S.V. Honselersdijk wint ruim
zaterdag 30 november 2013

Met een uitstekende eerste helft legde S.V. Honselersdijk de basis voor de 4-1 overwinning op Kethel Spaland. Binnen tien minuten kreeg het eerste elftal vier kansen op de openingstreffer, tegen één uitgespeelde kans voor Kethel Spaland. Martijn redde hier bekwaam. Na kansen voor Ralph Heskes (eerste foto) en Leon de Brabander tweemaal, trof Nick van Ree (foto 2) in de 16e minuut het doel na een voorzet van Ralph Heskes. S.V. Honselersdijk bleef kansen krijgen, trof het net echter niet en zag Kethel Spaland in de 27e minuut opnieuw stranden op keeper Martijn. Het eerste bleef doorjagen en zag dat in de 39e minuut zowat beloond met de 2-0 door goed werk van Roy Steekelenburg (foto 3). Zijn inzet werd echter voor de doellijn gekeerd. In de 44e minuut was het wel raak en nu door een kopbal van Nick van Ree na een voorzet van Morad Naimi. Op foto 4 valt deze bal in het net. Na de rust zagen we meer druk van Kethel Spaland en dat leverde in de eerste minuut zowat de 2-1 op. Het doel stond voor S.V. Honselersdijk op de goede plek en de bal ging dan ook naast. In de dezelfde minuut lag de 3-0 op de schoen van Roy Steekelenburg, ook hier bleef door goed verdedigen de stand nog op 2-0. Dat duurde tot de 52e minuut waar Nick van Ree zijn derde doelpunt noteerde met een fraaie kopbal (foto 5) na een even fraaie voorzet van Ralph Heskes. Het spel van S.V. Honselersdijk was na de rust ondanks de voorsprong van mindere kwaliteit en dat gaf de bezoekers moed. In de 55e werd het dan ook verdiend 3-1. Kethel Spaland zette aan. Het was en bleef echter de middag van Nick van Ree die ook de vierde voor S.V. Honselersdijk maakte, na een voorzet op maat van Morad Naimi. Ook hiervan is een foto en wel de laatste. Over en weer volgden er nog kansen, maar de stand op het scorebord veranderde niet. Een ruime overwinning met een uitstekende eerste helft, een mindere tweede helft, met dwingend spel, vier uitstekende voorzetten en één doelpuntenmaker. Ja, dat smaakt naar meer.

Martijn van der Hoek; Ralph Heskes, Tom Lobert, Marcel Bruggeling, Tim van der Meer; Leon de Brabander (A), Jeroen Vogels, Loek Grootscholten; Morad Naimi, Nick van Ree (82 Azzedine El Khalifi), Roy Steekelenburg