Trainingskamp dag 7 en 8
dinsdag 13 januari 2015

Vanochtend mochten de mannen voor de eerste keer deze week uitslapen en meldde iedereen zich netjes op tijd om 10.00 voor het ontbijt. Tijdens het ontbijt werden wat sterke verhalen gedeeld onder de mannen over de avond van gisteren. Daar de trainingen vrij pittig zijn, waren de verhalen over het algemeen sterker dan de werkelijkheid en lagen de meesten redelijk op tijd in hun mandje. Het verslag van gisteren werd vandaag voorgelezen door Marco, die als laatste nieuwkomer deze eer kreeg toebedeeld. Tijdens het ontbijt werd wederom het programma van de dag doorgenomen waarbij vandaag het beach voetvolley toernooi centraal staat.

Na het ontbijt meldde iedereen zich om 11.30 in de lobby van het hotel om naar het strand te vertrekken. Op het strand aangekomen mochten Frank, Joey Brouwer en Nicky Pieter Peters wat extra arbeid verrichten daar zij gisteren even hun tijd waren vergeten. Bryan heeft de afgelopen dagen laten zien dat hij graag werkt aan zijn fitheid en sloot zichzelf aan bij het drietal om mee te doen met de verschillende oefeningen. Ook de supporters kwamen naar het strand en hadden zichzelf ingeschreven voor dit grote toernooi.

Nadat de teams samengesteld waren, werden met groot gemak de teamnamen weer uit de mouw geschut. De teams luisterden naar de volgende namen; Gilaheeeet, Hivkus United, FC Kaulo, Ola Beautiful, De Verzakers en uiteraard De Supporters. Enkele spelers van het team van Ola Beautiful (Jilles, De Brug en Marcel) werden vooraf getipt als favoriet daar zij hun titel vandaag moesten verdedigen. Ex-teamgenoten Loek en Ralph zijn dit jaar niet mee op trainingskamp vanwege hun werk en moesten daarom vervangen worden om het team van de titelverdediger weer te complementeren. De transfermarkt was vorige week zondag al geopend en al snel werd Frank Vellekoop als nieuwe spielmacher gecontracteerd. De tweede transfer stond lang op losse schroeven, maar gelukkig was El Presidente op tijd hersteld van de kramp die hij had overgehouden aan de eerste strandtraining. Het team was weer compleet en begon sterk aan het toernooi. Op doelsaldo haalden zij dit jaar de finale net niet en waren het dit jaar de teams van Hivkus United en De Verzakers die in de finale stonden.

Jacobus de Wijs, die afgelopen woensdag nog scheidsrechter was bij het onderdeel beach voetvolley tijdens het strandparcours, was ditmaal gepasseerd door de Technische Staf. De rol van zijn vervanger, Tom, was op zijn minst discutabel te noemen daar hij naast hoofdscheidstrechter ook speler (en zelfbenoemd leider) was van het team van Hivkus United. Tom had zichzelf vrijwillig opgeworpen tot hoofdscheidsrechter bij de finale van het toernooi en deed zijn best om objectief te blijven. Dat hij hier niet altijd in slaagde laat zich raden, maar het mocht niet baten. Het team van De Verzakers (Bryan, Nicky Pieter Peters, Joey Brouwer, Frank van Zijl en Janco Koole bleek in de finale veel sterker dan het team van Hivkus United en zo grepen zij dit jaar, dik verdiend, de titel.

Na het beach voetvolley toernooi kon iedereen zijn koffer inpakken om vervolgens om 19.30 aan tafel te gaan voor het avondeten. Na het eten was het tijd om de verschillende verbeterpunten die afgelopen maandagmiddag door de diverse groepen zijn gepresenteerd samen te vatten op een groot vel papier. Trainers Piet en Frank hebben n.a.v. de groepspresentaties en discussies die daaruit volgden een samenvatting gemaakt, welke unaniem door de groep werd aangenomen. Na afloop van deze presentatie nam Jacobus de Wijs het woord om een ieder te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan dit geweldige trainingskamp. Het luide applaus wat hierop volgde werd Jacobus even te veel en daarbij liet hij zijn tranen de vrije loop. Gelukkig konden de dames Suzanne en Marina hem weer snel troosten om vervolgens aan de bar van het hotel met elkaar nog een drankje te nuttigen. Om 23.00 uur lag iedereen netjes in zijn bedje om morgenochtend om 6.15 weer te verzamelen in de lobby voor ons vertrek naar Nederland.

11 januari 2015, dag 8

Dat we in dit hotel kunnen rekenen op ongekende gastvrijheid bleek ook de volgende morgen. Om 6.15 meldde iedereen zich netjes op tijd in de lobby om uit te checken en daaropvolgend konden we, ondanks dat het ontbijt eigenlijk pas om 8.00 uur open gaat, toch een ontbijtje nuttigen. Helemaal top! Na het ontbijt stond de bus klaar, die wederom gesponsord was door Voetbal On Tour van Morad Naimi, en konden de koffers ingeladen worden om naar het vliegveld te vertrekken. Op het vliegveld aangekomen verliep alles gelukkig erg vlot en konden we netjes op tijd weer terug naar Nederland vertrekken. Hoewel de landing wat werd bemoeilijkt door de hevige wind, kon de piloot het vliegtuig vanmiddag rond 12.30 weer op de Nederlandse grond laten landen. De bus, wederom gesponsord door AW Onderhoud, van Andre de Wilde, stond keurig klaar en bracht ons weer naar S.V. Honselersdijk, waarmee een geweldig trainingskamp ten einde is gekomen.

In de Spaanse zon is er hard getraind door de mannen en tijdens de wedstrijd tegen onze Spaanse gastheren werd duidelijk dat dit harde werken zeker het gewenste effect heeft op de mannen. We hebben afgelopen week de nodige stapjes gezet waarmee we allemaal hopen een goede basis te hebben gelegd voor een goede tweede seizoenshelft. De spelers en begeleiding beseffen maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend is dat wij als derdeklasser op trainingskamp kunnen naar een heerlijke, zonnige bestemming en daarom willen wij vanaf deze plek heel graag een ieder bedanken die zichzelf heeft ingezet om dit fantastische trainingskamp mogelijk te maken.

Een bijzonder woord van dank gaat uit naar hoofdorganisator Morad Naimi die alles weer geweldig heeft geregeld, de leiders, technische staf en de verzorging voor het in elkaar zetten en invullen van een super goed programma en tot slot de Club van Honsel, de technische commissie en het bestuur van S.V. Honselersdijk voor het beschikbaar stellen van het budget om op trainingskamp te gaan. Tot slot willen wij André de Wilde van AW onderhoud heel hartelijk bedanken voor het sponsoren van de bus van en naar Rotterdam/The Hague Airport en Voetbal On Tour voor het sponsoren van zowel de bus in Spanje als het sponsoren van de trainingsvelden.

Het was een geweldige week. Nogmaals heel hartelijk dank namens alle spelers (en natuurlijk de begeleiding) van de selectie.

Anton

Advertentie

Prins Group