Terugblik Rembrandt Cup
zondag 30 december 2012

Gisteren was er weer een geweldig evenement op ons Sportpark De Strijphorst. Na de klussendag werd er door de teams van S3, S4, S5, S7, S8, S10 en S11 gestreden om de Rembrandt Cup (S6 en S9 hadden andere verplichtingen): een foeilelijke grote bokaal en de enorme eer! De organisatie (foto 2), waar voorzitter Ron van Dijk heeft bijgetekend voor een extra 10 jaar, heeft prima werk afgeleverd.

De wedstrijden
Door ruimtegebrek kon er dit jaar slechts op halve velden gespeeld worden, waardoor de teams 7 tegen 7 moesten spelen. Dit was achteraf gezien erg succesvol en viel in de smaak bij de meeste spelers. Winst leverde 3 punten op, een gelijkspel en een doelpunt leverde 1 punt op. De eindstand hier was: S5 (32), S3 (23), S4 (22), S7 (18), S8 en S11 (6), S10 (2).

Penalties schieten
Met behulp van een beamer en de playstation werden de heren keepers ontzien en speelden verschillende spelers met illustere namen tegen elkaar in de kantine. Hier had S3 het meeste geluk door gelijk vrijgeloot te zijn en zodoende in de halve finale terecht kwam. Overduidelijk was de jongere garde hier in het voordeel. De eindstand hier was: S7 (15), S10 (13), S11 (11), S3 (9), S5 (7), S4 (6), S8 (5).

De voetbalkwis
Het derde onderdeel was de voetbalkwis waar er geen grote verschillen te noteren was (foto 6). Hierna kon de definitieve tussenstand worden opgemaakt waarna het kerstrad dit jaar nog een keer in werking werd gesteld door de afgevaardigden van elk team. S5 en S7 konden nog winnen en maakte zich op voor de finale (foto 5). Na de draai werd het gedraaide getal gedeeld door 10 en werd opgeteld bij de definitieve tussenstand waarna S7 (en niet S5) dit jaar als terechte winnaar uit de bus kwam. Hulde voor de mannen van het team van aanvoerder Hans Hans Hans Hans!! (foto 1).

De winnaars
- eindwinnaar: S7
- grootste blunder: Tom van Schie (foto 3)
- fair play speler: Sjon Mulder (foto 4: blijft in het bezit van deze bokaal)
- bonuspunten: S4 omdat het hele team op zwarte voetbalschoenen speelde
- eindstand: S7, S5, S3, S4, S8, S11, S10

Na afloop was het weer (!) gezellig in de kantine en werd het voortgezet in cafe de Rembrandt met een buffet en nog meer gezelligheid. Dank aan de organisatie en sponsor. Tot volgend jaar!

Advertentie

Zoomin'