S.V. Honselersdijk slaat weer toe in blessuretijd
zondag 10 maart 2013

Net zoals verleden week tegen Semper Altius, dacht nu ook Die Haghe dat na 90 minuten de wedstrijd gespeeld was. Weer sloeg de ploeg van Piet Boon in blessuretijd toe. In de 92e minuut gaf S.V. Honselersdijk de thuisploeg het nakijken en won terecht de topper met 3-2.

Eerste helft
Het was er alles aangelegen voor Die Haghe om de ongeslagen thuis status te handhaven. Alleen de eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld maar daarna werden alle thuiswedstrijden in winst omgezet.

Het was dus voor S.V. Honselersdijk oppassen geblazen voor deze ploeg, maar voordat de bezoekers het door hadden, stond S.V. Honselersdijk binnen 10 minuten al met 2-0 achter, en zag je sombere gezichten bij de vele meegereisde supporters. Die Haghe kwam furieus uit de startblokken en gunde S.V. Honselersdijk geen meter ruimte. Als een tsunami ging het richting het doel van Martijn van der Hoek. In de 3e minuut een aanval van Die Haghe die tot corner werd verwerkt. Uit die corner werd de bal nog wel weggewerkt door de honselse verdediging maar de rebound werd door Wouter Stuurman keihard achter Martijn geschoten, 1-0. En Die Haghe ging door en ze kregen meer kansen. Mede ook door het slappe spel van de Dijk was de thuisploeg weer snel in balbezit en leek een volgend doelpunt onafwendbaar. In de 9e minuut werd er noodgedwongen teruggespeeld op keeper Martijn. Door goed storen van Die Haghe schoot keeper Martijn de bal tegen zijn directe tegenstander en zag tot grote verbazing de bal voor de voeten van Ricky ten Berge stuiten. Die had geen moeite om voor een leeg doel de 2-0 te maken. Een geluk was dat de Honselse ploeg binnen een paar minuten iets terug deed. Een vrije trap van Ralph zette Rico alleen voor de keeper en hij maakte zodoende snel de aansluitingstreffer, 2-1. Er werd door beide ploegen op het scherpst van de snede gestreden om de bal, zonder dat het echt gemeen werd. Jammer was dat scheidsrechter Zuidwijk veel de fluit hanteerde en floot voor elke minst geringe overtreding.

De grote strijd werd op het middenveld geleverd. Beide verdedigingen hielden zich goed staande. In aanvallend opzicht had S.V. Honselersdijk nog niet veel te vertellen. De anders zo opbouwende ploeg van Piet Boon hanteerde te vaak de lange bal en dat was niet aan te werken voor onze kleine jongens in de voorhoede. Het laatste gedeelte van de 1e helft gooide Die Haghe nog een offensief eruit, maar bleef gelukkig de schade beperkt voor S.V. Honselersdijk.

Tweede helft
De tweede helft keerde de wedstrijd ten gunste van S.V. Honselersdijk. De Dijk hervond zich op het middenveld en liet meer en meer het balletje rond gaan. De grote man in de 2e helft was Roy Steekelenburg. Wat de eerste helft niet lukte, lukte de 2e helft wel. Roy kreeg meer ruimte op links en werd op het goede moment ook gezocht. Met zijn snelheid is hij dan ongrijpbaar voor de verdediging en hij was dus ook bij bijna alle aanvallen betrokken. In de 58e minuut was hij zijn tegenstander weer een keer te snel af en uit zijn voorzet wist Joost de verdiende gelijkmaker te scoren, 2-2.

Dit was een bittere tegenvaller voor de thuisploeg. Het was niet de ploeg meer van voor de rust. Te snel werd de aanval gezocht om de winnende treffer te forceren. Maar de Dijkse verdediging stond als een huis. Het duel werd grimmiger en ontaarde in een aantal opstootjes, zonder dat het echt uit de hand liep. De wisselvallige scheidsrechter Zuidwijk kon beide ploegen nog aardig in toom houden. In de 68e minuut was er een ideale mogelijkheid voor S.V. Honselersdijk. Het was weer Roy Steekelenburg die op links diep werd gespeeld door Said. Met een passeerbeweging was hij zijn directe tegenstander kwijt maar in het 16 metergebied werd hij alsnog onderuitgehaald en dus een terechte strafschop. Het was de beurt aan Jeroen om het vonnis te velgen. Maar sinds Morad geblesseerd is, is het zoeken naar een penalty specialist. Want ook Jeroen wist deze ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen, niet te verzilveren. Zo was de wedstrijd nog geheel open en kon het nog alle kanten op. Er ontstonden kansen over en weer. Was het eerst de linksbuiten van Die Haghe die na mis tasten van Rico schuin op Martijn af kon lopen, maar finaal mis schoot. Even later was het Azzedine die na een knappe actie de bal voorlangs schoot. Vlak voor tijd een lobje van Die Haghe waar keeper Martijn zijn lengte in de strijd moest gooien om de bal uit de kruising te halen. Ondanks het gure weer bleven de toeschouwers tot het einde toe kijken en dat was maar goed ook, vooral voor de Dijkse aanhang. In de 92e minuut was het Roy Steekelenburg die op links door mocht gaan en een perfecte voorzet los liet. Keeper Arno van der Hoeven van Die Haghe wist nog een hand er tussen te krijgen maar de bal kwam daarna voor de voeten van Jeroen. Met een bekeken schot wist Jeroen de bal alsnog in het doel te werken en stond de Dijk met 3-2 voor. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde en was de blijdschap weer groot na afloop.

Met deze overwinning staat S.V. Honselersdijk op de 2e plaats en wordt het ongemeen spannend aan kop in de derde klasse. Volgende week Duindorp thuis en met dezelfde inzet als de 2e helft moeten de punten op de Dijk blijven.

Opstelling: Martijn van der Hoek; Rico Kok, Marcel Bruggeling (A), Tom Lobert, Ralph Heskes; Roy van den Berg, Jeroen Vogels, Said Aouladsaid (geel); Joost Zandvliet, Azzedine El Khalifi, Roy Steekelenburg

Op de site van s.v. Die Haghe staat ook een wedstrijdverslag.