S.V. Honselersdijk niet overtuigend
zondag 5 oktober 2014

Een onherkenbaar S.V. Honselersdijk liet zich bijna verschalken door de matig spelende Delftse studenten van Ariston’80. Het jonge team van trainer Piet Boon mocht uiteindelijk nog blij zijn met één punt. Na een achterstand van 2-0, werd het uiteindelijk nog een gelijkspel. Er waren maar weinig spelers die vandaag een voldoende haalden.

Eerste helft
Op het studentencomplex van de TU begon het allemaal nog redelijk. S.V. Honselersdijk leek in het begin geen kind aan Ariston ’80 te hebben. Ariston’80 liet zich gewillig terugzakken. Met een beetje meer bezieling en strijd had het al gauw op voorsprong kunnen komen. Maar gaandeweg de wedstrijd ging men tegen zichzelf voetballen.

Veel lopen met de bal aan Dijkse zijde, leidde tot veel balverlies en gaf de tegenstander toch kans om af en toe uit te breken. Ook onze voorhoede kon geen potten breken. Ze liepen zich stuk op de verdediging van de Delftenaren en bleven daarin ook volharden. Het kaatsen van de bal was een betere optie geweest en had dan ook meer snelheid in het spel gebracht. Geen enkele kans werd dan ook gecreëerd. In de 28e minuut de eerste serieuze poging op het doel van Ariston’80. Leon probeerde het met een afstandsschot en werd door de keeper uit de hoek geranseld. De toegelopen Pawel knalde de bal alsnog in het doel. Scheidsrechter Pieterman keurde deze helaas af voor buitenspel van Pawel, maar dit viel te betwijfelen.

In de 40e minuut leek een corner een prooi voor keeper Tom van Schie, maar hij liet de bal toch in het doel glippen, 1-0. In blessure tijd van de 1e helft kreeg S.V. Honselersdijk nog een grote kans. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Nando. Een mooi uithaal volgde en de Delftse keeper was verslagen, maar hij werd geholpen door een verdediger die de bal van de doellijn haalde.

Tweede helft
De 2e helft zakte S.V. Honselersdijk dieper weg. De ploeg miste dynamiek tussen de linies en afstemming binnen de linies. In de opbouw maakten ze vaak de verkeerde keuzes, waardoor gevaarlijk balverlies het gevolg was. In de 6e minuut was het Nando die treuzelde met de bal weg te werken waardoor Ariston’80 in balbezit kwam. Met een bekeken lob ging de bal over de verbouwereerde Tom van Schie in het doel, 2-0. In de 12e minuut kon de Dijk wat terug doen. Uit een pas van Brian wist Tim met een bekeken schot de stand terug te brengen tot 2-1. Een minuut later was de achterstand bijna weer groter. Tom kwam te snel zijn doel uit, maar gelukkig bracht Marcel nog redding. Zo nam S.V. Honselersdijk risico’s om de gelijkmaker te bewerkstelligen. In de 21e minuut redde de Delftse keeper een schot van Marcel uit een corner met de voet. Aan de andere kant mocht de Dijk blij zijn dat scheidsrechter Pieterman geen penalty gaf, na een overtreding van keeper Tom van Schie . Even later redde Tom van Schie op knappe wijze, toen de Delftse spits alleen op hem af kwam.

In de 35e minuut kwam S.V. Honselersdijk met geluk op gelijke hoogte. Een voorzet van Pawel stuitte via de borst van Tim in het doel, 2-2.
De laatste 10 minuten was er van organisatie geen sprake meer. Ariston’80 kon meerdere malen vrij opkomen aan de linkerkant, en wist opgelegde kansen gelukkig niet te scoren. In de 38e minuut kwam S.V. Honselersdijk goed weg, toen Tom van Schie een uitbraak van Ariston’80 de bal net wist te toucheren en de bal via de paal alsnog weggewerkt kon worden. Beide ploegen wisten niet meer te scoren zodat het gelijke spel wel de terechte uitslag was.

Bij het verlaten van het veld nog een laatste foto. Volgens mij de spelersbus van de Delftse studenten.