De beslissingswedstrijd
zondag 1 juni 2003

S.V. Honselersdijk moest duidelijk wennen en begon wat nerveus. Met de haren in het oranje (waar zie je dat?) werden de spelers al snel door Lyra onder druk gezet. Dat resulteerde al na tien minuten in de 1-0. Lyra bleef het eerste half uur beter, wat trainer Martin de Graaf al tot een tactische wissel bracht. Het laatste kwartier van de eerste helft kreeg het eerste steeds meer vat op het spel. Ook kwamen er wat kansjes. Na de rust stond Marco Gardien in de spits, wat toch problemen achterin gaf. Lyra kopte en schoot op de lat, waarna het weer in de tiende minuut een doelpunt maakte. Op dat moment stroopte S.V. Honselersdijk de mouwen verder op en zette Lyra onder druk. Een terechte rode kaart voor een Lyra speler zorgde voor nog meer overwicht van S.V. Honselersdijk (jammer dat we geen strafschop kregen). De 2-1 hing in de lucht en in de 72e minuut was het zover. Een schot van Marco Gardien sloeg als een lawinepijl in. Tien minuten later was het zowat gelijk; Patrick v.d. Ende schoot op de paal. Feitelijk was het een rollertje, die door de ongelijkheid van het doel naar de paal rolde (schatting 20cm verval). We weten nu ook waarom Lyra persé op Maasdijk wilde voetballen. Nog twee goede kansen volgden, maar helaas. Maar wel met opgeheven hoofd. Een echte finale!