Trainingsweekend van het derde
donderdag 28 mei 2015

Een weekend met een wedstrijd en twee trainingen, dat is wat er op de agenda stond voor het derde elftal van SV Honselersdijk. 27 Februari tot en met 1 maart gingen de mannen naar Breda, de Katjeskelder om precies te zijn. De tegenstander had lucht gekregen van onze kwaliteiten en belden af. De flexibele leiding van het derde was genoodzaakt het programma aan te passen. Dit was uiteraard geen probleem, zij hebben wel voor grotere uitdagingen gestaan.

Vrijdag middag druppelde iedereen onze ruim opgezette villa binnen. We hadden er zin in. Iedereen kreeg bij binnenkomst een aantal flessen spraakwater, want er moest geëvalueerd worden. Wat ging er goed de eerste seizoenshelft, en wat ging er minder. Allerlei apen kwamen er uit de mouw, tranen vloeiden en vooral Wim keek tevreden terug op deze evaluatie. Er stond die vrijdag avond nog een teambuilding activiteit op de planning, bowlen. Het was nog lang onrustig rondom de bowlingbaan van de Katjeskelder.

Zaterdag 28 februari. Langzaam ontwaakten de manschappen voor weer een goede dag teambuilding. Er stond een wandeling door het bos op het program. Michael Post, ons monumentale pand centraal achterin de verdediging, werd verantwoordelijk gehouden voor de bal. De legende gaat dat die nog steeds aan het zoeken is. Tijdens de wandeling bleek dat er naast het voetbal nog andere hobby’s zijn in het leven. Zo kwamen wij in aanraking met boomknuffelaars. Voornamelijk onze ballenvanger Sjoerd en rots in de branding Piet hebben deze hobby voortgezet. Zij voelden al die tijd al aan dat er meer was in het leven dan de bal. In de middag gingen we naar de kartbaan van Breda. Men had er zin in maar wat bleek? In Mario kart wordt nog minder smerig gespeeld. Lars Ammerlaan kwam als winnaar uit de bus, maar vraag men niet hoe.

In de avond gingen we dineren bij de plaatselijke Chinees. Er moest een goede bodem gelegd worden, want in de avond werden de mannen van de jongens gescheiden. We werden losgelaten in het gezellige centrum van Breda. Wim zou samen met de leiding en wat oude knarren in een kroeg blijven, waar de rest hun vleugels uitsloegen en een andere discotheek opzocht.

Zondag 1 maart. Ze waren niet wakker te krijgen. Sommige jongens kregen doorligplekken en moesten door de wat meer bedeelde mannen gedraaid worden. Uiteindelijk was iedereen uit hun warme nestje gekropen en begonnen met stevige dakschade aan het ontbijt. Het zat erop. Het was meer dan geslaagd. We hadden elkaar nog beter leren kennen dit weekend, en waren klaar voor de tweede seizoenshelft. Momenteel staan we bovenaan en strijden we samen met KMD om het kampioensschap. We willen de sponsoren, de leiding, onze fans, en de buren uit Hillegom, heel erg bedanken voor dit super weekend!

De mannen van het derde.

Advertentie

jem-id