Honselersdijk 1 blijft verbazen
zondag 30 oktober 2011

Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter Erik Sosef, moest Honselersdijk aantreden tegen het nog ongeslagen VVOR. Dus je kan echt spreken van een topper in de derde klasse. Trainer Piet Boon had 2 wijzigingen in zijn elftal ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd. Roy nam de plaats in van de zieke Azzedine en Martijn was weer terug van vakantie.

VVOR trok gelijk goed van start en de aanvoerder had voor open doel bijna de 1-0 op zijn slof (zie foto 1) maar zijn inzet was te zacht. Even later was het Honselersdijk dat er goed uitkwam. Leon veroverde de bal op het middenveld en gaf de bal breed op Morad. Morad twijfelde geen moment en gaf een steekpass op Roy en alleen voor de keeper maakte Roy de 0-1 (zie foto 2). Een mooie opsteker voor onze jongens. Na een kwartier werd Leon boven op zijn enkel getrapt en moest geblesseerd het veld verlaten. Dat was een bittere tegenvaller. Met Mike op het middenveld duurde het even voordat de organisatie weer in orde was. In die tijd scoorde VVOR ook de gelijkmaker. Uit een afgeslagen bal scoorde Roy de Melker onhoudbaar voor Martijn in de kruising de 1-1. Na dit moment was VVOR dat het spel naar zich toe trok. Ze speelden de bal goed rond en vonden dan vaak de ruimte op rechts. Maar echte kansen creëerden ze niet. Iedere keer sloot onze verdediging op tijd. Aanvallend hadden onze spitsen het moeilijk tegen de boomlange verdedigers van VVOR. Als de bal over de grond werd aangespeeld creëerden we mogelijkheden maar zodra de hoge lange bal werd gehanteerd, was dit een prooi voor de verdediging van VVOR en konden ze weer opbouwen.

De tweede helft begon goed voor Honselersdijk. Uit een corner van Roy, belandde de bal bij Frank en deze lag hem breed voor Loek maar zijn schot ging rakelings over. Toch was het VVOR dat meer druk ging zetten. Maar Honselersdijk knokte nu voor elke meter en moest het vooral via de uitvallen hebben via Morad. Zo was dat ook in de 65 min. Morad werd weer een keer flink onderuit gehaald en de scheidsrechter floot even buiten het strafschopgebied voor een vrije trap. Frank nam hem en schoot de bal feilloos in de kruising (zie foto 3): 1-2. Het duel werd hierna grimmiger en er ontstonden wat handgemeentjes. Ook het spel van VVOR werd wat harder waardoor verzorgster Suus overwerk kreeg. De goed leidende scheidsrechter hield de kaarten nog in z’n zak. De tijd drong en VVOR ging er nog een schepje bovenop gooien. Martijn kreeg nu wat meer te doen maar de schoten die hij te verwerken kreeg belandde veelal recht in zijn armen. In de 88ste min was het even schrikken. In een duel raakte Roy geblesseerd en moest Roy per brancard het veld verlaten. Al met al werd het dus een aardige verlenging. Hierin gebeurde nogal wat. Eerst werd een buitenspeldoelpunt terecht door de scheidsrechter afgekeurd en even later kon een speler van VVOR zich niet meer beheersen en trapte Rico na. Deze kon natuurlijk gelijk vertrekken. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde en kon Honselersdijk feestvieren na deze knappe prestatie. Na afloop konden dan ook de eerste felicitaties van onze voorzitter in ontvangst worden genomen.

Opstelling: Martijn van der Hoek; Rico Kok, Tom Lobert, Rino Vijverberg, Roel van Meurs; Leon de Brabander (-18, Mike Mast), Frank Vellekoop, Loek Grootscholten (-86, Marcel Duijvesteijn); Morad Naimi (A), Roy Steekelenburg (-89, Leon Strik), Joost Zandvliet.

Advertentie

Zoomin'