Honselersdijk pakt koppositie
zondag 6 november 2011

Hoe raar kan het allemaal gaan. Speelden we afgelopen seizoen nog voor degradatiewedstrijden naar de 4e klasse en staan we nu aan kop in de 3e klasse! Na de 7e overwinning op rij en het verlies van VVOR pakte Honselersdijk de koppositie.

Het zag er in het begin niet naar uit. Na eerst een goede aanval van Honselersdijk, was het uit de tegenaanval van CVV/Mercurius gelijk raak. Rico werkte uit de voorzet de bal in eigen doel, 0-1. Dit was even schrikken voor de jongens van Piet. Even later was het bijna weer raak na weer een aanval op rechts. De rechtsbuiten liep door tot op de achterlijn en legde de bal terug op de spits en deze haalde in een keer uit, maar een katachtige reactie van keeper Martijn voorkwam erger. Ook Rino kon net aan een voorzet vanaf de linkerkant tot corner verwerken. Na deze beginperiode klom Honselersdijk eindelijk uit zijn schulp en zocht het, waar ze immer goed in zijn, de aanval.

Na een aantal speldenprikjes op het doel van CVV/Mercurius was het Joost die de bal oppikte op het middenveld en hij een pass gaf op de doorgelopen Azzedine. Deze had een vrije doortocht naar het doel maar werd vastgehouden. Een rode kaart was op zijn plek maar de scheidsrechter haalde geel te voorschijn. De vrije trap die hieruit volgde knalde Leon langs het muurtje in het doel, 1-1 (zie foto). Dit was ook een periode waar de scheidsrechter een aantal kaarten moest tonen om het duel niet uit de hand te laten lopen. Een speler van CVV/Mercurius kon na een gestrekt been op Tom met z’n tweede gele kaart vertrekken. Voor de rust kwamen we bijna op voorsprong. Joost werd op rechts weggestuurd en kapte bij de achterlijn de laatste man uit, lag de bal terug op Morad maar uit zijn schot belande de bal via de onderkant van de lat weer in het veld.

De tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van CVV/Mercurius mede doordat ze zich massaal terugtrokken. CVV/Mercurius kon zich alleen bewapenen met overtredingen. Zo ook in de 52e min waar weer een overtreding werd begaan net buiten het strafschopgebied. De vrije trapnemers Frank en Leon hadden een ander variant bedacht. Frank lag de bal een tikkie breed op Leon en deze haalde vernietigend uit en zodoende kwam Honselersdijk op een verdiende 2-1 (zie foto) voorsprong. Hierna bleef Honselersdijk de gevaarlijkste ploeg en wisten met goed voetbal de tegenstander goed onder druk te zetten. De 3-1 viel dan ook niet veel later. Het was Leon die uit een corner wist te scoren (zie foto). De verdediger probeerde de bal nog weg te koppen maar de bal belande via de lat alsnog in het doel.

In plaats van het doelsaldo lekker op te voeren, leek het dat Honselersdijk het wel best vond. Het werd wat slordiger en liet de tegenstander weer meer in het spel komen zonder echt in het gevaar te komen. Het enige gevaarlijke moment was een verkeerde uittrap van Martijn waarbij hij ook te ver van zijn doel stond. De tegenstander probeerde Martijn met een lob te verrassen maar Martijn was op tijd terug. De laatste 10 minuten zag je de kopjes hangen bij onze tegenstander en hoefde het niet meer. Daar maakten we dankbaar gebruik van en kwamen we weer tot een aantal kansjes. Een daarvan werd verzilverd door Azzedine, 4-1. De ingevallen Mike was ook voortdurend uit op een doelpunt maar had geen geluk en kwam niet verder in de laatste min een schot op de paal. Na afloop een feeststemming want HONSELERSDIJK staat boven aan.

Opstelling: Martijn van de Hoek; Rico Kok (-78, Niels Bransen), Tom Lobert, Rino Vijverberg, Leon Strik; Leon de Brabander, Frank Vellekoop (-63, Said Aouladsaid), Loek Grootscholten, Morad Naimi (A), Azzedine el Khalifi, Joost Zandvliet (-63, Mike Mast)

Jan de B.

Advertentie

Sosef & v/d Knaap