S.V. Honselersdijk creëert goede uitgangspositie
zondag 20 mei 2012

Op sportpark Thurlede in Schiedam behaalde S.V. Honselersdijk een belangrijke 3-0 overwinning op PPSC. Een terechte overwinning dat perspectieven biedt voor de return volgende week op de Strijphorst. Minimaal een klein verlies brengt S.V.Honselersdijk al in de volgende ronde. Maar trainer Piet kennende, zal hij voor de thuiswedstrijd ook voor de overwinning gaan.

De Dijk kreeg de overwinning niet cadeau. PPSC knokkend voor behoudt in de 2e klasse, was in de 1e helft de betere ploeg die de verdediging van S.V. Honselersdijk goed onder druk zette. Het was alleen jammer voor PPSC dat de verdediging van S.V. Honselersdijk in goeden doen was en weinig weggaf. In de eerste paar minuten moest Tom met een hoogstandje de bal wegwerken maar volgens scheidsrechter was dit te gevaarlijk en mocht PPSC een vrije trap nemen net buiten de 16meter. Keeper Martijn moest gestrekt naar de hoek om de vrije trap onschadelijk te maken. Het was te zien dat PPSC snel afstand wilde nemen van S.V. Honselersdijk. Fel strijdend voor elke meter drongen ze S.V. Honselersdijk terug op eigen helft. Maar een opening was er niet echt te vinden in de hechte verdediging. In de 28e minuut was er toch een kleine mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een knappe actie lukte het de rechtsbuiten om om Rino heen te gaan en zijn voorzet bereikte de spits van PPSC. Zijn omhaal werd door Martijn knap tot corner verwerkt. Na een half uur lukte het S.V. Honselersdijk om onder de druk uit te komen en kwam het toe aan fraaie aanvallen. Hiervoor moest PPSC alles uit de kast halen om onze buitenspelers geen doorgang te geven. Dit leverde voor PPSC een paar gele kaarten op. In de 37e minuut mocht Morad op rechts op randje buitenspel doorgaan. Aan de achterlijn aangekomen moest hij zich eerst ontdoen van zijn tegenstander eer hij de pass kon geven op de toelopende en luid schreeuwende Leon. Met een bekeken schot in de linkerhoek was deze onhoudbaar voor de keeper van PPSC, 0-1. Goed storend werk door Joost leverde even later de volgende kans op echter de bal kon net tot corner verwerkt worden. In de laatste minuut van de 1e helft nog een vrije trap voor S.V. Honselersdijk net buiten de 16meter wegens hands. De vrije trap werd knap gehouden door de keeper van PPSC.

De 2e helft speelde S.V. Honselersdijk zeer gedegen en was PPSC niet het schim van de 1e helft. Waarschijnlijk om de achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken, hanteerden ze veelal de lange bal wat een eitje was voor de verdediging van de bezoekers. Daarbij lieten ze ook de verdediging voor wat ie was, dat moet je niet doen met de snelle spitsen van S.V. Honselersdijk. Dit leverde in de 49e minuut een corner op. Leon, de corner specialist op rechts, plaatste de bal op het hoofd van Rico en deze kopte onhoudbaar de 0-2 binnen (zie foto 2). Een paar minuten later was het even schrikken. Bij een voorzet van PPSC werd de bal onbewust beroerd door de hand van Rino binnen het strafschopgebied. Echter de scheidsrechter zag dit ook als aangeschoten hands en liet doorspelen, wat natuurlijk menige protesten opriep bij de tegenstander. Met de comfortabele voorsprong op zak was de Honselse honger nog niet gestild. Zeer gedisciplineerd werd er gevoetbald op zoek naar een grotere voorsprong. PPSC sputterde af en toe nog wat tegen en dat leverde nog een paar gele kaarten op. Een kwartier voor tijd een mooie pass van Frank naar de rechts vrijstaande Morad. Met een knappe beweging was hij langs zijn tegenstander, maar met handen en voeten werd zijn doorgang belemmerd en dat leverde een vrije trap op. De vrije trap werd genomen door Leon en deze werd door niemand beroerd zodat de bal in één keer er in ging, 0-3 (zie foto3). De vele meegereisde supporters konden zo niet alleen genieten van het fraaie weer maar ook van het spel wat S.V. Honselersdijk op de mat legde. Het laatste kwartier werd professioneel uitgespeeld en konden de spelers na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fokker de felicitaties in ontvangst nemen.
Volgende week de return thuis op sportpark de Strijphorst hopen op een mooi vervolg.

Opstelling: Martijn van de Hoek; Roel van Meurs, Tom Lobert (geel), Rino Vijverberg, Rico Kok; Leon de Brabander, Frank Vellekoop, Said Aouladsaid; Robbie Brabander, Joost Zandvliet, Morad Naimi (A)