Honselersdijk 5 mag de Rembrandt Cup op de palmares bijschrijven
maandag 30 december 2013

Afgelopen zaterdag stond Sportpark De Strijphorst in het teken van de Rembrandt Cup, het jaarlijkse toernooi in de winterstop waar de lagere senioren van S.V. Honselersdijk de strijd met elkaar aangaan. Vooraf werd het al een beetje voorspeld, maar in de ochtend bleek de organisatie in de handjes te mogen knijpen met de weersomstandigheden voor de editie van 2013. Een heerlijk zonnetje, niet te veel wind en ook nog eens niet koud: het is weleens anders geweest.

Voor het eerste gedeelte leek er dus geen vuiltje aan de lucht. Ware het niet dat S6 haar inschrijving een kwartier voor aanvang vergeten bleek te zijn. Er werden snel bij alle teams wat spelers geronseld om een ‘feestteam’ deel te laten nemen onder de naam van S6. Met wat doorwisselen tussen spelers bleek dit uiteindelijk geen probleem. Zo kon er gewoon worden gevoetbald in twee poules van 4 en de uiteindelijke winnaars- en verliezerspoules.

De absolute winnaar van dit eerste onderdeel bleek S4, die elk jaar toch maar weer te kampen hebben met de hoge verwachtingen. De gedoodverfde winnaar behaalde de maximale 30 punten voor het voetbalgedeelte en werden op gepaste afstand gevolgd door S5 (21 punten) en S7 (20 punten). Eervolle vermelding voor het voetbalgedeelte is ook op zijn plaats voor S11, die 18 punten wisten te verzamelen dit jaar.

Daarna was het tijd om snel de kantine op te zoeken voor een nieuw onderdeel dit jaar: het bierpulschuiven. Onder grote spanning en een toeziend oog van een goedgevulde kantine bonden de elftallen de strijd met elkaar aan. Eerst in de kwartfinales, waar de teams 10 of 0 punten konden bijschrijven op het totaal en vervolgens in de halve finales waar wederom 10 punten te verdienen waren. Uiteindelijk ging de finale tussen S5 en S7, waar het laatstgenoemde simpelweg werd weggeschoven door de veteranen van het vijfde. Hierdoor mocht S5 maar liefst 30 punten bijschrijven op hun puntentotaal.

Na het bierpulschuiven was het wachten op de nog onbekende presentator van het laatste onderdeel: de quiz. In de tussentijd konden er wat broodjes worden genuttigd met smeersels van Luiten Vleeswaren, om zo de eerste trek wat te onderdrukken. Rond de klok van 17:20 uur was het dan tijd voor het hoofdgerecht van de Rembrandt Cup: de quiz met allerlei vragen over voetbal, maar vooral ook over de zin en onzin van het spelletje en alles wat daarbij komt kijken.

Maar voordat aan de quiz kon worden begonnen kregen de elftallen de kans om nog eens 10 bonuspunten te verdienen. De presentator van de quiz was namelijk onbekend en er kon geraden worden wie de persoon in kwestie was. Na een entree onder begeleiding van vuurwerk, konden de aanvoerders vragen stellen. Na bijzonder intelligente vragen als ‘Heb je broers of zussen?’ was het Giel van S8 die direct raak schoot met de vraag ‘Ben je de voorzitter van S.V. Honselersdijk?’. In de wandelgangen wordt gespeculeerd dat de mannen van S8 al op de hoogte waren van de komst van onze voorzitter Erik Sosef. Maar deze geruchten zullen onbevestigd blijven, waardoor S8 tien punten mocht bijschrijven.

Dan was er de quiz met verschillende rubrieken. Tussen de rubrieken door konden elftallen extra punten verdienen met bonusvragen en doe opdrachten, die met grote hilariteit werden ontvangen bij de elftallen. Zo was er een race waarbij zoveel mogelijk gele kaarten verzameld moesten worden, die vooraf waren verstopt in de kantine. Maar ook het zoveel mogelijk eten van bitterballen, terwijl je een bal aan het hooghouden bent. Of de afsluiter, waar moest worden geraden bij welke vereniging de organisatie een stuk gras had weten te ontvreemden.

Aan het eind van de rit waren het de oud eerste elftal spelers van het vijfde die er met de felbegeerde beker vandoor gingen. Op de tweede plaats volgde het zeuvende met slechts 3 punten achterstand en op plaats 3 het achtste met 10 punten minder dan het vijfde. Wij hebben als organisatie in ieder geval genoten van deze eerste keer en zijn ook blij met alle reacties, tot volgend jaar!

Advertentie

Prins Group