S.V. Honselersdijk verzuimt te winnen
zondag 15 maart 2015

Het is S.V. Honselersdijk niet gelukt om zijn 2e thuisoverwinning te behalen. Ondanks de vele mogelijkheden werd het 1-1. Dit betekende alweer het 10e gelijke spel in deze competitie. Zodoende blijft de ploeg van Piet Boon onderin hangen en komt de ploeg niet echt van de onderste plaatsen vandaan.
Op een ijskoude Strijphorst was Semper Altius de tegenstander. De Rijswijkse ploeg is een fysiek sterk elftal, maar speelt heel wisselvalig. De ploeg staat 5 punten voor op S.V. Honselersdijk, dus bij winst van de Dijkenaars, zouden de ploegen naar elkaar toe kruipen.

Het was de thuisploeg die gelijk het initiatief nam. Semper Altius mocht een vrije trap nemen, na een overtreding van Rico. Deze werd slecht genomen en een razend snelle counter volgde. Marcel stuurde op tijd Nick de diepte in, en liet zijn tegenstander volledig staan. Alleen voor de keeper wist hij deze kans niet te verzilveren. De terugspringende bal werd onderschept door Nando, en deze legde de bal breed op de toekomende Frank. In een scrimmage voor het doel werd de bal alsnog weggewerkt. Zo kreeg S.V. Honselersdijk het eerste kwartier nog een aantal goede mogelijkheden, maar voorin werd niet scherp gereageerd op deze kansen. In de 15e minuut was Frank dicht bij een treffer. Nadat een corner van Tim op niets uit liep, werd de bal gespeeld op de volledig vrij staande Frank. Met een bekeken schot belandde de bal buiten bereik van de keeper op de paal. In de 18e minuut was er knullig balverlies op het middenveld. Een uiterste inspanning van Michel, was niet voldoende om de bal volledig weg te werken. De bal werd door Semper Altius vrijgespeeld op de vrijstaande Maurits van Straaten , deze liet keeper Tom van Schie kansloos, 0-1. S.V. Honselersdijk bouwde een veldoverwicht op, op jacht naar de gelijkmaker. In de 20e minuut een snelle uitval op rechts. Rico kon oprukken tot de achterlijn, en gaf een goede voorzet. Pawel en Nick konden net niet bij de bal, en ook de aansluiting was ver te zoeken, zodat ook deze kans voorbij ging.

In de 38e minuut leek de weg open voor Nick, richting het doel van de tegenstander. Weer liet hij zijn tegenstander zijn hielen zien, maar hij werd aan zijn arm getrokken. Scheidsrechter Wigleven zag hier slechts geel in. In blessure tijd van de 1e helft was er dan toch gerechtigheid. Een corner van Frank werd uit de doelmond gewerkt, maar Rico stond klaar om de bal hoog in het doel te rammen (foto 4), 1-1.

Tweede Helft

De 2e helft was S.V. Honselersdijk ook de betere ploeg, maar het was toch uitkijken op de counters van Semper Altius. In de 54e minuut kon Rico een uitval ter nauwer nood tot corner verwerken. De corner leverde niets op. Een corner van Frank aan de andere kant was wel bijna raak. De bal raakte de paal. In de 58e minuut een mooie actie van Tim tot in het strafschopgebied. Tim legde de bal goed terug op Frank, maar de bal werd beroerd door de hand van een tegenspeler. Iedereen zag het, behalve scheidsrechter Wigleven, die dit niet constateerde op te grote afstand. In de 64e minuut was Semper Altius dicht bij een doelpunt. Uit een goed genomen corner werd de bal op de paal gekopt.

Even later werd voor de 2e keer een handsbal geconstateerd in het strafschopgebied van de tegenstander, maar weer wuifde scheidsrechter Wigleven dit weg. De druk werd groter op het doel van Semper Altius. In de 66e minuut schoot keeper Danny van den Oever een terugspeelbal volledig onder de bal door. De bal rolde tot geluk van de doelman, naast het doel . Twee minuten later was het bijna raak voor de Dijkenaars. Een voorzet van Tim werd door Nando buiten bereik van keeper Danny van de Oever op de lat gekopt. Ook een schot van Nando (foto 5) werd even later goed geblokt door de verdediging van Semper Altius. Het laatste kwartier was het alleen weg rammen wat de Rijswijkers deden. De thuisploeg had de kracht niet meer nog iets te ondernemen, en de bezoekers namen genoegen met het ene puntje.

Tom van Schie, Rico Kok, Ralph Heskes (-77 Tom Lobert), Michel van Giessen, Rutger Opperman, Tim van der Meer (A), Frank Vellekoop, Marcel Duijvesteijn, Nick Peeters, Pawel Rubin (geel), Nando Kok

Door: Jan de Brabander