Werve met een ambitieus plan bezig is om de ploeg binnen een aantal jaren naar de 2e klasse te loodsen. Het zag dan ook een behoorlijk aantal nieuwe spelers komen.
Het begin van de wedstrijd was dat ook duidelijk merken. De vrij technische ploeg liet ook zien waar toe ze instaat waren. Het was te danken aan keeper Tom van Schie dat de thuisploeg in het begin van de wedstrijd niet op achterstand kwam. Aan de andere kant weigerde de zwak leidende scheidsrechter Honsbeek de bal op de stip te leggen, nadat Nick Peeters in een heupzwaai genomen werd in het strafschopgebied. Het grote gevaar van Te Werve kwam van de flanken, waar Branco en Pawel in het begin de nodige moeite mee hadden. Maar zij herstelden zich naar mate de wedstrijd vorderde, en groeiden tot grote hoogte. S.V. Honselersdijk knokte zich letterlijk en figuurlijk in de wedstrijd, zonder dat het echt gemeen werd. Maar scheidsrechter Honsbeek zag dat anders, en noteerde de eerste 20 minuten 3 gele kaarten o.a. bij Tim wegens het storen voor een veel belovende aanval! In de 22e minuut was het Tim die met een vlijmscherpe vrije trap Tom Lobert in staat stelde om de score te openen (foto 1). Echter het doelpunt werd afgekeurd op aangeven van de grensrechter. Hier waren de nodige twijfels over.

Maar de thuisploeg voerde de druk op. In de 31e minuut was het Tom van Veen die met een bekeken trap de bal achter de verdediging van Te Werve op Nick Peeters dirigeerde. Nick had de vrije doortocht richting doel, maar werd vastgehouden (foto 2). Scheidsrechter Honsbeek wees terecht naar de penaltystip, maar gaf slechts geel aan de boosdoener, daar waar rood op zijn plek was. Een ideale mogelijkheid voor Tom van Veen om op voorsprong te komen, maar de gegeven penalty werd knap gestopt. Te Werve veerde hierna weer op. Het is niet zomaar een ploeg die je de ruimte moet geven, want dan zijn ze levensgevaarlijk. Met individuele acties kunnen zij openingen creëren, waaruit zo scoringskansen ontstaan. In de 34e minuut waren ze dicht bij, maar het was keeper Tom van Schie die een paar knappe reddingen verrichtte. Een paar minuten later was het wel raak. Op rechts werden een paar dijkse spelers op het verkeerde been gezet, waaruit de 0-1 score tot stand kwam. Maar de jonge ploeg van trainer Piet Boon weerde zich sterk, ondanks dat de ploeg door blessures, het merendeel van zijn achterhoede mistte. Het zocht de aanval op en dat had vlak voor de rust resultaat. Tom van Veen kapte met rechts zijn directe tegenstander uit, en haalde hierna randje strafschopgebied verwoestend met links uit, en scoorde voor de mistastende keeper van Te Werve, 1-1.

Tweede Helft
De 2e helft ging het spel op en neer. Snelle uitvallen maakten de wedstrijd heel aantrekkelijk. Maar Te Werve kon weinig meer klaar maken. Vele aanvallen strandden door toe doen van het sterke verdedigen van het centrale duo Ricardo en Tom Lobert. Langs de flanken liep het bij de Rijswijkers ook niet meer, doordat er kort opgezeten werd en goed rugdekking werd gegeven. Zelfs als het nodig was, zag je de spitsen mee verdedigen. De wanhoop was nabij bij Te Werve, en je voelde dat er een stunt in zat voor S.V. Honselersdijk. In de 60e minuut was het Branco die broer Nando de diepte instuurde. Richting vijandig doel werd hij op de huid gezeten door 3 Rijswijkers, die de bal net tot corner konden verwerken. Het bleef gevaarlijk voor het doel van Te Werve. Een pracht aanval besloten met een een-tweetje tussen Tim en Tom van Veen, was het Tom die leek te gaan scoren, maar hij werd licht vastgehouden in het strafschopgebied. Zijn poging werd daardoor teniet gedaan. Maar de verdediging van Te Werve begon scheurtjes te vertonen. Met nog 20 minuten te gaan was het Nick op de linkerflank die vrij gemakkelijk langs zijn directe tegenstander glipte, maar onterecht werd gestopt. Een gele kaart werd terecht getrokken door de scheidsrechter. Even later was het weer Nick die zijn directe tegenstander te snel af was en door een behoorlijk overtreding werd gestopt. Scheidsrechter Honsbeek toonde coulance voor de verdediger en trok geen geel, anders had hij het veld kunnen verlaten. Commentaar van Nick leverde hem wel een gele kaart op. Het was toch weer Te Werve, die 10 minuten voor tijd een alles of niets poging deed. Het versierde een aantal vrije trappen, maar door fantastisch keeperswerk van Tom van Schie wist hij de schoten onschadelijk te maken (foto 11). Iedereen langs de kant leek er vrede mee te hebben met het gelijke spel, maar daar dachten de dijkse spelers anders over. In de 85e minuut was Nick weer ongrijpbaar voor zijn verdediger. De verdediger had hier een overtreding voor nodig, en ging ook op de bon. De vrije trap van Ralph kon op de lijn nog weggewerkt worden (foto 12). Maar de inzet daarna van Tom van Veen was niet te houden en hij scoorde de verlossende treffer, 2-1 (foto 13). De euforie was groot en de goal werd dan ook uitbundig gevierd. De keeper van Te Werve moest na het doelpunt, door een liesblessure zich laten vervangen. Aangezien alle wissels al waren ingezet, moest een veldspeler zijn taak waarnemen. Het waren nog een aantal spannende minuten, waar S.V. Honselersdijk geen risico’s meer nam en lekker de wedstrijd uitspeelde. Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Honsbeek voor het einde van de wedstrijd, en eindigde deze zeer boeiende en spannende pot voetbal in een terechte 2-1 overwinning voor S.V. Honselersdijk.

Na een weekje rust wordt daarna de draad weer opgepakt uit tegen DUNO aanvang 14:45 uur. Dit is de laatste wedstijd voor de strijd om de 1e periode titel waar S.V. Honselersdijk nog volop in de race is.

Tom van Schie, Branco Kok (geel),Tom Lobert, Ricardo van der Zijden, Pawel Rubin (geel), Tim van der Meer (geel), Marcel Duijvestijn, Leon de Brabander (A, geel), Nando Kok (-80 Ralph Heskes), Tom van Veen, Nick Peeters (geel)

Door: Jan de Brabander