S.V. Honselersdijk pakt laatste strohalm
zondag 3 mei 2015

In de strijd tegen play-offs voor degradatie deed S.V. Honselersdijk goede zaken. Door de 4-1 zege op DSVP nadert S.V. Honselersdijk DSVP tot op één punt. Aangezien Quintus 1 punt overhield tegen Berkel, gaat de ploeg over Quintus heen, en staat de ploeg van Piet Boon nu op een veilige 10e plek. De laatste wedstrijd wordt dus ongemeen spannend, omdat 4 ploegen nog vechten tegen degradatie play-offs.

Eerste helft
De wedstrijd van vandaag, was van een heel ander kaliber dan de wedstrijd er voor. Vooral de 2e helft gooide de ploeg alle schroom van zich af, en liet het de tegenstander volledig kansloos. Dit zag er in het begin van de wedstrijd niet naar uit.

DSVP is de ploeg waar de laatste jaren de klappen vallen. In het seizoen 2012/2013 speelde de ploeg nog 1e klasse en is in 2 jaar tijd gezakt naar de 3e klasse. Een overwinning op S.V. Honselersdijk was noodzakelijk, om zich definitief veilig te stellen. De ploeg kwam dan ook sterk uit de startblokken. Op links mocht DSVP op randje buitenspel door gaan, maar het schot werd goed gestopt door keeper Tom van Schie. In de 8e minuut een afstandsschot die over het doel ging. Scheidsrechter den Hartog zag als enige, dat keeper Tom van Schie de bal met de hand beroerde, en dus een corner weg gaf aan DSVP. De corner leverde weinig op, maar DSVP mocht opnieuw een corner nemen. Deze corner leek ook op niets uit te lopen, maar de dijkse verdediging kwam er niet snel genoeg uit en gaf DSVP de mogelijkheid om de bal alsnog voor te geven. De voorzet werd hard ingeschoten door Addo Murselovic: 0-1. DSVP liet zich gelijk terugzakken, en liet S.V. Honselersdijk komen. In de 13e minuut was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Tom Lobert kwam goed door op rechts richting achterlijn. Zijn voorzet werd door niemand beroerd en ging voorlangs. Zo werd de druk op het doel van DSVP groter, maar dat leidde nog niet tot echte grote kansen.

In de 26e minuut zocht Nick het strafschopgebied op. Zijn directe tegenstander kon hem niet meer afstoppen, en had daar een overtreding voor nodig. Scheidsrechter den Hartog wees naar de stip en toonde DSVP’er Edo van Rheenen zijn 2e gele kaart, en hij kon dus vertrekken. Penalty specialist Morad had weinig moeite met deze mogelijkheid, en scoorde de gelijkmaker: 1-1. Een heerlijk moment voor de Dijk, de gelijkmaker en DSVP moest met een man minder verder. Maar de aftrap was nog niet genomen, of DSVP was al weer voor het doel van S.V. Honselersdijk te vinden. In plaats van zich in te graven, koos het toch weer vrij gedurfd, voor de aanval. De ploeg was dicht bij een treffer, maar Leon kon met een sliding redding brengen. Zo gingen de aanvallen over en weer, en kon de thuisploeg nog geen vat op DSVP krijgen. Wel was Frank dicht bij een score. Tot 2 maal toe werd de bal keurig vanaf de achterlijn teruggelegd op Frank, maar beide keren werd er te zwak ingeschoten.

Tweede Helft
Gelijk na het beginsignaal van de 2e helft was het S.V. Honselersdijk die het initiatief nam. Dit was nodig ook, want er moest gewonnen worden, en dat besefte de spelers ter degen. Het was Nick die het voortouw nam. Nick ging makkelijk om zijn tegenstander heen en een strakke voorzet volgde. De bal werd echter verkeerd weggekopt door een tegenstander, en Nick kwam weer in balbezit richting doel. De zeer warrig fluitende scheidsrechter den Hartog floot tot verbazing van iedereen voor buitenspel.

In de 51e minuut kopte Nick uit een corner van Frank de bal in de kruising, maar DSVP keeper Tom Bènard redde knap (foto 4). Één minuut later was het Tim die Morad aanspeelde. Morad draaide goed weg van zijn tegenstander en legde de bal breed op Leon, en deze schoot de bal via de paal binnen, 2-1. Grote opluchting bij de ploeg. Nu was het zaak om zo snel mogelijk de voorsprong uit te bouwen, en DSVP niet de gelegenheid geven om terug te komen. Maar DSVP had ook niet meer de kracht om terug te komen. De ploeg had voor de rust al zijn wissels verbruikt door blessures, en hield het alleen op verdedigen. In de 63e minuut was het Morad die op zijn hielen werd gelopen. Uit de vrije trap van Tim werd de bal door Nando, koud ingevallen voor Marcel, feilloos ingekopt, 3-1 (foto5). In de 72e minuut was het Morad, heel belangrijk deze middag, die zich vrijspeelde en Michel voor het doel vrij zag staan. Zijn voorzet werd knap afgemaakt door Michel, 4-1 (foto 6). Zo creëerde S.V. Honselersdijk nog een aantal kansen tegen het uitgebluste elftal van DSVP, die maar wat graag het eindsignaal van scheidsrechter den Hartog in ontvangst nam.

A.s. zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen Quick Steps. Bij winst is men zeker van klasse behoud. Bij gelijkspel of verlies is het afhankelijk wat de concurrenten doen.

Tom van Schie, Rutger Opperman (geel), Pawel Rubin (geel), Michel van Giesen, Tom Lobert, Frank Vellekoop, Tim van der Meer, Marcel Duijvesteijn (geel, -60, Nando Kok), Nick Peeters (-84, Roy Steekelenburg), Morad Naimi, Leon de Brabander (A) (-77, Robin Westeijn)