Valse start S.V. Honselersdijk
maandag 9 september 2013

De start van de competitie tegen Quick Steps had menig Dijkenaar anders voorgesteld. Verleden jaar verloor De Dijk op hetzelfde terrein met 4-1, terwijl de ploeg het beste van het spel had. Men was dus gewaarschuwd voor deze sluwe vos. Maar ook deze wedstrijd verloren wij op dezelfde manier.

Voor de aftrap was het de allereerste keer dit seizoen de visuele controle van de spelerspasjes. Op het veld worden de pasjes gecontroleerd door de scheidsrechter samen met de aanvoerder. Ook invallers worden op deze manier gecontroleerd,wat nogal tijd in beslag neemt.

S.V. Honselersdijk heerste de 1e helft. Met Roy Steekelenburg hadden we een snelle buitenspeler die voor veel gevaar zorgde. In de 8e minuut vergiste zijn directe tegenstander zich in de snelheid van Roy. Roy rukte op richting strafschopgebied en legde de bal breed op de inkomende Kenan. Zijn inzet werd gered door de keeper van Quick Steps. Even later een verre pass van Loek op Roy. Roy nam de bal in een keer op zijn slof maar via een tegenstander ging de bal over. Zo speelde het spel zich grotendeels af op de linker helft. Jeroen trok vanaf de rechterkant veel naar binnen en er lag dus ruimte op de rechterkant voor de opkomende Rico, maar daar werd te weinig gebruik van gemaakt. In de 22e minuut een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Roy was er voor de zoveelste keer door heen en werd in het strafschopgebied onderuit gekegeld. Scheidsrechter Hooijer kon niets anders doen dan een penalty geven. Helaas schoot Leon mis. Na een half uur sloeg Quick Steps keihard toe. De ploeg was tot dan toe nauwelijks gevaarlijk geweest. In de 30e minuut was de omschakeling niet goed bij de Dijk. Op de linkerkant stonden een paar spelers frank en vrij. De breedte bal bereikte een van de buitenspelers en deze kon alleen op Martijn af gaan en schoot via de binnenkant paal de 1-0 binnen. Een paar minuten later was het door verkeerd uitverdedigen balverlies. De spits van Quick Steps werd in kansrijke positie aangespeeld en rondde dit schitterend af, 2-0. Een heuse domper voor S.V. Honselersdijk. De druk werd opgevoerd en er volgden wat corners en vrije trappen maar de met man en macht verdedigende thuisploeg ging toch met 2-0 rusten.

Tweede helft
De tweede helft bracht veel spanning. S.V. Honselersdijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar bijna was de achterstond nog groter. In de 50e minuut ranselde keeper Martijn de bal uit de kruising. Hierna was het zoeken naar de opening in de defensie van Quick Steps maar dat viel niet mee. Het balletje werd goed rond getikt maar liep vaak stuk zodra de bal werd ingespeeld. Voor Quick Steps was het weg is weg. Tijdrekken ging nu ook een rol spelen. De spelers van Quick Steps hadden verzorging nodig bij het geringste contact. Maar de goed leidende scheidsrechter Hooijer hield de blessure tijd goed in de gaten. In de 63e minuut goed opkomen van Leon. Hij werd gestuit door een verdediger van Quick Steps en dus een vrije trap. Specialist Ralph achter de bal en schoot deze fraai in (foto 5). Het geloof in eigen kunnen kwam weer terug. De aanvallen begonnen weer te lopen en kansjes kwamen er. In de 78e minuut was dan ook de verdiende gelijkmaker. Tim werd aangespeeld in het strafschopgebied en met een schitterende log scoorde hij de 2-2.

Er zat meer in en dat voelden de Dijkse spelers ook. En wie weet brengen de laatste minuutjes weer geluk. Maar Quick Steps dacht hier anders over. Tussen 2 Dijkse spelers kwam de spits toch nog in balbezit en ging op keeper Martijn af. Met een trap net onder de lat maakte hij aan alle illusies van S.V. Honselersdijk een einde, 3-2. In de 90e minuut werd Joey onderuitgehaald, waar niet voor gefloten werd. Hierbij duwde hij zijn tegenstander naar de grond. De scheidsrechter trok hier overdreven rood voor, waar geel op zijn plek was. De wedstrijd was hier niet naar in deze sportieve wedstrijd. Ook Quick Steps haalde het einde niet met 11 man. Hier kreeg een speler zijn 2e geel ver in blessure tijd. Na 11 minuten in blessure tijd was het afgelopen en keerden de Dijkse supporters teleurgesteld naar huis.

Aanstaande zaterdag onze eerste thuiswedstrijd tegen Transvalia ZW uit Rotterdam. Deze ploeg werd verleden jaar kampioen in de 4e klasse en dus een niet te onderschatte ploeg.

Martijn van der Hoek, Rico Kok, Tom Lobert (-45 Morad Naimi), Marcel Bruggeling, Leon de Brabander (A), Ralph Heskes, Loek Grootscholten, Tim van der Meer, Jeroen Vogels (-60 Joey Brouwer), Kenan Muminovic, Roy Steekelenburg