Het eerste net iets slagvaardiger dan MSV'71
zondag 22 januari 2012

Honselersdijk is er afgelopen zaterdag in geslaagd in Maasluis MSV’71 een nederlaag toe te brengen. Net als voorgaande twee jaren in Maasluis, wist Honselersdijk ook zaterdag weer de volle buit mee te nemen richting Honselersdijk. De uitslag was terecht gezien het laatste kwartier van de tweede helft. Hierin was Honselersdijk slagvaardiger dan MSV. In het elftal van Piet Boon was 1 wijziging: Morad begon vandaag op de bank omdat hij herstellende was van een hamstringblessure.

De thuisploeg ging zoals verwacht, fel van start en er ontstonden pittige duels. Scheidsrechter Pieterman liet al gauw blijken hier niet van gediend te zijn en floot voor de kleinste details. Hier hadden beide ploegen last van. Honselersdijk begon met een stevig windje in de rug, was ook in de eerste helft de betere ploeg. Het zette goed druk op de achterhoede van MSV en deze had dan ook moeite onze voorwaartsen af te stoppen. Vooral Azzedine en Joost werden veelvuldig hard aangepakt. Door het strakke fluiten van de scheidsrechter, kregen we heel wat vrije trappen te nemen en daar kwamen dan ook onze meeste kansen vandaan in de 1e helft. De eerste kans was uit een pass van Frank. Mike startte op tijd maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Echter de scheidsrechter negeerde terecht het vlagsignaal en liet doorgaan. Door de wind had de bal te veel vaart en de keeper was daardoor eerder bij de bal dan Mike. MSV gokte deze periode op counters maar echt gevaarlijk werden ze niet voor het Honselse doel. De schoten bereikten door de harde wind het doel niet of gingen hoog over. Er was een gevaarlijk moment bij een uitbraak van MSV maar keeper Martijn was op tijd zijn doel uit. In de 22e minuut moest Niels door een harde overtreding op zijn enkel het veld verlaten en was Roel zijn vervanger. In de 26e min was er weer een overtreding op de snelle Joost. De op links genomen vrije trap werd genomen door Azzedine en via de hand van de MSV keeper rakelings naast. Zie foto. En het wordt wel eentonig want even later weer een overtreding net buiten de zestien van MSV. De vrije trap werd genomen door Leon en met windje mee kreeg de bal extra vaart. De keeper had de bal niet klemvast en stuiterde van zijn lichaam maar Frank was net iets te laat om de bal in te tikken. MSV tot nu toe onzichtbaar, kreeg 5 min voor rust een uitgelezen mogelijkheid. Met een man meer situatie werd de achterhoede bijna uitgespeeld maar met een knappe sliding wist Rico de bal voor de voeten van de linksbuiten, weg te werken. De wedstrijd leek met een gelijkspel de rust in te gaan totdat een MSV verdediger de fout in ging. Hij dacht de bal over de doellijn te laten gaan maar Azzedine ontfutselde de bal door goed zijn lichaam te gebruiken en zag Frank volkomen vrij staan. Deze had geen moeite met dit kansje de 0-1 op het scorebord te zetten.

De tweede helft was het eerste kwartiertje in handen van MSV. Honselersdijk kwam er niet meer uit en hield het alleen bij verdedigen. De eerst corner van de tweede helft was er even tumult wegens gemeend hands in het strafschopgebied maar dat werd weggewuifd door scheidsrechter Pieterman. Toch hield de verdediging van Honselersdijk goed stand. Vooral de lange Rino wist een hoop aanvallen onschadelijk te maken en echt gevaarlijk voor het doel werd het dan ook niet. Het gevaar kwam meest door de vrije trappen en corners van MSV. In de 61e minuut kwam MSV door een ongelukkig moment toch op gelijke hoogte. Uit een corner van Starmans werd de bal goed in gekopt. Hierbij werd de bal nog beroerd door een Honselse verdediger en met een katachtige reactie had Martijn de bal nog wel maar net achter de doellijn (zie foto). Hierna was er even een consternatie omdat scheidsrechter Pieterman na het doelpunt van het veld afliep. Bleek dat zijn fluit niet in orde was en na 4 minuten was hij weer terug. MSV dacht nu Honselersdijk op de knieën te hebben en ging door met aanvallen. Maar een hoop spelers van MSV hielden dit niet vol en er volgde een hoop blessures en oponthoudt aan de kant van MSV. Trainer van Antwerpen van MSV moest daardoor al zijn wissels inzetten. Het duurde tot de 72e minuut eer Honselerdijk weer tot aanvallen kwam. Het was Leon die een diepte pass gaf op Mike en deze trachtte de keeper te omspelen en werd daarbij geraakt door de keeper. De scheidsrechter zag hier een penalty in. Azzidine tot nu toe alle penalty’s goed genomen, miste deze keer (zie foto).
Doordat de organisatie weg was bij Honselersdijk, kon de aanvaller van MSV uit de tegenaanval alleen op Keeper Martijn af gaan maar Martijn was er snel bij en had volgens de scheidsrechter hier een overtreding voor nodig. De vrije trap net buiten het strafschopgebied werd hoog overgeschoten door Starmans. Het spel ging op en neer en de beste kansen waren voor de Dijk. Zo mocht Azzedine alleen op de Keeper van MSV af gaan maar hij faalde.

Een kwartier voor tijd kwam Morad het veld in voor de moegestreden Joost. Het werd een mooi kwartiertje. De scheidsrechter die tot nu toe veel floot voor kleinigheden, liet nu wat meer toe wat leidde tot gevaarlijke situaties. Martijn mocht even van geluk spreken na een uittrap van de keeper van MSV dat de bal niet pardoes in zijn eigen doel verdween. Bij zijn poging om de stuiterende bal te pakken, struikelde hij bij het achteruit lopen. In de 82e minuut weer een ideale mogelijkheid voor Honselersdijk. Leon zette Morad alleen voor de keeper maar zijn lobje gedragen door de tegenwind, verdween net over het doel. Spel ging op en neer en beide ploegen gingen voor de winst wat tot spectaculaire situaties leidde. Uit een corner van MSV kregen ze een ideale mogelijkheid maar een reflex met de rechtervoet van keeper Martijn voorkwam een achterstand. Honselersdijk, vaak gelukkig in de laatste minuten, drong nog een aantal keren flink aan. Zelfs laatste man Tom liet zich voorin vaak zien. In precies de 90e altijd belangrijke minuut ging het in grote aantallen aanwezige honselse publiek volledig uit zijn dak. Het was de altijd immer hardwerkende Loek die Morad op links wegstuurde en een perfect voorzet gaf. De bal ging net achter langs de inlopende Frank maar niet voor de inkomende Azzedine. Deze legde al zijn gram na de missers, in dit schot en haalde onhoudbaar uit voor de toe kijkende keeper van MSV 1-2. Scheidsrechter Pieterman trok nog even wat tijd bij en na het laatste fluitsignaal kon het elftal en trainer Piet de vele felicitaties in ontvangst nemen.

Opstelling: Martijn van der Hoek; Rico Kok, Tom Lobert, Rino Vijverberg, Niels Bransen (-22, Roel van Meurs); Leon de Brabander (A) (-85, Robbie Brabander), Frank Vellekoop, Loek Grootscholten; Azzedine el Khalifi, Joost Zandvliet (-75, Morad Naimi), Mike Mast.

JdB

Een leuk wedstrijdverslag met fraaie en toepasselijke foto's kunt u ook op de website van M.S.V. '71 lezen.