Nieuws

Schaduwcoach: Thom Persoon pakt de leiding
zondag

Na de 0-1 overwinning van S.V. Honselersdijk op Valken'68 hebben we een nieuwe lijstaanvoerder in het Schaduwcoach-klassement. Thom Persoon voorspelde - net als Hans Post en Jos Vijverberg - een 0-1 overwinning voor ons vlaggenschip en grijpt hiermee de koppositie in het algemeen klassement.

In dit klassement staat Thom (26 punten) inmiddels twee punten voor op de drie nummers twee: Ed Kooij, Hans Post en Pa Ling (allen 24 punten). Stefan van Marrewijk completeert de top 5 met 23 punten.

Er mag dus worden gesproken over een bloedstollende strijd om de titel 'Schaduwcoach van het seizoen 2023/24'. Er zijn nog voldoende wedstrijden te spelen, dus ook de lager geklasseerde Schaduwcoaches mogen nog niet worden uitgevlakt voor dit seizoen!

S.V. Honselersdijk 'steelt' drie punten
zondag

Een gestolen overwinning zo heet dat in het voetbal jargon. Het betekent dat de andere partij minimaal een gelijkspel verdiende of had moeten winnen. De gastheren Valken’68 hadden inderdaad meer kansen.
S.V. Honselersdijk kwam in de eerste helft niet verder dan een aantal schietkansen en één vrijgespeelde mogelijkheid. Valken’68 had voor rust al een voorsprong kunnen nemen. In de meeste gevallen lag doelman Quinten van der Helm in de weg. Met fraaie reddingen hield hij de nul op het scorebord.
In de tweede helft was het echter S.V. Honselersdijk dat in de 49e minuut de 0-1 liet noteren. Tom van Veen gaf de bal aan de opkomende Rik van Schie. En die leverde een wegdraaiende voorzet af aan de bij de tweede paal vrijstaande Joey Valster. Met een fraaie balcontrole schoot Joey laag de bal in de verre hoek. Mooie klassieke aanval.
De 0-2 had binnen acht minuten op het scorebord kunnen verschijnen, helaas was de keeper van Valken’68 Tom te snel af. Daarna regen het gelukkig geen water, maar wel voorzetten en luchtduels. Valken’68 probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. Alle hens aan dek voor S.V. Honselersdijk. Waarbij onze keeper deze middag opperbest was. Het duurde tot vijf minuten voor tijd dat S.V. Honselersdijk de richting naar het doel van de gastheren weer eens vond. Dat gaf wel wat kansen, maar leverde geen doelpunten meer op. Wel nog wat angstige extra minuten, waarna er na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst een gejuich van de tribune klonk. Want ook gestolen overwinningen leveren drie punten op.

Opstelling
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar, Ben Wagener (69- Ricardo van der Zijden), Sean van der Stap (84- Wesley Korving), Tom van Veen, Kevin Bogaards (69- Djehnairo Holder)

Pim van der Hoorn ook volgend seizoen hoofdtrainer S.V. Honselersdijk
vrijdag

Het bestuur en technische commissie is verheugd te melden dat het contract met hoofdtrainer Pim van der Hoorn is verlengd. Zowel S.V. Honselersdijk als de hoofdtrainer ervaren een fijne samenwerking.
S.V. Honselersdijk kijkt ernaar uit om samen uit te bouwen van wat afgelopen jaren is opgebouwd en met deze (jonge) spelersgroep verder te werken aan de ambities.

Lid van verdienste Theo Zuiderwijk overleden
ma 20 november

Vorige week ontvingen wij het droevige bericht dat op 15 november 2023 lid van verdienste Theo Zuiderwijk is overleden.

Theo was vanaf 1979 tot 2009 actief als vrijwilliger bij de S.V. Honselersdijk. Zijn hart lag bij de jeugd, waar hij vele jaren leider was en deel uitmaakte van de jeugdcommissie. Theo vierde het kampioenschap bij de A2 en werd gekozen tot leider van het jaar in het seizoen 1991-1992. Hij stond ook bekend om zijn unieke stemgeluid, dat treffend wordt beschreven in de publicatie van 2 augustus 2020 met een elftalfoto van de C1: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/9555. Ook was Theo 14 jaar leider van senioren 6. Dat was niet het enige waar Theo zich mee bezig hield. Hij vormde ook het ‘keuringskorps’ bij de vereniging. Samen met Cor v.d. Meer keurde Theo de grasvelden en maakte daarvoor deel uit van de commissie Velden. En het betekende altijd vroeg op de voetbal, in weer en wind.
We vergeten natuurlijk niet de bijdrage aan het legendarische kerstrad in de kantine. Samen met wijlen lid van verdienste Dick Koelewijn stonden zij bekend als ‘de raddraaiers’. En draaiden vele jaren de prijzen met een prachtige opbrengst voor de vereniging. Op de foto van 20 december 2003 zijn de ‘raddraaiers’ in actie.
Voor zijn vele verdiensten voor de S.V. Honselersdijk werd Theo benoemd tot lid van verdienste.

Theo Zuiderwijk werd 81 jaar waarvan 44 jaar lid van de S.V. Honselersdijk.

Wij wensen zijn vrouw Ans, kinderen en naasten sterkte toe in het verwerken van het verlies.

Zuinige overwinning S.V. Honselersdijk
zo 19 november

Het eerste elftal boekte een zuinige overwinning op Die Haghe: 1-0. De stand was al bij de rust bereikt op veld 3. De weergoden stonden het niet toe om te spelen op het eerste veld. Ondanks alle inspanningen van de terreinmeesters. Het werd helaas kunstgras zonder tribune met regen en steeds minder licht.

Die Haghe kwam wat beter uit de startblokken dan S.V. Honselersdijk, al leverde het geen kansen op. Naarmate de regen harder door druppelde kwam het eerste beter in het spel. Het resulteerde in kansen op de 1-0. Die viel in de 32e minuut uit een fraaie aanval van Joey Valstar, naar Steyn de Bruijn en uit zijn voorzet maakte Tom van Veen al glijdend de 1-0. Na deze treffer speelde S.V. Honselersdijk het beste kwartier van de wedstrijd en had de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. De kansen werden helaas niet verzilverd. Tijd voor de rust en wat warms.
Na de rust een beter Die Haghe op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks een overwicht in de tweede helft slaagde de bezoekers er niet in om doelrijpe kansen te creëren. Of het moet in de laatste minuten de scrimmage voor het doel zijn geweest en die bal ging over. S.V. Honselersdijk maakte ook geen gebruik van de ontstane ruimte waardoor de eindstand op 1-0 bleef. Met de complimenten voor de verdediging was daarmee de tweede thuis overwinning een feit.

Opstelling
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Brent Gardien, Nick van der Kraan, Joey Valstar, Ben Wagener, Sean van der Stap (77- Djehnairo Holder), Tom van Veen, Steyn de Bruijn

Pupil van de week: Jayden Schoenman
vr 17 november

Morgen speelt het eerste elftal de thuiswedstrijd tegen Die Haghe. Na de winst vorige week tegen FC Skillz speelt het eerste elftal voor de tweede thuis overwinning van dit seizoen. De Pupil van de week voor deze wedstrijd is Jayden Schoenman en hij voorspelt een 3-0 winst!

Jayden loopt zaterdag een dagje mee met de spelers van het eerste elftal en gaat naar verwachting bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Jayden heel veel plezier toe voor komende zaterdag.
Hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters:
Naam: Jayden Schoenman
Leeftijd:10 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later wil ik: Profvoetballer
Mijn favoriete profclub is: Feyenoord
Mijn favoriete profvoetballer is: Neymar
Mijn favoriete trainer is: Michael v d Swan
Mijn sterkste punten zijn: Goede dribbel en sterk
Op welke plaats speel je: Spits
Mijn mooiste voetbalmoment is: Tegen zijn vriendje uit Naaldwijk voetballen
Favoriete speler bij SV Honselersdijk: Keeper Quinten
Wat wordt de uitslag voor vandaag? 3-0

Kwekerij Zeurniet balsponsor bij de wedstrijd S.V. Honselersdijk – s.v. Die Haghe
do 16 november

A.s. zaterdag speelt ons eerste een thuiswedstrijd in een semi-derby in de eerste klasse. Vanuit Ockeburch/ Loosduinen reist Die Haghe af naar Het Westland. Traditioneel is daar een balsponsor aan verbonden.

Ditmaal: https://www.zeurniet.com/, een familiebedrijf van al bijna 100 jaar! Lang geleden is het bedrijf van groenteteelt naar bloementeelt overgestapt. En 50 jaar geleden is de kwekerij geswitcht naar potplanten.

Sinds 1985 heet de kwekerij, Kwekerij Zeurniet. Eigenlijk is deze naam tot stand gekomen als een grap. Er werden in de buurt van onze kwekerij regelmatig goederen verkeerd bezorgd, omdat er vele Scheffers waren met een kwekerij.
Een leverancier zei een keer: “Geef je kwekerij toch eens een andere naam, dan weten de bezorgers waar ze moeten zijn en wordt er nooit meer verkeerd iets bezorgd”. De nieuwe naam werd Kwekerij Zeurniet.

De nieuwe generatie Scheffers is inmiddels ook actief in de kwekerij. Vader Jos Scheffers zorgt samen met zonen Stef en Tom voor prachtige producten en een goede service. Vanaf 1 januari 2016 is de vijfde generatie Scheffers dan ook officieel in de zaak gekomen: zoon Stef is toegetreden en Zeurniet een VOF geworden. Precies op het moment dat het 30 jaar geleden was dat het met vader Jos allemaal begon.

Zeurniet, een kwekerij zonder poespas met prachtige planten en bloemen van hoge kwaliteit en houdbaarheid. Schuurt wel tegen de cultuur van onze vereniging aan. Tot zaterdag!

Lid van verdienste George Luiten overleden
do 16 november

Deze week ontvingen wij het droevige bericht dat afgelopen weekend lid van verdienste George Luiten is overleden.

Naast zijn actieve voetbal carrière bij het beroemde elftal de ‘Fabels’, was George jarenlang vrijwilliger bij de S.V. Honselersdijk. Vanaf 1983 zien we George in diverse functies: lid kantinecommissie, jeugdleider, jeugdcommissie, commissie nevenactiviteiten, scheids- en grensrechter. Voormalig voorzitter Erik Sosef beschrijft dit tijdens zijn afscheid als vrijwilliger en overdracht van de ledenadministratie en 3x Plus loterij in april 2021 (https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/9691). George hield deze administraties een kleine twintig jaar bij. Wie herinnert zich nog het inleveren van pasfoto’s? Jaarlijks werden we daar door George aan herinnerd. Want zonder KNVB pas met pasfoto werd er niet gespeeld.
Naast scheidsrechter was George ook grensrechter. Zowel bij het eerste als het tweede elftal. Een hoogtepunt is het kampioenschap in de 4e klasse KNVB van het eerste elftal op 14 mei 1988 met George als grensrechter.

George Luiten werd 83 jaar waarvan 55 jaar lid van de S.V. Honselersdijk.
Op de foto’s zien we George met Erik Sosef in april 2021 en staand tweede van rechts in het elftal de ‘Fabels’, seizoen 1973 - 1974.

Wij wensen zijn vrouw Fia, kinderen en naasten sterkte toe in het verwerken van het verlies.

Bestuur en leden van S.V. Honselersdijk

40 alcoholvrije jongerenfeestjes, eerste bij S.V. Honselersdijk
wo 15 november

Honderd procent feest, nul procent alcohol. Dat is de essentie van Canteen. Een stapavond speciaal gericht op jongere tieners, in het leven geroepen vanuit de behoefte aan een te gek feest in een verantwoorde sfeer. Jongeren in de leeftijdsfase van 13 tot en met 16 jaar zijn te oud voor de jeugddisco en te jong voor het ‘echte’ uitgaansleven. En toch houden ook zij van een feestje, aldus Rick Kuiper en Luuk van der Lugt.

Westlandse sportclubs omarmen het idee volgens Rick en Luuk van harte. Het is de bedoeling dat Canteen iedere week een andere verenigingskantine aandoet. “Muziek erin, lichten aan en feesten maar.”
Het duo mikt op een laagdrempelig feest, waarbij zoveel mogelijk 13-16 jarigen een kijkje komen nemen. De prijs voor een kaartje is een ‘meevaller’: 5 euro. “De kaartverkoop is inmiddels gestart via onze Instapagina ‘canteen4party’ en het gaat hard. Omdat we de eerste editie intiem willen houden, is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.”

Bij S..V. Honselersdijk vindt de aftrap plaats op vrijdag 17 november 2023 aanvang 20:00 uur, tot 00.00. De deuren sluiten om 21:00 uur.

Zie voor meer informatie het artikel https://www.rodi.nl/westland/cultuur/366019/40-alcoholvrije-jongerenfeestjes-eerste-bij-s-v-honselersdijk in Het Hele Westland of op de Instagram pagina 'canteen4party'.

Terugblik JAL 2023
di 14 november

Vrijdag 27 oktober jl. zat Erwin van der Mark alweer zijn tweede JAL voor en gaf na zijn opening het woord aan Ingrid Kortekaas voor een toelichting op het jaarverslag.

Jaarverslag
Een symbolische afsluiting van het jaar, maar ook een startpunt voor een nieuwe periode die voor ons ligt. Een periode met uitdagingen, zoals vergrijzing, individualisering en nieuwe vormen van sportaanbod. Uitdagingen voor ons als bestuur en voor ons als vereniging.

We zijn niet de enige organisatie die ermee te maken heeft, maar de taken bij ons als bestuur en team van vrijwilligers, stapelen zich op. Als taken zich opstapelen, neemt de effectiviteit af en loopt onze ambitie vast.

Professionalisering van (management)taken
Gegeven de toenemende druk die wij voelen en zien, plus de afnemende beschikbaarheid van vrijwilligers, lijkt de inzet van (meer) gekwalificeerde beroepskrachten in of voor onze vereniging een logische strategie. We zoeken immers extra handen en hebben hersens nodig. Tot op heden hebben we hier nog niet op ingezet. Is dit de oplossing? In ieder geval moeten we aansluiting blijven zoeken met de jonge (en oude) generatie voetballers en hun ouders, vrijwilligers en sponsoren. Het is zaak om onze vereniging toekomstbestendig te maken met ideeën die daarop aansluiten.

Financieel jaarverslag 2022-2023 S.V. Honselersdijk
Afgelopen jaar stond in het teken van een grote ommezwaai in de financiële boekhouding van onze club. We stapten over twee nieuwe automatisering systemen: Blue 10 en Exact Online. Beide pakketten zijn door de tijdelijke penningmeester Marcel Bruggeling geïmplementeerd en doorgevoerd. Deze systemen leveren ons als bestuur tijdswinst op en ook meer inzicht in het financiële reilen en zeilen van de club.

Marcel Bruggeling vult de rol van penningmeester ad interim in door de huidige vacature voor deze bestuursfunctie. Hij liet weten dat we als vereniging financieel stabiel zijn.

Na een kort verslag vanuit de Raad van Advies en Toezicht door Rick Post werd er door alle aanwezige leden decharge verleend.

Contributies 2024-2025
Erwin licht toe dat het ook voor de club financieel roerige tijden zijn, gezien de inflatie en bijvoorbeeld stijgende kosten voor gas en energie. Om hierop voorbereid te zijn en we ook de komende jaren een sluitende begroting kunnen presenteren, stelde het bestuur voor om voor seizoen 2024 – 2025 een contributiestijging van 8% door te voeren. Deze stijging is gelijk aan de stijging van de laatste jaren. De aanwezige leden stemden in met deze verhoging.

Voorstel aanpassing statuten S.V. Honselersdijk
In overleg met de notaris zijn we na overleg met de RvAT en Koos Ophorst gekomen tot een concept voorstel statuten. Belangrijkste wijziging t.o.v. de huidige statuten is dat deze bovenal gemoderniseerd zijn. Daarnaast is het aantal bestuursleden teruggebracht van 11 naar 5. Bestuursleden zijn bestuurslid zonder opzegtermijn en worden voor onbepaalde tijd aangesteld. En ereleden en leden van verdienste krijgen stemrecht. Conform statuten bracht het bestuur de nieuwe statuten in op de JAL ter goedkeuring van de leden. Na inhoudelijke discussie over een aantal artikelen, gingen de aanwezige leden akkoord met de nieuwe statuten.

Samenstelling bestuur en verkiezing bestuursleden
Erwin lichtte toe dat het bestuur te maken heeft met 3 vacatures: Sponsoring, PR & evenementen en Facilitaire zaken. Daarnaast vervult Marcel Bruggeling ad interim de vacature van Penningmeester.

Penningmeester
Als er geen nieuwe penningmeester uit de vereniging opstaat, moet het bestuur deze functie tegen een vergoeding uitbesteden aan een buitenstaander of bedrijf. Het bestuur vroeg de aanwezige leden hiervoor toestemming. Na 2 stemrondes gaan de leden akkoord met het betalen van een vergoeding aan een bedrijf/persoon voor de invulling van het penningmeesterschap. Op de vraag op welke termijn dit akkoord bij de leden toetsen, is na stemming om de 3 jaar besloten.

Facilitaire zaken
Op voordracht van het bestuur stemden aanwezige leden in met de benoeming van Emiel van der Voort voor deze bestuursfunctie.

Vertrekkende bestuursleden
Tijdens de JAL is stilgestaan bij vertrekkende bestuursleden
- Ricardo van der Zeijden – bedankt voor 5 jaar invulling van de bestuursfunctie PR & evenementen, waarvan we allemaal de drukbezochte SuperSaterdays kennen en het succesvolle en traditionele Kerstrad!
- Pieter van Berkel – bedankt voor 7 jaar streng maar rechtvaardig penningmeesterschap!
- Paul Groenewegen – bedankt voor 17 jaar bestuurslid met veel verschillende taken waarvan Sponsoring de laatste was. Applaus voor zijn inzet voor zo’n lange termijn!
- Ab van Dijk konden we afgelopen voorjaar gelukkig uitgebreid bedanken en mochten hem erelid maken.

Huldigen jubilarissen & benoeming lid van verdienste
Traditiegetrouw zet het bestuur de jubilarissen in de JAL in het zonnetje.
Rico Kok, Hans Post en Michael Post - 25 jaar
Leen van Egmond en Ard Koole - 40 jaar
Jan ter Laak en Ronald Zuijderwijk - 50 jaar.

Op voordracht van het bestuur stemden alle aanwezigen in met de benoeming van Paul Groenewegen als lid van verdienste, als dank en waardering van zijn uitgebreide inzet op bestuursniveau.

Hierna bedankte Erwin iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en sloot om 22.00 uur de JAL.

Extra foto's FC Skillz - S.V. Honselersdijk
ma 13 november

Nog wat extra foto's van Alexander Wagener.

Hele beste uit overwinning S.V. Honselersdijk
zo 12 november

In een blinkend zonnetje won het eerste elftal de uitwedstrijd tegen FC Skillz met 0-4. Al na 29 minuten stond het 0-3 met een originele hattrick van Steyn de Bruijn. Gastheer FC Skillz kreeg de eerste kansen, maar kwamen of Quinten van der Helm niet voorbij of het schot ging voorlangs. Het was echter S.V. Honselersdijk dat direct een fout in de verdediging van FC Skillz afstrafte. Steyn scoorde beheerst met een geplaatste trap in de 16e minuut. Het was logisch dat FC Skillz aandrong en aan de 1-1 rook met een doelrijpe kans.
In één van de afgeslagen aanvallen schakelde S.V. Honselersdijk snel om en counterde fraai naar de 0-2. Op aangeven van Tom van Veen scoorde Steyn de tweede in de 23e minuut. Hetzelfde scenario voltrok zich in de 29e minuut met de 0-3 van Steyn.
De thuisploeg zocht naar de aansluitingstreffer, het bleef echter 0-3 tot de rust. Na de rust een zelfde spelbeeld, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor het doel van S.V. Honselersdijk. Zeker niet meer na een rode kaart voor FC Skillz met nog twintig minuten te spelen. S.V. Honselersdijk creëerde diverse kansen op de 0-4 en die viel in de laatste minuten van de wedstrijd. Sean van der Stap maakte na een fraaie kapbeweging de 0-4, na wederom een assist van Tom (drie deze wedstrijd). Drie verdiende punten voor het eerste elftal.
Helaas verliet Ricardo van der Zijden geblesseerd het veld en naar later bleek met een hersenschudding. We wensen Ricardo een goed herstel en hopen hem weer snel op het voetbalveld terug te zien.

Opstelling
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden (geel - 73 - Ricardo van der Zijden), Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Brent Gardien (76 - Ben Wagener), Nick van der Kraan, Joey Valstar, Lars Ammerlaan, Sean van der Stap, Tom van Veen, Steyn de Bruijn (86 - Djehnairo Holder)

Sponsor Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland mooiste nieuwe supermarkt
za 11 november

Afgelopen week kwam onze sponsor Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland met wel heel positief nieuws.
Het bedrijf is verkozen tot de Mooiste Nieuwe Supermarkt van Nederland.
Het bestuur en directie feliciteren Edward Koornneef, het managementteam en alle overige medewerkers met deze mooie prijs.

Start kaartverkoop Kerstrad om 12:00 uur
vr 10 november

Afgelopen vrijdag gingen de eerste kaarten voor het Kerstrad in de verkoop. De kaarten vlogen als warme broodjes over de digitale toonbank tijdens de voorverkoop voor onze leden, vrijwilligers en sponsoren. Hierdoor is er nog een beperkt aantal kaarten over voor de openbare verkoop, die vandaag om klokslag 12:00 uur van start gaat.

We begrijpen volkomen dat de dagjesmensen het Kerstrad ook dit jaar weer staan de trappelen om de Sosefhal te betreden. Vorig jaar waren de resterende kaarten binnen 5 minuten uitverkocht, de verwachting is dat ook dit jaar de vraag naar kaarten voor het Kerstrad vanuit de groep typische dagjesmensen groot is. Zet daarom je wekker op 12:00 uur, zodat je jouw weekend goed begint met de laatste kaarten voor het Kerstrad!

Om 12:00 uur de digitale deuren voor de kaartverkoop geopend op de Kerstrad website. Via deze speciale Kerstrad-website is het mogelijk om jouw toegang tot het Kerstrad veilig te stellen. Let op: het evenement is 18+ met ID-controle aan de deur, dus het heeft geen zin om als minderjarige een bestelling te plaatsen.

Voor vragen over kaarten voor het Kerstrad en/of jouw bestelling kun je terecht bij pr@svhonselersdijk.nl.

Tot 12:00 uur, tot bij de kaartverkoop!

LINK NAAR KAARTVERKOOP

S.V. Honselersdijk O23 speelt goede wedstrijd ondanks verlies
do 9 november

Op een natte dinsdag in Nootdorp moest het jonge S.V. Honselersdijk zijn meerdere erkennen in de leeftijdsgenoten van RKDEO. De vraag van de spelers vooraf was eigenlijk hoe groot de uitslag zou worden want RKDEO had gelijkgespeeld tegen Concordia waar S.V. Honselersdijk met grote cijfers van had verloren

S.V. Honselersdijk liet zich het kaas niet van het brood eten en begon agressief. Dit resulteerde in een snelle uitbraak via Djehnairo, die vanaf de achterlijn een perfecte voorzet gaf op de opkomende Scott. Voor Scott een klein kunstje om de 0-1 aan te tekenen. Vlak hierna kwam RKDEO echter al op gelijke hoogte door een misverstand in de Honselse verdediging. Het O23 elftal liet zich niet van de wijs brengen en bleef druk zetten op RKDEO. Wederom een snelle uitbraak via Djehnairo en wederom een perfecte voorzet en nu was Bas op de juiste plek om de 1-2 te scoren. RKDEO had voetballend meer kwaliteiten maar de werklust en teamspirit hielden Honselersdijk op de been. Toch was het RKDEO wat in een kort tijdsbestek 2x wist te scoren naar 3-2. S.V. Honselersdijk stroopte de mouwen op en wederom was de snelheid van Djehnairo beslissend voor de gelijkmaker, die Scott maakte: 3-3. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft werd Djehnairo onterecht teruggefloten voor buitenspel, waardoor een voorsprong voor het O23 elftal werd ontnomen. Helaas wederom een ongelukkig moment in de verdediging van S.V. Honselersdijk waardoor RKDEO op een 4-3 voorsprong kwam. S.V. Honselersdijk kreeg nog wel de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de toegekende strafschop werd niet verzilverd door Djehnairo.

Al met al een positieve wedstrijd waarin er is gevochten als leeuwen en de mannen toch weer wijzer zijn geworden.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 28 november thuis om 20.00 uur tegen Wippolder.

Tekst: Steven van Erven

Jumbo Koornneef plaatjesactie en te bestellen artikelen
wo 8 november

Er zijn voor de leden artikelen te koop met hun sportplaatje erop. Te kiezen valt uit een mok, poster, sleutelhanger, veldfles en broodtrommel. S.V. Honselersdijk ontvangt een bedrag per verkocht artikel, daarmee steun je de vereniging!

Bestellen via de webshop
De (individueel) gefotografeerde leden vinden in hun gepersonaliseerde album een unieke code waarmee zij kunnen inloggen op https://www.myclubstars.store/. Via deze webshop heb je de mogelijkheid om de genoemde artikelen met hun sportplaatje erop te bestellen.

Leveren van het artikel
De artikelen worden in één keer geleverd bij de supermarkt. Dit gebeurt in de laatste week van de actie. De bestelde artikelen worden vervolgens door S.V. Honselersdijk uitgedeeld aan de betreffende leden.

In een vereniging help je elkaar
di 7 november

Bij de jeugd en de selectie geven ze ook het goede voorbeeld van hoe een vereniging werkt. Dat laten de onderstaande drie voorbeelden zien. Vrijwilligerswerk is nodig voor het draaiend houden van een vereniging, met alleen betaalde krachten gaat dat niet lukken. Waar gaat de vereniging betaalde krachten van betalen? Van de contributie? De praktijk: een jeugdlid (afhankelijk van de leeftijd) betaald per maand tussen de € 10 - € 20 aan contributie. Ofwel € 2,50 - € 5 per week voor trainingen en wedstrijden spelen, inclusief kleding.

Selectie traint JO16-1
Komende periode traint de selectie de JO16-1. Dit seizoen was het de bedoeling dat de JO17-1 en JO16-1 met drie trainers samen zouden optrekken. De JO17-1 heeft twee hoofdtrainers. De derde trainer die voornamelijk de JO16-1 onder zijn hoede zou nemen, is er helaas niet gekomen. Er zijn na actief vragen en zoeken geen enthousiastelingen bereid gevonden deze functie te bekleden. De twee hoofdtrainers van JO17-1 hebben t/m de beker competitie samen de trainingen voor de JO17-1 en JO16-1 verzorgd, echter met ingang van de competitie gaan zij zich volledig focussen op de JO17-1. Om ervoor te zorgen dat de JO16 niet zonder trainingen de wedstrijden gaan spelen, gaat de selectie bestaande uit 52 spelers (voorheen +/-32) naast het Kerstrad en Sinterklaas hierbij te helpen. Daarnaast zijn de trainers van de JO19, 3, 2 en 1 bereid gevonden ook te helpen.
In de laatste week van oktober vonden de eerste trainingen onder leiding van de selectiespelers Stef v.d. Vlis en Paul van Veen plaats (zie de foto’s).

JO17-1 traint de JO9
Met het helpen van de JO16 is ook de JO17 geholpen. En gaan de spelers de JO9 op maandag trainen!

JO19-1 helpt met op- en afbouwen Kerstrad
Nu selectie voor een gedeelte helpt bij de JO16-1 helpt de JO19-1 met het op en afbouwen van het kerstrad. Ook weer geregeld!

Paul Groenewegen lid van verdienste
ma 6 november

Tijdens de JAL van 27 oktober 2023 zijn er een aantal jubilarissen en bestuursleden in het zonnetje gezet.
Helaas kon Paul Groenewegen niet aanwezig zijn op de JAL. Maar aangezien de leden Paul tot lid van verdienste van onze club hebben benoemd heeft het bestuur besloten om even bij Paul thuis langs te gaan.
Hans Post en Erwin van der Mark zijn dus afgelopen week bij Paul op de koffie geweest en hebben hem de bloemen en het bij het lid van verdienste behorende speldje overhandigd.
In het kort de staat van dienst van Paul:
-Sinds 2003 als vrijwilliger betrokken bij S.V. Honselersdijk
-Sinds 2006 lid van het bestuur (hiermee één van de langst zittende bestuursleden)
-Mede organisator van de wedstrijd tegen Sparta
-Mede organisator van de wedstrijd tegen Feyenoord
-Mede organisator van de wedstrijd tegen ADO Den Haag
-Deelgenomen aan de jubileumcommissie voor het 50jarig bestaan van de club
-In 2021-2022 in korte tijd een compleet nieuwe kledinglijn verzorgd.
En nog veel meer zaken, teveel om op te noemen.

Wij wensen Paul heel veel succes met zijn herstel, en hopen hem snel weer op de club tegen te komen.

Namens het bestuur van S.V. Honselersdijk
Erwin van der Mark
Voorzitter

S.V. Honselersdijk pakt thuis de eerste drie punten
zo 5 november

De eerste thuisoverwinning van dit seizoen is binnen. S.V. Honselersdijk won overtuigend met 4-1 van S.V. Den Hoorn. Met de rust stond de Dijk met 2-0 voor door doelpunten van Tom van Veen in de 5e minuut en Lars Ammerlaan in de 30e minuut. Op het kunstgrasveld zagen we in de regen een strijdbaar S.V. Honselersdijk. Het eerste schot van Tom laag over de grond was direct raak. S.V. Den Hoorn kreeg geen uitgespeelde kansen en S.V. Honselersdijk des te meer. Het duurde tot de 26e minuut na een actie van Steyn de Bruijn en voorzet aan Lars om de 2-0 te maken. De 3-0 was ook van Lars, echter deze werd afgekeurd wegens hinderen van de keeper. Op de foto’s is te zien dat de VAR dit doelpunt waarschijnlijk had goedgekeurd.
Na de rust eenzelfde spelbeeld. En in de 50e de 3-0 een fraai schot van Brian Valster van rechts in de linker bovenhoek. En dan valt zo’n bal lekker in het netje.
S.V. Den Hoorn deed in de 64e minuut echter wat terug en na deze 1-3 zakte het eerste elftal wat in. Dat gaf S.V. Den Hoorn de mogelijkheid om beter in de wedstrijd te komen. Niet dat toch uitgespeelde kansen leidde. Wel voor het eerste elftal in de counter. Helaas vonden deze niet het doelnet. De 4-1 viel tenslotte wel in de 90e minuut na een aanval via Djehnairo Holder naar Tom vervolgens naar Steyn voor de 4-1.
Terechte overwinning voor S.V. Honselersdijk op een kletsnatte Strijphorst.

Opstelling
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Rik van Schie, Nick van der Kraan (geel), Joey Valstar (46- Ben Wagener, 81- Ricardo van der Zijden), Lars Ammerlaan, Brian Valstar (73- Djehnairo Holder), Tom van Veen, Steyn de Bruijn

V.H. Exploitatie schenkt complete JO8 clubtrainingspakken
za 4 november

Onlangs ging de complete JO8 op de foto met (business-) ‘Club van Honsel’-lid Thomas van Wingerden om hem te bedanken voor de door hem gefinancierde trainingspakken. Zijn (familie)bedrijf V.H. Exploitatie Honselersdijk (https://vloerbedekking-verwijdering.nl), dat hij ooit met zijn vader Jan van Wingerden oprichtte, verwijdert alle soorten vloerbedekking en verricht (interieur) sloopwerken met stofarme trillingsvrije machines en hulpmiddelen om alle vloeren en trappen weer kaal en glad op te leveren. V.H.E. ontzorgt haar opdrachtgevers compleet. Van Wingerden ontzorgt sinds kort dus ook de complete spelersgroep, trainings- en begeleidingsstaf van de S.V. Honselersdijk JO8! De 2 teams zijn door hem voorzien van prachtige trainingspakken met clublogo, zodat ze zich overal in de regio uniform kunnen presenteren.
Thomas van Wingerden is de vader van Lars en Niels. Lars voetbalde in de jeugd bij S.V. Honselersdijk. Hij maakte deel uit van een eigen jeugdlichting met onder anderen Nick van der Kraan, Brent Gardien (beiden S.V. Honselersdijk 1) en Nadine Noordam (ex-ADO Den Haag Vrouwen, thans eredivisionist en landskampioen 2022-2023 Ajax Vrouwen, Women Champions League deelnemer 2023-2024), voordat hij in de bovenbouw van de jeugdafdeling om gezondheidsredenen moest stoppen met voetballen. Niels voetbalde ook bij S.V. Honselersdijk, maar verkaste in zijn 2e jaar F-jeugd (JO7) al naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij bleef daar zijn verdere jeugd voetballen. Na Feyenoord voetbalde Niels nog 1,5 seizoen bij ADO Den Haag. Vorig seizoen voetbalde hij bij Westlandia in de O21. Sinds dit seizoen is Niels terug bij de S.V. Honselersdijk en heeft de rechtsback regelmatig een basisplaats in het 1e elftal dat in de 1e Klasse speelt. De jeugdcommissie is erg blij dat de JO8 er prachtig bij loopt en ze bedankt Thomas van Wingerden daar heel hartelijk voor.
Op de foto’s poseren jeugdtrainer Gerrit den Haan en teamleider JO8-1 Rick ten Have samen met Thomas van Wingerden (foto 1) en schudden ze hem de hand (foto 2). Vervolgens ging de complete JO8 met trainer en sponsor op de foto (foto 3). De JO8-2 ging met de teamleiders Rick Zuidgeest en Bianca Borghart apart op de foto (foto 4).

Tekst en foto's: Alexander Wagener

Start kaartverkoop Kerstrad om 12:00 uur
vr 3 november

Het is zover! Nog maar 49 dagen tot het Kerstrad, vandaag begint de voorverkoop voor de kaarten van het evenement. Onze leden, vrijwilligers en sponsoren ontvangen vandaag tussen 11:30 en 12:00 uur per mail een unieke link waarmee zij toegang hebben tot de voorverkoop van het Kerstrad op zaterdag 23december. In de voorverkoop is een gelimiteerd aantal kaarten beschikbaar, dus zorg ervoor dat je op tijd bent!

Uiteraard hopen we dat alle leden, vrijwilligers en sponsoren een kaart weten te bemachtigen tijdens de voorverkoop. Mocht dit niet zo zijn, dan is er tijdens de openbare verkoop op vrijdag 10 november nog een extra kans om tickets te kopen voor het Kerstrad. Later volgt er nog meer informatie over de openbare verkoop op vrijdag 10 november.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de kaartverkoop voor het Kerstrad, dan kun je terecht bij pr@svhonselersdijk.nl. Wanneer je als lid, vrijwilliger en/of sponsor van onze club onverhoopt geen e-mail met unieke link hebt ontvangen, horen we het ook graag.

Tot bij de kaartverkoop om 12:00 uur!

Pupil van de week: Kick Batist
vr 3 november

Morgen speelt het eerste elftal de thuiswedstrijd tegen S.V. Den Hoorn. Na het gelijke spel vorige week tegen TAC'90 speelt het eerste elftal voor de eerste thuis overwinning van dit seizoen. De Pupil van de week voor deze wedstrijd is Kick Batist en hij voorspelt een 1-0 winst!

Kick loopt zaterdag een dagje mee met de spelers van het eerste elftal en gaat naar verwachting bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Kick heel veel plezier toe voor komende zaterdag.
Hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters:
Naam: Kick Batist
Leeftijd: 10 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later wil ik: chefkok worden
Mijn favoriete profclub is: Ajax
Mijn favoriet profvoetballer is: Frenkie de Jong
Mijn favoriete trainer is: Finnley Kok
Mijn sterkste punten zijn: Ik ben snel en kan goed passeren
Op welke plaats speel je: Links voor
Mijn mooiste voetbalmoment is: Toen we vorig seizoen kampioen werden met de JO11-2
Favoriete speler bij SV Honselersdijk: Steyn de Bruijn
Wat wordt de uitslag voor vandaag? 1-0

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - SV Den Hoorn: De Zaagtafel
vr 3 november

Toeval bestaat niet, maar opvallend is het wel. De balsponsor van de wedstrijd van ons eerste tegen s.v. Den Hoorn is de bekende "zaagtafel". Op de vraag aan hen om wat toe te lichten, werd er geantwoord: schrijf maar hetzelfde als afgelopen jaar. Dan doen we dus maar. De feiten kloppen niet helemaal, maar een kniesoor die daar op let. Lees het verslag maar terug: https://www.svhonselersdijk.nl/nieuws/bericht/10099. Toevallig ook toen tegen s.v. Den Hoorn!

Iedere dorpsvereniging is wel bekend met het fenomeen dat wij kennen als "de zaagtafel". Een groep op leeftijd zijnde supporters die iedere week langs de lijn te vinden zijn om te genieten van hun favoriete dorpsclub. Alhoewel genieten... Volgens de gezonde kritische blik van deze supporters gaat niet altijd alles even goed, maar zij hebben ten alle tijden het beste voor met de door hen zo geliefde club.

Dat laatste heeft onze zaagtafel andermaal laten blijken door voor de laatste thuiswedstrijd tegen SV Den Hoorn de wedstrijdbal te sponsoren. We hopen dat de sponsoring van deze groep wijze mannen met een oranje hart bijdraagt aan een overwinning op ons eigen Sportpark de Strijphorst.

Aan de zowel gewenste als ongewenste adviezen van de zaagtafel zal het in ieder geval niet liggen, want de beste stuurlui staan natuurlijk langs de zijlijn van ons hoofdveld. We willen hierbij de zaagtafel bedanken voor deze mooie sponsoring, op naar 3 hele belangrijke punten in de jacht op handhaving!

Afscheid en jubilarissen tijdens de JAL 2023
do 2 november

De Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (JAL) van de S.V. Honselersdijk vond plaats op 27 oktober 2023. Voorzitter Erwin van der Mark loodste alle te bespreken punten door de vergadering voordat het bestuur afscheid nam van drie bestuursleden: Pieter van Berkel penningmeester vanaf 2015, Ricardo van der Zijden, bestuurslid PR en Paul Groenewegen bestuurslid kantinezaken, sponsoring en nog vele ander activiteiten vanaf 2006. Paul was helaas door persoonlijke omstandigheden afwezig. Na het bedanken voor de inzet, samenwerking en het vrijwilligerswerk van de vertrekkende bestuursleden, benoemde de ledenvergadering Paul Groenewegen tot lid van verdienste.

Jubilarissen zijn er bij het ouder wordende S.V. Honselersdijk als vanzelfsprekend ieder jaar. De volgende leden werden in het zonnetje gezet voor het behalen van het aantal jaren lidmaatschap bij de S.V. Honselersdijk:
Hans Post, Rico Kok en Michael Post (laatste twee niet op de foto) 25 jaar lid
Leen van Egmond en Ard Koole 40 jaar lid
Jan ter Laak en Ronald Zuijderwijk 50 jaar lid

Club van Honsel bier en wijnproeverij
do 2 november

Vrijdag 20 oktober 2023 organiseerde DCVH één van haar activiteiten, ditmaal in de kantine van S.V. Honselersdijk. Brouwerij Bospolder kwam op bezoek voor een bierbrouwerij. Onder het genot van hapjes kregen de leden een aantal biertjes te proeven en een toelichting op het brouwen door de bekende oud voetballers Marko en Andre Penning. De bieren die geproefd werden waren onder andere Tuindersbier en Poldergoud.
Daarnaast verzorgde Arjan van der Pot van de Wijn- en Bierboutique uit Naaldwijk een wijnproeverij. De wijnen die geproefd werden waren witte wijnen waaronder een Pinot Grigio en een aantal rode wijnen waaronder Cabernet Sauvignon en een Ribera del Duero Roble. De leden van DCVH kregen uitleg en tips voor het proeven van wijn, waar ook de kleur en ruiken onderdeel van zijn. DCVH kijkt terug op een geslaagde avond. Op naar het volgende uitje.

Kaartverkoop Kerstrad voor leden, vrijwilligers & sponsoren start vrijdag 3 november!
wo 1 november

Het aftellen tot het Kerstrad gaat nu écht beginnen! Net als vorig jaar werken we met een kaartverkoop, komende vrijdag gaat de voorverkoop van start voor leden, vrijwilligers en sponsoren van onze club. Wil jij meer informatie over de kaartverkoop of de datum van de openbare kaartverkoop? Hieronder is alle informatie terug te vinden, zodat jij er op zaterdag 23 december bij kunt zijn!

Voorverkoop: voorrang voor leden, vrijwilligers en sponsoren
Bij de kaartverkoop op vrijdag 3 november hebben onze leden, vrijwilligers en sponsoren voorrang om de eerste kaarten van het Kerstrad te scoren. Hiermee geven we onze vaste bezoekers de kans om er zeker weten bij te zijn op zaterdag 23 december. De kaartverkoop start vrijdag om 12:00 uur, dus zorg ervoor dat je op tijd klaar zit achter je telefoon, laptop of tablet! Vrijdagochtend worden de unieke links voor de voorverkoop per e-mail verstuurd.

Openbare verkoop op vrijdag 10 november
Uiteraard is het Kerstrad geen echt Kerstrad zonder de aanwezigheid van dagjesmensen. Het welbekende fenomeen van de dagjesmensen zal ook dit jaar weer terug te vinden zijn in de Sosefhal. Vandaar dat na de voorverkoop ook een openbare verkoop van de tickets plaats zal vinden. Op vrijdag 10 november zal om 12:00 uur de openbare verkoop van start gaan. Omcirkel deze dag als een echt dagjesmens met rood in je agenda en scoor jouw tickets voor het Kerstrad!

Bij de kaartverkoop van het vorige Kerstrad waren we binnen enkele minuten uitverkocht. Zorg er dus voor dat je écht op tijd klaar zit voor de kaartverkoop, zodat je er op het Kerstrad gewoon bij bent.

Artiesten en meer...
We hebben al veel nieuwsgierige vragen ontvangen over de invulling van het Kerstrad 2023. Voor nu houden we jullie nog even in spanning, maar binnenkort volgen hierover meer details. Hierbij onthullen we ook welke artiesten er dit jaar aanwezig zijn om de Sosefhal op z'n kop te zetten. We kunnen je alvast op een briefje geven dat de line-up in de smaak gaat vallen, maar daarover later meer...

Tot zaterdag 23 december, tot Kerstrad!

Schaduwcoach: Pa Ling nestelt zich aan kop van het klassement
di 31 oktober

Na de 1-1 van ons vlaggenschip tegen TAC'90 zien we een lichte verschuiving in het Schaduwcoach klassement. Vijf Schaduwcoaches wisten de uitslag volledig correct te voorspellen en hiermee 7 punten binnen te slepen. Één van hen is tevens de nieuwe lijstaanvoerder in het algemeen klassement: Pa Ling. Hiermee kunnen we wel stellen dat de palingen al vroeg voor het Kerstrad komen bovendrijven.

Op een gedeelde tweede plek vinden we Stefan van Marrewijk en Toentje terug. Met 12 punten uit 4 wedstrijden hebben beide heren een kleine achterstand (van 2 punten) op de koploper. Verder valt op dat het allemaal nog erg dichtbij elkaar staat in het algemeen klassement. De spanning zal de komende wedstrijden om te snijden zijn, waarbij iedereen natuurlijk uitkijkt naar het antwoord op de vraag 'Wie mag zich in december winterkampioen noemen?'

Een eervolle vermelding is er nog voor Cor Cactus, Paul en scheidsie. Deze drie Schaduwcoaches wisten in 4 wedstrijden maar liefst 0 punten te verzamelen en staan hiermee stijf onderaan het klassement.

S.V. Honselersdijk deelt de punten
zo 29 oktober

In een voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd deelde S.V. Honselersdijk de punten met gastheer TAC’90. Tussen de woonblokken zagen we aanvallende elftallen strijden om de overwinning. Aan beide kanten zat de overwinning erin. TAC’90 startte voortvarend met al in de eerste minuten een kans aan de linkerzijde van het verdedigingsblok. De fraaie volley ging echter over. Doelman Quinten v.d. Helm moest in het eerste kwartier al diverse malen reddend optreden, terwijl de voorwaartsen counterde naar een aantal doelrijpe kansen. In de 19e minuut leek de 1-0 voor TAC’90 te vallen. De bal belandde echter op de paal. En vervolgens golfde het spel op en neer met kansen over en weer. De tweede helft zagen we een meer aanvallend S.V. Honselersdijk en counterde TAC’90. Ook dit spelbeeld leverde wederom aan beide zijden doelrijpe kansen op. In de 79e minuut was het dan eindelijk raak. TAC’90 scoorde de 1-0 na een afgeslagen aanval waar helaas de bal op een presenteerblaadje voor de aanvaller kwam. Onhoudbaar vloog de bal in de touwen. S.V. Honselersdijk rechtte de rug en kwam in de 83e minuut langszij. Invaller Sean v.d. Stap speelde de bal naar de vrijstaande Tom van Veen. Die rekende vervolgens af met drie verdedigers en scoorde fraai. Het bleek de opmaat naar een kwartier vol met kansen op de winst. TAC’90 kwam alleen voor de keeper en raakte ook nog de lat na een fraaie aanvallende actie. Ook S.V. Honselersdijk kreeg kansen en zelfs in blessure tijd leek de winst voor het grijpen. Helaas ging de inzet van Sean naast. De punten werden gedeeld en de voorwaartsen behaalden een 100% meer score dan de vorige wedstrijd. Volgende week weer 100% meer en dan komt de winst in zicht.

Opstelling
Quinten van der Helm, Niels van Wingerden, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Rik van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar, Lars Ammerlaan, Brian Valstar (72- Sean v.d. Stap), Tom van Veen, Steyn de Bruijn (geel)

Rabo ClubSupport
zo 29 oktober

Vrijdag 20 oktober jl. mocht onze voorzitter Erwin een cheque in ontvangst nemen van Bart van Meurs namens Rabobank Westland.

Dit mooie bedrag komt voort uit de actie Rabo ClubSupport, namens de vereniging iedereen bedankt voor het stemmen en volgend jaar doen we er een schepje bovenop.

We zullen een mooi doel gaan bepalen om dit mooie bedrag te besteden, alle suggesties van onze vrijwilligers zijn natuurlijk van harte welkom.

Pre-Winterland op zaterdag 4 november na S.V. Honselersdijk - SV Den Hoorn
do 26 oktober

Volgende week zaterdag staat één van de regio derby's van de eerste klasse op het programma met S.V. Honselersdijk - SV Den Hoorn. Beide elftallen hebben de punten hard nodig om richting de winterstop een goede positie op de ranglijst binnen te slepen, dus we kunnen de nodige strijd verwachten op het hoofdveld. Na afloop van de wedstrijd staat de leukste 3e helft van het Westland en omstreken weer op het programma: Super Saturday.

De temperatuur daalt, buienradar draait overuren en het aftellen naar Kerst(rad) is officieel begonnen. Tijd om de winter in te luiden door "Pre-Winterland" naar Sportpark de Strijphorst te halen! Onze kantien is omgetoverd tot een winters paradijs voor de dorstige voetballiefhebbers onder ons. DJ Timber zorgt ervoor dat de temperatuur in ons ijspaleis alsnog boven het vriespunt uitkomt en zoals altijd wordt ook de innerlijke mens goed verzorgd.

Trek je winterse outfit aan en bind je schaatsen onder zodat je op deze Super Saturday beslagen ten ijs komt! We zullen volgende week ontdekken welke kantien nu écht het gezelligst is...

Tot zaterdag 4 november, tot Super Saturday!

Datum: Zaterdag 4 november
Locatie: Sportpark de Strijphorst
Tijd: 16:30 - 21:30 uur
Entree: 18+ met verplichte ID-controle

Advertentie

jem-id