S.V. Honselersdijk in het nieuws
maandag 27 maart 2006

Het verslag van Dennis Ruijgt in het AD/Sportwereld deze keer integraal gekopieerd vanaf de website: Viermaal rood HVO tegen Honselersdijk
WESTLAND - De vier rode kaarten die HVO te verwerken kreeg, ontsierden de belangrijke overwinning van Honselersdijk. De Westlanders versloegen de Vlaardingse formatie met 3-0.
Na tien minuten was het verzet van de gasten eigenlijk al gebroken. Marco Gardien leverde na drie minuten een vrije trap af die doelman Martin van de Kooy niet goed kon verwerken. Patrick Kester stuitte in de rebound nog op de doelman, maar Patrick van der Ende was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te koppen.
Een paar minuten later kreeg Honselersdijk na een handsbal een strafschop toegewezen door scheidsrechter Van de Graaf uit Schiedam. Van der Ende mocht aanleggen voor zijn tweede treffer, maar de keeper van HVO deed van zich spreken door de inbreng te stoppen. Helaas voor HVO was Patrick Kester goed bij de les en hij zorgde voor een verdubbeling van de marge: 2-0.
Verbluffend was het om te zien dat HVO zó zwak voor de dag kwam. De ploeg die voorlaatste blijft staan in de rangschikking leek niet te beseffen welke belangen er op het spel stonden. Honselersdijk was scherper en de voorsprong was dan ook zeer terecht.
In de tweede helft sputterden de Vlaardingers nog even tegen, maar na een uur schoot Mike Mast de hoop van HVO met een prachtgoal helemaal aan flarden. Saillant genoeg maakte Patrick Kester even hiervoor hands, waardoor hij de laatste verdediger van HVO kansloos liet. Felle protesten van de kant van de gasten leverden een rode kaart op voor Jimmy Mulder. Hiermee waren de frustraties van de HVO’ers nog niet van de baan. Ook Bryan Kampe (tweemaal geel), Björn van Veelen (overtreding van achteren) en Chris Pires (slaan) moesten voortijdig het strijdtoneel verlaten. Met nog slechts zes veldspelers dropen de Vlaardingers na het laatste fluitsignaal af. Voor Honselersdijk was het een zeer belangrijke zege. Met nog drie wedstrijden te gaan staan de oranjehemden nu ’boven de streep’.