Nieuws

Even kennismaken met... kandidaat voorzitter Erwin van der Mark
gisteren

Toen zijn zoon Thijs in 2008 lid werd van ‘onze club’ had hij nooit gedacht dat hij aanstaande vrijdag tijdens de JAL een belangrijk onderwerp op de agenda zou zijn. Aanstaande vrijdag tijdens de JAL is het aan de leden of zij Erwin van der Mark als nieuwe voorzitter zien van S.V. Honselersdijk. Bij een positieve stemming volgt hij na 10 jaar Erik Sosef op.

Erwin zelf over zijn jaren bij de club: “Sinds mijn zoon Thijs in 2008 lid werd, kom ik op de club. De eerste jaren als vader langs de lijn, en al heel snel als leider en trainer van het betreffende team. Sinds een flink aantal jaar ben ik met mijn bedrijf ook lid van de business club “De Club van Honsel” en in 2017 werd ik bestuurslid. Al met al ben ik een aardige tijd aanwezig op de Strijphorst. Maar, nog niets vergeleken met verschillende andere leden (van verdienste) binnen onze vereniging. Ik hoop hier nog heel lang verbonden te mogen zijn.”

Wat een eer
Op de vraag wat hij dacht toen Erik hem vroeg om voorzitter te zijn, voelde voor hem vooral als een eer. “Wauw, wat gaaf dat hij aan mij denkt”. Maar het roept ook vragen op: “Het feit dat Erik dit aan mij vroeg, bracht een achtbaan aan gedachtes op gang. Wat te doen met mijn huidige taken binnen de club. Is het te combineren met mijn dagelijkse werk? Hoe reageert mijn gezin hierop? En ook, hoe reageren de leden van de vereniging hierop? Allemaal gedachtes die door mijn hoofd gingen, maar de belangrijkste was wel, jeetje wat een eer. Om door Erik, al 10 jaar de voorzitter, gevraagd te worden voor deze functie, gaf mij vertrouwen.”

Allemaal hetzelfde doel
Erwin over zijn club: “Ik zie S.V. Honselersdijk als een echte dorpsvereniging met een hele belangrijke sociale functie. Alle leden, vrijwilligers, trainers, sponsoren en bestuur hebben hetzelfde doel voor ogen: het zijn van een gezellige vereniging voor iedereen met het spelletje voetbal als centraal middelpunt. Van de getalenteerde jeugdspeler die hoopt door te breken bij het betaalde voetbal. Het lid van de (business) club, die zich naast het veld inzet. De G-speler met zijn sociale contacten op de club. Tot aan de trainer, leider en scheidsrechter die er voor zorgt dat er op zaterdag gevoetbald wordt. Iedereen heeft zijn plek binnen onze club. We proberen voor iedereen een vereniging te zijn waar zij zich thuis voelen. Het is niet voor niets ONZE club.”

Laatste kans: stem op S.V. Honselersdijk bij de Rabo ClubSupport actie!
gisteren

Onze vereniging doet ook dit jaar mee met de Rabo ClubSupport actie waarbij gestemd kan worden op diverse (sport)verenigingen uit de regio. Elke stem zorgt ervoor dat er een bedrag aan onze vereniging gesponsord wordt, dus zorg dat ook jij je steentje bijdraagt aan de club door op S.V. Honselersdijk te stemmen. De uiteindelijk opbrengst zullen ten goede komen aan iets waar alle leden profijt van hebben!

Het is tot en met vandaag mogelijk om een stem uit te brengen op één van de deelnemende verenigingen. Via onderstaande link kun je je stem uitbrengen op S.V. Honselersdijk:

Stem op S.V. Honselersdijk!

Help jij S.V. Honselersdijk verder door middel van jouw stem? Alvast bedankt!

S.V. Honselersdijk strijdend ten onder
gisteren

S.V. Honselersdijk leek lange tijd af te stevenen op een knap doelpuntloos gelijkspel, maar een kwartier voor tijd moest het toch het onderspit delven en verloor de ploeg alsnog met 0-2 van koploper WV-HEDW, een Amsterdamse voetbalvereniging uit de Watergraafsmeer.

WV-HEDW is de trotse koploper van de 1e klasse zonder enig puntverlies. WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen) is met ruim 2000 leden en 109 veld-teams één van de grootste voetbalverenigingen in Nederland. Het is ook één van de oudste verenigingen.

Voor aanvang van de wedstrijd werden Michel van Giesen (250 wedstrijden) en Youri Riepe (100 wedstrijden) door voorzitter Erik Sosef gehuldigd.

S.V. Honselersdijk heeft thuis geen mirakel kunnen verrichten tegen de koploper WV-HEDW, maar het heeft er alles aan gedaan om de tegenstander van het score af te houden. Het kwam net te kort in de slotfase.
Beide ploegen deden niets van elkaar onder. Het werd een levendige wedstrijd zonder dat er echt kansen werden gecreëerd. In de 6e minuut was het Tom Correia die na slordig balverlies op links goed door kwam, tot hij keeper Quinten van der Helm op zijn weg vond. Aan de andere kant was het Lars Ammerlaan met een mooie actie en de bal voor gaf op het hoofd van Brian Valstar. Echter de kopbal van Brian mistte precisie. In de 18e minuut was het een goede ingreep van Rick van Schie en hij stuurde Brian Valstar op links weg. Na een goede actie van Brian bracht hij de bal voor het doel van keeper Matthijs Kuiper, waar Steyn de Bruijn de bal net over de lat kopte. Zo ging het spel op en neer zonder dat beide ploegen uitgespeelde kansen creëerden. De eerste echte kans was voor de ploeg uit Amsterdam in de 23e minuut. Het was Tim Correia die over links de achterlijn wist te halen. Zijn voorzet had Jordy Dijkhuizen de bal zo voor het inkoppen, maar de bal verdween tot opluchting over het doel.

Ook in de tweede helft zat de thuisploeg er bovenop en werd er veelal op de helft van de tegenstander gevoetbald. Onder aanvoering van de sterk spelende jubilaris Youri Riepe had Honselersdijk zeker een aantal goede mogelijkheden op de volle winst. Het kreeg kansen vooral via de jonge Steyn de Bruijn, die met zijn snelheid een wapen in huis heeft. Hij werd regelmatig in de diepte gevonden, maar mist nog het afmaken. In de 51e minuut werd Steyn afgestopt en kreeg S.V. Honselersdijk een vrije trap te nemen. De vrije trap van Brian Valstar werd door keeper Matthijs Kuiper uit de kruising getikt. Even later was het broer Joey die zich op het middenveld knap vrijspeelde en Kevin Bogaards randje strafschopgebied aanspeelde. Na een fraaie kapbeweging had Kevin de kans om hard uit te halen, maar zijn schot ging naast. Zo creëerden de Dijkenaars toch wat kansjes in de vrijwel dichtgemetselde muur van WV-HEDW. De Amsterdammers hadden hier wel wat harde overtredingen voor nodig. Het laatste kwartier van de wedstrijd vielen dan wel de doelpunten, maar weer aan de verkeerde kant. De gasten wachtten deze periode geduldig af en gokten op de uitvallen. In de 73e minuut kreeg WV-HEDW wat hulp van scheidsrechter Colle na een niet bestrafte handsbal. WV-HEDW mocht op rechts doorgaan. De bal werd voorgebracht en ingetikt door Jack Moerkerk, 0-1. In de 81e minuut viel dan de genade klap. Nadat eerst voor een overtreding door WV-HEDW niet werd gefloten door scheidsrechter Colle, en ook in het vervolg de bal niet goed weggewerkt werd door de Dijkse verdediging, was het Kick van Aelst die de bal onderschepte en keeper Quinten van der Helm kansloos liet, 0-2. In de slotfase waren er nog wel kansen voor de ploeg van Andre Lourens, maar het ontbrak vooralsnog aan een afmaker.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Marcel Bruggeling (A) (-78, Nick van der Kraan), Michel van Giesen, Rik van Schie, Lars Ammerlaan, Joey Valstar (geel), Youri Riepe, Kevin Bogaards, (-60,Tom van Veen), Brian Valstar, Steyn de Bruijn (geel)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Pupil van de Week: Jonathan Alsemgeest
vrijdag

Komende zaterdag speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie. Op Sportpark de Strijphorst ontvangt het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk om 14:30 uur de nummer 1 WV-HEDW. Het eerste elftal is er gezien de positie op de ranglijst alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen, hopelijk gaat onze Pupil van de Week daar een handje bij helpen!

Jonathan Alsemgeest zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Jonathan heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt Jonathan zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Jonathan Alsemgeest
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in (team): JO11-1
Later word ik: Professioneel voetballer of tennisser
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriet profvoetballer is: Ronaldo
Mijn favoriete trainers zijn: Finley, Daan en Rick
Mijn sterkste punten zijn: Verdedigen en posities bewaken, maar met links ‘m voorin erin knallen is ook een plek waar ik graag sta.
Op welke plaats speel je: Linksachter en soms midden-achter
Mijn mooiste voetbalmoment is: Trainers tegen de kinderen pas geleden, ik was verdediger en Rick schoot heel hard op ons doel, ik hield de bal tegen met m’n voet en kopte ‘m van achter in de kruising van de trainers.
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Luuk, Joey en Lance, m’n oude trainers! Ik hoop dat ik geluk breng zaterdag en dat het eerste dan gaat winnen.

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - WV-HEDW: Westland Accountancy
vrijdag

Morgenmiddag neemt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk het in de derde thuiswedstrijd van dit seizoen op tegen WV-HEDW. Op het eigen Sportpark de Strijphorst trapt het elftal van trainer André Lourens om 14:30 uur af om de eerste punten van dit seizoen binnen te slepen. De wedstrijdbal voor de thuiswedstrijd wordt gesponsord door Westland Accountancy.

Als accountantskantoor coacht Westland Accountancy ondernemers in de regio naar een hoger doel. De specialisten van Westland Accountancy hebben een passie. Niet alleen voor boekhouding... Maar ook voor sport. Want samen bereiken wij een doel: ondernemers laten scoren!

Hopelijk pakt het eerste elftal morgenmiddag hetzelfde coachende en doeltreffende vermogen op om elkaar naar de overwinning te slepen. We hopen alle supporters en sponsoren morgenmiddag weer op ons sportpark te mogen verwelkomen.

Tot zaterdagmiddag 14:30 uur op Sportpark de Strijphorst!

Uitnodiging voor Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (29 oktober)
vr 15 oktober

Het bestuur van S.V. Honselersdijk nodigt alle leden uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op vrijdagavond 29 oktober 2021 om 20:00 uur in de kantine van onze sportaccommodatie, Strijphorst 2 te Honselersdijk.

Agenda
1. Opening
2. Berichten van verhindering
3. Ingekomen stukken
4. Vaststellen agenda
5. Notulen Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van
6. Jaarverslag S.V. Honselersdijk
7. Financieel jaarverslag 2020-2021 & vaststellen begroting 2021-2022
8. Verslaglegging Raad van Advies en Toezicht naar de rekening en verantwoording
Door Arno Koppenol (Raad van Advies en Toezicht)
9. - Voorstel decharge verlening
11. Contributies 2022-2023
12. Presentatie nieuwe kledinglijn
Door Paul Groenewegen (bestuurslid sponsoring) & Robin van Dijk
13. Voorstel statutenwijziging
14. Samenstelling bestuur en verkiezing bestuursleden
15. Ter kennisname commissies en subcommissies
16. Huldigingen jubilarissen & benoeming lid van verdienste
17. Rondvraag
18. Sluiting

Toelichting agenda
- Punt 13: Het bestuur brengt het voorstel in stemming om het aantal bestuursleden te wijzigen van 11 naar 9 en vraagt de leden hiermee akkoord.
- Punt 14: Het bestuur vraagt de leden akkoord te gaan met de benoeming van:
Erwin van der Mark (Voorzitter)
Marcel Bruggeling (TC senioren en bovenbouw)
Ab van Dijk (Kantinezaken)

Jaarverslag 2020-2021
Het Jaarverslag seizoen 2020-2021 (incl. financieel jaarverslag en begroting) is op aanvraag beschikbaar, door een e-mail te sturen naar Ab van Dijk (directie@svhonselersdijk.nl).

Vragen voor de JAL
Zoals gebruikelijk is het mogelijk om vragen te stellen aan het bestuur, echter willen we jullie dit jaar vragen om dit voorafgaand aan de JAL te doen. Mail je vraag vooraf naar Ingrid Kortekaas (secretaris@svhonselersdijk.nl).

Toegang en besluitvorming volgens statuten
Alle leden hebben toegang tot de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden tot 16 jaar brengen in deze vergadering bij iedere stemming telkens 1 stem uit, uit te brengen door zijn wettelijke vertegenwoordiger. Leden van 16 en 17 jaar telkens 2 stemmen en leden van 18 jaar en ouder telkens 3 stemmen. Ereleden en leden van verdienste, die niet tevens gewoon lid zijn, hebben een adviserende stem. Ieder lid is bevoegd zijn stem uit te brengen door een schriftelijk gemachtigd ander lid, dat echter in totaal voor niet meer dan 2 personen, stemmen kan uitbrengen.

Bestuur samenstelling
1. Erik Sosef -Voorzitter (Kandidaat voorzitter – Erwin van der Mark – benoemen JAL ‘21)
2. Ingrid Kortekaas - Secretaris (1 jaar resterend)
3. Pieter van Berkel - Penningmeester (1 jaar verlengd - Nieuwe functionaris kiezen JAL ‘22)
4. Erwin van der Mark - TC-bovenbouw & G voetbal & Algemene voetbalzaken (2 jaar resterend - Erwin is kandidaat voorzitter. Bij akkoord leden, kandidaat TC-bovenbouw – Marcel Bruggeling – benoemen JAL ‘21)
5. Trudie van Giesen - TC Onderbouw & Coördinatoren (1 jaar resterend)
6. Hans Post - Beheer velden en gebouwen (3 jaar resterend - Hans heeft aangegeven zijn termijn te verlengen)
7. Paul Groenewegen - Sponsoring (1 jaar resterend)
8. Ricardo van der Zijden - PR & Seniorenevenementen & Jeugdactiviteiten (3 jaar resterend - Ricardo heeft aangegeven zijn termijn te verlengen)
9. Vacant - Kantinezaken (Kandidaat kantinezaken – Ab van Dijk – benoemen JAL ‘21)

S.V. Honselersdijk blijft weer met lege handen achter
zo 10 oktober

S.V. Honselersdijk heeft zaterdag de negatieve reeks niet kunnen doorbreken. De thuisnederlaag tegen Forum Sport (1-3) was voor de Dijkse eerste klasser al de derde op rij. S.V. Honselersdijk komt de zwakke start maar niet te boven.
De voorgaande 2 edities thuis tegen Forum Sport wist S.V. Honselersdijk het op een gelijkspel te houden, maar deze middag viel er weinig te behalen voor de thuisploeg.

Al na nauwelijks een paar minuten spelen kwam S.V. Honselersdijk wel op voorsprong. Steyn de Bruijn scoorde na een vloeiende aanval door goed voorbereidend werk van Tom van Veen. De vroege voorsprong bracht de ploeg van Andre Lourens geen windeieren. Het was Forum Sport die daarna de touwtjes in handen nam en niet meer uit handen gaf. Een aanval in de 14e minuut bracht Quinten van der Helm redding door de bal tot corner te verwerken. De ploeg was niet opgewassen tegen de druk van Forum Sport. In de 19 minuut wees scheidsrechter Berg naar de penaltystip na een overtreding van Max van der Kraan op Lucius Gyamfi. De penalty werd feilloos benut door Haitam el Marid. Forum Sport bleef de druk erop houden en in de 34e minuut kwamen ze terecht op voorsprong. Nu was het Marc du Chatenier die goed wegdraaide en alleen voor keeper Quinten van der Helm verscheen en de keeper kansloos liet, 1-2.

In de 2e helft trokken de Voorburgers de wedstrijd nog meer naar zich toe en viel er voor S.V. Honselersdijk weinig eer te behalen. In de 52e minuut kwam het zelfs op een 1-3 voorsprong door Lorenzo Seymonson. S.V. Honselersdijk stelde daar weinig tegen over. Het zakte ver terug op eigen helft en zag geen kans meer om echt uit te breken. Paal en lat voorkwam nog een grotere achterstand. In de 69e minuut voorkwam Michel van Giesen door een ultieme sliding een uitval via Lucius Gyamfi van Forum Sport, maar Michel blesseerde zich ongelukkig en moest vervangen worden door Youri Riepe. Een kwartier voor tijd kwam Quinten van der Helm goed weg nadat hij bij het uitlopen de bal met de hand raakte buiten het strafschopgebied. Scheidsrechter Berg bestrafte hem alleen met een vrije trap tegen. Het laatste kwartier probeerde S.V. Honselersdijk met uitvallen nog wat terug te doen. Het verscheen een aantal keren dreigend voor het doel van Forum Sport, maar keeper Justin van Look was iedere keer attent op de uitvallen van de Dijkenaars. Zo verloor S.V. Honselersdijk teleurstellend met 3-1.

A.s zaterdag gaat S.V. Honselersdijk op bezoek bij Argon uit Mijdrecht.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan, Michel van Giesen(-72, Youri Riepe), Rik van Schie, Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Nick van der Kraan, Kevin Bogaards (-60, Brian Valstar), Tom van Veen (A), Steyn de Bruijn (-82, Youri Riepe)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst (alleen van de eerste helft)

Balsponsor S.V. Honselersdijk - Forum Sport: Studio Sosef
za 9 oktober

Vanmiddag treedt het eerste elftal van S.V. Honselersdijk om 14:30 uur aan tegen Forum Sport. Hopelijk weet het elftal van trainer André Lourens de eerste punten van het seizoen binnen te slepen op Super Saturday.

Het zal deze week in ieder geval niet aan de balsponsor liggen voor de thuiswedstrijd. De wedstrijdbal van vanmiddag wordt namelijk gesponsord door Studio Sosef. Het bedrijf van voorzitter Erik Sosef is sinds kort verhuisd naar Naaldwijk, waar het in de mooie showroom iedereen kan voorzien van styling- en inrichtingsadvies.

We willen Studio Sosef bedanken voor de sponsoring van de wedstrijdbal, op naar de 3 punten op Super Saturday.

Wedstrijdbal sponsoren?
Wil jij of jouw bedrijf een wedstrijdbal sponsoren bij één van de thuiswedstrijden van S.V. Honselersdijk? Dat kan!

Neem geheel vrijblijvend contact op met Henk van Renesse (+31 6 10 94 55 22) of één van de andere leden van de sponsorcommissie.

Super Saturday: alle informatie op een rijtje
vr 8 oktober

Hèhè, eindelijk, dat heeft lang geduurd... Een reactie die je normaal gesproken iedere vrijdag op de werkvloer hoort bij de start van het weekend. In Honselersdijk en omstreken heeft die boodschap deze week nóg meer lading dan anders, en dat is maar om één overduidelijke reden: dit weekend is het ein-de-lijk weer tijd voor Super Saturday.

Het heeft helaas meer dan anderhalf jaar geduurd voordat de laatste Super Saturday van 1 februari 2020 een opvolger kreeg. Het zal niemand ontgaan zijn dat er door alle geldende coronamaatregelen tussendoor geen enkele mogelijkheid was om een Super Saturday te organiseren met de Honselse gezelligheid die jullie van ons gewend zijn. Nu de Honselse gezelligheid met minimale beperkingen weer terug kan keren in onze kantine, gaan we morgen direct weer los met de eerste Super Saturday van dit seizoen.

We snappen dat het voor iedereen weer even wennen is nu er eindelijk weer gefeest mag worden. Vandaar dat we hieronder alle belangrijke informatie nogmaals op een rijtje hebben gezet, zodat jij morgen niet voor verrassingen komt te staan en lekker van de gezelligste 3e helft van het Westland kunt genieten.

Toegang met QR-code
Eén van de twee overblijvende coronamaatregelen die op de Super Saturday van toepassing zijn, is dat er bij de ingang gecontroleerd wordt op de welbekende QR-codes. Zonder geldige QR-code voor volledige vaccinatie of negatief testbewijs is het helaas niet mogelijk om de Super Saturday in onze kantine bij te wonen.

Beperkt aantal bezoekers
Laten we direct maar verder gaan met de tweede en tevens laatste coronamaatregel die (nog) van toepassing is. Morgen zal de capaciteit van de kantine voor 75% benut mogen worden, aangezien het hierbij om een binnenevenement zonder toewijzing van zitplaatsen gaat. In tegenstelling zelfs, bij ons is het veel belangrijker dat je (op een tafel) staat te dansen. Een kleine tip van onze kant: wees morgen op tijd, want vol = vol.

Minimumleeftijd
Zoals gebruikelijk is de minimumleeftijd van de Super Saturdays vastgesteld op 18 jaar. Er zal dan ook bij de ingang op leeftijd gecontroleerd worden, vergeet daarom geen geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Een uitzondering hierop zijn onze leden, die mogen namelijk al vanaf 16 jaar de kantine betreden tijdens de Super Saturday op vertoon van de ledenpas of Voetbal.nl app. Uiteraard geldt hierbij wel dat er alleen alcoholhoudende drank geschonken wordt aan bezoekers van 18 jaar of ouder.

DJ Rob van Veen
Het laatste maar zéker niet het meest onbelangrijke: de muziek! In de afgelopen periode zonder fysieke evenementen heeft (huiskamer) DJ Rob van Veen tijdens onze online evenementen de huizen in Honselersdijk en omstreken regelmatig op z'n kop gezet. Heel leuk en heel goed, maar de muziek klinkt toch het allerbeste in onze eigen kantine. Vandaar dat DJ Rob van Veen morgen staat te trappelen om ook de Honselse kantine weer ouderwets op z'n kop te zetten.
Als speciale verrassing voor jullie heeft DJ Rob van Veen nog een andere artiest uit de hoge hoed getoverd. Wie dat is? Dat houden we voor nu nog eventjes geheim...

Vergeet vooral niet te genieten morgen tijdens de eerste Super Saturday van dit seizoen, het is tenslotte een lange tijd geleden dat we jullie allemaal op deze manier mochten ontvangen in onze kantine.

Tot morgen, tot Super Saturday!

Pupil van de Week: Brent Koning
do 7 oktober

Komende zaterdag speelt het eerste elftal op Super Saturday weer een thuiswedstrijd voor de competitie. Op Sportpark de Strijphorst ontvangt het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk om 14:30 uur streekgenoot Forum Sport. Het eerste elftal is er gezien de positie op de ranglijst alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen, hopelijk gaat onze Pupil van de Week daar een handje bij helpen!

Brent Koning zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Brent heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt Brent zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Brent Koning
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later word ik: Iets met computers
Mijn favoriete profclub is: Ajax
Mijn favoriet profvoetballer is: Frenkie de Jong
Mijn favoriete trainers zijn: Mijn vader
Mijn sterkste punten zijn: Verdedigen, schieten
Op welke plaats speel je: Verdediging of spits
Mijn mooiste voetbalmoment is: 1ste doelpunt scoren
Wie is je favoriete speler bij SV Honselersdijk: Brent Gardien

Stem op S.V. Honselersdijk bij de Rabo ClubSupport actie
di 5 oktober

Onze vereniging doet ook dit jaar mee met de Rabo ClubSupport actie waarbij gestemd kan worden op diverse (sport)verenigingen uit de regio. Elke stem zorgt ervoor dat er een bedrag aan onze vereniging gesponsord wordt, dus zorg dat ook jij je steentje bijdraagt aan de club door op S.V. Honselersdijk te stemmen. De uiteindelijk opbrengst zullen ten goede komen aan iets waar alle leden profijt van hebben!

Tot en met 25 oktober is het mogelijk om een stem uit te brengen op één van de deelnemende verenigingen. Via onderstaande link kun je je stem uitbrengen op S.V. Honselersdijk:

Stem op S.V. Honselersdijk!

S.V. Honselersdijk laat zege vlak voor tijd uit handen glippen
ma 4 oktober

Een jaar geleden op 3 oktober speelde S.V. Honselersdijk tegen Voorschoten’97 de voorlaatste competitiewedstrijd van dat seizoen. Het weer was toen bijzonder slecht en door corona mocht het publiek bij deze wedstrijd niet aanwezig zijn. Het verloor de wedstrijd nipt met 5-4. Éen jaar later met bijna dezelfde weersomstandigheden maar wel met publiek, speelde de ploeg wederom tegen Voorschoten’97. De ploeg van Andre Lourens verloor wederom nipt met 3-2 op sportpark Adegeest.

Net als verleden week tegen Monnickendam kon S.V. Honselersdijk de eerste helft goed partij geven, maar stond het na 90 minuten met lege handen. Ook vandaag stond de ploeg verdiend met 2-0 op voorsprong. Na de rust waren de rollen weer omgedraaid en was het Voorschoten’97 die naarstig op zoek ging naar de overwinning. En ver in blessure tijd wisten de Voorschotenaren toch de overwinning in de wacht te slepen.

In de 3e minuut van de wedstrijd was het al bijna raak voor S.V. Honselersdijk. Hierbij ging keeper Stephan vd Niet niet geheel vrijuit. Bij het wegwerken van de bal had van der Niet wat tijd nodig en werd dat goed gezien door Kevin Bogaards. Het storende werk bracht Kevin in balbezit, maar al grabbelend wist van der Niet alsnog de schade te beperken. Een paar minuten later werd er een corner weggeven door de Voorschotens verdediging. De corner van Brian Valstar bereikte bij de verste paal Lars Ammerlaan, maar zijn kopbal ging rakelings naast. In de 12e minuut werd Tom van Veen vastgehouden en kreeg S.V. Honselersdijk een meter of 8 van het strafschopgebied een vrije trap te nemen. De vrije trap van Kevin Bogaards werd met de hand gestopt net binnen het strafschopgebied, maar scheidsrechter Wesley Thomas wilde niks van een penalty weten. Zo kreeg S.V. Honselersdijk een aantal kansen. Maar ook Voorschoten’97 liet zich meer en meer gelden. Zo moest Quinten van der Helm in de 20e minuut een schot van Ronnie Verplancke over de lat tikken en in de 27e minuut een schot van Ronnie de Roode, die onderweg van richting veranderde, uit de kruising tikken. In de 28e minuut kwam S.V. Honselersdijk toch verdiend op voorsprong. Het was weer gestuntel van keeper Stephan van der Niet bij het uitverdedigen. Door goed storend werk was het Nick die de bal ontfutselde en de bal net voor de misgrijpende keeper van der Niet in het doel liet glijden, 0-1. Nauwelijks 5 minuten later werd de stand verdubbeld. Door een knap hakje van Steyn de Bruijn kwam Joey Valstar vrij in balbezit. De steekpass van Joey op Tom van Veen was voldoende om Tom vrij voor keeper Stephan van der Niet te krijgen. Simpel omspeelde Tom keeper van der Niet en scoorde in een leeg doel de 0-2.

De 2e helft zette Voorschoten een tandje bij en S.V. Honselersdijk moest terug. In de 50e minuut Verscheen Thom Wijnalda alleen voor Quinten van der Helm. Quinten redde met de voet en Michel van Giessen bracht lucht door de bal weg te rammen. Maar Voorschoten’97 had het middenveld goed in handen. Er was geen doorkomen aan voor de aanvallers van S.V. Honselersdijk. Ook Tom van Veen werd geen meter meer gegund en kreeg het zwaar te verduren. In de 53e minuut werd hij weer zwaar aangepakt, maar scheidsrechter Thomas liet doorspelen aangezien Honselersdijker Steyn de Bruijn in balbezit bleef. Zijn voorzet bereikte net niet Kevin Bogaards. Een paar minuten later een uitval via Derk Reinders. Zijn scherpe voorzet werd met het hoofd ingekopt door Thom Wijnalda, 1-2. Voorschoten’97 ging nu volop de aanval zoeken. S.V. Honselersdijk kreeg het moeilijk omdat het niet bij machte was de aanvallers te stoppen. Met kunst en vliegwerk bleef de ploeg voorlopig nog overeind. En aan de andere kant kwamen er toch wat kleine mogelijkheden voor de Dijkenaars. In de 64e minuut liet Tom van Veen zijn hielen weer zien en gaf Steyn de Bruijn een schietkans, maar die was te zacht om het keeper van der Niet moeilijk te maken. Even later weer een uitval via Kevin Bogaards op Steyn de Bruijn. De vrije doorgang werd onterecht door de vlagger van Voorschoten’97 teniet gedaan tot ongenoegen van de gehele Honselersdijkse bank, die op één lijn zat met de grensrechter. In de 84e minuut kwam Voorschoten’97 op gelijke hoogte na een voorzet Loyd van der Wilden op Thom Wijnalda die de 2-2 in kopte. Drie minuten voor tijd een knappe pass van Youri Riepe op Tom van Veen, maar weer was het de vlagger van Voorschoten die onterecht er een stokje voor stak. In de 89e minuut nog een wissel aan Dijkse kant. Brent Gardien werd eruit gehaald voor Nigel Hendriks. Maar tot overmaat van ramp was het Nigel die zich bij de eerste de beste bal contact blesseerde en nauwelijks meer verder kon. De ruimte die vrij kwam aan de linkerkant werd goed benut door Voorschoten’97. In de 93e minuut kon Jim van der Kroft zonder enig tegenstand richting Quinten van der Helm en hij haalde genadeloos de trekker over (3-2) en liet S.V. Honselersdijk in mineur achter.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien (-89, Nigel Hendriks), Max van der Kraan, Michel van Giesen, Rik van Schie, Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Nick van der Kraan, Kevin Bogaards (-80, Brian Valstar), Tom van Veen (A), Steyn de Bruijn (-82, Youri Riepe)

Nieuwe teamfoto voor senioren selectie seizoen 2021/2022
vr 1 oktober

Bij de start van een nieuw seizoen hoort natuurlijk ook een nieuwe teamfoto. Zo ook voor de senioren selectie, die ondanks de ietwat twijfelachtige weersomstandigheden gisteravond door onze fotograaf Koos Ophorst op de foto zijn gezet.

Morgen gaat de senioren selectie met zowel het eerste als het tweede elftal op bezoek bij Voorschoten'97 op jacht naar de eerste overwinningen van dit seizoen. Aan de uitstraling kan het niet liggen, de mannen zien er zoals altijd weer op en top uit!

Hierbij willen we Koos Ophorst bedanken voor de foto en willen we de spelers, trainers, verzorging en begeleiding van de selectie veel succes wensen voor het komende seizoen. Zet 'm op!

Eerste rij: Rik van Schie, Michel van Giesen, Pawel Rubin, Rob van Veen, Max van der Kraan, Nick van der Kraan, Nick Duijvestijn, Nigel Hendriks, Joey Valstar, Tom van Veen en Luke Groeneboom.
Tweede rij: Rick Grootscholten, Joey van Marrewijk, Jorne Persoon, Lars Ammerlaan, Steyn de Bruijn, Barry Botman, Quinten van der Helm, Lance Kooij, Wesley Habes, Stef van der Vlis, Youri Riepe, Milan Vijftigschild en Luuk Boers.
Onderste rij: Jan van Marrewijk, Sjaak Brunt, Nico Bruggeling, Perry Ruinard, Janco Koole, André Lourens, Jasper Steringa, Max Onings, Marina van der Meer, Dick Hendriks en Marcel Bruggeling.

Huisregels voor bezoek aan Sportpark de Strijphorst
vr 1 oktober

Eten en drinken kan en mag je afhalen in de kantine om dit buiten te nuttigen, zonder geldige QR-code. Wanneer je in de kantine plaats wilt nemen en ouder dan 13 jaar bent, dien je in het bezit te zijn van een QR-code die aantoont dat je gevaccineerd, negatief getest of genezen verklaard bent.

S.V. Honselersdijk zal zelf niet actief hierop controleren. Bij controles van de gemeente waarbij blijkt dat mensen in de kantine zonder geldige QR-code zich voor langere tijd in de kantine ophouden, kan dit hoge boetes en zelfs sluiting voor S.V. Honselersdijk als gevolg hebben.

We rekenen dus op ieders medewerking en volle verstand en vragen jullie daarnaast wel om je via de website aan te melden.

Dit o.a. om als er onverhoopt bezoeker(s) met een positieve test onze sportaccommodatie hebben bezocht, wij jullie kunnen informeren. Wel worden er bij evenementen zoals (bv. bij Super Saturday) wel gecontroleerd op de QR-code door S.V. Honselersdijk en of de aanwezige beveiliging.

We wensen jullie allemaal ondanks alle coronaregels een fijn verblijf op onze sportaccommodatie.

Bestuur S.V. Honselersdijk

Zure nederlaag voor S.V. Honselersdijk
ma 27 september

Ondanks dat S.V. Honselersdijk grotendeels de wedstrijd domineerde en voldoende mogelijkheden en kansen bij elkaar speelde, heeft S.V. Honselersdijk met 1-3 verloren van Monnickendam. De doelpunten werden weliswaar te makkelijk weggegeven, maar er waren nog zeker voor de thuisploeg 5 mogelijkheden om te scoren.

S.V. Honselersdijk had een voortvarende opening in het duel met Monnickendam. De eerste beste aanval leverde een corner op. De corner van Joey Valstar bereikte de bij de 2e paal staande Tom van Veen. Zijn uithaal werd in eerste instantie nog gekeerd door keeper Dani Koster, maar de rebound werd feilloos ingeschoten door Steyn de Bruijn, 1-0. Een geschrokken Monnickendam werd in deze fase overrompeld. In de 5e minuut werd Lars Ammerlaan onterecht teruggefloten na een vlagsignaal van de grensrechter van Monnickendam voor buitenspel. Maar in de 9e minuut mocht Kevin Bogaards, randje buitenspel wel doorgaan van scheidsrechter Richard van de Rest. Alleen voor keeper Dani Koster zag je de twijfeling bij Kevin, nadat geen van zijn medespelers meegelopen waren. Hij besloot zelf te schieten, maar zijn schot werd eenvoudig gestopt door keeper Dani Koster. De onderlinge sfeer was ver te zoeken bij de bezoekers. Menig vloekje werd aan elkaar uitgedeeld. Misschien hielp dit wel om elkaar scherp te krijgen, want even later de eerste tegenaanval van Monnickendam. Donnie Reugebrink ontweek Brent Gardien bij de achterlijn en in de korte hoek verschalkte hij Quinten van der Helm, 1-1. S.V. Honselersdijk bleef de gevaarlijke ploeg en creëerde kansen. Nick van der Kraan was dicht bij een doelpunt, nadat hij knap in het strafschopgebied werd aangespeeld door Tom van Veen. Nick draaide weg van zijn tegenstander echter zijn schot werd getoucheerd via de arm van een Monnickendammer. Heel Honselersdijk appelleerde voor een penalty, maar scheidsrechter van Rest wilde van niets weten. In de 16e minuut een actie van Tom van Veen op het middenveld. Slim werd Tom lichtjes vastgehouden door de verdediging van Monnickendam. Scheidsrechter van Rest liet doorspelen aangezien Steyn de Bruijn in balbezit kwam. De uithaal van Steyn was te zacht om het keeper Dani Koster moeilijk te maken. S.V. Honselersdijk bleef de aanval zoeken en creëerde wederom een aantal goede mogelijkheden, maar steeds was de eindpass of voorzet onvoldoende of werden de kansen slecht afgerond. De bekende uitspraak is: als je dan zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en zo geschiedde. In de laatste 7 minuten voor de rust kwamen de gasten via een spaarzame counter tot scoren. Balverlies leidde er toe dat Samir Moustafa Monnikendam op een 1-2 voorsprong bracht.

De 2e helft bracht niet meer het niveau van de eerste helft. Monnickendam hield de linie gesloten. Het elftal van Andre Lourens was niet meer opgewassen tegen het fysiek sterke Monnickendam en de ploeg zette er zelfs nog een tandje bij. Het voetbal werd er bij de Dijkenaars volledig uitgehaald. De technische jonge ploeg moest het hebben via combinatievoetbal, maar hadden geen antwoord op de strijdlustige Monnickendammers. Met nog een kwartier te spelen probeerde trainer Andre Lourens het tij te keren. Lars Ammerlaan en Kevin Bogaards werden gewisseld voor Brian Valstar en Youri Riepe, die beiden nieuw elan op de flanken moesten brengen. Maar nauwelijks één minuut later was het gedaan voor de thuisploeg. Een te zachte terugspeelbal van Brent Gardien op keeper Quinten van der Helm werd onderschept door Monnickendam. In eerste instantie keerde Quinten nog de inzet, maar de rebound was voor Donny Reugebrink, 1-3. Een alles of niets leverde nog wel een paar kleine kansjes op, maar de wedstrijd was in feite al gespeeld. Scheidsrechter van Rest floot na 90 minuten af en liep S.V. Honselersdijk onnodig tegen zijn eerste nederlaag op.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan, Michel van Giesen, Rik van Schie, Lars Ammerlaan (-60, Youri Riepe (geel), Joey Valstar, Nick van der Kraan, Kevin Bogaards (-60, Brian Valstar), Tom van Veen (A), Steyn de Bruijn (-87, Milan Vijftigschild)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Loyaliteitskorting op contributie seizoen 2021-2022
zo 26 september

Dit weekend ontvangt ieder (geregistreerd) lid een betaalverzoek via Club Collect voor de contributie over het nieuwe seizoen 2021-2022. Dit verzoek versturen we per app alsook per mail naar de bij ons bekende (mobiele) telefoonnummers en mailadressen. Leden waarvan wij niet beschikken over deze gegevens, ontvangen een betaalverzoek per brief (op het bij ons bekende huisadres).

Als lid geen bericht ontvangen? Dan vragen wij jou dit door te geven aan Pieter van Berkel (penningmeester): penningmeester@svhonselersdijk.nl of telefonisch op 06 – 5394 9296.

Loyaliteitskorting
Hopelijk brengt het komende seizoen voor iedereen weer de nodige voetbalvreugde. De coronamaatregelen zijn fors teruggeschroefd en verdwijnen hopelijk helemaal in de loop van dit seizoen. We hebben als vereniging een lastig (corona-)jaar achter de rug. Gelukkig liet de overheid, zowel landelijk als gemeentelijk, ons niet in de kou staan. S.V. Honselersdijk kon gebruik maken van subsidieregelingen, waardoor tekorten goeddeels zijn weggewerkt. Ook hebben wij scherp 'op de kleintjes' gelet.

Corona maakte voetballen en trainen voor veel leden geheel of gedeeltelijk niet mogelijk. Als gebaar hiervoor, ontvangt ieder lid eenmalig een loyaliteitskorting van 20% op de contributie voor seizoen 2021-2022. De eerder genoemde ontvangen subsidies, maakt het voor ons als bestuur mogelijk dit gebaar naar onze leden te maken. En dus doen wij dit ook.
Daarnaast voeren wij als bestuur seizoen 2021-2022 de goedgekeurde contributieverhoging van 8% niet door. Deze verhoging is in de JAL van oktober 2020 door de leden goedgekeurd. De hoogte van de contributie past zich uiteraard wel aan, naar de geldende leeftijdscategorie.

De loyaliteitskorting is direct in mindering gebracht op het te betalen contributiebedrag, waarvan ieder lid dit weekend bericht krijgt.

Wij hopen en rekenen er op dat alle leden (en donateurs) op korte termijn gehoor geven aan onze betaalverzoeken. Bovenal hopen we vooral dat komend seizoen brengt, wat er afgelopen seizoen soms bij inschoot, het 'SVH-clubgevoel'!

Pieter van Berkel
Penningmeester S.V. Honselersdijk

Schaduwcoach: vandaag laatste kans om in te schrijven
za 25 september

Vanmiddag trapt ons eerste elftal om 14:30 uur de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Monnickendam. De aftrap van deze wedstrijd zal ook het moment zijn waarop de inschrijvingen voor de Schaduwcoach van het seizoen 2021/2022 gesloten zal worden.

Denk jij als meestervoorspeller kans te maken op de hoofdprijs? Schrijf je dan nog snel in!

Wedstrijdbal voor Steyn de Bruijn na hattrick
vr 24 september

Afgelopen zaterdag maakte jeugdspeler Steyn de Bruijn drie doelpunten en scoorde daarmee een hattrick voor het eerste elftal in de beker wedstrijd tegen Charlois. Daarbij hoort volgens de voorzitter van de Zaagclub als beloning de wedstrijdbal. Hij realiseerde zich ook dat de vereniging niet bij iedere hattrick een wedstrijdbal kan schenken. En ondernam actie.
Voor deze jeugdige prestatie van formaat (de jongste speler met een hattrick in het eerste elftal) schenkt de Zaagclub de wedstrijdbal aan Steyn. Vanzelfsprekend vond dat plaats op donderdagavond aan de zaagtafel.

Eerste elftal lichting JO19-1 van 2019/2021 heeft debuut gemaakt
vr 24 september

Zaterdag 21 augustus maakten Steyn de Bruin (17) als basisspeler en Milan Vijftigschild (19) als invaller al hun eerste elftal debuut thuis tegen tweedeklasser Westlandia za. (4-2). Sindsdien verdween Steyn niet meer uit de basis en viel Milan nog twee keer in. Zaterdag werd op de Strijphorst de laatste bekerpoulewedstrijd van tweedeklasser SV Charlois met 5-1 gewonnen. Steyn scoorde drie keer. Keeper Quinten van der Helm (18) is al 2 (corona)seizoenen eerste elftalkeeper maar dus officieel nog JO19-speler. Centrale verdediger Max van der Kraan (19) is aan zijn tweede seizoen in de selectie begonnen en stapte vorig seizoen dus ook al vervroegd naar de seniorenselectie over.

De laatste invaller Ben Wagener (19) scoorde de 5-1. Eerder die dag won hij in Barendrecht met het tweede elftal de laatste bekerpoulewedstrijd van Smitshoek 3 (1-3). In dat duel scoorde Milan rechtstreeks uit een corner. Ben kwam daar 90 minuten in actie, keerde met de 2 andere eerste elftal wissels Barry Botman (keeper) en Nigel Hendriks halverwege de tweede helft op het eigen sportpark terug en mocht 8 minuten voor tijd als rechtsbuiten invallen. Zijn eerste balcontact was meteen raak! Binnen de minuut dat hij voor het eerst zijn intrede deed! Ben was het eindstation bij een snelle uitbraak van Nick van der Kraan over links. Nick gaf de perfecte voorzet hard en laag over de grond. De insnijdende Ben liep zijn directe tegenstander eruit en schoot de bal bij de tweede paal strak en laag in de korte hoek binnen. Een klassiek en echt 'Ajax-debuut' dus. Hij zal zich zaterdag 18 september 2021 altijd blijven herinneren.

Steyn de Bruijn, Milan Vijftigschild en Ben Wagener zijn dit seizoen overgekomen uit de JO19-1 van de trainers Erwin Bouwman en Erik van Velden. Ze zijn eigen jeugdspelers, al vanaf de JO07! Zaterdagavond tijdens het door corona verlate afscheidsmoment van de JO19-1 van vorig seizoen stond Bouwman daar tijdens zijn afscheidsspeech voor zijn spelers ook bij stil. 'Drie spelers in één. Daar doe je het als trainers voor. Ze hebben het natuurlijk zelf gedaan, maar het is geweldig voor de club en uiteraard geweldig voor de jongens zelf."

Overigens maakte onlangs ook Wesley Habes (20) zijn intrede in de spelersselectie van het eerste en tweede elftal. Wesley, die als dispensatiespeler het korte vorige seizoen nog deel uitmaakte van de JO19-2, viel tijdens het Club van Honsel Toernooi bij assistent- en tweede elftaltrainer Jasper Steringa op, toen hij het op dat moment door blessures en vakanties incomplete tweede elftal als invaller completeerde. Sindsdien traint en speelt Wesley mee. Ook Wesley is 'een kind van de club'.

Tekst & archieffoto's: Alexander Wagener

In memoriam Marcel van der Ende
wo 22 september

Afgelopen vrijdag ontvingen wij het meest vreselijke bericht dat Marcel van der Ende is overleden. Marcel was jaren betrokken bij de TC van onze vereniging en assistent-scheidsrechter indien dit nodig was. Zijn vrouw Danielle draaide jarenlang bardiensten in de kantine.

Marcel is de vader van ons jeugdlid Kjell van der Ende. Kjell is voetballer van de JO-17 selectie.

Marcel is de meest trouwe en toegewijde persoon die ik ken. Altijd klaar staan voor een ander, een man waar je op kan rekenen. Uiteindelijk was Marcel zichzelf niet meer en maakte hij zelf de keuze.
Wij blijven hem herinneren als die lieve onvoorwaardelijke trouwe, toegewijde man die een warm hart had voor onze vereniging.

Ons medeleven gaat uit naar Daniëlle, Kjell en Liv en de overige familie die zonder Marcel verder moeten.

Erik Sosef
Voorzitter S.V. Honselersdijk, maar vooral Marcels beste vriend.

Terugblik: het afscheid van Frank van Zijl en Leon de Brabander
di 21 september

Het Club van Honsel Toernooi is achter de rug, de bekerwedstrijden zijn gespeeld, de 3e helft meningen wie er nou allemaal in '1' moeten komen zijn nog niet geluwd, Frank van Zijl staat al lang naast de hoofdtrainer langs de lijn bij LYRA en Leon de Brabander heeft waarschijnlijk al meerdere looprondjes in Midden Delfland gemaakt, maar wij blikken nog even terug op het afscheid van de 2 laatst genoemden eind vorige maand.

Tweede elftal en assistent-trainer Frank van Zijl en 1e elftalspeler Leon de Brabander namen afscheid van onze club met een speciale wedstrijd Frank & Friends - Leon & Friends; 2 gelegenheidsteams van spelers en staf met wie ze samenwerkten en samenspeelden. We kunnen kort zijn. De foto's spreken voor zich. Het plezier spatte er van af.

Na afloop was er een soort reünie, een gezellig samen zijn met cadeaus en mooie woorden voor en van de 2 hoofdrolspelers; Frank van Zijl & Leon de Brabander. Mannen bedankt voor (meer dan) 10 jaar voetbalplezier van en met jullie. Afscheid nemen bestaat niet. Dus tot ziens langs de lijn op Sportpark de Strijphorst!

Foto's: Alexander Wagener

S.V. Honselersdijk eenvoudig door in de beker
ma 20 september

De laatste bekerwedstrijd tegen 2e klasser Charlois werd een eenvoudige 5-1 zege voor de ploeg van Andre Lourens. S.V.Honselersdijk is door dit resultaat groepswinnaar geworden en mag zich opmaken voor de volgende bekerronde.

De thuisploeg was de eerste helft heer en meester op het veld. Door vroeg druk te zetten op de tegenstander, ontregelde de ploeg de opbouw van Charlois. Charlois kwam nauwelijks in het spel voor. S.V. Honselersdijk combineerde er vrolijk op los en kansen kwamen er. Vooral Steyn de Bruijn drukte zijn stempel op de wedstrijd. Met zijn snelheid maakte hij het de verdediging van Charlois erg lastig. In de 17e minuut was het al raak. Uit een scherpe voorzet van Lars Ammerlaan was het Steyn de Bruijn die net iets eerder bij de bal was dan de misgrijpende keeper van Charlois en hij scoorde de openingstreffer, 1-0. Charlois kon hier weinig tegenover stellen en moest lijdzaam toezien dat S.V. Honselersdijk nog meer mogelijkheden creëerden. Halverwege de eerste helft een mooie steekpass van Joey Valstar op Lars Ammerlaan, maar hier was de keeper van Charlois wel op tijd zijn doel uit. In de 25e minuut zowaar een kans voor de Rotterdammers. Met een beetje mazzel brak de spits van Charlois door de Dijkse verdediging heen, maar keeper Quinten van der Helm redde knap en ook de rebound werd gekeerd door Quinten. In de 31e minuut kreeg S.V. Honselersdijk een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Tom van Veen smoorde in de muur. Lars Ammerlaan wist alsnog de bal te bemachtigen en met een geniaal hakje bood hij Tom alsnog een ideale kans, maar zijn schot ging hoog over het doel. Nauwelijks een minuut later was het wel raak voor Tom. Goed storend werk door Steyn de Bruijn bij het uitverdedigen van de keeper van Charlois, bracht Steyn in balbezit. De bal werd teruggelegd op Tom van Veen en nu was het wel raak voor Tom, 2-0.

De 2e helft begon wat slapjes aan Dijkse kant. Het gaf Charlois meer ruimte waardoor de Rotterdammers toch wat mogelijkheden kregen. Even leek het erop dat Charlois terug zou kunnen komen in de wedstrijd. Een opleving vlak na rust bracht de spanning terug in de wedstrijd. De aansluitingstreffer viel dan ook na een knappe uithaal van de spits van Charlois, 2-1. Hierna ging het spel wat op en neer. Het was wachten tot de 70e minuut toen Charlois toch weer een mogelijkheid kreeg. Een uithaal van Charlois werd knap door Quinten van der Helm uit de kruising geranseld. Éen minuut later was het gedaan met Charlois. Het was Rick van Schie die Steyn de Bruijn op links de diepte instuurde. Steyn was niet meer te achterhalen voor zijn directe tegenstander en alleen voor de keeper scoorde hij de 3-1. Vijf minuten later werd Steyn wederom de diepte ingestuurd na een pass van Nick van der Kraan. Met nog een verdediger voor zich maakte Steyn een kapbeweging en alleen voor de keeper scoorde hij de 4-1. In de 84e minuut maakte Ben Wagener zijn debuut in het eerste elftal en nauwelijks een minuut na zijn invalbeurt scoorde hij op aangeven van Nick van der Kraan de 5-1. Na precies 90 minuten floot scheidsrechter van der Berg voor het einde van de wedstrijd.

Voor S.V. Honselersdijk was dit een nuttige generale repetitie, want a.s. zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Monnickendam om 14:30 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan, Michel van Giesen, Rik van Schie, Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Nick van der Kraan, Kevin Bogaards (-84, Ben Wagener), Tom van Veen (A, -60, Youri Riepe (geel)), Steyn de Bruijn

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Zaterdag 9 oktober: Super Saturday
vr 17 september

EIN-DE-LIJK! Op zaterdag 9 oktober zijn we weer terug met de gezelligste 3e helft van het Westland: Super Saturday. In de kantine van S.V. Honselersdijk zal op zaterdag 9 oktober het welbekende feest eindelijk weer losbarsten. We hebben er ruim 1,5 jaar op moeten wachten, maar we zijn nu eindelijk terug van weggeweest.

Na de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Forum Sport zijn de deuren van de kantine weer geopend voor een ouderwetse Super Saturday. Helaas moeten we ons momenteel nog wel aan enkele veiligheidsmaatregelen houden gezien de huidige corona-situatie, maar daarover lees je meer in ons andere nieuwsbericht over onder meer de toegang met de welbekende QR-codes.

Voor nu willen we iedereen alvast vragen om zaterdag 9 oktober met oranje in de agenda's te omcirkelen. Na 1,5 jaar wachten is dit hét grote moment waarop we eindelijk weer los kunnen in de gezelligste kantine van het Westland. In de komende weken zal er nog meer informatie volgen over de invulling van de Super Saturday, zorg daarvoor dat je onze Facebook-pagina in de gaten houdt!

Tot zaterdag 9 oktober, tot Super Saturday!

QR-code verplicht voor entree bij Super Saturday
vr 17 september

Op zaterdag 9 oktober is het ein-de-lijk zover! Na een afwezigheid van meer dan 1,5 jaar is het tijd voor de comeback van het gezelligste feest uit de Westlandse (sport)kantines: Super Saturday. Het Ministerie van Feest staat te trappelen om jullie eindelijk weer los te zien gaan, al zullen er helaas nog wel enkele restricties gelden.

In de huidige situatie is een Super Saturday vooralsnog alleen mogelijk als we ons aan diverse veiligheidsmaatregelen houden. Hieronder hebben we de maatregelen op een rijtje gezet, zodat voor iedereen duidelijk is wat er op zaterdag 9 oktober benodigd is om met elkaar een ouderwets Honsels feestje te hebben. Let op: deze maatregelen zijn op dit moment van toepassing en zijn onderhevig aan eventuele wijzigingen in de komende weken.

• QR-code - Bij de entree van Super Saturday zal door de aanwezige beveiliging gecontroleerd worden op coronabewijzen. Dit houdt in dat toegang alleen mogelijk is met een QR-code voor volledige vaccinatie of een negatief testbewijs. Lees hierover meer op de website van de Nederlandse overheid.
• Maximale capaciteit - We mogen de 1,5 meter afstand loslaten en eindelijk weer gezellig met elkaar (tafel)dansen als vanouds. Dit heeft alleen wel tot gevolg dat we maximaal 75% van de capaciteit van de kantine mogen benutten. Het kan dus zijn dat op een gegeven moment de kantine 'vol' is. In dat geval verzoeken we de wachtenden om geduld te houden tot het moment dat er weer mensen binnengelaten mogen worden.

We willen iedereen vragen om bovenstaande maatregelen op te volgen, zodat de Super Saturday vlekkeloos de Honselse gezelligheid terug kan laten keren in onze kantine. De aanwezige beveiliging doet er alles aan om jullie zo goed mogelijk hierbij te helpen, maar dan rekenen we uiteraard wel op jullie medewerking.

Tot zaterdag 9 oktober, tot Super Saturday!

Contracten van hoofdtrainers ondertekend
wo 15 september

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor het jaarlijkse tekenmoment voor de hoofdtrainers van S.V. Honselersdijk. Ook dit jaar heeft het bestuur samen met de Technische Commissie alle hoofdtrainers voor het seizoen 2021/2022 ontvangen om gezamenlijk alle contracten te ondertekenen.

We zijn bijzonder verheugd dat er dit jaar wederom leden van onze vereniging zijn toegetreden tot de trainersgroep.
We willen Wesley Lagraauw, Dave Rombout en Mees Tanke heel veel plezier en succes wensen het komende jaar, en hopen dat zij hun eigen succes als jeugdspeler bij S.V. Honselersdijk kunnen overtreffen.

Namens de club wensen we de trainers succes en bovenal veel plezier, laten we er gezamenlijk een mooi, sportief succesvol seizoen van maken!

DCVH verrast Studio Sosef met mooie plant
di 14 september

Afgelopen weekend kreeg Studio Sosef onverwacht bezoek van de voorzitter van De Club Van Honsel. Namens de Honselse businessclub overhandigde Jos Scheffers een mooie plant ter gelegenheid van het nieuwe pand en de bedrijfsmetamorfose.

Het bedrijf van voorzitter Erik Sosef heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Naast de naams- en stijlwijzigingen is het bedrijf ook op een nieuwe locatie te bewonderen, inclusief een heuse studio. Hierdoor is het voor klanten mogelijk om de complete ervaring van diverse interieurinrichtingen te ervaren, die met behulp van de ervaren stylisten aangepast kan worden naar alle mogelijke wensen.

Met de overgang naar Studio Sosef heeft het bedrijf de Dijkstraat ingeruild voor de Smederijstraat 44 in Naaldwijk. We raden iedereen aan om eens langs te gaan bij de compleet nieuwe studio, aangezien het bezoek op zich al een hele beleving is.

Namens DCVH wensen we Erik en zijn medewerkers nogmaals veel succes en plezier toe in het nieuwe pand!

Hein van der Zande overleden
za 11 september

Gisteren ontvingen we het verdrietige bericht dat Hein van der Zande is overleden. Hein is in de leeftijd van 69 jaar, na veel gezondheidsproblemen overleden. Hein, vader van onze leden Richard en Frank is als leider bij onze club gestart en heeft ook heel wat uurtjes op de club doorgebracht met o.a. een biertje en een sigaartje aan de ronde tafel met zijn vaste maten, je kon ze uittekenen op de zaterdagmiddag.

Daarnaast was Hein ook een groot Feyenoord-fan en ook in de kuip heeft hij heel wat uurtjes doorgebracht.

Wij wensen de familie veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen.

Er is gelegenheid te condoleren in de Aula Woerdtuinen Zandhaver 2 in Naaldwijk op zondag 12 september van 16:00 uur tot 17.00 uur. Door de huidige omstandigheden zal de uitvaart in besloten kring plaatsvinden op maandag 13 september om 10:30 uur.

Bestuur S.V. Honselersdijk

In memoriam Dirk Noordam: een trouwe vrijwilliger van de club
vr 10 september

Afgelopen week ontvingen we het verdrietige bericht dat wederom een trouwe vrijwilliger is overleden. Dirk Noordam is 7 september op 84 jarige leeftijd overleden.

Vast gezicht op dinsdag- en donderdagavond
Dirk was ‘lid van verdienste’ en meer dan 30 jaar vrijwilliger bij onze vereniging. Menigeen kent hem als ‘het gezicht van de club’ op de dinsdag- en donderdagavond. Dirk begon als barvrijwilliger op de woensdagavond vanaf ongeveer het moment dat zijn zoon Marcel ging voetballen. Tot afgelopen seizoen was Marcel mede-trainer van de JO17 selectie. Ook was Dirk vanaf 2003, het moment dat hij met pensioen ging en meer tijd kreeg, vaste opener van de kantine op dinsdag- en donderdagavond. Daarom voor velen het ‘gezicht van de club’ op deze avonden. Dirk deed dit tot het voorjaar van 2018.

Vaste kantine-geldteller
Vanaf januari 2007 werd hij de vaste kantine-geldteller van de club samen met Ab. Elke morgen kwam hij steevast naar de club voor een bakkie koffie en een sigaretje. Daarna geld tellen en de kassa’s in orde te maken voor de avond. Tijd was tijd bij Dirk na het geld-tellen, moest hij als de bliksem naar huis of naar zijn bankje bij de veiling, locatie Strijpbrug. Helaas moest hij ook daarmee in 2018 helaas om gezondheidsreden stoppen. Dirk was altijd even betrouwbaar.
Op het bankje kon je hem dagelijks vinden, als hij weer bezig was met zijn dagelijkse fietstocht door het Westland. En… stiekem even een sigaretje.

Gastvrij persoon
Dirk was het gezicht van de club. Alle trainers spraken vaak hun waardering uit naar het bestuur over zijn goede gastvrijheid. Op zijn beurt vond Dirk het leuk om met trainers/leiders over voetbal te praten, als ze bij hem een bakkie koffie kwamen drinken. Maar, Dirk nam geen blad voor zijn mond, hij was heel duidelijk en dat werd ook zeer gewaardeerd.

Passie voor voetbal
Voetbal kijken was zijn passie. Eerst bij zoon Marcel in Honselersdijk 1 en later bij zijn kleinkinderen. Als er gereden moest worden naar een training of wedstrijd voor zijn kleinkinderen, kon je altijd op hem rekenen. Zeer trots was hij op de prestatie van zijn kleindochter Nadine. Daar kon hij heel erg van genieten en gelukkig heeft hij de overstap van ADO naar AJAX nog mogen meemaken.

Bijzondere hobby
Ab van Dijk kwam tijdens zijn ziekte bij Dirk thuis op bezoek. Tijdens een van deze bezoeken, zag hij een andere hobby van Dirk, knutselen. Daar kon hij uren mee bezig zijn, op de foto een van zijn trotse werkstukken.

Dirk was een zeer loyaal vrijwilliger naar de club toe. Wij zijn daarom ontzettend dankbaar voor wat Dirk voor onze club betekent heeft. We gaan hem missen.

Wij wensen de familie veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen.

Voorzitter, Erik Sosef


Gelegenheid tot condoleren
Er is gelegenheid te condoleren in de "Regenboogkerk", Endeldijk 5 te Honselersdijk op zondag 12 september van 19:00 uur tot 19:30 uur. Door de huidige omstandigheden zal de uitvaart in besloten kring plaatsvinden op maandag 13 september om 13:30 uur.

Update kledinglijn
wo 8 september

Zoals al eerder gemeld is onze kledingleverancier gestopt met de levering van de huidige kledinglijn. Het gevolg hiervan is dat de webshop van de site is verdwenen en dat wij vanaf dat moment niet veel voor jullie kunnen betekenen qua bestellen van nieuwe wedstrijd- en trainingskleding.

Afgelopen periode hebben wij gebruikt om gesprekken te voeren met diverse leveranciers en kledingmerken.
Inmiddels zijn wij zover dat het erop lijkt dat we een nieuwe kledingleverancier en kledinglijn gevonden hebben. De komende periode gaan wij dan ook gebruiken om definitieve keuzes te maken qua merk, kledinglijn en leverancier.

Ons uitgangspunt hierbij is: alle spelende leden voetballen na de winsterstop in een nieuw wedstrijdtenue én de complete nieuwe kledinglijn is via onze webshop te koop.

Tot dat moment is er niets meer te bestellen van de huidige kledinglijn, omdat wij deze na de winsterstop volledig is vervangen door de nieuwe kledinglijn. Tot de winterstop kunnen alleen dringend noodzakelijke items (bijvoorbeeld een wit broekje van het wedstrijdtenue) via ons besteld worden.

Wil je een noodzakelijke bestelling plaatsen of heb je vragen over de wedstrijd- of trainingskleding? Neem dan contact op met Paul Groenewegen of Robin van Dijk van de kledingcommissie via kleding.senioren@svhonselersdijk.nl.

Scheidsrechterstekort: help jij ons verder?
ma 6 september

Of het nu gaat om je eigen wedstrijd, of die van je dochter of zoon, iedereen ziet graag dat een scheidsrechter de wedstrijd leidt. En dat komt dit seizoen echt serieus in gevaar!

De laatste jaren is het al vaker gemeld binnen onze verenging, we hebben scheidsrechters nodig. Ook voor het komende seizoen hebben we een dringende behoefte aan scheidsrechters.

Dus meld je aan om af en toe een wedstrijdje te fluiten. Mailen kan naar vaz@svhonselersdijk.nl.

Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar een 'coördinator scheidsrechter'. Iemand die de scheidsrechters indeelt op de wedstrijden en dit in het KNVB Sportlink programma zet.

Hiervoor hoef je zelf niet te kunnen fluiten, als je met Whatsapp groepjes en een computer kan werken dan gaat dit jouw vast lukken.

Mail naar vaz@svhonselersdijk.nl of spreek me aan als je op de club bent.

Dank je wel!
Erwin van der Mark

Advertentie

IPS