S.V. Honselersdijk in het nieuws
maandag 22 mei 2006

Deze keer het integrale verslag van Hans Bos in het AD, waarvoor dank: ' Sprookje Honselersdijk duurt voort
Honselersdijk verraste in Rotterdam door over twee duels de baas te blijven over Alexandria'66. Volgende hindernis in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse is de dubbel tegen competitoegenoot 's-Gravendeel. Donderdag eerst de wedstrijd op De Trekdam en zaterdag de return op De Strijp¬horst. In de finale is Strijen of Forum Sport de laatste tegenstander.
Honselersdijk kijkt wel waar het eindigt. Schreeuwt promotie niet van de daken af, maar geniet intens van het toetje na een zwaar seizoen. De busrit naar 's-Gravendeel wordt al als een feest op zich gezien. Tijdens de competitie won 's-Gravendeel tussen de kassen met 0-4 en kaapte Honselersdijk in 's-Graven¬deel met 1-1 knap een punt weg, waardoor Lyra de champagne kon bestellen.
In de aanloop naar de return tegen Alexandria'66 werd trainer Roy Wasmus nog onaangenaam verrast. Pechvogel Rendy van der Ende ging met een dubbele armbreuk in het gips en was alleen verbaal nadrukkelijk aanwezig vanacher de afrastering. Mike Mast meldde zich absent wegens een vrijgezellen¬weekeinde. "Laat ik er maar niet veel van zeggen en concentreren op de zaken waarop ik wél invloed heb", zei Wasmus, wiens gezichts¬uitdrukking boekdelen sprak. Ook Erwin Bouwman moest gebles¬seerd verstek laten gaan, terwijl het duo Patrick Kester en Jerry van der Meer was geschorst. Puzzelen dus voor Wasmus om een representatief team te presenteren. Bovendien moesten ook de reserves aan de bak om handhaving te realiseren. Tom Lo¬bert, Tom van Schie, Joey Heskes en Erik van Velden zochten vertier bij De Beekse Bergen, maar onderbraken het uitje voor de wedstrijd tegen Alexandria'66. Niet Mike Mast, die voor de zekerheid zijn mobiel had uitgeschakeld.
Honselersdijk, met Marco Gardien weer binnen de gelederen, speelde frank en vrij en maakte indruk als collectief. Na dik een kwartier spelen kopte Gardien met dank aan de twij¬felende doelman Denny de Zwart 0-1 binnen en zat Honselersdijk op strafschop¬penkoers. Fluitist André Aarden (Bodegraven) had het niet gemakkelijk, ook al omdat zijn neutrale assistent(en) geen beste indruk achterlieten. Angelos Kerasavopoulos en Robin Verhorst ontsnapten in de eerste helft aan rood wegens natrap¬pen. In het vervolg waren er wel gele kaarten voor Patrick van der Ende en Ard Koole, die de eerste partij tegen 's-Graven¬deel aan zich voorbij moeten laten gaan en Erik van Velden.
Honselersdijk had z'n zaakjes prima voor elkaar, gaf weinig kansen weg en had anders doelman Tom van Schie op zijn post. Direct na rust kwam de thuisclub toch langszij. Fernon Jackson tekende voor 1-1 waarbij een vlag- en fluitsignaal voor bui¬tenspel niet had misstaan. Het deerde Honselersdijk niet. Na een kunststukje van Patrick van der Ende scoorde Joey Heskes 1-2 en nam Van der Ende zelf 1-3 voor zijn rekening. Jackson poeierde in de slotfase nog wel op de lat, maar een arrogant Alexandria'66 werd terecht uitgeschakeld.
Opstellingen
Alexandria'66: De Zwart; Van Grevenbroek, Van der Pluym, De Vries, Verhorst; Kerasavopoulos, Hoeneveld, Van Diesen; Jack¬son, Van de Poel en R. van der Pols (Baysaloglu).
Honselersdijk: Van Schie; Koenen, L. Kester, Gardien, Bran¬sen; Noordermeer, Van Velden, Koole; Lobert, P. van der Ende en Heskes.
Scoreverloop:
17. Marco Gardien 0-1
50. Fernon Jackson 1-1
68. Joey Heskes 1-2
75. Patrick van der Ende 1-3

Advertentie

Van Dijk Brouwer Installatietechniek