S.V. Honselersdijk 'steelt' drie punten
zondag 26 november 2023

Een gestolen overwinning zo heet dat in het voetbal jargon. Het betekent dat de andere partij minimaal een gelijkspel verdiende of had moeten winnen. De gastheren Valken’68 hadden inderdaad meer kansen.
S.V. Honselersdijk kwam in de eerste helft niet verder dan een aantal schietkansen en één vrijgespeelde mogelijkheid. Valken’68 had voor rust al een voorsprong kunnen nemen. In de meeste gevallen lag doelman Quinten van der Helm in de weg. Met fraaie reddingen hield hij de nul op het scorebord.
In de tweede helft was het echter S.V. Honselersdijk dat in de 49e minuut de 0-1 liet noteren. Tom van Veen gaf de bal aan de opkomende Rik van Schie. En die leverde een wegdraaiende voorzet af aan de bij de tweede paal vrijstaande Joey Valster. Met een fraaie balcontrole schoot Joey laag de bal in de verre hoek. Mooie klassieke aanval.
De 0-2 had binnen acht minuten op het scorebord kunnen verschijnen, helaas was de keeper van Valken’68 Tom te snel af. Daarna regen het gelukkig geen water, maar wel voorzetten en luchtduels. Valken’68 probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. Alle hens aan dek voor S.V. Honselersdijk. Waarbij onze keeper deze middag opperbest was. Het duurde tot vijf minuten voor tijd dat S.V. Honselersdijk de richting naar het doel van de gastheren weer eens vond. Dat gaf wel wat kansen, maar leverde geen doelpunten meer op. Wel nog wat angstige extra minuten, waarna er na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst een gejuich van de tribune klonk. Want ook gestolen overwinningen leveren drie punten op.

Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar, Ben Wagener (69- Ricardo van der Zijden), Sean van der Stap (84- Wesley Korving), Tom van Veen, Kevin Bogaards (69- Djehnairo Holder)