S.V. Honselersdijk eenvoudig langs TAC’90
zondag 10 november 2013

Door zelf met 5-1 te winnen van TAC’90 en het gelijke spel van een aantal concurrenten, is S.V. Honselersdijk wat dichter naar de top gekropen. Volgende week wacht de zware opgave uit tegen Die Haghe. Trainer Piet Boon had daarom vandaag een aantal veranderingen doorgevoerd, maar verdedigend zal er nog aan gesleuteld moeten worden.

Eerste helft
De Dijk startte met de jonkies Nando en Tim op de back plaatsen, waardoor Leon doorschoof naar het middenveld, om de aanval te ondersteunen. Azzedine was na een aantal weken blessureleed weer terug in de basis.

Het was er alles aan gelegen om de punten op de Strijphorst te houden. Tegen het onderaan staande TAC’90 moest dit geen probleem geven. De ploeg heeft nog geen punt behaald in de competitie, en heeft inmiddels al 34 doelpunten om zijn oren gekregen. S.V. Honselersdijk startte zeer offensief. Na 3 minuten had eigenlijk de bal al op de stip moeten leggen. Een mooie aanval op links via de actieve Azzedine, die een paar man op zij zette en de bal mee gaf aan Jeroen. Jeroen zijn voorzet bereikte Leon, maar bij het uithalen werd hij onderuit gehaald door zijn tegenstander (foto 1). De strak leidende scheidsrechter Blijswijk zag hier geen penalty in. Even later was het dan toch raak. Uit een corner van Ralph wist Kenan koppend te scoren, 1-0 (foto 2). Dit was een lekkere opsteker voor de ploeg. Maar hoewel S.V. Honselersdijk de boventoon voerde, was het uitkijken voor de uitvallen van TAC’90. Organisatorisch klopte het nog niet helemaal bij de thuisploeg. Een gemis aan een controlerende middenvelder was hier debet aan. Een middenvelder die vlak voor zijn verdediging speelt en de lijntjes uit zet. Centrale verdedigers Tom en Marcel moesten daarom een hoop werk verzetten.

In de 20e minuut was het Marcel, die na een uitval van TAC’90 een gevaarlijke voorzet al glijdend net voor zijn tegenstander weg kon werken. Langs de lijn, een druk coachende Boon die zijn ploeg aan het voetballen probeerde te krijgen. Het laatste kwartier van de 1e helft bracht dan ook meer spektakel. In de 30e minuut een mooi een-tweetje tussen Azzedine en Tim, waarbij Tim van links een mooie voorzet gaf en Morad op de paal knalde (foto 4). De druk werd groter en groter voor het doel van TAC’90. In de 43e minuut was het goed opkomen van Nando. Bij de achterlijn liet hij een strakke voorzet los. De inkomende Jeroen knalde de bal onhoudbaar in, 2-0. Vlak voor rust een ideale mogelijkheid op nog een doelpunt. Azzedine werd knap vrijgespeeld maar zijn uithaal mistte nog precisie.

Tweede helft
De 2e helft kwam S.V. Honselersdijk knap uit de startblokken. Een voorzet van Leon werd knap ingeknikt door Azzedine (foto 6). Scheidsrechter Blijswijk floot voor een doelpunt, maar op advies van de grensrechter werd deze alsnog afgekeurd! Even later op aangeven van Leon was het Kenan die scoorde. Maar het doelpunt werd weer afgekeurd wegens een overtreding !!! Zo kreeg de Dijk kans op kans maar het was wachten tot halverwege de 2e helft toen de doelpuntenmachine op gang kwam. In de 67e minuut was het Kenan die uit een voorzet van Morad de 3-0 scoorde. In de 74e minuut was het Ralph die onderuit werd gehaald bij de achterlijn. Bij de vrije trap van Azzedine werd Kenan vastgehouden, scheidsrechter Blijswijk kon niets anders doen dan een penalty geven.

Morad benutte hem, 4-0. In de 80e minuut een goed opkomen van Nando waaruit Leon de 5-0 scoorde. Uiteindelijk deed TAC’90 ook nog wat terug en was de eindstand 5-1.

Volgende week de topper tegen Die Hage. Met nog wat puntjes op de I dan moet het gaan lukken.

Martijn van der Hoek; Nando Kok, Tom Lobert (geel), Marcel Bruggeling, Tim van der Meer, Leon de Brabander (A); Ralph Heskes (-78, Nick van Rhee), Jeroen Vogels; Azzedine El Khalifi (geel, -78 Rutger Opperman), Kenan Muminovic, Morad Naimi