Nieuws

Voetbalquiz na spannende strijd gewonnen door "De Duitsers"
Vandaag

Afgelopen vrijdag was het tijd voor een spannende strijd in de kantine van S.V. Honselersdijk. Tijdens de voetbalquiz streden 28 teams in een bomvolle kantine om de overwinning. De gezelligheid voerde de boventoon, maar stiekem waren alle teams meer dan fanatiek bezig om er met de felbegeerde overwinning vandoor te gaan.

De sportieve strijd tussen de "oude" en "jonge" generatie werd uiteindelijk gewonnen door de eerstgenoemde. Het team genaamd "De Duitsers" mocht zichzelf kronen tot de winnaar van de voetbalquiz van S.V. Honselersdijk. Toch wel een mooie opstekers voor de Duitsers, die eerder deze week nog werden uitgeschakeld op het WK. Uit handen van de presentatoren Tim Post en Mark Post ontvingen de winnaars een mooie tegoedbon van de Family Treffers.

De winnaars werden op de hielen gezeten door de jonge generatie, het was namelijk het team "Niggas in Honselersdijk" dat er met de tweede plek vandoor ging. Hiervoor kregen zij een tegoedbon van Café Bij 't Hof, zodat zij op voetbalavonden nog eens wat kennis op kunnen doen in de kroeg. Het podium werd compleet gemaakt door "FC Barry", dat door het beter invullen van de benaderingsvraag net aan boven "Romano Denneboom Fanclub" bleef.

We kunnen terugkijken op een gezellige avond in een bomvolle kantine, dat zonder meer voor herhaling vatbaar is. Namens de organisatie bedanken we alle teams voor hun deelname, hopelijk tot een volgende editie in de kantine van S.V. Honselersdijk.

De uitslag van de voetbalquiz:
1. De Duitsers
2. Nigga’s in Honselersdijk
3. FC Barry
4. Romano Denneboom fanclub
5. Honsel 8
6. Bert’s Bamihut
7. Trainerts
8. Weinig kennis 
9. FC voebolschoen
10. VoetbalBO
11. Jap United
12. Dick geile beren
13. Compagnons
14. Quiztiano Ronaldo
15. Shaghok United
16. Vanaf nu GRATIS BIER
17. ISW
18. "Rondjesdieloopjeniet"
19. Dijkse Peiltje
20. Rolling
21. Bestuur
22. Felic winterfissa 
23. zaagtafel 2
24. Berentzen plus 1
25. Bierhappers
26. zaagtafel 1
27. Berentzen on tour
28. Berentzen

Wedstrijd van JO17-1 morgen live te volgen!
vrijdag

De wedstrijden van ons eerste elftal zijn zo nu en dan nog wel eens te zien op de WOS. Normaal gesproken iets voor de eerste elftallen van de Westlandse clubs, maar morgen heeft de JO17-1 een primeur. De wedstrijd van onze talenten is morgen live te volgen wanneer zij op bezoek gaan bij VV Schipluiden.

De wedstrijd wordt door VV Schipluiden live uitgezonden, goed nieuws dus voor de mensen die de kou niet trotseren en afzien van een tripje naar Schipluiden! De wedstrijd is live te volgen via de volgende link: https://livestream.usportfor.com/matches/c709b772-1095-444c-a5f4-f5c4939b292b

Veel kijkplezier bij de wedstrijd van de JO17, hopelijk op naar 3 punten!

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - Forum Sport: SH Fitness Equipment
vrijdag

Morgen neemt ons eerste elftal het op Sportpark de Strijphorst op tegen Forum Sport. De wedstrijd begint om 13:30 uur, een uur eerder dan oorspronkelijk in verband met de WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen de Verenigde Staten. De formatie van trainer André Lourens gaat morgen op jacht naar de tweede thuisoverwinning van de competitie.

Een jacht die zonder de fitheid van de groep niet mogelijk was geweest. Aan deze fitheid heeft SH Fitness Equipment een mooie bijdrage kunnen leveren. Eerder dit seizoen mochten we al verkondigen dat er diverse sportattributen en -apparaten beschikbaar waren gesteld door SH Fitness Equipment. Hiermee draagt het bedrijf bij aan het lichamelijke onderhoud en herstel van onder meer de senioren selectie.

SH Fitness Equipment is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in fitnessapparatuur voor de professionele markt. Zij kopen, verkopen en repareren fitness apparaten van bekende merken zoals Lifemaxx, Life Fitness, Technogym en Impulse. De beste fitnessapparatuur voor sportscholen, personal trainers en fysiotherapeuten incl. fullservice onderhoudscontract.

Naast de sponsoring van de sportapparaten draagt SH Fitness Equipment morgenmiddag ook als balsponsor een steentje bij in de jacht op meer. De bal is rond en iedere wedstrijd is anders, maar met zulke balsponsoren staan we eigenlijk toch al wel 1-0 voor op de tegenstander van morgen.

Wij willen SH Fitness Equipment namens S.V. Honselersdijk hartelijk bedanken voor de sponsoring van de wedstrijdbal bij de wedstrijd tussen ons eerste elftal en het eerste elftal van Forum Sport. Hopelijk werpen de sponsoractiviteiten morgenmiddag zijn vruchten af met 3 punten op Sportpark de Strijphorst.

Tot morgenmiddag!

Pupil van de Week: Allan
vrijdag

Morgen speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op de tweede thuisoverwinning ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen Forum Sport.

Allan zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Allan heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Allan
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-3
Later word ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: Ajax
Mijn favoriet profvoetballer is: Lewandowski
Mijn favoriete trainers zijn: Mijn papa
Mijn sterkste punten zijn: Hardschieten en dribbelen en Keeper
Op welke plaats speel je: |Middenveld en Keeper
Mijn mooiste voetbalmoment is: Toen ik dook en de bal tegenhield
Favoriete speler: Geen idee
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 2-1

Kerstrad College #3: Lichamelijke Opvoeding
vrijdag

De aftelklok slaat vandaag op 15! Nog maar 15 dagen tot het Kerstrad en daarom is het de hoogste tijd om in vorm te komen voor de grote dag van zaterdag 17 december. In de eerste colleges van de Kerstrad cursus hebben professors Maurik en Mark jullie al bijgespijkerd voor de vakken taal en rekenen. Mentaal zit het dus wel goed, maar hoe is het fysiek gesteld met de Kerstrad-vorm?

Wat je op de dag van het Kerstrad natuurlijk wilt voorkomen, is dat je bij het betreden van de Sosefhal dichtklapt van de Kerstradkriebels. Dit welbekende fenomeen duurt minimaal tot het einde van het Kerstrad, wat ervoor zorgt dat je eigenlijk niets meekrijgt van de grote dag van het palingslingeren. Om dit te voorkomen, spijkeren we jouw Lichamelijke Opvoeding bij tijdens college 3 van de cursus Kerstrad. Bekijk 'm snel, zodat jij topfit aan de start van het rad verschijnt!

Tot zaterdag 17 december, tot Kerstrad!


Vrijwilligers gezocht voor Kerstrad: draai jij een rondje mee?
vrijdag

Over iets meer dan 2 weken is het tijd voor de dag waar heel Honselersdijk en omstreken naar aftelt: Het Kerstrad. Het evenement keert na 2 jaar afwezigheid eindelijk weer terug in de Sosefhal. De organisatie draait op volle toeren, maar heeft nog wel een belangrijke vraag aan jullie.

Het Kerstrad bestaat niet zonder de grote groep vrijwilligers. Zonder de vrijwilligers is het niet mogelijk om het rad draaiende te houden. Vandaar dat de organisatie aan jullie vraagt: draai jij een rondje mee?

We zoeken nog diverse vrijwilligers die kort een rondje mee willen draaien achter de bar, bij de garderobe of op een andere plek. Draai jij met ons mee?

Wanneer je ons uit de brand helpt, helpen we jou aan een felbegeerde kaart voor het Kerstrad. Mooie deal, toch?

Aanmelden als vrijwilliger kan via pr@svhonselersdijk.nl of via 0623009371.

Tot zaterdag 17 december, tot Kerstrad!

Jeugdactiviteiten voor Sinterklaas en WK in de kantine een groot succes
donderdag

Afgelopen weekend stonden er maar liefst twee activiteiten gepland voor de jongste jeugd van S.V. Honselersdijk. Op vrijdag werd er in de kantine van onze club samen gekeken naar de WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal. Ondanks het matige voetbal werd er met 2-0 van Qatar gewonnen en genoten de jeugdspelers volop van de gezellige sfeer.

Daarna was het op zondag tijd voor het jaarlijkse bezoek van Sinterklaas aan onze voetbalvereniging. De jongste jeugd verzamelde zich in de kantine voor het grootse onthaal van de goedheiligman en zijn pieten. Naast het feest met Sinterklaas was er ook nog een bingo onder leiding van 2 spelers van de senioren selectie.

Kortom, het was afgelopen weekend feest in de kantine van S.V. Honselersdijk. De jongste jeugd heeft ervan genoten en we kijken uit naar de volgende jeugdactiviteiten op onze club!

Zaterdag WK-wedstrijd van Nederlands Elftal in de kantine!
donderdag

Het zal niemand ontgaan zijn dat het Nederlands Elftal een ronde verder is op het WK. In de achtste finale zullen de oranje leeuwen het komende zaterdag opnemen tegen de Verenigde Staten. Zaterdag is dé voetbaldag en dus kijken we de WK-wedstrijd met z'n allen in de kantine van S.V. Honselersdijk!

Het Nederlands Elftal heeft zich zichtbaar kunnen sparen in de groepsfase, dus zal er heel wat vuurwerk volgen vanuit de mannen van Louis van Gaal. De spannende ontknoping tegen de Verenigde Staten is zaterdag direct na de wedstrijd van ons eerste elftal te zien op het grote scherm in de kantine.

Sluit jij ook gezellig aan in de kantine na de wedstrijd tegen Forum Sport? Dan juichen we samen het Nederlands Elftal naar een overwinning!

Tot zaterdag om 16:00 uur!

Onverdiende nederlaag voor eerste elftal op bezoek bij DSO
maandag

Het lijkt erop dat het eerste elftal van S.V. Honselersdijk momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen. Althans, wat betreft de competitiewedstrijden. Midweeks werd er met penalty's gewonnen in de bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Wippolder, maar afgelopen zaterdag had het elftal van trainer André Lourens pech op bezoek bij DSO.

In Zoetermeer kwamen de oranjehemden, die in het blauwe uittenue op het veld verschenen, in de eerste helft terecht op een 0-1 voorsprong. Het was Max van der Kraan die knap binnen wist te koppen en hiermee een verdiende voorsprong afdwong. Helaas werd de voorsprong niet vastgehouden tot aan de rust, door een twijfelachtig doelpunt van de thuisploeg zochten de elftallen met een 1-1 stand de kleedkamers op voor de theepauze.

Het spelbeeld van de tweede helft was een drukkend S.V. Honselersdijk dat enkele kansen af wist te dwingen. Nadat de vrouwelijke scheidsrechter van dienst niet floot voor een penalty bij een overtreding op Brian Valstar, was het de ploeg van André Lourens die de deksel op de neus kreeg. Eén van de weinige kansen in de tweede helft van de gastheren werd direct omgezet in een doelpunt: 2-1 voor DSO.

Helaas wist de Honselse formatie de achterstand niet meer om te buigen, zelfs het tot spits promoveren van Nigel Hendriks en het inbrengen van Tom van Veen en Luke Groenenboom had geen effect meer op de einduitslag. Komend weekend gaat S.V. Honselersdijk op eigen veld voor de herkansing, Forum Sport is op Sportpark de Strijphorst de eerstvolgende tegenstander.

Tot komende zaterdag!

Opstelling: Quinten van der Helm, Brent Gardien, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Max van der Kraan (geel), Joey Valstar (A), Youri Riepe, Nick van der Kraan (Luke Groenenboom), Ben Wagener (Tom van Veen), Brian Valstar (Michel van Giesen), Steyn de Bruijn

Foto's: Koos Ophorst

Kerstrad College #2: Taal
vr 25 november

Vorige week zijn we begonnen met de opfriscursus van het Kerstrad. Op deze manier stomen we jullie klaar voor de grote dag van het Kerstrad, zonder warming up natuurlijk geen wedstrijd. In het eerste college zijn jullie al bijgespijkerd door professors Maurik en Mark, vandaag is het tijd voor het 2e college.

Na het volgen van het college Taal weten we zeker dat iedereen, zelfs de dagjesmensen, de taal van het Kerstrad spreekt. Zo kom je op zaterdag 17 december beslagen ten ijs en ben je op de hoogte van de uitspraak van onder meer het woord PAAAAAAARD. Daarnaast zijn er wat welbekende, jaarlijks terugkerende alliteraties die bij iedereen bekend moeten zijn voorafgaand aan de nationale dag van het paling slingeren.

Zorg ervoor dat je dit college goed volgt, want het examen komt steeds dichterbij...

Tot zaterdag 17 december, tot Kerstrad!


Komende zaterdag: Oud Quintus - Oud S.V. Honselersdijk
do 24 november

Voetbal is voor jong en oud. En als de leeftijd wat oploopt, is het vaak de voetbal dat de geest nog een beetje jong houdt. Dat moeten ook de oud-spelers van S.V. Honselersdijk gedacht hebben. Komende zaterdag trekken namelijk veel oud-spelers van S.V. Honselersdijk weer de voetbalschoenen aan voor een duel tegen Oud Quintus.

Op het terrein van Quintus wordt in Kwintsheul een geheel programma afgewerkt, met als spektakelstuk de wedstrijd tussen Oud Quintus en Oud S.V. Honselersdijk voorafgaand aan de wedstrijd van Quintus 1. Mocht je de voormalige topspelers van S.V. Honselersdijk nog een keer aan de slag willen zien, dan is dit de uitgelezen mogelijkheid.

Het programma:
-     11:30 uur   Lunch Van der Knaap Corner + Spreker: Maurice Steijn
-     12:45 uur   Wedstrijd Oud Quintus – Oud S.V. Honselersdijk
-     14:30 uur   Quintus 1 – Semper Altius 1
-      15:15 uur   (Rust Q1) 1e ronde geitschijten     
-     16:30 uur   3e Helft + 2e ronde geitschijten

Vanuit S.V. Honselersdijk doen onder andere de volgende namen mee:

André en Marko Penning;
Marco en Richard Gardien;
Rendy en Patrick van der Ende;
Ricardo en Maurice Van der Voort;
Leo Lievaart;
Peet de Brabander;
Peet van der Kraan;
Marino Kester;
Nicolai Krom;
Marcel Noordam;
Richard van Elswijk;
Hans van der Vlis;
Emiel van der Voort;
Hans de Wijs

Bedrijfsbezoek met De Club Van Honsel
do 24 november

Afgelopen vrijdag 11 november stond er een bedrijfsbezoek op de agenda voor de Club van Honsel leden. Dit keer was het bezoek bij niet één maar bij twee van onze leden van de businessclub.

We waren door Batenburg Bedrijfshuisvesting en Flynth Adviseurs & Accountants uitgenodigd om hun splinternieuwe onderkomen te bezoeken. Batenburg Bedrijfshuisvesting wordt bij S.V. Honselersdijk vertegenwoordigd door Maikel Middelburg en Flynth door Jasper Steringa. Beide zijn echte S.V. Honselersdijkers die al sinds jaar en dag lid zijn van onze mooie vereniging.

Sinds afgelopen zomer zijn beide bedrijven gevestigd in de blikvanger van industrieterrein Honderdland, kantoorgebouw “Paulina”. Een prachtig nieuw kantoorgebouw op één van de meest prominente plekken.

Na een hartelijk ontvangst met koffie en wat lekkers hebben beide bedrijven een presentatie gegeven. Met deze presentatie kregen wij een mooi kijkje in de keuken van wat er nu eigenlijk echt gebeurt. Wat hier wel duidelijk werd is dat Batenburg niet “gewoon” een bedrijfsmakelaar is, maar een totaal aanbieden van commercieel vastgoed en het bijbehorende vastgoedbeheer. En ook Flynth is geen “gewoon” accountkantoor, maar een totaal aanbieder van alle voorkomende bedrijfsadviezen. Twee toonaangevende bedrijven die zich elk op hun eigen gebied onderscheiden en een meerwaarde zijn voor hun klanten.

Na deze presentatie kregen we ruimschoots de gelegenheid om het nieuwe pand aan een kritische inspectie te onderwerpen.
Een inspectie die niets anders dan lof opleverde voor het afwerkingsniveau van dit prachtige gebouw waar we onder het genot van een hapje en drankje nog lang over na hebben kunnen praten.

Wij wensen Batenburg Bedrijfshuisvesting en Flynth heel veel succes en plezier op deze nieuwe locatie!

Eerste elftal op eigen terrein onderuit tegen Valken'68
ma 21 november

Afgelopen zaterdag wist het eerste elftal van S.V. Honselersdijk de thuiswedstrijd tegen Valken'68 helaas niet om te zetten in een overwinning. Net als tijdens de uitwedstrijd van vorige week tegen VUC ging het elftal van trainer André Lourens kopje onder: 2-4. Dit betekent dat tot nu toe helaas geen aansluiting wordt gevonden met de middenmoot van de eerste klasse.

Onder winterse omstandigheden wisten de oranjehemden een betere wedstrijd op de (natte) grasmat neer te leggen. Na het openingsdoelpunt van de bezoekers wist de Honselse formatie terug te krabbelen via de gelijkmaker van Steyn de Bruijn. Helaas wist het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk niet goed uit de kleedkamers te komen en stond het rond de 63e minuut met 1-3 achter. Nadat bij een 1-4 stand de bezoekers door een rode kaart met 10 man de wedstrijd af moesten maken, wist Nigel Hendriks de eindstand op 2-4 bepalen.

Helaas geen punten voor de formatie van trainer André Lourens, maar gelukkig dient de eerste mogelijkheid tot revanche zich weer snel aan. Dinsdagavond gaat het eerste elftal namelijk voor de bekercompetitie op bezoek bij competitiegenoot Wippolder. Om 20:00 uur zal er afgetrapt worden voor de bekerwedstrijd.

Komende zaterdag speelt het eerste elftal in Zoetermeer de uitwedstrijd bij DSO.

Foto's: Koos Ophorst

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - Valken'68: Westland Accountancy
vr 18 november

Morgenmiddag neemt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk het in een thuiswedstrijd op tegen Valken'68. Op het eigen Sportpark de Strijphorst trapt het elftal van trainer André Lourens om 14:30 uur af om hopelijk weer 3 belangrijke punten binnen te slepen. De wedstrijdbal voor de thuiswedstrijd wordt gesponsord door Westland Accountancy.

Als accountantskantoor coacht Westland Accountancy ondernemers in de regio naar een hoger doel. De specialisten van Westland Accountancy hebben een passie. Niet alleen voor boekhouding... Maar ook voor sport. Want samen bereiken wij een doel: ondernemers laten scoren!

Hopelijk pakt het eerste elftal morgenmiddag hetzelfde coachende en doeltreffende vermogen op om elkaar naar de overwinning te slepen. We hopen alle supporters en sponsoren morgenmiddag weer op ons sportpark te mogen verwelkomen.

Tot zaterdagmiddag 14:30 uur op Sportpark de Strijphorst!

Pupil van de Week: Erion Zabeli
vr 18 november

Morgen speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op de tweede thuisoverwinning ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen Valken'68.

Erion Zabeli zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Erion heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Erion Zabeli
Leeftijd: 11 jaar
Ik speel in (team): JO11-3
Later word ik: Profvoetballer worden
Mijn favoriete profclub is: Bayern München
Mijn favoriet profvoetballer is: Robert Lewandowski
Mijn favoriete trainers zijn: Guardiola
Mijn sterkste punten zijn: Inzicht
Op welke plaats speel je: Middenveld / spits
Mijn mooiste voetbalmoment is: Dat ik afgelopen seizoen met de JO11-2 alles gewonnen heb
Favoriete speler: Nick van der Kraan
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: Wij winnen 2-0

Wat weet jij van... de geschiedenis van het Kerstrad?
vr 18 november

Het heeft veel te lang geduurd tot er ein-de-lijk weer een fysiek Kerstrad georganiseerd kan worden. Het verlangen is gegroeid tot een ondoenlijk niveau en de Kerstrad-kriebels nemen Honselersdijk en omstreken weer ouderwets over. Nog exact één maand tot het Kerstrad, we tellen gezamenlijk af naar de grote dag. Maar nu komt de belangrijkste vraag: weet jij nog wel hoe het is om het Kerstrad mee te maken?

Het zal onwennig zijn, voor het eerst sinds 3 jaar weer een Kerstrad in de Sosefhal. Niet in je trainingspak op de bank tijdens een online Kerstrad, maar weer in de zaal samen met Koning Kerstrad, kerstdames en vliegende pondjes paling. Om je alvast op weg te helpen, geven we in de komende weken bijles over het Kerstrad. Zo helpen we jou weer in het oude Kerstrad ritme en kun je zonder zorgen genieten van de grote dag op zaterdag 17 december, zelfs als dagjesmens.

We beginnen de cursus Kerstrad met een college over de geschiedenis van het Kerstrad. Aangezien het Kerstrad 50 jaar bestaat, hebben we dus een grote geschiedenis om met jullie te delen. Bij de entree van het Kerstrad zullen jullie aan een ondervraging onderworpen worden, dus zorg ervoor dat je aandachtig het college van professors Maurik en Mark volgt! We tellen af tot de grote dag van het Kerstrad, doe jij mee?

Tot zaterdag 17 december, tot Kerstrad!

Uitnodiging voor alle ouders en vaste medewerkers die bardienst draaien
do 17 november

Sta jij achter de bar en wordt er vóór 13.00 uur een biertje besteld? Komt er iemand Bacardi kopen, terwijl je ziet dat hij al flink aangeschoten is? Zie jij een ouder een paar kannen bier bij jongeren onder de 18 jaar op tafel zetten? Dan zijn dat lastige situaties hoe je hier als barvrijwilliger mee om kunt gaan.

Om je handvatten te geven, bieden we jou op dinsdag 22 november 2022 een ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)’ aan.

Hiermee willen we de kennis van jou als niet-professionele barvrijwilligers vergroten, denk aan feiten over alcohol, relevante wetgeving, alcoholgebruik door jongeren en het voorkomen van incidenten. Op een interactieve wijze zal een instructeur de regels en veel voorkomende situaties bespreken. Ook is er ruimte om een casus in te brengen of vragen te stellen.

Als vereniging zien we graag dat alle barvrijwilligers de regels rondom verantwoord alcoholschenken kennen, daarom stellen we het op prijs als je bij deze instructie aanwezig bent.

Na afloop ontvang je een certificaat en sluiten we af met een hapje en een drankje.

Wanneer: Dinsdag 22 november 2022
Starttijd: 19.45 uur inloop, 20.00 uur aanvang
Eindtijd: 21.30 uur
Waar: In de kantine van S.V. Honselersdijk

Om een inschatting te maken van het aantal aanwezigen, wil ik jullie vragen om je vooraf bij mij aan te melden. Dit kan via directie@svhonselersdijk.nl

We hopen dat we op jouw aanwezigheid kunnen rekenen.
Tot dan!

Namens de barcommissie: Henny Ammerlaan, Marjo Middelburg, Bianca Zwinkels en Ab van Dijk

S.V. Honselersdijk O23 voortvarend uit de startblokken tegen VV SEP O23
do 17 november

Net als 3 weken geleden speelde S.V. Honselersdijk O23 afgelopen dinsdagavond een thuiswedstrijd. Dit keer tegen VV SEP O23. De wedstrijd selectie bestond uit spelers vanuit de senioren selectie aangevuld met jeugdspelers Annouar El Massoudi (JO19), Matt van Os (JO19) en Djehnairo Holder (JO17). Voor de laatste 2 genoemde spelers ruimde trainer Jasper Steringa een basisplaats in.

Zoals opgenomen in de verslagstitel schoot S.V. Honselersdijk O23 voortvarend uit de startblokken. Met een betere voorbereiding van het leidersduo Max Onings en Alex Voskuil had er binnen 10 minuten 3-0 op het scorebord kunnnen staan. Helaas bleef de scorebord uit, maar de tussenstand was weldegelijk 3-0. In de 4de minuut was het Bas van der Voort die uit een vrijtrap van de jonge aanvoerder Daan van Eslwijk, achter zijn standbeen de 1-0 voor zijn rekening nam. In minuut 10 was het de jongste speler op het veld in de persoon van Djehnairo Holder die vanuit een dieptepass van Jorne Persoon de bal (on)bewust vanaf links met een diagonaal schot achter de Delfse goalie werkte. In de 10de minuut werd spits Bas van der Voort over de grond ingespeeld om vervolgens te draaien en Rob van Veen aan de rechterkant diep te sturen. Rob van Veen bediende de meegelopen Djehnairo Holder bij de 2de helft die onberispelijk de 3-0 en zijn tweede doelpunt van de avond binnenschoot.

Met dit flitsende begin beloofde het een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Echter VV SEP O23 herpakte zich enigszins. S.V. Honselersdijk bleef de wedstrijd domineren en toonde goed voetbal voornamelijk op de helft van de gasten uit de Prinsenstad. VV SEP O23 kwam er een paar keer uit vooral via de nummer 11 die in fases een kwelgeest kon zijn voor de Honselse verdediging, maar weinig medestanders kon vinden bij zijn teamgenoten. In de 40ste minuut een onoplettendheid en miscommunicatie tussen het verdedigende centrale duo Matt van Os en Jorne Persoon, wat ervoor zorgde dat de Delftse spits een vrije doortocht richting keeper Barry Botman dreigde te krijgen vanuit een verdwaalde bal naar voren. Echter Jorne wist de spits in te halen en bracht hem middels een schouderduw uit balans. De scheidsrechter kende VV SEP O23 een vrijetrap toe, maar hieruit ontstond geen gevaar.

De tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Nog steeds een dominant S.V. Honselersdijk zonder echt tot grote kansen te komen. Toch waren het de Delftenaren die in de 50ste minuut de 3-1 maakte. Trainer Jasper Steringa bracht zijn 3 verse wissels in de 60ste minuut in het veld, waaronder debutant en JO19-1 aanvaller Annoar El Massoudi. Het laatste half uur verliep een beetje rommelig en begon het zware veld zijn tol te eisen. In de 80ste minuut was het Brent Gardien die met een afstandsschot nog probeerde iets te forceren, maar niet kon voorkomen dat de 3-1 stand ook de eindstand bleef.

In de kleedkamer toonde trainer Jasper Steringa zich een tevreden man en concludeerde dat er wederom 3 punten konden worden bijgeschreven. Hiermee staat S.V. Honselersdijk O23 bovenaan de Poule B van de Delfse Beloften Competitie (http://www.delfsebeloftencomp.nl). Op dinsdagavond 13 december speelronde 4 met een uitwedstrijd tegen OLIVEO om 20.15 uur.

Opstelling: Barry Botman, Brent Gardien, Matt van Os, Jorne Persoon, Nick Duijvestijn (-60 Rick Grootscholten), Daan van Elswijk (A), Ben Wagener, Stijn Hofland, Rob van Veen (-60 Bart van der Ende), Bas van der Voort, Djehnairo Holder (-60 Annouar El Massoudi)

Tekst: Marcel Bruggeling
Foto’s en video’s: Jan van Marrewijk


S.V. Honselersdijk JO19-1 wint overtuigend 3e competitiewedstrijd
di 15 november

Afgelopen zaterdagmiddag stond om 14:30 uur voor S.V. Honselersdijk JO19-1 de thuiswedstrijd tegen MVV’27 JO19-1 op het programma. Op een zonnig Sportpark De Strijphorst was het vlaggenschip van onze jeugdafdeling extra gemotiveerd om de 3 punten in eigen huis te houden. De aan de staf toevoegde Bas Bimmel had afgelopen donderdagavond de spelers beloofd dat na 4 winstpartijen achterelkaar, de spelers zijn groene voetbalschoenen oranje mogen spuiten. Altijd goed om een extra impuls te geven in competitieve vorm.

Zoals jullie inmiddels wel weten werkt de JO19, naar analogie van de senioren selectie, met 1 groep voor 2 elftallen. Dit blijkt ook wel uit het bijzondere feit dat de van een operatie herstelde hoofdtrainer Roy Jansen, deze wedstrijd zijn 25ste speler zal inzetten in de JO19-1. Dat de JO19 sectie 1 groep is zal zich later in dit seizoen ook gaan uitte in uniforme kleding. Alleskunner en clubman Richard Zwinkels is de afgelopen maanden druk bezig geweest om dit realiseren. Complimenten hiervoor en zodra iedereen in het nieuw gestoken is zullen wij hier op de website bericht over doen.

Wedstrijd
S.V. Honselersdijk begon de eerste helft met goed voetbal zonder echt tot grote kansen te komen. De kernmerkende afwachtende speelstijl van MVV’2 liet hier in eerste instantie ook weinig ruimte toe. Onder aanvoering van de coachende centrale verdediger Yazan Orabi werd er vanuit een verzorgde opbouw naar ruimte en het middenveld gezocht. In de 13de minuur reikte S.V. Honselersdijk tot het strafschopgebied van de Maaslanders. Op randje 16 greep de MVV’27 verdediger onreglementair in en kende de scheidsrechter S.V. Honselersdijk een vrije trap toe. Dit bleek voor Scot van der Ende een koud kunstje om deze kans om te zetten in een doelpunt. Met een mooie vrijtrap noteerde Scot de 1-0 op het door Björnn van Holstein bestuurde scorebord. Hierna volgde een rommelige fase met spaarzame momenten van opwinding. In de minuut 40 speelde verdediger Kay Gardien (on)bewust aanvaller Annouar El Massoudi in de voeten in het 16 meter gebied met zijn rug naar het doel. Annouar draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot feilloos de 2-0 binnen met links. In de 42ste minuut kreeg MVV’27 een goede kans. Na balverlies op het middenveld kregen de Midden-Delflanders de gelegenheid om een aanval op te zetten. Een mooie diepte pass vanuit het middenveld naar de rechteraanvaller die met een lage voorzet richting 2de paal een assist dacht te geven. Gelukkig voor de oranjehemden miste de aanvaller in de kenmerkende duocolore volledig de bal.

In de tweede helft lag wederom het initiatief bij de Sportpark De Strijphorst bewoners. Het spel vond zich voornamelijk plaats op de helft van de gasten en leek er weinig inspanning gevraagd te worden van vlagger Michel de Lamboy. In de 58ste minuut een goede kans voor opkomende back Justin van Luijk die een mooie voorzet van de andere back Kay Gardien over het doel lepelde. De oranjehemden maakte een goede fase door en het was wachten op een uitbreiding van de score. Dit gebeurde dan ook in de 67 en 69 minuut. Beide doelpunten kwamen voor rekening van veelvraat Annouar El Massoudi. Na goed collectief drukzetten was het de goed ingevallen Alain de Lamboy die samen met Annouar El Massoudi de Maaslandse verdeding de bal ontfrutselde dichtbij het doel. Annouar gunde in eerste instantie een scoringsmogelijkheid aan Kay Gardien. Zijn schot werd geblokt waarna de bal bij Scot van der Ende belandde die de assist gaf op Annouar en zijn 2de doelpunt van de wedstrijd maakte. Nog geen 2 minuten later in de 69e minuut was het wederom Annouar die middels een penalty de 4-0 noteerde, nadat er een overtreding was begaan op Alain de Lamboy. De penalty werd niet overtuigend ingeschoten maar via de keeper bolde het net wel op. Van Annouar’s juichen straalde de opluchting af. Vanaf dit moment besloot MVV’27 agresiever te gaan spelen en liet S.V. Honselersdijk zich afbluffen. Mark Zwinkels moest 2 keer knap redding brengen in de 84e en 86e minuut en weerhield MVV’27 van een doelpunt. Helaas lukte dit alsnog en werd de eindstand bepaald op 4-1.

De 2de winstpartij na 3 wedstrijden zorgt ervoor dat S.V. Honselersdijk op dit moment te vinden is op de 2de plaats op de ranglijst. Het feestje werd gevierd in de kleedkamer en de winst werd gekscherend toegekend aan het “Bas Bimmel”-effect. Laten we hopen dat hij na komende 3 wedstrijden te aanschouwen is in overgespoten oranje voetbalschoenen!

Opstelling: Mark Zwinkels, Kay Gardien, Yazan Orabi, Finn Strik (-64 Milan Aarse), Justin van Luijk, Matt van Os (A) (-78 Sam Gardien), Sam Gardien (-62 Dion van Adrichem), Scot van der Ende, Pepijn van Winden (-57 Alain de Lamboy), Bas van Elswijk (-62 Winston van Luijk), Annouar el Massoudi (-78 Finn Strik)

Tekst: Marcel Bruggeling

Jubilarissen in het zonnetje tijdens de JAL van 2022
ma 14 november

Afgelopen vrijdag 4 november was in de kantine onze Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De eerste JAL met Erwin als voorzitter. Achteraf zeggen, dat liep lekker vlot! Deze avond was er uiteraard aandacht voor de leden die ons dit jaar helaas zijn ontvallen. Erwin vroeg om een minuut stilte.

Jaarverslag
Na Erwins openingswoord, lichtte Ingrid Kortekaas als secretaris het jaarverslag toe. Wie het jaarverslag leest, ziet dat het voetbalgedeelte goed gevuld is. Dat is mooi, want daar gaat het tenslotte om. In zowel de boven- als ook in de onderbouw zie je een beweging. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat is hier zeker van toepassing! Lees het verslag van Arjen Bazuin over onze trouwe schare senioren teams. Maar ook de bijdrage van Marcel Bruggeling en Trudie van Giesen over onze jeugdteams en selectie. De TC steekt veel tijd en energie in het voetbal van onze teams. Maar niet alleen tijd en energie, met name hun passie voor voetbal maakt dat wij een grote groep enthousiaste trainers, begeleiders en vrijwilligers hebben om het voetbal bij onze club te laten groeien. De TC werkt aan een doordachte aanpak door alle secties heen en geven een grote groep eigen jeugdtrainers handvatten om eigen spelers door te laten groeien naar de selectie. Maar onze vereniging draait niet alleen om de selectie. ONZE CLUB zijn teams die kampioen werden (of net niet), een hechte club met G-voetballers en vrijwilligers, het nieuwe PAASrad of toch liever het KERSTrad, activiteiten voor de jeugd en (groot)ouders die enthousiast aanmoedigen langs de lijn. Mooie momenten van ONZE CLUB zijn verzameld op een groot doek, voor iedereen zichtbaar als je de kantine binnenloopt!

Financieel jaarverslag
Aad van Marrewijk (Penningmeester De 3 Essen) lichtte het financieel jaarverslag van seizoen 2021-2022 toe. Door het wegvallen van Pieter van Berckel, onze huidige penningmeester, vervulden Aad en Anita Guttenberg een grote rol in het op orde houden van onze financiële zaken. Erwin vroeg dan ook applaus voor Aad en Anita, omdat zij de financiële zaken van de club op goede en deskundige wijze overnamen! Afgelopen seizoen was financieel gezien een succesvol seizoen en is dan ook afgesloten met een mooi positief resultaat. De vereniging gebruikt deze plus om toekomstige kostenstijgingen het hoofd te bieden en dit te besteden aan bijzondere projecten zoals het 60-jarig bestaan in 2024.
Na het korte verslag van de Raad van Advies en Toezicht van Arno Koppenol werd er door alle aanwezige leden decharge verleend.

Contributie
Tijdens de JAL 2019 stemden leden in met een verhoging van 8% voor 3 jaar. Door corona is dit anders doorgevoerd. Seizoen 2021-2022 besloot het bestuur geen verhoging door te voeren en gaf alle leden (vanwege corona) een loyaliteitskorting van 20%. Deze JAL stelde het bestuur voor de uitgestelde 8% verhoging van seizoen 2021-2022 door te voeren in seizoen 2023-2024. De aanwezige leden stemmen voor de verhoging door te applaudisseren. Er was ook een kritische noot. Er waren helaas maar drie spelende leden in de zaal aanwezig, waardoor men dus voor niet aanwezige spelende leden heeft besloten.

Zonnepanelen
Sinds 2015 onderzoekt het bestuur de mogelijkheden om zonnepanelen op het dak van de sporthal te leggen. Destijds bleek dat het dak van de sporthal niet geschikt was om het gewicht van een groot aantal zonnepanelen te dragen. Dakrenovatie van het afgelopen jaar, nieuwe technieken en het nieuwe bouwbesluit, scheen nieuw licht op de zaak. Het bestuur bracht daarom tijdens de JAL het voorstel in stemming voor de investering in een groot aantal zonnepanelen. Aanwezige leden stemden positief! Voor eind van dit jaar hoopt het bestuur dat de zonnepanelen operationeel zijn.

Bestuur en vacatures
Erwin vraagt aan iedereen om na te denken wie wij als bestuur voor de openstaande functies mogen benaderen. Betreft de vacature Penningmeester, is het bestuur onlangs een automatiseringstraject gestart. Men wil het automatiseringsniveau verhogen en de werklasten verlagen. Marcel Bruggeling vervult ad interim de bestuursfunctie Penningmeester. Na de automatiseringsslag hoopt het bestuur een geschikte financiële bestuurder welkom aan de bestuurstafel te heten.

Betreft de vacature Kantinezaken heeft Ab van Dijk de laatste maanden organisatorisch een en ander veranderd. Henny Ammerlaan, Bianca Zwinkels en Marjo Middelburg (men zoekt nog een vierde vrijwilliger) zijn elk coördinator van een tijdgroep. Taken zijn hierdoor verdeeld (minder intensief) en zo hopen we dat het bijdraagt aan het vinden van een nieuw bestuurslid. Ook de vacature Sponsoring hoopt men binnen het bestuur snel in te vullen.
Rick Post is tijdens de JAL benoemd als nieuw lid van de Raad van Advies en Toezicht.

Jubilarissen
Aan het einde van de vergadering zette Erwin de aanwezige jubilarissen in het zonnetje. Zij ontvingen het speldje dat hoort bij het aantal jaar dat zij lid zijn van onze vereniging en een mooie bos bloemen. Hieronder het complete van alle jubilarissen.

Marrewijk, Stefan van (25)
Alsemgeest, Marnix (40)
Giesen, Michel van (25)
Bruijn, Willem Jan de (40)
Hoek, Robbert van der (25)
Ende, Rendy van der (40)
Jong, Tom de (25)
Zuiderwijk, Marco (40)
Komen, Roelant (25)
Molenaar, Maurik (25)
Thoen, Rob (50)
Rombout, Bart (25)
Treffers, Corjan (25)
Johan Schut (57)

Rond 21.45 uur sloot Erwin de JAL af, waarna er nog gezellig werd nagepraat met een hapje en een drankje.

S.V. Honselersdijk verdiend onderuit bij VUC
ma 14 november

S.V. Honselersdijk voetbalt gedurende het begin van de competitie niet constant genoeg. Ook vandaag speelden een aantal spelers onder hun normale niveau. De scherpte ontbrak en veel duels werden verloren. S.V. Honselersdijk verloor dan ook terecht met 4-2 tegen VUC.

Vol goede moed trok de trouwe schare supporters van S.V. Honselersdijk naar Sportpark 't Loo in Voorburg om de mannen van Andre Lourens aan te moedigen. Volop in het zonnetje werd vanaf de prachtige nostalgische tribune de wedstrijd gadegeslagen. Na de knappe overwinning vorige week op Die Haghe was het zaak om hier tegen VUC ook de punten op te halen. Maar dan moet je dat gelijk na de aftrap laten zien, door met z'n allen ervoor te gaan. Dat hebben ze vooral voor de rust nagelaten. VUC zette direct S.V. Honselersdijk met de rug tegen de muur. In de 3e minuut was VUC dichtbij de eerste treffer nadat een vrije trap van Melvin Vissers door Jordy Brouwer maar net naast gekopt werd. Ook Jessy Nauman kreeg even later een uitgelezen kans, maar hij schoot hard naast. De Dijkenaars speelden de thuisploeg daarbij wel in de kaart door veelvuldig balverlies te lijden. Ook lukte het de ploeg van Lourens zelden om onder de druk van VUC uit te spelen. In de 16e minuut had het een kleine kans om op voorsprong te komen. Tom van Veen werd aangespeeld door Youri Riepe in het strafschopgebied, maar zijn uithaal werd prachtig gered door keeper Nick Hasper. Na 20 minuten viel de verdiende 1-0 voor VUC. Het was Jessy Nauman die op links wegdraaide bij Max van der Kraan en met links de bal in de kruising schoot, 1-0. Het bleef onrustig in de verdediging van S.V. Honselersdijk. In de 27e minuut was het weer geklungel in de Dijkse verdediging waar Jordy Brouwer gebruik van maakte en de 2-0 maakte. Het had nog erger kunnen worden voor de rust nadat Keefer Vermeulen vrij op links voor kon geven op Jessy Nauman maar Michel van Giesen maakte er net nog een corner van.

De 2e helft vond VUC het allemaal wel goed en begon de wedstrijd al een beetje te vertragen, maar scheidsrechter Arjan Verhoeve trad goed op door gelijk Melvin Vissers een gele kaart te tonen. S.V. Honselersdijk drong de 2e helft wel aan maar VUC hield de linies goed gesloten. In de 67e minuut was Steyn de Bruijn dicht bij een treffer nadat hij zijn tegenstander uitkapte, maar keeper Nick Hasper wist hem van het scoren af te houden. S.V. Honselersdijk nam risico’s en dat werd in de 69e minuut afgestraft. Ennis Akona wist ongehinderd op te rukken en zijn voorzet werd binnen gekopt door Jordy Brouwer, 3-0. Gelijk hierna wist S.V. Honselersdijk tegen te scoren. Het was Steyn de Bruijn die randje buitenspel door mocht gaan en voor gaf op Vince van Hagen die de 3-1 maakte. Niet veel later zorgde Jessy Nauman dat de marge weer groter werd en hij scoorde de 4-1. In de 79e minuut was Steyn de Bruijn doorgebroken, maar werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Luke Groenenboom benutte de strafschop, 4-2. De druk werd opgevoerd op de defensie van VUC maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Nigel Hendrix, Vince van Hagen, Michel van Giesen (geel,-77, Kevin Bogaards), Max van der Kraan, Nick van der Kraan (geel), Youri Riepe, Lars Ammerlaan (-46 Luke Groenenboom, Joey Valstar, Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A,-85 Ben Wagener)

Verslag & foto's: Koos Ophorst

S.V. Honselersdijk en hoofdtrainer André Lourens na dit seizoen uitelkaar
do 10 november

In goed overleg is besloten om de samenwerking tussen S.V. Honselersdijk en hoofdtrainer André Lourens na het seizoen 2022-2023 niet te verlengen. Dit betekent dat na 4 seizoenen S.V. Honselersdijk opzoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer.

De eerste 2 seizoenen onder hoofdtrainer André Lourens was het Covid-19 die roet in het eten gooide. Ondanks deze moeilijke omstandigheden lukte het om hier positieve invulling aan te geven. Het 3de seizoen won S.V. Honselersdijk onder leiding van André Lourens de 3de periode en bereikte de halve finale van de nacompetitie naar de Hoofdklasse. Dit is in de geschiedenis van S.V. Honselersdijk de hoogste behaalde prestatie.

Het meest trost zijn wij dat S.V. Honselerdijk haar eigen karakter, herkenbaarheid en werkwijze heeft behouden. De club is André hier heel dankbaar voor en wij gaan ervoor zorgen dat dit ook voor in de toekomst gewaarborgd wordt.

De grootste prestatie zal dit seizoen geleverd moeten worden. In een sterke 1ste klasse met versterkte degradatie is het zaak om zo snel mogelijk veilig te spelen. Zowel de club als André hebben er alle vertrouwen in dat er alles aan wordt gedaan om dit te bewerkstelligen.

S.V. Honselersdijk pakt verdiend zijn eerste thuisoverwinning
ma 7 november

Vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen Die Haghe. Die Haghe was de competitie goed begonnen met 3 overwinningen op rij maar de laatste 2 wedstrijden gingen nipt verloren. S.V. Honselersdijk daarentegen sprokkelde slechts 4 punten binnen en een overwinning was dus noodzakelijk om niet verder achterop te raken.

S.V. Honselersdijk liet vandaag weer eens zien dat het wel degelijk kan voetballen. Tegen Die Haghe werd met veel passie en strijd een terechte 4-1 overwinning behaald. Vooral Steyn de Bruijn liet weer eens zijn acties zien en met 2 doelpunten was hij Man of de Match.

Het begin van de wedstrijd had S.V. Honselersdijk een licht overwicht. Het drong wel aan, maar verder tot een schot in de 9e minuut van Youri Riepe kwam het niet. In de 20e minuut kwam de thuisploeg goed weg. Sami Aoulad Said dreigde bij de achterlijn de bal voor te geven, maar Vince van Hagen voorkwam en moest wel een corner weggeven. Uit de corner was het Youri Riepe die de bal van de doellijn kon wegwerken. Toch was het S.V. Honselersdijk die even later op voorsprong kwam. Een pass door het midden van Bind Ahmed op Noah Abid werd onderschept door Michel van Giessen. De verdediging van Die Haghe lag open en de pass van Michel van Giessen op Lars Ammerlaan bracht Lars alleen voor keeper Justin van Look. Met een mooie beweging omspeelde Lars de haagse keeper en scoorde de 1-0. Die Haghe liet zich het er niet bij zitten en drong meer aan. Vince van Hagen kon in de 24e minuut nog maar net Noah Abid afstoppen, maar had hier wel een overtreding voor nodig. Randje strafschopgebied mocht Sami Aoulad Said een vrije trap nemen, maar de bal ging hard voorlangs het doel van Quinten van der Helm. In de 30e minuut leek S.V. Honselersdijk de marge te vergroten. Een verre uittrap van doelman Quinten van der Helm bereikte op rechts Steijn de Bruijn. Steyn kapte 2 haagse verdedigers uit en trok naar binnen in het strafschopgebied. Steijn haalde met links uit echter keeper Justin Look wist de bal uit de kruising te halen. Tot dan toe had de Dijkse verdediging alles goed onder controle, maar in de 36e minuut werd Jelle Halsma geen strobreed in de weg gelegd. Halsma werd op het middenveld niet aangepakt en kon net buiten het strafschopgebied vernietigend uithalen en scoorde de gelijkmaker, 1-1. Niet veel later had Die Haghe nog bijna de voorsprong kunnen nemen. Sami Aoulad Said werd vrijgelaten en kon alleen op keeper Quinten van der Helm af gaan. De meegelopen Nigel Hendriks hield met een knappe sliding Sami Aoulad Said van het scoren af. Na 45 minuten in de eerste helft leek de wedstrijd met een gelijke stand te gaan rusten. Maar een discussie in de laatste minuut om een uitbal werd Die Haghe fataal. De onterecht toegekende uitbal aan Die Haghe werd knap veroverd door Lars Ammerlaan. De bal werd door Lars breed gelegd op Tom van Veen, die met een knappe diepte pass Steyn de Bruijn bediende. De op links naar binnen getrokken Steyn haalde hard en onhoudbaar uit voor keeper Justin van Look, 2-1

De 2e helft zou je verwachten dat Die Haghe alles op alles ging zetten om de achterstand teniet te doen. Maar het was de ploeg van Andre Lourens die het voortouw nam. In de 53e minuut was het Tom van Veen die Youri Riepe een niet te missen kans bood voor open doel, maar Nicky Linnenbank kon de uithaal van Riepe nog net tot een corner verwerken. Uit de corner van Tom van Veen kwam de bal via de paal alsnog bij Youri Riepe terecht. Met een verwoestende uithaal wist Riepe alsnog te scoren, 3-1. Die Haghe probeerde de druk op te voeren, maar de ploeg had het vandaag niet. Zelden werd het doelman Quinten van der Helm op de proef gesteld. De uitvallen van de Dijkenaars waren vele malen gevaarlijker. In de 85e minuut omzeilde Youri Riepe op rechts makkelijk Nicky Linnenbank. De bal breed op de ingelopen Steyn de Bruijn was een 100% scorings kans, maar Steyn schoot hoog over. Een paar minuten later maakte Steyn toch zijn 2e treffer. Bij het slecht uitverdedigen van Die Haghe werd de bal ingeleverd bij Tom van Veen. De assist op Steyn de Bruijn was het Steyn die nu wel keeper Justin van Look kon passeren en de eindstand op 4-1 bracht.

De verdiende 4-1 overwinning betekent een mooi vooruitzicht voor de komende wedstrijd tegen VUC om te proberen hoger op de ranglijst te klimmen.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Nigel Hendrix, Vince van Hagen (geel), Michel van Giesen, Max van der Kraan (geel), Nick van der Kraan, Youri Riepe (-85 Ben Wagener), Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Steyn de Bruijn (-88 Brent Gardien), Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Pupil van de Week: Bradley Kester
vr 4 november

Morgen speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op de eerste thuisoverwinning ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen Die Haghe.

Bradley Kester zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Bradley heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Bradley Kester
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in (team): JO11-1
Later word ik: Profvoetballer worden
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord en Liverpool FC
Mijn favoriet profvoetballer is: Mohamed Salah
Mijn favoriete trainers zijn: Jürgen Klopp
Mijn sterkste punten zijn: Aanvallen
Op welke plaats speel je: Spits
Mijn mooiste voetbalmoment is: Een paar weken geleden werden we seizoenskampioen, dat was heel leuk!
Favoriete speler: Tom van Veen
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 2-1 voor SVH

Start kaartverkoop Kerstrad om 12:00 uur
vr 4 november

Afgelopen vrijdag gingen de eerste kaarten voor het Kerstrad in de verkoop. De kaarten vlogen als warme broodjes over de digitale toonbank tijdens de voorverkoop voor onze leden, vrijwilligers en sponsoren. Hierdoor is er nog een beperkt aantal kaarten over voor de openbare verkoop, die vandaag om klokslag 12:00 uur van start gaat.

We begrijpen volkomen dat de dagjesmensen het Kerstrad na 2 jaar afwezigheid staan de trappelen om de Sosefhal weer te betreden. Helemaal nu zelfs artiesten als Freddy Moreira, John West en DJ Rob van Veen op het Kerstrad-podium verschijnen, zal de vraag naar kaarten voor het Kerstrad vanuit de groep typische dagjesmensen groot zijn. Zet daarom je wekker op 12:00 uur, zodat je jouw weekend goed begint met de laatste kaarten voor het Kerstrad!

Om 12:00 uur de digitale deuren voor de kaartverkoop geopend op www.kerstrad.nl. Via deze speciale Kerstrad-website is het mogelijk om jouw toegang tot het Kerstrad veilig te stellen. Let op: het evenement is 18+ met ID-controle aan de deur, dus het heeft geen zin om als minderjarige een bestelling te plaatsen.

Voor vragen over kaarten voor het Kerstrad en/of jouw bestelling kun je terecht bij bestelling@kerstrad.nl.

Tot 12:00 uur, tot bij de kaartverkoop!

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - Die Haghe: ReFactsOnline
do 3 november

Zaterdagmiddag trapt het eerste elftal om 14:30 uur weer af voor een thuiswedstrijd op Sportpark de Strijphorst. De mannen van trainer André Lourens nemen het op tegen oude bekende Die Haghe. Een kraker om 3 hele belangrijke punten, waarbij S.V. Honselersdijk door de balsponsor ReFactsOnline alvast met een mentale 1-0 voorsprong aan de wedstrijd begint.

ReFactsOnline zorgt met cloud-software ervoor dat zzp’ers en kleine ondernemers altijd en overal eenvoudig, simpel en snel verkoopfacturen en offertes kunnen maken. Naast de lage tarifering, levert het gebruik van ReFactsOnline tijdwinst op en zorgt voor minder kans op het maken van fouten. Onder andere geschikt voor startende zzp’ers die minder feeling hebben met administratie, maar toch zelfstandig snel aan de slag willen.

De cloud-software is ontwikkeld door selectiespeler Marcel Bruggeling en zijn broer Ronald. Meer informatie over ReFactsOnline is te vinden op de bedrijfswebsite en de facebookpagina.

Namens de club willen we ReFactsOnline hartelijk bedanken voor de sponsoring van de wedstrijdbal. Hopelijk draagt dit een steentje bij aan het resultaat van het eerste elftal in de belangrijke wedstrijd tegen oude bekende Die Haghe!

S.V. Honselersdijk JO17-1 wint verdiend intensieve competitiewedstrijd tegen V.V. Lyra JO17-2
wo 2 november

Maandagavond 31 oktober 2022 speelde S.V. Honselersdijk JO17-1 haar eerste competitiewedstrijd in de 1ste klasse (2e fase) – 04 thuis op Sportpark De Strijphorst tegen V.V. Lyra JO17-2. Hoofdtrainer Mitchell Vlielander schitterde wederom door afwezigheid, vanwege een vakantie midden in het seizoen in Bali. De wel aanwezige hoofdtrainer Lars Middelburg geassisteerd door Thom Persoon, zag zijn ploeg sterk beginnen tegen een V.V. Lyra onder andere begeleid door oud-eerste elftal speler en jeugdtrainer Marcel Noordam.

In de eerste 20 minuten speelde S.V. Honselersdijk met een hoge intensiteit. De gasten uit De Lier werden op hun eigen helft afgejaagd met de intentie om de bal zo dicht mogelijk bij het doel te veroveren. Dit leidde tot verschillende corners en kansen. Na deze fase nam V.V. Lyra het spel over. Het leek alsof S.V. Honselersdijk haar 2de adem moest terugvinden. Daarnaast werd aan Honselse zijde de balans op het middenveld niet goed bewaakt en was de 6 positie regelmatig onbemand. Ondanks de kansen aan weerszijde, bleef de stand 0-0. Een open eerste helft waarbij het de vraag was welke ploeg de eerste goal zou gaan maken.

Dit werd al vroeg in de 2de helft duidelijk. S.V. Honselersdijk schoot uit de startblokken. Binnen 5 minuten stond het 3-0 voor de oranjehemden. De 1-0 kwam op naam van Djehnairo Holder op aangeven van de ingevallen Senna Vijverberg. Wessel Sosef zette het scorebord op 2-0, na een diepte bal op rechts van invaller Gijs Hofland gaf Djehnairo Holder de bal laag voor. Thomas Kortekaas legde menig speler en toeschouwer in de luren door een op het oog lijkende subtiel overstapje. Deze bal bereikte Ryan Zevenberg bij de 2de paal die de bal teruglegde op doelpuntenmaker Wessel Sosef. De 3-0 kwam wederom van de schoen van Djehnairo Holder die één op één met de keeper niet faalde, nadat hij was diep gestuurd door Thomas Kortekaas.

In de 50ste minuut deed V.V. Lyra iets terug door vanuit een vrijetrap de 3-1 binnen te koppen. De Theebukker stond vogeltje vrij en werd door de Honselse verdediging en keeper Quint de Hoog geen strobreed in de weg gelegd.

Hierna golfde het spel heen en weer. Waar keeper Quint de Hoog zich niet meer liet passeren was het aan de andere kant wel raak. De handige Djehnairo Holder maakte vanaf de rechterkant een actie naar binnen om vervolgens de 4-1 laag in de verre hoek binnen te schieten. Wessel Sosef pikte nog een doelpunt mee door de keeper in de luren te leggen. De Lierse keeper gokte op een breedte bal op de meegelopen Gijs Hofland, maar Wessel Sosef besloot zelf de 5-1 te noteren als eindscore.

S.V. Honselersdijk JO17-1 boekte hiermee een verdiende overwinning in een wedstrijd waarin zij veel intensiteit legde. Dit bleek ook wel uit het feit dat zowel Djehnairo Holder en Thomas Kortekaas zich met kramp moesten laten vervangen.

Opstelling: Quint de Hoog, Quinten Guttenberg (Gijs Hofland), Jort Suyker, Finn Strik, Rody van den Berg, Lance van Velzen (A), Joey Konijn (Senna Vijverberg), Thomas Kortekaas (Joey Konijn), Wessel Sosef, Ryan Zevenbergen, Djehnairo Holder (Quinten Guttenberg)

Tekst en Foto’s: Marcel Bruggeling

Vrijdag om 12:00 uur start openbare kaartverkoop Kerstrad (OP = OP)
di 1 november

Afgelopen vrijdag gingen de eerste kaarten voor het Kerstrad in de verkoop. De kaarten vlogen als warme broodjes over de digitale toonbank tijdens de voorverkoop voor onze leden, vrijwilligers en sponsoren. Hierdoor is er nog een beperkt aantal kaarten over voor de openbare verkoop, die komende vrijdag om klokslag 12:00 uur van start gaat.

We begrijpen volkomen dat de dagjesmensen het Kerstrad na 2 jaar afwezigheid staan de trappelen om de Sosefhal weer te betreden. Helemaal nu zelfs artiesten als Freddy Moreira, John West en DJ Rob van Veen op het Kerstrad-podium verschijnen, zal de vraag naar kaarten voor het Kerstrad vanuit de groep typische dagjesmensen groot zijn. Zet daarom je wekker op vrijdag 12:00 uur, zodat je jouw weekend goed begint met de laatste kaarten voor het Kerstrad!

Op vrijdag 4 november worden om 12:00 uur de digitale deuren voor de kaartverkoop geopend op www.kerstrad.nl. Via deze speciale Kerstrad-website is het mogelijk om jouw toegang tot het Kerstrad veilig te stellen. Let op: het evenement is 18+ met ID-controle aan de deur, dus het heeft geen zin om als minderjarige een bestelling te plaatsen.

Voor vragen over kaarten voor het Kerstrad en/of jouw bestelling kun je terecht bij bestelling@kerstrad.nl.

Tot vrijdag om 12:00 uur, tot bij de kaartverkoop!

S.V. Honselersdijk niet opgewassen tegen Velo
ma 31 oktober

Vandaag stond er weer een echt Westlandse streekderby op het programma tegen het Wateringse Velo. Onder zomerse omstandigheden namen de spelers van S.V. Honselersdijk zelfs de fiets om naar Wateringen af te reizen om zich alvast warm te draaien voor de wedstrijd van vanmiddag.

Op een goed gevuld sportpark in Wateringen nam Velo gelijk het initiatief. In de eerste minuten kreeg Velo al een aantal corners te nemen waarbij de Dijkse verdediging goed weg kwam. Bij de eerste corner was het Lars Ammerlaan die de bal bij de 2e paal weg kopte en bij de 4e corner van Gino van de Water scheerde de bal voor het doel langs zonder dat er ook iemand de bal raakte. S.V. Honselersdijk dacht dan ook zonder kleerscheuren de beginfase door te komen en was dichtbij de eerste kans, maar keeper Jari Puister greep goed in. Uit de verre uittrap daarna van keeper Jari Puister kreeg Ricky van Mierlo de bal met enig geluk mee en kon zo richting keeper Quinten van der Helm. Met een knap schot via de binnenkant van de paal was de bal onhoudbaar voor de keeper van S.V. Honselersdijk, 1-0. Hierna herpakte S.V. Honselersdijk zich. Een aantal leuke aanvallen werden opgezet, maar zodra ze de kans kregen om op doel te schieten stond er altijd weer een Wateringse speler in de weg. In de 20e minuut was dan toch een grote kans. Na een actie van Youri Riepe kon Steyn de Bruijn met links uithalen, maar de bal ging via het hoofd van Mike Das net over het doel. Toch bleef Velo de betere ploeg. Vooral omdat S.V. Honselersdijk verdedigend wat steekjes liet vallen. Was het eerst Lars de Jong die makkelijk de bal veroverde en Joey Kouters de kans gaf om te scoren. Quinten van der Helm kon dit schot nog redden. Maar even later was het wel raak. Een hakje van Ricky van Mierlo op Joey Kouters gaf Kouters de mogelijkheid om met rechts in de korte hoek uit te halen, 2-0. Nauwelijks één minuut later was de spanning weer terug. Een schot van Steyn de Bruijn werd verkeerd beoordeeld door Mike Das en hij verwerkte de bal in eigen doel, 2-1. In de 28e minuut zette Michel van Giesen Lars de Jong correct van de bal, maar scheidsrechter Tijs Gommans zag hier toch een overtreding in net buiten het strafschopgebied. Lars nam zelf de vrije trap en deze werd in eerste instantie gestopt door Quinten van der Helm, maar de rebound was voor Mike Das, 3-1. Het laatste kwartier mocht S.V. Honselersdijk niet klagen dat de achterstand niet groter werd. Bij het uitverdedigen ging veel verkeerd en gaf Velo een paar opgelegde kansen die gelukkig niet benut werden.

De tweede helft nam VELO met de 3-1 voorsprong wat gas terug. Dit gaf S.V. Honselersdijk de mogelijkheid om te proberen wat aan de achterstand te doen. Het begin van de tweede helft kwam het wel beter in de wedstrijd, maar kon nog geen vuist maken. De aanvallende acties hadden te weinig inspiratie om het Velo echt moeilijk te maken. Komt daar bij dat spits Tom van Veen zijn vizier niet op scherp had staan en werd het al moeizamer om het doel te vinden. De tweede helft gaf daardoor minder spektakel dan de eerste helft. In de 71e minuut kwam dan toch de aansluitingstreffer. Het was Steyn de Bruijn die na een steekpass van Youri Riepe de 3-2 scoorde. Met nog 20 minuten te gaan kon het misschien toch nog de goede kant op gaan. Trainer Andre Lourens bracht wat extra aanvallende krachten binnen het veld. Kansen kwamen er. Een schot van Nick van der Kraan werd uit de kruising gehaald door Jari Puister. Ook Steyn de Bruijn zag zijn schot maar net naast de kruising van het doel gaan. In de 90e minuut een onbezonnen actie aan de zijlijn van Mart Dubbeld vol op de enkels van Rick van Schie die met rood eraf had moeten gaan, maar scheidsrechter Gommens toonde slechts de gele kaart. De terechte opmerkingen van Nick van der Kraan en Quinten van der Helm over de grove overtreding vielen niet in goede aarde bij scheidsrechter Gommens. Beide werden dan ook bestraft met een gele kaart!!! De laatste actie van de wedstrijd was van Brian Valstar die uit een voorzet een ideale kans kreeg om de gelijkmaker te scoren, maar zijn inzet was te zwak om het keeper Jari Puister moeilijk te maken. Zodoende bleef de negatieve stand van 3-2 op het scorebord staan.

A.s zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen altijd het lastige Die Haghe.

Opstelling:
Quinten van der Helm(geel), Brent Gardien (-45 Nigel Hendrix,(geel), Max van der Kraan (-45 Vince van Hagen), Michel van Giesen (-84 Nick van der Kraan, geel), Rik van Schie, Youri Riepe, Lars Ammerlaan (-84 Luke Groenenboom), Joey Valstar, Brian Valstar, Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Komende vrijdag: Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
ma 31 oktober

Komende vrijdagavond vindt de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van S.V. Honselersdijk plaats in de kantine van Sportpark de Strijphorst. Om 20:00 uur gaat de avond van start volgens onderstaande agenda, waarbij natuurlijk alle leden uitgenodigd zijn om bij de JAL aanwezig te zijn. Na afloop van de JAL proosten we graag nog met elkaar op onze mooie club!

Agenda
1. Opening
2. Berichten van verhindering
3. Ingekomen stukken
4. Vaststellen agenda
5. Notulen Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 29-10-2021
6. Jaarverslag S.V. Honselersdijk 2021-2022
7. Financieel jaarverslag 2021-2022 & vaststellen begroting 2022-2023
8. Verslaglegging Raad van Advies en Toezicht naar de rekening en verantwoording
• Door Arno Koppenol (Raad van Advies en Toezicht)
9. Voorstel decharge verlening
10. Contributies 2023-2024
11. Investering zonnepanelen – statutaire goedkeuring van leden nodig
• Het bestuur brengt het voorstel tot het plaatsen van zonnepanelen in stemming.
12. Samenstelling bestuur en verkiezing bestuursleden
13. Ter kennisname commissies en subcommissies
14. Huldigingen jubilarissen & benoeming lid van verdienste
15. Rondvraag
16. Sluiting

Jaarverslag 2021-2022
Het Jaarverslag seizoen 2021-2022 (incl. financieel jaarverslag en begroting) is op aanvraag beschikbaar vanaf maandag 24 oktober, door een e-mail te sturen naar Ab van Dijk (directie@svhonselersdijk.nl).

Vragen voor de JAL
Zoals gebruikelijk is het mogelijk om vragen te stellen aan het bestuur, echter willen we jullie dit jaar vragen om dit voorafgaand aan de JAL te doen. Mail je vraag vooraf naar Ingrid Kortekaas (secretaris@svhonselersdijk.nl).

Toegang en besluitvorming volgens statuten
Alle leden hebben toegang tot de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden tot 16 jaar brengen in deze vergadering bij iedere stemming telkens 1 stem uit, uit te brengen door zijn wettelijke vertegenwoordiger. Leden van 16 en 17 jaar telkens 2 stemmen en leden van 18 jaar en ouder telkens 3 stemmen. Ereleden en leden van verdienste, die niet tevens gewoon lid zijn, hebben een adviserende stem. Ieder lid is bevoegd zijn stem uit te brengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal voor niet meer dan 2 personen, stemmen kan uitbrengen.

Tot vrijdagavond 4 november bij de JAL in de kantine van S.V. Honselersdijk!

Advertentie

Solware