Nieuws

Bardienst rooster bekend voor seizoen 2022/2023
do 28 juli

Terwijl iedereen nog aan het genieten is van een welverdiende zomerstop en wellicht wel een lekkere vakantie, zijn de barcoördinatoren al gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Het rooster voor de barbezetting van het seizoen 2022/2023 is bekend en inmiddels ook al gedeeld met alle barvrijwilligers van het komende seizoen.

Binnen S.V. Honselersdijk spreken we liever niet over ‘verplichte bardiensten’, beter zeggen we ‘samen verantwoordelijk voor de barbezetting’. We zijn tenslotte een vereniging. Een vereniging waar we samen veel werk moeten verzetten om onze doelstelling(en) te behalen. Zo ook om iedereen iets lekkers in de kantine aan te bieden.

Om de barbezetting rond te krijgen gaan we het komend seizoen anders doen. We laten de leiders niet meer zwoegen om een teamrooster te maken, de kantinecommissie neemt dit van hen over. Er komt voor de start van het seizoen een rooster voor het gehele seizoen met wie wanneer achter de bar verwacht wordt.

Hierdoor weet iedereen ruim van tevoren wanneer hij/ zijn aan de beurt is én je hebt genoeg tijd om te ruilen als je niet kan. Excuses om je af te melden of gewoon niet op komen dagen accepteren we niet meer.

Het rooster voor de barbezetting van komend seizoen is inmiddels met alle desbetreffende leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers gedeeld via de e-mail. Daarnaast is het rooster ook terug te vinden op de pagina "Bardiensten". Heb je geen e-mail ontvangen of heb je vragen over het rooster van de barbezetting? Laat het dan direct weten aan de barcoördinatoren via barcoördinatoren@svhonselersdijk.nl.

Samen zorgen we ervoor dat de Honselse gezelligheid ook komend seizoen weer heerst in onze kantine!

Afscheidswedstrijd Marcel Bruggeling
wo 27 juli

Op vrijdag 19 augustus a.s. wordt tijdens een afscheidswedstrijd tussen een team van (Oud-)Westlandia en een team van (Oud-)Honselersdijk afscheid genomen van eerste elftalspeler en aanvoerder Marcel Bruggeling (33). Marcel stopt na 10 seizoenen in het shirt van S.V. Honselersdijk met voetballen en zet zijn loopbaan voort als Bestuurslid TC Bovenbouw, waartoe hij in het najaar van 2021 officieel benoemd werd.

Voor deze afscheidswedstrijd zijn twee teams samengesteld met spelers van respectievelijk R.K.V.V. Westlandia en S.V. Honselersdijk. Het team van Westlandia bestaat uit spelers met wie Marcel in de jeugd en/of selectie heeft gespeeld gedurende de acht seizoenen dat hij op sportpark De Hoge Bomen zijn kunsten vertoonde en o.a. het kampioenschap van de Zondag Hoofdklasse A heeft mogen vieren. De succesformatie van S.V. Honselersdijk bestaat uit spelers met wie hij in de afgelopen tien jaar heeft samengespeeld en waarmee hij o.a. promoties heeft weten te bewerkstelligen naar respectievelijk de tweede- en eerste klasse Zaterdag.

Marcel nam vanaf de eerste dag van zijn terugkeer bij S.V. Honselersdijk een leidersrol op zich en met ‘Brug’ als aanvoerder beleefden de Oranjehemden haar tot nu toe meest succesvolle seizoenen uit haar rijke voetbalhistorie. Marcel wordt geroemd om zijn duelkracht, spelinzicht en leiderschapskwaliteiten. Iedere verdediger die met hem speelde, ging zelf beter spelen. In de 273 wedstrijden die hij voor ons vlaggenschip heeft gespeeld, wist hij 8 keer het net te vinden. Hoewel hij zelf altijd wist te vertellen dat dit niet met iedere Honselse keeper mogelijk was, wist Marcel in officiële wedstrijden van het eerste elftal toch 49 keer de nul te houden. Daarnaast kreeg hij als verdediger in 10 seizoenen slechts 12 gele kaarten. Statistieken om trots op te zijn. Tot slot. Zowel de huidige- als voormalige keepers van S.V. Honselersdijk schrikken nog steeds wel eens wakker als zij terugdenken aan Brug zijn gouden linkerbeen op trainingen. Hoewel hij zelf zei zijn linkerbeen alleen te gebruiken om te werken aan het zelfvertrouwen van de keepers, wist hij menig bal achteloos in één van beide bovenhoeken te schieten. Met het voor hem kenmerkende juich-geluid wist iedereen op het veld weer hoe laat het was.

In het seizoen 2012-2013 maakte Marcel zijn debuut in het eerste elftal onder trainer Piet Boon. De wedstrijd op het Polanentoernooi tegen Die Haghe eindigde in een 3-1 verlies. In de 10 seizoenen die Marcel voor ons vlaggenschip is uitgekomen, heeft hij vele hoogtepunten mogen beleven. In het seizoen 2015/2016 werd op het terrein van KMD promotie naar de tweede klasse gerealiseerd. In het seizoen 2017/2018 promoveerde S.V. Honselersdijk, met Marcel als aanvoerder, naar de 1e klasse na historische wedstrijden op De Strijphorst tegen respectievelijk Valken ’68 (7-0) en Sparta AV (6-1). Na die laatste wedstrijd wilde Gerard Joling het shirt van onze Brug maar wat graag hebben om thuis in een vitrinekast in te lijsten. Andere hoogtepunten zijn de vele nacompetitiewedstrijden en natuurlijk de wedstrijd tegen Ado den Haag.

Namens de gehele club willen we Marcel hartelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet in en voor de selectie. We wensen hem uiteraard veel succes en plezier toe met alles wat er nog op zijn pad mag komen en hopen natuurlijk dat hij nog jaren zijn bestuursfunctie als Hoofd TC Bovenbouw wil blijven invullen. Deze afscheidswedstrijd zien we als een mooi moment om Marcel nog één keer in het zonnetje te zetten!

Het programma van de afscheidswedstrijd ziet er als volgt uit:
19:00 uur: Betreden van het veld
19:15 uur: Aanvang wedstrijd (2x30 minuten)
20.30 uur: Officieel afscheidsmoment

Uiteraard is iedereen op vrijdag 19 augustus 2022 van harte welkom op Sportpark de Strijphorst om de afscheidswedstrijd van Marcel bij te wonen.

Graag tot dan!

S.V. Honselersdijk gekozen tot Elftal van het Jaar tijdens Westlands Voetbalgala
di 12 juli

Het seizoen 2021/2022 was voor ons eerste elftal al meer dan geslaagd met een spectaculair 'toetje' in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Een prestatie die gisteravond tijdens het Westlands Voetbalgala beloond werd met de uitverkiezing tot Elftal van het Jaar. Hiermee sluit het eerste elftal het seizoen in stijl af, met de prachtige erkenning vanuit de organisatie van het Westlands Voetbalgala.

Voorafgaand aan het Westlands Voetbalgala werd door de organisatie kenbaar gemaakt dat S.V. Honselersdijk genomineerd was in maar liefst 3 categorieën. Steyn de Bruijn was genomineerd als Talent van het Jaar, Tom van Veen als Speler van het Jaar en tot slot het gehele eerste elftal in de categorie Elftal van het Jaar.

Wat niemand wist, is dat er achter de schermen ook gewerkt werd aan een bekroning in een andere categorie. Tijdens het gala in restaurant Unicum Elzenhagen werd de afzwaaiende Marcel Bruggeling namelijk beloond met de oeuvreprijs van het Westlands Voetbalgala. Een meer dan verdiende prijs voor zijn jarenlange, waardevolle inzet voor onze club. Zowel op als buiten het veld heeft Marcel een zeer waardevolle bijdrage geleverd, waarvoor hij ditmaal terecht in het spreekwoordelijke zonnetje werd gezet.

Nadat Marcel Bruggeling de oeuvreprijs in ontvangst had genomen, werd na een culinaire onderbreking de prijsuitreiking hervat met de categorie Talent van het Jaar. Steyn de Bruijn was door vakantie helaas verhinderd, maar gelukkig waren zijn ouders wel aanwezig om de bloemen en beker voor een prachtige tweede plaats in ontvangst te nemen. Net als Steyn greep ook helaas Tom van Veen naast de hoofdprijs in de categorie voor Speler van het Jaar. Tom werd in de categorie benoemd als nummer drie, wat ook al een prachtige beloning is voor een mooi seizoen.

Als klap op de vuurpijl wist het eerste elftal van S.V. Honselersdijk de titel van Elftal van het Jaar binnen te slepen. Hierbij lieten de oranjehemden de eerste elftallen van SC Monster en HVC'10 achter zich, die op hun beurt ook een uitstekend seizoen hebben gedraaid in respectievelijk de derde en tweede klasse.

De club is trots op de gehele selectie, technische/medische staf, begeleiding, sponsoren en supporters dat we dit met z'n allen mogelijk hebben kunnen maken. Dit is niet een prijs voor de spelers van het eerste elftal alleen, maar van jullie allemaal. We doen het samen, want samen gaan we er vanaf augustus ook weer voor om er een mooi seizoen 2022/2023 van te maken!

Hierbij willen we ook de organisatie van het Westlands Voetbalgala bedanken voor de mooie avond. Onder leiding van Hans Bos werd bij Unicum Elzenhagen door West Media een goed verzorgde avond neergezet, wat ons betreft blijft dit een terugkomend evenement als afsluiting van het Westlandse voetbalseizoen.

Voor nu allemaal een fijne vakantie en tot na de zomerstop!

S.V. Honselersdijk verwelkomt nieuwe bordsponsor Decorum Company
ma 4 juli

''Decorum Company is trots om S.V. Honselersdijk op deze manier te mogen sponsoren. Wij wensen jullie veel mooie herinneringen toe op zowel het veld als aan de zijlijn.'', aldus Arjen Bazuin

Decorum is het premium merk van meer dan 50 Nederlandse bloemen- en plantenkwekers.
Het Decorum kwaliteitslabel is de belofte dat alle producten van premium kwaliteit zijn en je er daarom langer van kan genieten.

Planten welke bijdragen aan een gezonde leefomgeving. En planten welke je meenemen naar exotische oorden.
Bloemen welke geluk vieren. Maar ook bloemen welke troost bieden. Dat is Decorum.

S.V. Honselersdijk zet leden Technische Commissie in het zonnetje!
ma 4 juli

De TC leden Jan van Marrewijk, Richard Zwinkels, Walter de Koning en Sander Noordermeer, zijn tijdens de laatste TC vergadering van het seizoen in het zonnetje gezet. Een club vrijwilligers die veel tijd en energie steken om het op voetbaltechnisch gebied zo goed mogelijk te organiseren. Een belangrijke taak waarin zij gebonden zijn aan het technische beleid van de vereniging. Hierin is het niet altijd even makkelijk om het voor iedereen goed te doen, al is dit wel altijd de intentie.

Afgelopen seizoen is naar tevredenheid verlopen en zijn wij als club trots op het (vele) werk wat de TC heeft verzet. De goede invulling van de trainers werd in een vroeg stadium gerealiseerd en er zijn stappen gezet om jeugdspelers en -trainers te faciliteren in hun ontwikkeling. De TC probeert het voor iedereen mogelijk te maken om te groeien op zijn/haar eigen niveau (zowel prestatief als recreatief). Daarnaast heeft de TC als doel om spelers op te leiden voor het 1ste elftal. Het feit dat het 1ste elftal actief is in de 1ste klasse met voornamelijk spelers die grotendeels hun opleiding op Sportpark de Strijphorst hebben genoten, mag worden gezien als een groot compliment voor de TC.

Een TC die in verhouding met het aantal secties helaas is onderbezet. In een ideale situatie heeft elke sectie haar eigen TC lid om de gewenste tijd en aandacht te kunnen geven. Hiervoor zoeken wij nog enthousiaste mensen met een oranjehart en die kijk hebben op voetbal die aansluit op de visie van onze mooie club. Lijkt je dit wat? Laat het ons weten!

Via deze weg willen wij Jan, Richard, Walter en Sander nogmaals bedanken en kijken met vertrouwen uit naar het volgende seizoen!

Bestuurslid TC Onderbouw
Trudie van Giesen
06-10283174
tc-onderbouw@svhonselersdijk.nl

Bestuurslid TC Bovenbouw
Marcel Bruggeling
06-52281152
tc-bovenbouw@svhonselersdijk.nl

Foto v.l.n.r.: Walter de Koning, Trudie van Giesen, Richard Zwinkels, Jan van Marrewijk en Sander Noordermeer

Feyenoord Soccer Camp bij S.V. Honselersdijk op 18 & 19 juli
wo 29 juni

Op maandag 18 en dinsdag 19 juli organiseert Feyenoord een voetbalkamp bij S.V. Honselersdijk! Wil jij werken aan je voetbaltalent en trainen als een echte Feyenoord-speler? Meld je dan aan en beleef op 18 en 19 juli twee bijzondere en leerzame dagen onder leiding van de trainersstaf van Feyenoord Soccer Schools!

De Feyenoord-trainers staan klaar om van jou een betere voetballer te maken. Alle trainingsonderdelen komen aan bod, waaronder techniek, pass- trap, positiespel en natuurlijk verschillende partijvormen! Naast het verbeteren van jouw voetbalskills ontvang je als deelnemer een tof voetbalpakket.

Deelname aan het voetbalkamp is inclusief:
• 2 volle dagen trainen onder leiding van minimaal één oud-speler van Feyenoord
• Een officieel Feyenoord Soccer Schools-tenue van Adidas
• Een lunch en voldoende drinken gedurende de trainingsdagen
• Een bidon en Feyenoord-bal
• Een persoonlijk certificaat met handtekening van de hoofdtrainer

Wil jij deelnemen? Ga voor alle informatie en om in te schrijven naar de website van Feyenoord Soccer Schools via onderstaande link.

Schrijf je hier in voor de Feyenoord Soccer Camp dagen bij S.V. Honselersdijk

Debutant S.V. Honselersdijk 6 sleept Coppa il Terzo Tempo binnen
wo 22 juni

Op zaterdag 18 juni was het op Sportpark De Strijphorst eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie van de Coppa il Terzo Tempo. Het toernooi waarin lagere seniorenelftallen uit het Westland en omstreken strijden om de ‘beker van de derde helft’ keert hiermee terug na twee gedwongen jaren van afwezigheid i.v.m. het welbekende COVID-19 virus.

De deelnemers van dit jaar kwamen weer vanuit verschillende windstreken naar ons sportpark. Zo waren er vertegenwoordigende elftallen van (uiteraard) S.V. Honselersdijk, vv Verburch, DCV, DSV Concordia, VV Quintus, rkvv Westlandia, V.V. Naaldwijk en FC ’s-Gravenzande. Zoals gebruikelijk zou het voetbalgedeelte van dit toernooi worden afgetrapt met een groepsfase, gevolgd door een titanenstrijd in de halve finales met de ontknoping in een spannende finale tussen de twee best presterende teams van de dag.

Poule A
In poule A streden favoriet vv Verburch 3, DSV Concordia 2 en het jonge S.V. Honselersdijk 9 voor een plek in de halve finale. Underdog S.V. Honselersdijk 9 startte sterk met een verrassende overwinning op favoriet vv Verburch 3. Helaas mocht dit niet baten en bleek vv Verburch 3 toch de sterkste in deze poule en besloten zij de groepsfase met de eerste plaats.

Poule B
Drie favorieten voor de titel troffen elkaar in poule B, wat met recht de poule des doods mocht worden genoemd. Het bleek dan ook de snelle en pijnlijke dood voor één van de sterkst geachte teams van dit toernooi: S.V. Honselersdijk 5. Het team dat komend seizoen uit zal komen in de 3e klasse kwam tekort tegen VV Quintus 4 en DCV 2. Verrassend was dat het op papier laagst spelende team – VV Quintus 4 - de eerste plaats in de poule wist op te eisen en hiermee een plekje in de halve finale wist te bemachtigen.

Poule C
In deze poule was 6e-klasser S.V. Honselersdijk Zeuven – befaamd om haar vele tweede plaatsen – de topfavoriet om door te stomen richting de halve finales. Hoewel er zakelijke overwinningen werden geboekt op rkvv Westlandia 7 en vv Verburch 6 (beide 1-0 winst), gooide een debacle tegen S.V. Honselersdijk 10 (3-3) bijna roet in het eten. Met dank aan een 0-0 gelijkspel tussen de groen-witten uit Naaldwijk en het andere oranje uit Poeldijk, werd toch een plekje in de halve finale bemachtigt door het Zeuvende.

Poule D
In poule D zou het spannend worden. Hier vonden we met V.V. Naaldwijk 3 een vierdeklasser als topfavoriet, maar was het voor de Naaldwijkers uitkijken voor de in vorm verkerende underdog S.V. Honselersdijk 6. De Coppa-debutanten kenden een uitstekend seizoen en wisten deze maand het kampioenschap in de 6e klasse binnen te slepen. S.V. Honselersdijk 8 en FC ’s-Gravenzande 15 waren de overige twee deelnemers in deze poule. Uiteindelijk bleek S.V. Honselersdijk 6 knap de sterkste in deze poule, waarmee de halve finale een feit was.

Halve finales
In de eerste halve finale troffen vv Verburch 3 en VV Quintus 4 elkaar. Beide ploegen bleken op veld 2 aan elkaar gewaagd en uiteindelijk moesten strafschoppen beslissing brengen over wie er in de race zou blijven voor de eindoverwinning. De strafschoppen werden uiteindelijk beter genomen door de mannen uit de Heul en dus zou het geen volledig oranje gekleurde finale worden.

De andere halve finale ging namelijk tussen de zesdeklassers S.V. Honselersdijk 6 (kampioen) en S.V. Honselersdijk Zeuven (uiteraard 2e). Uiteindelijk werd het Zeuvende in de halve finale overlopen door de jonge honden van het Zesde. De uitslag (3-0 voor S.V. Honselersdijk 6) liet weinig ruimte voor discussie over een terechte finaleplaats.

Finale
In de finale moest S.V. Honselersdijk 6 zien af te rekenen met mede zesdeklasser VV Quintus 4 om de beker van de derde helft in Honselersdijk te behouden. Uiteindelijk bleek het Zesde in de finale met 1-0 te sterk voor onze buren uit Kwinstheul. Hiermee zette de debutant een knappe prestatie neer door er als zesdeklasser met de overwinning vandoor te gaan in een deelnemersveld met onder meer 3e- en 4e-klassers.

Derde helft spel
Na de finale werd uiteraard direct aanstalten gemaakt voor het belangrijkste onderdeel van de Coppa il Terzo Tempo: het derde helft spel. Topfavoriet en veelvuldig winnaar V.V. Naaldwijk 3 was uiteraard ook weer van de partij. Tijdens het derde helft spel moesten de deelnemers bij de start 10 rondjes draaien met een stok op het hoofd, gevolgd door buikschuiven, 5x hooghouden en het atten van een biertje. Dit alles moest worden uitgevoerd in een estafettevorm met 4 deelnemers per ploeg. Uiteindelijk bleek een andere debutant en tevens thuisploeg – S.V. Honselersdijk 9 – de sterkste in de derde helft en hadden we voor het eerst sinds jaren een andere winnaar bij dit onderdeel. V.V. Naaldwijk 3 zal volgend jaar weer alles op alles zetten om de titel terug te veroveren, want met S.V. Honselersdijk 9 is er een geduchte concurrent bijgekomen.

De derde helft werd verder voortgezet op het terras van S.V. Honselersdijk. Onder meer na de terugkomst uit Doorwerth van ons eerste elftal en supporters bleek het nog lang gezellig te blijven in Honselersdijk. Met recht kunnen we spreken van een mooie afsluiting van eindelijk weer een volledig voetbalseizoen. Bij deze willen wij de sponsors van de Club van Honsel bedanken voor het mede mogelijk maken van dit toernooi. Wij hebben genoten, tot volgend seizoen!

Steyn de Bruijn, Tom van Veen en eerste elftal genomineerd voor Westlands Voetbalgala
wo 22 juni

Op maandag 11 juli organiseert West Media als opvolger van Groot Westland voor het eerst het Westlandse Voetbalgala. Tijdens het jaarlijkse gala bij Unicum Elzenhagen in Poeldijk zullen de prijzen voor het seizoen 2021/2022 worden verdeeld in onder meer de categorieën speler, talent, keeper en team van het seizoen.

We mogen met meer dan grote trots aankondigen dat Steyn de Bruijn, Tom van Veen en ons eerste elftal genomineerd zijn in drie verschillende categorieën van dit Westlandse Voetbalgala. Steyn maakt als eerstejaars kans op de prijs voor talent van het seizoen, terwijl Tom van Veen meedingt naar de titel voor speler van het seizoen. Tot slot wordt het prachtige seizoen van ons eerste elftal beloond met een nominatie voor team van het seizoen 2021/2022.

Met de drie nominaties is S.V. Honselersdijk de vereniging met de meeste afgevaardigden tijdens dit jaarlijks georganiseerde voetbalgala. Een groot compliment aan de gehele vereniging. Het draait tenslotte niet om de individuen, maar om de gehele club die de prestaties van onze spelers mogelijk maakt.

We wensen Steyn, Tom en ons gehele eerste elftal veel succes en vooral plezier toe tijdens het Westlands Voetbalgala. Ongeacht de uitslag zijn jullie voor onze club allemaal winnaars!

Trainers Erwin Bouwman, Erik van Velden en Mark Zwinkels bedankt!
wo 22 juni

Trainers Erwin Bouwman, Erik van Velden en Mark Zwinkels zijn door de club in het zonnetje gezet voor hun tomeloze inzet als trainers voor S.V. Honselersdijk.

Als hoofdtrainer van de JO19 heeft Erwin Bouwman veel jeugdspelers klaargestoomd voor het senioren voetbal met als ultieme doel het 1ste elftal. Veel selectie spelers hebben van Erwin training gehad onder andere Steyn de Bruijn, Max van der Kraan en Quinten van der Helm. Volgend seizoen gaat Erwin bij het 1ste elftal van Lyra aan de slag als assistent trainer. Wij willen hem veel succes wensen met deze nieuwe uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat Erwin in de toekomst bij S.V. Honselersdijk een belangrijke trainers functie gaat vervullen.

Afgelopen seizoenen is Erwin geassisteerd door Erik van Velden. Voor vele een bekend gezicht op de club. Voorheen als speler, maar ook zeker als trainer. De afgelopen 17 seizoenen is Erik onafgebroken als trainer actief geweest bij S.V. Honselersdijk. Hiermee heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het feit dat het 1ste elftal op 1e klasse niveau speelt met veel spelers uit de eigen jeugd. Vooralsnog heeft Erik geen nieuwe functie op het oog bij onze mooie club, maar sluit niet uit dat dit zomaar kan gebeuren. Hopelijk gebeurt dit snel en is Erik weer als trainer terug te vinden op de velden van Sportpark de Strijphorst.

Als vrijwilliger is Mark Zwinkels al een aantal jaar trainer bij S.V. Honselersdijk van het elftal van zijn zoon. Afgelopen seizoen was dit de JO17-3. Als speler speelde Mark bij R.K.V.V. Westlandia en V.V. Naaldwijk, waar hij van zijn 24ste tot en met zijn 38ste in de selectie voetbalde. Mark begeleidde zijn elftallen met een realistische kijk op het voetbal. Vanaf het nieuwe seizoen gaat Mark meer aandacht besteden aan zijn handballende dochters. Zij handballen op een hoog niveau bij Quintus wat veel reiskilometers betekend.

S.V. Honselersdijk wil Erwin, Erik en Mark heel erg bedanken voor hun toewijding en inzet voor de vereniging. Wij willen hen veel succes en plezier wensen met hun nieuwe uitdaging/invulling elders of eventueel bij S.V. Honselersdijk.

Tekst: Marcel Bruggeling
Foto’s: Jan van Marrewijk
Bloemen: Erwin van der Mark

Kantine vanaf vandaag gesloten, tot volgend seizoen!
ma 20 juni

Afgelopen weekend hebben we het seizoen in Honselse stijl af kunnen sluiten. Ondanks het verlies bij DUNO Doorwerth kon de selectie samen met de supporters toch een feestje vieren, terwijl onze lagere senioren elftallen zich meer dan prima vermaakten tijdens de Coppa Il Terzo Tempo. Uiteindelijk mocht Honselersdijk 6 zich hierbij kronen tot nieuwe kampioen van de Coppa, waardoor de wisselbokaal gelukkig in Honselersdijk mag blijven komend jaar.

Doordat hiermee alle actieve voetbalactiviteiten afgesloten zijn, zal de kantine van S.V. Honselersdijk vanaf vandaag gesloten zijn voor de bezoekers. Tot en met vrijdag 12 augustus is de kantine gesloten, met als uitzondering het G-toernooi op zaterdag 2 juli. Op zaterdag 13 augustus wordt de kantine weer geopend als start van het seizoen 2022/2023.

We willen alle kantinevrijwilligers bedanken voor de inzet gedurende dit seizoen, jullie hulp is weer fantastisch geweest! Daarnaast ook uiteraard alle bezoekers bedankt voor het gezellige seizoen, het was weer een feestje om jullie in de kantine terug te mogen zien na zo'n lange tijd.

Tot zaterdag 13 augustus!

S.V. Honselersdijk met opgeheven hoofd uitgeschakeld in nacompetitie
ma 20 juni

Helaas het sprookje is uit voor S.V. Honselersdijk. Volgend seizoen speelt het opnieuw in de 1e klasse. De halve finale bleek voor de Dijkenaars het eindstation. En dus komt er geen historische promotie naar de hoofdklasse. S.V. Honselersdijk maakte in de wedstrijd tegen Duno D te veel fouten die door de behendige voorwaartsen van Duno D genadeloos werden afgestraft en het verloor terecht met 5-2.

De jongens van André Lourens kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen, een keurige 5e plek in de eerste klasse en een deelname aan de nacompetitie. De ploeg heeft er echt alles aan gedaan, maar kwam echt te kort tegen hoofdklasser Duno D in het mooie dorpje Doorwerth.

Ook deze middag werd de ploeg weer gesteund door een horde van Dijkse supporters die met bussen en auto’s naar het Gelderse dorpje Doorwerth hun favorieten kwamen aanmoedigen. Op "Sportpark De Waayenberg" werd voor aanvang van de wedstrijd weer het traditionele vuurwerk en de oranje rookbommen afgestoken.

Grote man bij de thuisploeg was vooral Faysal Shayesteh die de 3e treffer scoorde en met een aantal fraaie passes strooide. Afgelopen dinsdag scoorde hij in een bloedheet stadion voor 40.000 toeschouwers in Calcutta nog voor Afghanistan tegen Cambodja. Vier dagen later doet hij dat voor DUNO D tegen S.V. Honselersdijk, met zo'n 400 bezoekers.

Op het sportpark Waayenberg vond onder tropische omstandigheden de wedstrijd plaats onder leiding van scheidsrechter Besselsen. Het was al snel duidelijk dat Duno D het betere van het spel had. S.V. Honselersdijk had moeite met het winnen van duels en het hoog druk zetten van de thuisploeg. Toch was het S.V. Honselersdijk die al na 4 minuten in de wedstrijd op voorsprong kwam. Het was een pass van Tom van Veen op de doorgelopen Steijn de Bruijn die alleen voor keeper Lars Molenaar de bal beheerst binnen schoot, 0-1. Nauwelijks bekomen van de openingstreffer, lag de bal er al aan de andere kant erin. Het was Roy Talsma die vrijgespeeld werd en alleen voor keeper Quinten van der Helm de gelijkmaker scoorde, 1-1. S.V. Honselersdijk weigerde zich in te graven en probeerde zijn eigen spelletje, zoals de laatste weken, weer op te pakken. Maar het sterk spelende Duno D was iedere keer een stapje eerder bij de bal en elk foutje werd bijna genadeloos afgestraft. In de 16e minuut was dit ook het geval. De opbouw van achteruit op Luke Groenenboom, werd verstoort door Duno D door op tijd druk te zetten. Twee passes later lag de bal achter keeper Quinten van der Helm door een doelpunt van Roy Talsma, 2-1. Deze voorsprong gaf de thuisploeg meer vleugels en kon het naar harte lust de bal rond laten gaan. Het was te danken aan keeper Quinten van der Helm dat de score niet groter werd. Net voor rust viel dan toch de volgende treffer. Het was Faysal Shayesteh die zelf de aanval opzette en de bal terug kreeg op een presenteerblaadje en hij scoorde via de binnenkant van de paal de 3-1.

De 2e helft gaf meer beleving bij S.V. Honselersdijk. Richting de Dijkse supporters werd de jacht gemaakt op de aansluitingstreffer. In de 10e minuut een mooie aanval die besloten werd met een uitstekend schot van Youri Riepe, maar op briljante manier gehouden werd door keeper Lars Molenaar. Niet veel later was het goed opkomen van Joey Valstar. Zijn pass op Steyn de Bruijn was op maat. De actie van Steyn leverde een corner op. Uit de scherp genomen corner van Tom van Veen kopte Steyn de Bruijn de bal tegen de kruising en kwam Duno D weer goed weg. S.V. Honselersdijk moest risico’s nemen, maar dat gaf Duno D meer ruimte om te counteren. Kansen kregen ze, maar de verdediging wist met kunst en vliegwerk een doelpunt nog te voorkomen. Uiteindelijk een kwartier voor tijd viel dan toch de 4e treffer van Duno D. De jagende Jardell Kruidbos kreeg de bal tegen zich aangeschoten van keeper Quinten van der Helm en hij scoorde de 4-1. Twee minuten later was het balverlies op het middenveld waardoor invaller Alper Yaldiz de 5-1 scoorde op aangeven van Talsma. In de 80e minuut kon S.V. Honselersdijk nog wat terug doen door een treffer van Kevin Bogaards, 5-2. De druk werd nog even opgevoerd met kansen voor Steyn de Bruijn en Tom van Veen, maar de uitstekende keeper Molenaar gaf geen krimp meer en zo eindigde de wedstrijd in een 5-2 terechte overwinning voor Duno D.

Zo kwam er een einde aan dit prachtige seizoen en mogen we trots zijn wat dit elftal presteerde.
Na afloop werd er nog volop gefeest door de spelers en Dijkse aanhang om het voetbalseizoen in stijl af te sluiten.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien (-45 Michel van Giesen), Max van der Kraan, Joey Valstar, Rik van Schie (Nigel Hendriks), Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan (-62 Brian Valstar), Youri Riepe (-78 Ben Wagener), Luke Groenenboom (-45 Kevin Bogaards), Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Laatste bericht van de voorzitter van dit seizoen
zo 19 juni

Goedendag Honselersdijkers,

Gisteren heeft ons 1e elftal zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld in het bosrijke Doorwerth, tegen de plaatselijk VV Duno Doorwerth. Een wedstrijd waar ik wederom geconfronteerd werd met een mooi stukje teamwork.
Teamwork dat deze keer niet resulteerde in winst op het voetbalveld, daarvoor waren de mannen uit Doorwerth een maatje te groot, maar wel in winst rondom het voetbalveld.

Het teamwork dat de meereizende supportersgroep heeft laten zien heeft ook zaterdag weer een grote indruk achtergelaten bij de tegenstander.
Terwijl de winnende spelers al onder de douche stonden, werden onze jongens nog even flink toegezongen door de meegereisde supporters.
Wat een feestje en wat een sfeer ontstond er op het terras, een feestje waar de plaatselijke kantine niet helemaal op voorbereid was, maar wat met een stukje teamwork vlot werd verholpen, en een sfeer die elke voetbal liefhebber zo graag ziet.

Ik wil de hele supportersgroep hiervoor bedanken, ook diegene die vanwege de Coppa op de Strijphorst niet mee konden, zij hebben daar ook een mooi feestje verzorgt.

Ik kan niet iedereen persoonlijk bedanken, maar ik wil Ed en Moek toch even apart benoemen en bedanken voor alles wat zij gedaan hebben voor de club, en de supportersgroep in het bijzonder.

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne zomervakantie, geniet van een paar voetbal loze maanden, dan komen we volgend seizoen als één groot team weer terug op de Strijphorst.

Met vriendelijke groeten
Erwin van der Mark
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Voorbeschouwing: halve finale voor Hoofdklasse in Doorwerth
vr 17 juni

Komende zomer annuleert Schiphol een groot aantal vluchten met internationale bestemmingen. Een kleine tip voor de gedupeerden: zorg dat je snel fan wordt van S.V. Honselersdijk, dan kom je op nog veel leukere plaatsen. De nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse heeft namelijk een aardig reisschema voor ons in petto. In de eerste ronde mocht het elftal van trainer André Lourens afreizen naar Groningen, terwijl het morgen de halve finale speelt in Doorwerth, nabij Arnhem en Nijmegen.

Na de 2-3 overwinning op VV Pelikaan S, mede mogelijk gemaakt door hattrickheld Lars Ammerlaan, heeft de Honselse formatie een nieuwe stip aan de horizon gezet. Ondanks dat het behalen van de halve finale voor promotie naar de Hoofdklasse al clubgeschiedenis is, blijft het elftal gretig om ook een finaleplaats uit het vuur te slepen in Doorwerth. Het zal een spannende strijd worden, maar morgen rond de klok van 5 uur weten we of het resultaat van deze knock-out wedstrijd ook echt door werd.

Om 15:00 uur zal er morgen met een fitte wedstrijdselectie afgetrapt worden op één van de twee velden die het sportpark van DUNO Doorwerth telt. Dat aantal is al een stijging ten opzichte van vorige week, aangezien de gastheren toen slechts beschikking hadden over één wedstrijdveld. Aangenaam bij de hoge temperaturen van dit weekend is dat er ditmaal op 'echt' gras gespeeld kan worden, waardoor de hitte enigszins beperkt zal blijven voor de oranjehemden en gasteer DUNO D.

De tegenstander van morgen kwam dit seizoen uit in de Hoofdklasse A, met onder meer FC 's-Gravenzande als competitiegenoot. Ondanks de 35 behaalde punten uit 30 wedstrijden werd DUNO D belast met een plek in de nacompetitie tegen degradatie uit de Hoofdklasse. In deze nacompetitie wist het de eerste ronde relatief makkelijk te overleven tegen Blauw Wit'34, getuige de eclatante 6-2 overwinning op het eigen sportpark De Waayenberg.

Opvallend bij de tegenstander van morgenmiddag is dat er een aardige dosis internationale ervaring binnen het team aanwezig is. De hoofdtrainer van DUNO D, Anoush Dastgir, is namelijk tevens de bondscoach van Afghanistan, dat eerder deze week nog een interland speelde tegen Cambodja. Daarnaast is speler Faysal Shayesteh speler van dit nationale elftal, waardoor het tot op heden nog onzeker is of hij onderdeel zal uitmaken van de wedstrijdselectie tegen de Honselersdijkers.

Net als vorige week treedt ons eerste elftal aan tegen een relatief onbekende tegenstander, in een verre uitwedstrijd. Het mooie aan dit hele verhaal van de nacompetitie is dat iedere uitwedstrijd voor ons een thuiswedstrijd is. Ongeacht het aantal reiskilometers, worden de oranje helden nagereisd door een hele grote groep supporters. Zo ook morgen weer, gezien de volle supportersbus die de oversteek naar Doorwerth zal maken. Ditmaal is het relatief gezien minder ver reizen, wat het voor de overige supporters gemakkelijker maakt om ook per auto de halve finale van de nacompetitie te bezoeken.

Een prachtig fenomeen, deze steun uit de Honselse kringen. Het laat zien dat S.V. Honselersdijk een warme en gezellige club is, met een hoop mensen waarbij het hart oranje gekleurd is. Samen gaan we er morgen wederom een mooie dag van maken, met hopelijk ook een positief eindresultaat bij de halve finale van de nacompetitie. Namens de club wensen we onze spelers, begeleiding en overige staf heel veel succes toe in Doorwerth.

Tot morgen, tot in de halve finale van de nacompetitie!

Zaterdag 18 juni: Coppa il Terzo Tempo op Sportpark De Strijphorst
di 14 juni

Op Sportpark De Strijphorst is het a.s. zaterdag (18 juni) na 2 jaar afwezigheid weer tijd voor de Coppa il Terzo Tempo. Waar ons eerste elftal op deze dag in Gelderland zal strijden voor een plaats in de Hoofdklasse, zullen lagere seniorenelftallen uit de regio het tegen elkaar opnemen in de strijd om de felbegeerde Coppa il Terzo Tempo!

PROGRAMMA
Omstreeks 12:30 uur zullen de eerste elftallen aan de aftrap van dit toernooi staan. Ieder team zal een aantal wedstrijden afwerken in de poulefase. De nummers één zullen vervolgens hun strijd vervolgen in de halve finales, waar de uitgeschakelde deelnemers alvast een voorproefje zullen nemen op de derde helft. De derde helft zal rond 15:00 uur van start gaan met een DJ, enkele versnaperingen voor de inwendige mens én hoogstaand voetbal van de halve finalisten. Rond 17:00 uur zal de winnaar van het voetbalgedeelte bekend zijn, waarna we direct door kunnen met het traditionele derde helft spel. Ook hier zal één van de teams zich mogen kronen tot winnaar.

WEERSVERWACHTING
Dat het zaterdag weer tijd is voor de Coppa moge duidelijk zijn. De Hollandse weergoden hebben dit ook gezien en de ene voorspelling speelt er nog beter op in dan de ander. Het beloofd weer ouderwets goed weer te worden in Honselersdijk komende zaterdag. Smeer je dus goed in met anti-verbrandingszalf, trek je sandalen aan en vergeet niet om af en toe iets te drinken.

UNIEKE KANS
Wegens een late afmelding is er een plekje vrij gekomen in het deelnemersveld. Het komt niet vaak voor dat je als vriendenteam de kans krijgt om je te voegen tussen het deelnemersveld van de Coppa il Terzo Tempo. Wil jij met jouw team gebruik maken van deze unieke gelegenheid? Laat het dan even weten aan de organisatie. Dit kan via de mail naar pr@svhonselersdijk.nl.

Update: de supportersbus naar Doorwerth is vol!
di 14 juni

Zoals verwacht is de animo groot om komende zaterdag onze Honselse helden weer achterna te reizen in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Waar we vanochtend nog konden melden dat er 3 plekken over waren, zijn deze plekken inmiddels ook vergeven. Dat betekent dat we met een volle bus naar Doorwerth reizen voor de halve finale in de nacompetitie!

Fantastisch dat er zaterdag weer zo'n grote groep supporters in de bus stapt om het eerste elftal aan te moedigen. We gaan er vanuit dat iedereen zich keurig gedraagt tijdens de busreis, zoals iedereen verwacht van supporters van S.V. Honselersdijk. Zo kunnen we er samen een mooi feestje van maken in Doorwerth, met hopelijk ook een mooi sportief resultaat.

De bus vertrekt zaterdag om 11.45 uur vanaf Sportpark de Strijphorst, zodat we ruim op tijd voor de wedstrijd arriveren in Doorwerth. Op naar een prachtige, zonnige dag met onze Honselse helden!

De supporters die met de supportersbus mee gaan naar DUNO Doorwerth:
Ed Kooij
Moek van der Meer
Justin van Luijk
Quin van Zanten
Yann van Zanten
Marcel Noordam
Wesley Korving
Bas van Elswijk
Maikel Middelburg
Luc van Berkel
Kevin Koelewijn
Mark Zwinkels
Richard Zwinkels
Jens de Bruin
Jorrit Endlich
Romeo Kolmus
Steef van der Meer
Winston van Luijk
Robin Schouten
Luca van Zanten
Ron Vis
Rivano Vis
Kay Gardien
Dennis van der Meer
Bart van der Ende
Rob Thoen
Sem van der Knaap
Sem Gardien
Mike van Marrewijk
Tim van Kester
Luuk Boeters
Mike Broch
Joey Broch
Arjen Bazuin
Patrick van Gils
Ryan Zevenbergen
Rutger Icowich
Wessel Sosef
Quinten Guttenberg
Sjef van Os
Jefry Koehler
Jort Suyker
Lance van Velzen
Johan Meijer
Derek Kester
Devin van Dijk
Richard van Elswijk
Kjell van der Ende
Marcel van Dijk
Nick van Ree
Nando Kok
Dahley Le Duc
Bas Bimmel
Peter de Brabander
Esther van den Bos
Linda van Giesen
Yolanda den Drijver
Jade Hogervorst
Jelle van Dijk
Troy Gardien

Supportersbus naar halve finale in Doorwerth: meld je nu aan!
ma 13 juni

De Honselse trein dendert door! Komende zaterdag staan we in de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Een mijlpaal in de clubgeschiedenis, aangezien we nog nooit zo dicht bij de Hoofdklasse zijn gekomen. Er staat ons een prachtige dag te wachten, die je als Honselse supporter absoluut niet mag missen.

Afgelopen zaterdag heeft het meegereisde publiek van S.V. Honselersdijk zonder meer een belangrijk aandeel gehad in de 2-3 overwinning. De sfeer zat er goed in en de mannen van trainer André Lourens werden letterlijk naar de overwinning geschreeuwd door de Honselse supporters. Hier hopen we natuurlijk komende zaterdag ook weer op en dus regelt S.V. Honselersdijk opnieuw een supportersbus richting de wedstrijd van het eerste elftal. De bus heeft plek voor 60 personen en vertrekt komende zaterdag om 12:00 uur van Sportpark de Strijphorst richting DUNO D.

Vorige keer gingen de aanmeldingen hard, dus zorg ervoor dat je op tijd bent! Aanmelden kan via de e-mail naar directie@svhonselersdijk.nl met daarbij de namen van de mensen die mee willen met de bus. Let op: je bent pas verzekerd van je plek in de bus wanneer je ook direct de kosten van €10,00 per persoon overmaakt naar bankrekeningnummer NL06 RABO 0135385563. Zet bij de betaling de omschrijving "Supportersbus Doorwerth + je naam" om zeker te zijn van jouw plaats.

Inschrijven kan tot vrijdagavond 18:00 uur, uiteraard alleen indien er nog plekken over zijn in de supportersbus. Laten we er zaterdag weer een schitterende dag van maken vol (voetbal)feest, op een nette manier zoals mensen van de Honselse supporters gewend zijn.

Tot zaterdag, tot in de halve finale van de nacompetitie!

S.V. Honselersdijk na hectisch slot langs Pelikaan S
zo 12 juni

S.V. Honselersdijk boekte op Groningse bodem een zwaarbevochten en terechte 3-2 overwinning op Pelikaan S in Oostwold. De ploeg mag zich a.s zaterdag opmaken voor volgende horde tegen Duno D in Doorwerth bij Arnhem. Man van de wedstrijd werd Lars Ammerlaan die alle 3 de doelpunten voor zijn rekening nam.

De entourage op sportpark de Gaveborg in het afgelegen dorpje Oostwold was ver te zoeken en dat voor een wedstrijd voor een plek in de hoofdklasse. Geen score bord, matig veld en weinig thuispubliek.

Toch bleek er nog een hele schare supporters de ploeg van Andre Lourens te steunen, ondanks dat S.V. Honselersdijk naar het verre Groningse Oostwold afreisde. Het dorpje van 800 inwoners werd overspoeld door de Honselse supporters en dat lieten ze merken ook. Ondanks dat de omroeper waarschuwde geen vuurwerk af te steken werd er nog vrolijk voor aanvang van de wedstrijd het oranje vuurwerk afgestoken. Het was zelfs zo heftig dat het brandalarm in de kleedkamers af ging.

In de openingsfase op het kunstgras van Pelikaan S was er gelijk al enig tumult. Het was Steijn de Bruijn die na een diepe bal een luchtduel aan ging met keeper Stefan van der Lei. Hierbij kwam keeper van der Lei ongelukkig ten val en werd Steijn onterecht belaagd door spelers van Pelikaan. De matig leidende scheidsrechter Groenewegen toonde tot verbazing van de Dijkse supporters al na 1 minuut in de wedstrijd gelijk al de gele kaart. De eerste helft was S.V. Honselersdijk de betere ploeg. De thuisploeg liet gedurende de eerste helft een afwachtende houding zien en gokte op de counter. S.V. Honselersdijk probeerde zijn eigen spelletje te spelen zoals de laatste wedstrijden het geval was. Opbouwend van achteruit via de flanken en dan de spitsen bedienen. In de 7e minuut de eerste goede aanval via Tom van Veen. Op links wist hij met een cross pass Steyn de Bruijn te bereiken, maar het eerste schot van de wedstrijd ging rakelings langs de paal. Niet veel later een tegenaanval van Pelikaan. Een uitbal werd niet op de juiste plek genomen waardoor Brent Gardien verrast werd maar hij kon de bal alsnog tot corner verwerken. Uit de corner die voorgebracht werd door Jeroen Haan, kon Youri Riepe de bal wegwerken zodat het eerste gevaar van de thuisploeg zonder gevolgen bleef. Zo bleef het spel het eerste kwartier op en neer gaan. In de 12e minuut werd de bal op het middenveld goed opgepikt door Lars Ammerlaan. De steekpass van Lars bereikte op rechts Tom van Veen die het met een lobje probeerde de uitlopende keeper Stefan van der Lei te omzeilen. Helaas had keeper van der Lei dit door. In de 15e minuut was het Curvin Selassa die op rechts Rick van Schie te snel af was en voor gaf op Fabian Steven. De uithaal van Fabian Stevens werd door een knappe reactie van Quinten van der Helm uit het doel gewerkt. Niet veel later werd Jeroen Haan op links aangespeeld en ging om Brent Gardien heen. Door een risicovolle sliding van Brent werd Jeroen Haan onderuit gehaald. Heel Pelikaan S riep om een strafschop, echter scheidsrechter Groenewegen wuifde dit volkomen terecht weg. Het laatste kwartier van de eerste helft trok S.V. Honselersdijk alle registers open en kwamen de kansen. In de 35e minuut onderschepte Max van der Kraan eenvoudig de aanval van Pelikaan S. De bal op Luke Groenenboom was op maat. Bij de achterlijn gaf Luke de bal voor op de inlopende Tom van Veen. De kopbal van Tom werd in de kruising gered door keeper Stefan van der Lei. In de 43e minuut dan terecht de voorsprong van S.V. Honselersdijk. De behendige Youri Riepe wist op rechts Steyn de Bruijn aan te spelen, Na een heerlijke actie van Steyn gaf hij de bal voor op Lars Ammerlaan en hij scoorde eenvoudig de 0-1. Het Honselse publiek achter het doel van Pelikaan S begon hartstochtelijk het team met een heel arsenaal aan liederen hun ploeg aan te moedigen. Nauwelijks een paar minuten later had dit schijnbaar effect. Het was het Tom van Veen die op rechts goed door kwam. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Lars Ammerlaan en met een bekeken schot maakt hij de 0-2.

Na de rust zag het er heel anders uit voor de Dijkenaars. Trainer Jan Schulting bracht ex-prof Jos Hooiveld in het veld en dat zorgde voor het nodige gevaar. Door de inbreng van Jos Hooiveld werd het team volledig in de verdediging gedrongen. In de 47e minuut was het een voorzet van Jeroen Haan die het hoofd bereikte van Jos Hooiveld maar de kopbal ging maar net over. Niet veel later werd Hooiveld goed op links aangespeeld echter zijn schot ging tot grote opluchting over. In de 60e minuut was het dan toch raak. Het was Jos Hooiveld die Fabian Stevens in staat stelde om de aansluitingstreffer te maken, 1-2. In de 64e minuut werd de Dijkse verdediging uitgespeeld. Meerdere spelers dachten aan een buitenspel geval maar de neutrale grensrechter hield zijn stok omlaag. Zodoende kon Jos Hooiveld alleen op keeper Quinten van der Helm afgaan en scoorde de gelijkmaker, 2-2. Een mooie voorsprong werd dus binnen een kwartier teniet gedaan. Er volgde nog een paar hachelijke momenten maar Quinten van der Helm bracht redding en Youri Riepe redde nog op de doellijn. Trainer Andre Lourens zag zich genoodzaakt om wat wissels toe te passen en dat pakte goed uit. Pelikaan S gooide alles op de aanval en liet het verdedigend wat in de steek. In de 38e minuut kon Tom van Veen aanvallend wat terug doen maar werd onderuit gehaald. Uit de vrije trap van Tom was het uitblinker Lars Ammerlaan die raak kopte, 2-3. Het laatste gedeelte ging er heftig aan toe. Pelikaan S probeerde met alle middelen de gelijkmaker te maken. Paniek was groot bij S.V. Honselersdijk. Weg is weg was het conto. Paar minuten voor tijd toch nog een grote kans voor de diep gespeelde Jeroen Haan. Alleen voor keeper Quinten van der Helm haalde hij hard uit maar de vuisten van Quinten waren goud waard. Het Honselse publiek begon spontaan You never walk alone te zingen uit volle borst en dat gaf de honselse spelers de laatste fase in de wedstrijd een flinke boost. Na 4 minuten blessure tijd konden de handen weer de lucht in en was S.V. Honselersdijk weer een stap verder voor promotie naar de Hoofdklasse.

Zaterdag 18 juni volgt de uitwedstrijd tegen Duno D voor de 2e ronde om 15:00 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien (-70 Michel van Giesen), Max van der Kraan , Joey Valstar, Rik van Schie, Nick van der Kraan (geel), Lars Ammerlaan, Youri Riepe ( geel), Luke Groenenboom (-81 Brian Valstar), Steyn de Bruijn (geel), Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Bericht van de voorzitter
zo 12 juni

Goedenavond Honselersdijkers,

Vorige week feliciteerde ik jullie met het behalen van de nacompetitie, een prestatie op zich.
Gisteren was die eerste wedstijd in deze competitie, en wat voor één.
Met 2 bussen, en een 20tal auto's kwamen wij naar Oostwold in Groningen om onze mannen aan te moedigen.
Teamwork in de optima forma, met de supporters langs de kant hebben wij de hele wedstrijd een 12e man gehad.
En dit stukje teamwork heeft ook deze keer gewerkt.
De wedstijd werd winnend afgesloten waardoor we een klein feestje bij onze gastheren konden vieren.

Nu rest ons het volgende stukje teamwork, we kunnen ons opmaken voor de halve finale tegen VV Duno D in Doorwerth.
Ik hoop dat we wederom op een mooie groep supporters kunnen rekenen om onze mannen aan te moedigen, en dat we deze competitie voort kunnen zetten naar de finale.

Tot volgende week.

Met vriendelijke groeten
Erwin van der Mark
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Nacompetitie te volgen bij WOS Sport
za 11 juni

Een grote groep supporters maakt vandaag de oversteek naar het Hoge Noorden voor de uitwedstrijd van ons eerste elftal. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om de grote reis naar VV Pelikaan S te maken. Vandaar dat de WOS verslag doet van de wedstrijd, zo kan iedereen met een oranje hart de eerste nacompetitiewedstrijd live volgen.

Ben je er vandaag niet bij in Groningen? Schakel dan even voor 15:00 uur in op WOS Radio om via het sportprogramma de wedstrijd te volgen.

Samen gaan we op jacht naar de Hoofdklasse, tot vanmiddag in Groningen of bij WOS Radio!

Voorbeschouwing: de jacht op de Hoofdklasse begint bij VV Pelikaan S
vr 10 juni

Het eerste elftal heeft een prestatie van ongekend formaat geleverd door vorige week de derde periodetitel binnen te slepen. Een seizoen dat langzaam op gang kwam, werd zo prachtig afgesloten met een 3-0 overwinning op Voorschoten'97 onder toeziend oog van het oranje publiek op Sportpark de Strijphorst. Het ticket voor de nacompetitie naar de Hoofdklasse is binnen, de jacht op de promotie begint met een uitwedstrijd in de provincie Groningen bij VV Pelikaan S.

In het hoge noorden van ons land zal de formatie van hoofdtrainer André Lourens beginnen aan hopelijk een serie van drie wedstrijden. De nacompetitie betreft het knock-out concept, wat betekent dat iedere wedstrijd gewonnen moet worden om hoop te houden op de promotie naar de Hoofdklasse. Voor het eerste elftal van S.V. Honselersdijk betreft het een zwaar schema, aangezien het als laagst geklasseerde periodekampioen aan de nacompetitie begint. Dit betekent dat er geen enkele wedstrijd op Sportpark de Strijphorst gespeeld zal worden, maar de supporters met een oranje hart laten het hier gelukkig niet bij zitten.

Zelfs in het verre noorden van ons land, op zo'n 3 uur rijden van Honselersdijk, weet het elftal zich gesteund door een grote groep supporters. Een volle bus met supporters zal hen namelijk achterna reizen in de jacht op promotie naar de Hoofdklasse. Zulke steun op zo'n grote afstand van ons vertrouwde Honselersdijk is ongekend, ongeacht het resultaat willen we bij deze de supporters alvast bedanken voor de steun aan onze oranjehemden.

De tegenstander van morgenmiddag is, zoals te verwachten bij zo'n lange reis, tot nu toe een grote onbekende. Het zal u dan ook niet verbazen dat we nog nooit tegen VV Pelikaan S gespeeld hebben. De doorsnee kennis van een Honselersdijker over Pelikaan blijft beperkt tot een bezoek aan de dierentuin, vandaar dat we via deze weg middels enkele statistieken die kennis wat gaan bijspijkeren. Zo komen we morgenmiddag allemaal beslagen ten ijs om te integreren tussen het gastvrije thuispubliek, zodat alleen het dialect nog een obstakel kan vormen.

Dit seizoen eindigde VV Pelikaan S op de derde positie van de eerste klasse E met een puntentotaal van 50, waarbij 15 keer werd gewonnen van de directe tegenstander. Opvallend hierbij zijn vooral de prestaties op het eigen veld. Er ging maar één thuiswedstrijd verloren dit seizoen, namelijk op zaterdag 30 april tegen de uiteindelijke kampioen d' Olde Veste'54 (0-2). Op het sportpark De Gaveborg in Oostwold werd in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen de grootste overwinning behaald, toen werd Balk met maar liefst 8-0 van het veld gestuurd.

De huidige hoofdtrainer van VV Pelikaan S, Jan Schulting, zwaait na de nacompetitie van het eerste elftal af als hoofdtrainer van de club. Jan zal vanaf deze zomer opgevolgd worden door een naamgenoot, namelijk de alom bekende Jan Kloetstra. Het laatste seizoen van trainer Jan Schulting begon met een mooi affiche. In de voorbereiding van het seizoen 2021-2022 mochten de spelers van Pelikaan namelijk aantreden in een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. De oefenwedstrijd resulteerde in een te verwachten 4-1 overwinning voor de Eredivisieclub, maar desalniettemin is de relatief kleine uitslag knap werk te noemen van het eerste elftal van VV Pelikaan S.

Hopelijk draagt de korte introductie van VV Pelikaan S bij aan de beleving rondom de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Morgenmiddag zal het in ieder geval geen vraag zijn op welk veld er gespeeld wordt, de reden hierachter ontdekken de supporters van S.V. Honselersdijk morgen zelf terplekke...

Genoeg over de tegenstander van morgen, we kijken graag ook nog even naar de prestaties van ons eigen eerste elftal. Na de stroeve start van dit seizoen met maar liefst 5 nederlagen op rij hebben de oranjehemden zich meer dan uitstekend herpakt in de competitie. De 1-5 overwinning op bezoek bij BOL was het startsein voor meerdere sterkere reeksen in de eerste klasse A.

De ongeslagen reeks van maar liefst 9 wedstrijden in de derde periode heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de Honselse formatie beloond werd met de periodetitel. Een onverwacht resultaat, maar meer dan verdiend gezien het spel dat in de afgelopen periode op de mat werd gelegd. Met vertrouwen kan er uitgekeken worden naar de jacht op de Hoofdklasse. De nacompetitie heeft al meerdere prachtige hoogtepunten opgeleverd, zoals de promotie naar de 2e en de 1e klasse met ongekende feesten op onze eigen verenigingen. Wie weet kunnen we dit kunstje in de komende weken herhalen...

Namens de club wensen we onze spelers, trainers, verzorgers en begeleidende staf heel veel succes bij de eerste wedstrijd van de nacompetitie. We gaan er een mooie dag van maken, met hopelijk nog een toevoeging aan het 'toetje'. Hoe dan ook zijn we meer dan trots op onze (jonge) spelersgroep, die een prachtig seizoen heeft neergezet.

Tot morgen, tot in de nacompetitie naar de hoofdklasse!

Supportersbus vertrekt om 10:00 uur - Nog enkele plekken beschikbaar!
vr 10 juni

De supportersbus die morgen het eerste elftal achterna reist heeft een wijziging in de vertrektijd. De bus zal om 10:00 uur eerder vertrekken vanaf Sportpark de Strijphorst, wat een uur eerder is dan de oorspronkelijke vertrektijd. Dit om genoeg tijd te hebben voor een pitstop onderweg voor een lunch en uiteraard om even de benen te kunnen strekken tijdens deze lange busreis. Zorg dus dat je op tijd op de voetbal bent voor deze prachtige reis naar het beloofde land in het Noorden.

Er zijn momenteel nog enkele plekken beschikbaar in de supportersbus. Wees er wel snel bij met het inschrijven voor de supportersreis naar VV Pelikaan S in de nacompetitie voor de Hoofdklasse, want de aanmeldingen stromen nog steeds binnen.

Onderstaand de lijst met supporters die momenteel verzekerd zijn van een plek in de bus naar VV Pelikaan S, later zal deze lijst met de laatste aanmeldingen bijgewerkt worden.

Mike van Marrewijk
Quin van Zanten
Bas van Elswijk
Sam Gardien
Kay Gardien
Matt van Os
Jorrit Endlich
Justin van Luijk
Winston van Luijk
Derek Kester
Ricardo Barends
Patrick van Gils
Richard Zwinkels
Rick Zwinkels
Mitchell Vlielander
Andre Penning
Dennis van der Meer
Justin Duijvestijn
Stanly Vlielander
Thom Persoon
Jens de Bruin
Luc Tanke
Ron Vis
Wesley Korving
Paul van Veen
Finnely Kok
Arjen Bazuin
Jelle van Dijk
Wilco Zuiderwijk
Rob Thoen
Liselore Arnoutse
Steef van der Meer
Romeo Kolmus
Henk van Renesse
Lonneke van Renesse
Nando Kok
Brayan de Brabander
Lance van Velzen
Troy Gardien
Henri Valstar
Leen Valstar
Arie Voorberg
Devin van Dijk
Bart v.d. Ende
Jort Suiker
Wessel Sosef
Jefry Koehler
Ryan Zevenbergen
Rutger Ickovich
Quiten Guttenberg
Sjef van Os
Bas Bimmel
Partrick van Schie
Jade Hogervorst
Esther van den Bos
Esmee Kooijmans
Yolanda den Drijver
Kim Duijvesteijn
Maud Onings
Sam van der Kraan
Rivano Vis
Roy Valstar
Mike Thoen
Erik Sosef
Stan Groenenboom
Jesse Groenenboom

Tot zaterdag, tot in de nacompetitie voor de Hoofdklasse!

Kampioenschap voor senioren 6
do 9 juni

Afgelopen woensdagavond zijn de mannen van senioren 6 kampioen van seizoen 2021-2022 geworden. In de uitwedstrijd op bezoek bij onze buren Quintus 5 werd met 0-3 gewonnen.

Deze uitslag was voldoende op de nummer 2 in de poule vergenoeg achter zich te houden. Senioren 6 is nu niet meer in te halen voor de directe concurrentie in de competitie.

Namens het bestuur willen we iedereen van het 6e van harte feliciteren met het kampioenschap!

Supportersbus richting VV Pelikaan met dank aan geweldige sponsoren
do 9 juni

Het eerste elftal wordt komende zaterdag gesteund door een grote groep supporters. Bijna 80 supporters met een oranje S.V. Honselersdijk hart reizen de oranjehemden per bus achterna. Op moment van schrijven zijn er nog 9 plekken over in de bus, maar het zou zomaar kunnen zijn dat deze plekken op moment van lezen al vergeven zijn.

De supportersbus wordt mede mogelijk gemaakt door een club fantastische sponsoren. Door de inbreng van de sponsoren hoeven de supporters maar een minimale bijdrage te leveren van €6,00 voor de verre rit naar Groningen.

Hierbij willen we de sponsoren bedanken voor de bijdrage. Naast de sponsoring van de kosten door DCVH, MACB Consultancy, Van der Mark Ketelonderhoud, Blue10 en Sosef-Knaap sponsort de bus. Willem de Bruijn eigenaar van Vollebregt Barten en vader van Steijn de Bruijn sponsort de hapjes en drankjes tijdens de busreis. Bedankt allemaal voor deze bijdrage!

Belangrijke informatie voor de supporters
- De bus vertrekt uiterlijk om 10:00 uur vanaf Sportpark de Strijphorst in het zonnige Honselersdijk. Zorg er dus voor dat je op tijd bent.
- Honselse gezelligheid kent geen tijd, maar toch zullen we ook weer terug richting het Westland vertrekken. De vertrektijd zal later nog gecommuniceerd worden.
- Uiteraard gaan we er vanuit dat iedereen zich netjes gedraagt. Een gezellig drankje hoort erbij, maar we willen ook graag welkom blijven bij de uitclubs en busvervoerder.

We gaan er zaterdag weer een ouderwets gezellige Honselse dag van maken. Op naar hopelijk een nieuwe bladzijde in de Honselse geschiedenisboeken...

Tot zaterdag, tot in de nacompetitie!

Update - Warmlopen voor de nacompetitie: ga jij mee met de supportersbus? Nog 10 plekken over!
wo 8 juni

Door de Tweede Pinksterdag is de (werk)week een dag ingekort en dus staat de zaterdag ditmaal extra snel voor de deur. Het warmlopen voor de nacompetitie kan dus al beginnen, zaterdag begint ons eerste elftal namelijk aan het avontuur voor promotie naar de Hoofdklasse. Het verleden heeft al meerdere keren bewezen dat de nacompetitie bij S.V. Honselersdijk tot hele grote prestaties en gezellige feesten kan zorgen...

Komende zaterdag gaat het elftal van trainer André Lourens op bezoek bij VV Pelikaan-S in Groningen, dat net als S.V. Honselersdijk een periodetitel heeft binnengesleept. In de verre uitwedstrijd kunnen de oranjehemden natuurlijk wel wat Honselse steun gebruiken en daarom organiseert de club zaterdag een supportersbus naar de wedstrijd in Groningen.

Er zijn 78 plekken beschikbaar voor de supporters om de Honselse helden aan te moedigen in de jacht op promotie naar de Hoofdklasse. Aangezien er inmiddels al 68 aanmeldingen binnen zijn, gaat het hard met de plaatsen in de supportersbus. Zorg dat je je op tijd aanmeldt voor een schitterende dag samen met de supporters met een oranje Honselersdijk hart.

Wil jij mee met de supportersbus om een onvergetelijke middag/avond mee te maken met het eerste elftal? Meld je dan nu aan tot uiterlijk vrijdagavond 19.00 uur bij Ab van Dijk via directie@svhonselersdijk.nl en maak ook direct de betaling in orde.

De betaling van de bus kan alleen via de bank, stort voor uiterlijk vrijdagavond 19.00 uur € 6,00 op banknummer
NL06 RABO 0135385563 met omschrijving: "Supportersbus Pelikaan + je naam" en je hebt gegarandeerd een plaats zaterdag in de bus naar Oostwold Westerkwartier.

Tot zaterdag, tot in Groningen!

Laatste wedstrijd in selectie voor Marcel Bruggeling & Marcel Duijvestijn
di 7 juni

Afgelopen zaterdag werd op Sportpark de Strijphorst de laatste officiële wedstrijd van het tweede elftal voor dit seizoen gespeeld. Hierin nam het elftal van trainer Jasper Steringa het op tegen Voorschoten'97, met een 3-3 gelijkspel als resultaat. Naast een goede afsluiting van het seizoen stond de wedstrijd ook in het teken van het afscheid van twee 'oudgedienden' van de selectie.

Na een jarenlange bijdrage aan de selectie zwaaiden afgelopen zaterdag Marcel Bruggeling en Marcel Duijvestijn samen af in de thuiswedstrijd tegen Voorschoten'97. Kort voor tijd werd hen een gezamenlijke publiekswissel gegund, waarbij de twee Marcels een applaus ontvingen van de voltallig aanwezige selectie van S.V. Honselersdijk. Een meer dan verdiend applaus voor de bijdrage die het tweetal in de afgelopen jaren heeft geleverd aan ons eerste en tweede elftal.

Beide heren behoorden lange tijd bij het eerste elftal dat uiteindelijk promotie naar zowel de tweede als eerste klasse wist te bewerkstelligen. Marcel Bruggeling, ook wel bekend als 'The Bridge', was zelfs jarenlang aanvoerder en boegbeeld van ons eerste elftal. Middenvelder Marcel Duijvestijn stond onder meer bekend om zijn altijd kritische blik op de leiders van de selectie, nog een speciaal dankwoord voor 'Duif' voor het scherp houden van leiders als Jaco de Wijs, Dick Hendriks en Perry Ruinard.

Uiteraard ontvingen allebei de Marcels een mooie bos bloemen uit handen van voorzitter Erwin van der Mark, maar ook via deze weg willen we Marcel & Marcel nogmaals bedanken namens de club. Jullie behoorden tot het meubilair van onze selectie, nu is het tijd voor extra aandacht voor het thuisfront en de kinderen.

Hartelijk bedankt voor jullie inzet en hopelijk sluiten we het seizoen nog af met een mooi toetje, om te beginnen komende zaterdag in Groningen!

Foto's: Koos Ophorst

Trots overheerst bij S.V. Honselersdijk na winnen periodetitel
zo 5 juni

S.V. Honselersdijk haalde afgelopen zaterdag de derde periodetitel in de eerste klasse (za) binnen en is daarmee verzekerd van nacompetitievoetbal voor promotie naar de hoofdklasse. Voorafgaand aan het seizoen had niemand binnen de Dijkse club er rekening mee gehouden dat zo’n prestatie überhaupt mogelijk was. De jonge ploeg van trainer Andre Lourens had een moeilijke start in de competitie, maar wist zich op te werken naar een uiteindelijk 5e plek en als toetje de 3e periodetitel.

Voor aanvang van de laatste competitiewedstrijd tegen Voorschoten’97, waren meerdere ploegen die aasden op de laatste periodetitel. S.V. Honselersdijk was een van die gegadigden, maar had het niet in eigen hand. Het moest de wedstrijd winnen en dan maar afwachten wat de concurrenten deden.

Klokslag 14:30 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Wim Roozeboom. Na 4 minuten de eerste gevaarlijke aanval van S.V. Honselersdijk. Brent Gardien stuurde op rechts Steijn de Bruijn de diepte in en hij was op snelheid niet meer in te halen. Alleen voor keeper Wilco Mackaay mistte hij de kracht om goed uit te halen. Nauwelijks één minuut later een uitval van Voorschoten’97. De bal werd op rechts door Benjamin Beumer voor gegeven op Jim van der Krogt die de bal hard achter Quinten van der Helm schoot. De neutrale grensrechter vlagde echter voor de buitenspel staande van der Krogt en het doelpunt werd tot grote opluchting afgekeurd. Zo was het in het begin een gelijk opgaande strijd, maar echte kansen waren er niet. Gaande de wedstrijd nam S.V. Honselersdijk meer en meer de touwtjes in handen. Het veldspel zag er verzorgd uit bij de Honselersdijkers. Geen lange ballen, maar goed opbouwend voetbal via de vleugels en dat leidde ook tot de openingsgoal. In de 21e minuut was het Tom van Veen die de aanval opzette en breed de bal gaf op Luke Groenenboom. Voor de achterlijn bracht Luke de bal voor op de inlopende Tom van Veen die hard raak binnen kopte, 1-0. Voorschoten’97 probeerde hierna om snel de gelijkmaker te creëren. Een lange bal in de 25e minuut bereikte op links Loyd van de Wilden die dreigend richting doelman Quinten van der Helm ging, maar Max van der Kraan ruimde op voor het echt gevaarlijk werd. De solide verdediging van S.V. Honselersdijk gaf de eerste helft weinig weg.

De 2e helft kwam S.V. Honselersdijk verrassend sterk uit de startblokken. De magere 1-0 voorsprong in de eerste helft moest zo snel mogelijk vergroot worden om weer niet achter de feiten aan te lopen. In de 46e minuut een mooie actie van Tom van Veen die bij de achterlijn voorgaf op Lars Ammerlaan. Lars had de bal voor het intikken, maar werd op zijn hielen gelopen. Scheidsrechter Roozeboom zag hier geen overtreding in, dus ook geen penalty. Maar nauwelijks één minuut later was het wel raak. Na opkomen van Tom van Veen gaf hij de bal breed op de inkomende Luke Groenenboom die de bal langs de misgrijpende keeper Wilco Mackaay schoot, 2-0. Een heerlijke opsteker zo net na de rust. In de 57e minuut werd het nog erger voor Voorschoten’97. De opkomende verdediger Rik van Schie kreeg de bal op links diep toegespeeld van Steijn de Bruijn. De voorzet van Rik verdween pardoes via de binnenkant van de paal achter de verbouwereerde keeper Wilco Mackaay in het doel, 3-0. En gezien de standen op de velden bij de naaste concurrenten, zat S.V. Honselersdijk op koers voor de 3e periodetitel. Maar dan moest S.V. Honselersdijk nog een halfuur volhouden. Voorschoten’97 keek dit met lede ogen aan en was niet bij machte om het S.V. Honselersdijk moeilijk te maken. Voorschoten’97 probeerde het nog met een paar plaagstootjes. In de 69e minuut werd voor een overtreding op Max van der Kraan niet gefloten. Jim van der Krogt kon hierdoor vrij uithalen, maar een knappe reactie van Quinten van der Helm maakte deze kans onschadelijk. Ook in de 72e minuut enige dreiging na balverlies in de Dijkse verdediging. Loyd van der Wilden gaf de bal voor, maar door goed verdedigend werk Tom van Veen wist Tom de bal op tijd weg te werken voor de inkomende Voorschotenaren. Hierna leek Voorschoten’97 het wel te geloven. Trainer Andre Lourens wisselde naar harte lust om de reserves ook een graantje mee te laten pikken in deze memorabele wedstrijd. Ook reserve keeper Lance Kooij mocht nog een aantal minuten zijn kunsten laten zien. Hij liet in de 86e minuut zien dat hij een goede stand-in keeper is na de grootste kans in deze wedstrijd van Voorschoten. Jiggy van Engelen kon na een verre pass vrij op Lance afstomen maar hij redde met een knappe reflex. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roozeboom werd er geïnformeerd naar de stand bij de naaste concurrenten. Toen bleek dat alle uitslagen gunstig waren, was het groot feest en konden de bloemen uitgereikt worden. Een knappe prestatie van het honselse “vriendenteam”.
De nacompetitie start a.s zaterdag in Oostwold Westerkwartier in de provincie Groningen tegen vv Pelikaan S om 15:00 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm (-85 Lance Kooij), Brent Gardien, Max van der Kraan (-73 Michel van Giesen), Joey Valstar (-81 Ben Wagener), Rik van Schie, Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan, Youri Riepe (-81 Brian Valstar), Luke Groenenboom (-73 Kevin Bogaards), Steyn de Bruijn, Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Supporterbus a.s. zaterdag naar VV Pelikaan in Oostwold Westerkwartier
zo 5 juni

Komende zaterdag staat de eerste nacompetitiewedstrijd van het eerste elftal op het programma. In de strijd om promotie naar de hoofdklasse neemt het elftal van trainer Andre Lourens het op tegen Pelikaan. Om 15.00 in zal er in Oostwold Westerkwartier afgetrapt worden voor een spectaculaire wedstrijd waarin de twee teams strijden om een plek in de halve finale van de nacompetitie. De selectie-elftallen 1 en 2, begeleidingsgroep en het bestuur vertrekken gezamenlijk vanaf sportpark de Strijphorst om 10.30 uur richting Oostwold Westerkwartier met de bus.

Maar wij hopen ook komende zaterdag te kunnen rekenen op de steun van de trouwe Honselse supporters. Om het voor iedereen gemakkelijk te maken om af te reizen naar Oostwold Westerkwartier is er een supporterbus geregeld. De bus zal om uiterlijk 11.00 uur vanaf Sportpark de Strijphorst richting Oostwold Westerkwartier vertrekken. De kosten voor de bus worden grotendeels gedekt door de vereniging en sponsors, waardoor het voor iedereen mogelijk is om voor € 6,00 mee te reizen naar de uitwedstrijd.

Wil jij mee met de supportersbus om een onvergetelijke middag/avond mee te maken met het eerste elftal? Meld je dan nu aan tot uiterlijk vrijdagavond 19.00 uur bij Ab van Dijk via directie@svhonselersdijk.nl en maak ook direct de betaling in orde.

De betaling van de bus kan alleen via de bank, stort voor uiterlijk vrijdagavond 19.00 uur € 6,00 op banknummer
NL06 RABO 0135385563 met omschrijving: supportersbus Pelikaan en je naam en je hebt gegarandeerd een plaats zaterdag in de bus naar Oostwold Westerkwartier.

Hopelijk gaan we komende zaterdag weer met een of meer volle supportersbus naar de belangrijke nacompetitiewedstrijd van het eerste elftal, om ook de mensen in Oostwold Westerkwartier te laten zien wat voor geweldige vereniging met een vaste supportersschare we zijn!

Bericht van de voorzitter
zo 5 juni

Goedemiddag Honselersdijkers,

Langs deze weg wil ik iedereen feliciteren met het behalen van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse van ons 1e elftal.

Een hele mooie prestatie welke is bereikt door teamwork. Uiteraard teamwork van alle spelers van de complete selectie, zowel het 1e als het 2e, trainers, leiders, verzorgsters, scheidsrechters en overige vrijwilligers rondom onze selectie. Zij hebben hard (soms keihard) gewerkt om dit mogelijk te maken maar met een mooi resultaat, zij hebben een mooi seizoen achter de rug, een seizoen dat alleen nog maar mooier kan worden.

Te beginnen aanstaande zaterdag tegen VV Pelikaan S in Oostwold Westerkwartier.

Met vriendelijke groet,
Erwin van der Mark
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Pupil van de Week: Harm van Staalduinen
vr 3 juni

Morgen speelt het eerste elftal de laatste thuiswedstrijd voor de competitie, en wat voor een wedstrijd! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op de derde periodetitel voortgezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de laatste wedstrijd tegen Voorschoten'97!

Harm van Staalduinen zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Harm heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Harm van Staalduinen
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-1
Later word ik: Bakker worden
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Linssen
Mijn favoriete trainers zijn: Finnley Kok
Mijn sterkste punten zijn: Goaltjesdief
Op welke plaats speel je: Rechtsvoor
Mijn mooiste voetbalmoment is: Het moment dat we winterkampioen zijn geworden
Favoriete speler: De keeper van het eerste Quinten
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 3-1

S.V. Honselersdijk 2 verliest voorlaatste competitiewedstrijd
do 2 juni

Voor het 2de elftal begon de dag met een door leider Dick Hendriks zeer goed georganiseerd ontbijt bij hem thuis aan de Zwarte Dijk. Een jaarlijkse traditie geïnitieerd door voormalig trainer Frank van Zijl. Waar binnenshuis middels een buffetopstelling kon worden opgeschept, was er buiten meer dan voldoende ruimte om in de zon van het heerijke ontbijt te genieten. De zelf gegraven natuurvijver, netjes op de knieën aangelegde kiezelpaden en het huis nieuw in de verf, oogsten veel lof. Maar bij menig één ook verbazing aangezien de typische Dick-Hendriks-houding bekend staat als in elke broekzak een hand, waar alleen van afgeweken wordt bij het nuttige van een consumptie waarbij de linkerhand in de broekzak blijft zitten. Desondanks heeft Dick met z’n gezin er iets moois van gemaakt waarop zij trost mogen zijn. De al in augustus 2018 tot vrijwilliger van de maand verkozen Dick Hendriks, werd bedankt en ontving terecht een applaus voor dit mooie initiatief alvorens de groep richting Sport Park De Hoge Bomen vertrok.

In de wedstrijdbespreking complimenteerde trainer Jasper Steringa de ploeg voor de prestaties van het huidige seizoen. Waarbij handhaving werd veiliggesteld en er nog gestreden wordt voor een periode. Voor dit laatste zal er gewonnen moeten worden van de tegenstander van vandaag R.K.V.V. Westlandia 2. Helaas maakte speler-leider Max Onings geen onderdeel uit van de spelersgroep van vandaag. Hij was eindelijk weer aan het trainen en wedstrijden spelen, maar werd vorige week terug geworpen in zijn herstel door wederom een klaplong. Heel veel sterkte Max!

S.V. Honselersdijk trof een gebrand R.K.V.V. Westlandia welke de 3 punten in Naaldwijk wilde houden, om met een periodetitel het seizoen af te sluiten en zich op te maken voor een toetje. Bij S.V. Honselersdijk was de voetballende intentie aanwezig, maar leidde niet echt tot gevaar. Als zich een kans voordeed ontbrak de scherpte. In tegenstelling tot de groen witte welke fouten aan de Honselse kant genadeloos afstrafte. Een dekkingsfout, man uit de ruig laten lopen en vanuit de kluts geproduceerde boogballetje zorgde ervoor dat er in de rust een 3-0 achterstand op het scorebord stond.

Onder toeziend oog van uit het ziekenhuis ontslagen Max Onings, probeerde S.V. Honselersdijk in de tweede helft meer druk te zetten om tot meer kansen te komen. Uiteindelijk moest het vandaag terecht haar meerdere erkennen in de nummer 4 van de ranglijst. De van een longontsteking teruggekeerde Pawel Rubin redde de eer door de eindstand op 5-1 te zetten.

Volgende week zaterdag om 11.00 uur is de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Voorschoten’97 2 op Sportpark De Strijphorst.

Barry Botman, Rick Grootscholten, Jorne Persoon (Stef van der Vlis), Marcel Bruggeling (Pawel Rubin), Nick Duijvestijn, Marcel Duijvestijn (A), Daan van Elswijk, Ben Wagener (Stijn Hofland), Joey van Marrewijk, Brian Valstar (Rob van Veen), Nigel Hendriks

Verslag: Marcel Bruggeling

Advertentie

Sosef & v/d Knaap