S.V.Honselersdijk – CION haalt einde niet
zondag 23 september 2012

Wil S.V. Honselersdijk de koppositie niet uit het oog verliezen dan zal er vandaag (gisteren red.) gewonnen moeten worden. Dit is geen eenvoudige opgave. Tegenstander CION is de competitie goed begonnen en staat samen met S.V. Honselersdijk op een gedeelde 3e plek.

S.V. Honselersdijk begon niet goed aan de wedstrijd. Het spel bepalen en de tegenstander de wil opleggen was altijd de spelwijze van de Dijk. Hier schort het de laatste tijd een beetje aan. De eerste 25 minuten waren dan ook voor CION die het spel bepaalde. Ze waren duidelijk naar de Dijk gekomen om de volle buit mee naar huis te nemen. De speelwijze zag er goed uit van CION. Ze hielden het veld klein en probeerden zo snel mogelijk de opbouw van S.V. Honselersdijk te storen. Het opbouwen van de Dijk werd dan zodanig verstoord dat keeper Martijn vaak de lange bal hanteerde. CION rook zijn kansen. Na 10 minuten was het bijna raak. Uit een lage voorzet van links werd de bal van dichtbij in het doel geschoten maar de CION speler bleek buitenspel te staan. CION zette S.V. Honselersdijk vaster op eigen helft. Dit ging gepaard met stevige duels maar scheidsrechter Roos hield het goed kort deze wedstrijd en moest menig kaartje uitdelen aan de tegenstander. Dit deerde CION niet en ze bleven S.V. Honselersdijk op de huid zitten. Dit werd in de 24e minuut beloond. Na een vrije trap van S.V. Honselersdijk werd er op links niet mee terug verdedigd en kon de rechtsback opkomen. De snelle aanval werd afgerond door een fraai doelpunt, 0-1. Het was nu de beurt aan de Dijk. Voorzichtig werd er naar voren geschoven en werd de buitenkanten opgezocht waar de ruimte lag. In de 27e minuut had de scheidsrechter een penalty kunnen geven aan S.V. Honselersdijk nadat Roy het 16 meter gebied bezocht en aangetikt werd (zie de 2 foto’s) maar scheidsrechter Roos weigerde hem te geven.

Na een half uur kreeg de Dijk zijn eerste kans. Een mooi pass van Marcel bereikte Mike op rechts. Zijn voorzet bereikte Morad maar in plaats van te koppen, probeerde hij het met zijn voeten maar kreeg de bal niet onder controle. Even later was het weer Morad die in de diepte werd gestuurd en zich van zijn tegenstander ontdeed. Met een lobje probeerde hij de keeper te verschalken maar dat mislukte. Zo ontstonden de laatste 5 minuten een aantal mogelijkheden maar het scoren blijft nog een probleem. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kreeg S.V. Honselersdijk nog een vrije trap te nemen na opmerkingen aan de kant van CION. Morad werd instelling gebracht maar werd teruggefloten voor buitenspel.

Tweede helft
De honselse aanhang maakte zich in de pauze geen zorgen. De achterstand zou zeker in de tweede helft omgebogen worden. S.V. Honselersdijk begon zeer opportunistisch. Na 2 minuten stonden 3 man klaar om na een voorzet de bal in te koppen, maar geen van allen kon zijn hoofd eronder krijgen. Maar de toon was gezet. Er moest aangevallen worden. CION moest ver terug en hield het alleen bij verdedigen. In de 57e was het dan terecht raak. Een corner van rechts van Leon bereikte de vrijstaande Morad op links. Zijn schot ging voorlangs en de bal kwam weer voor de voeten van Leon. Zijn strakke uithaal in de verste hoek was onhoudbaar voor de keeper van CION: 1-1. De supporters gingen er lekker voor zitten in het zonnetje. Het spel ging beter en het lek leek boven te zijn. Een paar minuten na de gelijkmaker een corner van Leon die feilloos werd ingekopt door Rico, 2-1 (zie 2 foto’s van het doelpunt). De honselse aanhang kon niet lang genieten van de voorsprong.

Nu was het weer CION die de aanval zocht. Een goed genomen vrije trap werd uit de kruising getikt door keeper Martijn. Hierna werd er hands gemaakt door de tegenstander zelf wat niet gezien werd door scheidsrechter Roos. Op appelleren van de spelers van CION dat een Dijkse speler hands zou hebben gemaakt, wees hij toch naar de penaltystip. De protesten van de Honselse spelers hielpen niet en ook het advies van grensrechter Cees Lobert werd genegeerd. De blunder van scheidsrechter Roos betekende wel dat CION weer op gelijke hoogte kwam. De toegekende penalty werd feilloos ingeschoten. Beide ploegen gingen nu voor de winst. Hierbij was S.V. Honselersdijk het dichtst bij een doelpunt. Azzedine speelde op links een aantal tegenstanders uit en legde de bal bij de achterlijn terug op de inlopende Morad maar daar zat net een teen tussen van de tegenstander. Trainer Piet Boon probeerde met een tweetal wissels wat aanvallender te spelen maar dat pakte bijna verkeerd uit. Een aanval op links van CION was het de linksbuiten die Marcel te snel af was. Er was geen rugdekking meer dus kon hij alleen op Martijn af gaan. Martijn verkleinde zijn doel door er uit te komen en schijnbaar schrok de spits hiervan en schoot de bal hoog over.

Even later was er weer een doorgebroken speler maar keeper Martijn was op tijd zijn doel uit. Hierbij werd hij geraakt door zijn tegenstander en die kon met rood vertrekken. De Dijk zag nu mogelijkheden tegen 10 man de laatste 5 minuten met de nodige extra tijd erbij. Bij een snel te nemen vrije trap was het Leon die na de grond werd geduwd en de volgende speler kon met rood vertrekken. Scheidsrechter Roos nam even een afkoelingsperiode in acht. Met beide aanvoerders werd afgesproken dat de wedstrijd gewoon zou worden uitgespeeld. Net toen de wedstrijd weer zou beginnen, werden er opmerkingen gemaakt aan de kant van CION waarna de scheidsrechter de wedstrijd staakte.

Rest beide ploegen dus om op een vrij weekend de laatste 5 minuten uit te spelen. Volgende week de uit wedstrijd tegen Semper Altius. De nieuwkomer in de 3e klasse staat laaggeplaatst maar mag zeker niet onderschat worden.

Martijn van de Hoek; Roel van Meurs, Marcel Bruggeling, Rico Kok, Roy van den Berg (-82, Robbie Brabander); Leon de Brabander, Jeroen Vogels, Ralph Heskes; Mike Mast, Morad Naimi (A), Azzedine El Khalifi (-80, Joost Zandvliet)