Braziliaanse samba tijdens Honselse Koningsdag
woensdag 11 februari 2015

Toen Ab van Dijk samen met zijn zoon Robbin een aantal jaar geleden naar Brazilië ging voor een werkplekbezoek ontmoette hij Catharine Sitta een van de oprichters van Fanfarra Amigos de Holambra-Brazilië. Het bleek de wens van Catharine om ooit met de fanfare band naar Nederland te komen en aanstaande koningsdag zal dit daadwerkelijk gaan gebeuren.

In het plaatsje Holambra speelt de Fanfare (percussieband) ‘Vrienden van
Holambra’ al jaren de sterren van de hemel. Holambra (HOlland, AMerica en BRAsil) ook wel bekend als klein Westland in Brazilië, waar veel Nederlanders en Westlanders de tuinbouw (bloemen en planten) en toerisme (klompen, molens, trapgevels) op de kaart hebben gezet. ‘Vrienden van Holambra’ werd in 2001 opgericht door de Gemeente Holambra met de doelstellingen:

- Buitenschoolse activiteiten om onder andere straatzwerven en aanraking
met drugs tegen te gaan onder de jeugd
- Jongeren structureren om hun toekomst te verbeteren
- Jongeren uit gezinnen met weinig financiële mogelijkheden bijstaan
- Jongeren kennis laten maken met muziek
- Normen en waarden overbrengen aan de jongeren
- Ontspanning geven aan de jongeren
- Ouders helpen bij de opvoeding


Op geheel vrijwillige basis heeft dirigent Mario Luiz Sitta de afgelopen dertien jaar dik zeshonderd kinderen muzikale bagage en plezier in het leven gebracht. Een groep Nederlandse en Braziliaanse vrijwilligers zijn de uitdaging aangegaan om deze droom voor de kinderen waar te maken. Hun droom om Nederland écht te leren kennen, het land wat zij wekelijks uitdragen in hun kleding, tijdens de optredens. De groep vrijwilligers in Brazilië is bezig om samen met familie, vrienden en bedrijven momenteel geld in te zamelen voor de tickets richting Nederland. Op Sportpark De Strijphorst zal deze groep hun thuisbasis hebben en hier tevens overnachten bij de club in de Sosefhal. Dit alles gaat plaats vinden in de week van Koningsdag 2015 met een verblijf van 10 dagen in het Westland. Tijdens het verblijf willen wij de kinderen op laten treden bij onder andere het Honsels Oranje Team, Keukenhof en Madurodam. Ook willen wij de
kinderen wat ontspanning bieden, door verschillende uitjes te organiseren. Om dit allemaal mogelijk te maken zoekt de organisatie nog sponsors. Daarom onderstaande oproep:

Via bovenstaand stuk nodigen wij u uit om te participeren in het project.
Dit kan door de Fanfare uit te nodigen voor een optreden in uw bedrijf of mee te doen aan de sponsoractie die de kinderen de mogelijkheid geeft iets van Nederland te laten zien. Wij willen niet zeggen, muziek maakt
beter, maar het helpt zeker wel! Help ons mee!

Alvast enorme dank namens de Fanfare ‘Amigos de Holambra’.
Voor meer informatie en of vragen, kunt u bellen of mailen met:
Ab van Dijk, T: 06-52022350, E: abdijk@hotmail.com
Margareth Pennings, E: pennings@caiway.nl

Advertentie

Condubouw