Nieuws

S.V. Honselersdijk en Velo delen de punten
gisteren

Het eerste elftal startte aanvallend tegen Velo met vier aanvallers. De dreiging met Steijn de Bruijn vanaf de linkerkant leverde al in de zesde minuut tot een doelrijpe kans voor Tom van Veen (foto 5). Het linkerbeen van Steijn stond ook bij de tweede grote kans voor S.V. Honselersdijk aan de basis. Met een fraaie pass zette hij Brian Valstar alleen voor de keeper. Helaas zag Brian zijn schot gekeerd door de keeper (foto 7). In de tussentijd kreeg Velo de eerste corner. Vanaf de 25e minuut kwam Velo wat meer in de wedstrijd. En dwong Quinten van der Helm tot een eerste redding. Een ongelukkige handsbal aan de rand van het strafschopgebied leidde tot een strafschop en betekende de 0-1 (foto 11). Kort daarop kreeg Velo de kans op 0-2, gelukkig voor S.V. Honselersdijk kon de aanvaller net niet bij de bal. Dat waren de belangrijkste wapenfeiten van Velo, niet veel kansen en daarmee een compliment voor de verdediging.
S.V. Honselersdijk nam het initiatief weer over en werd beloond. Uit een corner van Brian kopte Steijn fraai de 1-1 in (foto 12). Dat was tevens de ruststand.
Na de rust een aandringend Velo en scorend, echter in eigen doel. Na een fraaie (panna) actie van Tom van Veen (foto 18) buiten het strafschop gebied, kwam zijn voorzet uit bij een Velo verdediger. Die zag tot zijn ontzetting de bal in eigen doel belanden (foto 19 en 20). De 2-1 viel in de 53e minuut en de 2-2 in de 60e. Notabene in balbezit op het middenveld schonk S.V. Honselersdijk aan Velo een counter waar de 2-2 uitviel. De aantrekkelijke wedstrijd gaf voor beide partijen diverse kansen op de winst, tot zelfs in de laatste minuten. Het goed leidende arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Groenendijk vond het na een aantal extra minuten goed zo; het bleef 2-2. Een terechte uitslag. Luke Groenenboom viel geblesseerd uit en werd vervangen door de vervolgens goed invallende Daan van Elswijk.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Nigel Hendriks, Vince van Hagen, Rik van Schie, Lars Ammerlaan (geel), Nick van der Kraan, Tom van Veen (A), Brian Valstar, Luke Groenenboom (66 - Daan van Elswijk), Steyn de Bruijn

Pupil van de Week: Eryk Salwa
vrijdag

Morgen speelt het eerste elftal weer de derby van de eerste klasse, dus tijd voor een Super Saturday! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op een thuisoverwinning ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen VELO.

Eryk zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Eryk heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Eryk Salwa
Leeftijd: 11 jaar
Ik speel in (team): JO11-1
Later wil ik: Profvoetballer worden
Mijn favoriete profclub is: Barcelona
Mijn favoriet profvoetballer is: Lewandowski
Mijn favoriete trainers zijn: Fynnley Kok
Mijn sterkste punten zijn: Schieten op goal
Op welke plaats speel je: Rechtsvoor
Mijn mooiste voetbalmoment is: Kampioen eerste klasse
Favoriete speler: Keeper Quinten
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 5-2

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - VELO: Ab van Dijk
vrijdag

Morgenmiddag staat dé Westlandse derby eindelijk weer op het programma. Op Sportpark de Strijphorst ontvangt S.V. Honselersdijk om 14:30 uur het vlaggenschip van VELO. In de afgelopen jaren is gebleken dat deze wedstrijd garantie is voor spektakel, de Westlandse derby van de eerste klasse stelt zelden teleur.

De wedstrijdbal van de Westlandse derby wordt gesponsord door Ab van Dijk. Door te zijn geboren in Wateringen, kon Ab er eigenlijk niet omheen om de wedstrijdbal van uitgerekend deze wedstrijd te sponsoren. Hopelijk levert de sponsoring van de wedstrijdbal ook het gewenste spektakel op, zodat het oranje van S.V. Honselersdijk wederom de boventoon voert.

Het zou een aangenaam vervolg zijn op de vorige thuiswedstrijd tegen SV Nootdorp. Toen werd er namelijk met maar liefst 5-0 gewonnen op ons sportpark, waarna na afloop van de wedstrijd Ab van Dijk ook nog in het zonnetje werd gezet. In het bijzijn van familie en vrienden werd Ab door het bestuur benoemd tot erelid van S.V. Honselersdijk, een verdienste dat zonder twijfel meer dan terecht te noemen is.

Via deze weg willen we Ab van Dijk nogmaals feliciteren met het erelidmaatschap en tegelijkertijd bedanken voor het sponsoren van de wedstrijdbal. Samen gaan we voor 3 punten in de Westlandse derby tegen VELO, hopelijk kunnen we op Super Saturday na afloop met elkaar proosten op een mooi resultaat.

Tot morgen, tot Super Saturday!

Zondag 2 april FIFA-toernooi voor JO11 t/m JO17
vrijdag

Het populaire FIFA spel spelen met je (team)vrienden van SVH! Hoe gaaf is dat? Op zondag 2 april 2023 organiseert SVH een eigen FIFA 2023 toernooi op de club. Het start met de poulefase en uiteraard gaan we door tot aan de finale! Trap jij graag een balletje op de PS5?!

Alle jeugdleden vanaf JO11 t/m JO17 kunnen meedoen aan het FIFA 2023 Toernooi

Wanneer: Zondag 2 april
Waar: SVH kantine
Inloop: 12.45 uur, Start wedstrijden: 13.00 uur
Einde: na een zinderende finale rond de klok van 16.00 uur
Doe je mee? Meld je dan uiterlijk 25 maart aan via deze link of de QR-code op de poster

Woensdagavond 15 maart kantine gesloten in verband met verkiezingen
ma 13 maart

Deze week vinden de verkiezingen van de Provinciale Staten en Waterschappen plaats. Hierbij zal de kantine van S.V. Honselersdijk als stemlocatie fungeren, vanwaar de kantine op woensdagavond 15 maart gesloten blijft voor overige bezoekers. De ontvangstkamer is wel geopend voor de bezoekers van het sportpark.

Alvast bedankt voor jullie begrip!

Hans de Wijs maakt cirkel rond als 3de elftal trainer bij SV Honselersdijk
vr 10 maart

Vanaf volgend seizoen bestaat de senioren selectie van SV Honselersdijk uit 3 elftallen. Voormalig 1ste elftal speler Hans de Wijs voegt zich als 3de elftal trainer bij de technische staf voor het seizoen 2023-2024. Samen met de nieuwe hoofdtrainer Pim van der Hoorn en 2de elftal trainer Jasper Steringa krijgen zij de beschikking over een jonge en ambitieuze spelersgroep, bestaande uit de huidige selectie aangevuld met o.a. overkomende en voormalige jeugdspelers.

Hans is tijdens en na zijn actieve loopbaan als voetballer, jaren actief geweest als jeugdtrainer bij SV Honselersdijk. Na mooie jaren als trainer bij VV Lyra en VV Quintus keert Hans terug bij zijn club, om de cirkel rond te maken.

Wij zijn verheugd met Hans z’n terugkeer en wensen hem veel plezier en succes komend seizoen bij de selectie als 3de elftal trainer!

Ab van Dijk benoemd tot erelid van S.V. Honselersdijk
vr 10 maart

Soms voel je aan de betrokkenheid van alle aanwezigen hoezeer een boodschap terecht en meer dan dikverdiend is. Afgelopen zaterdag was zo'n moment in de bestuurskamer van ons clubgebouw. Daar werd in het bijzijn van familie, vrienden en clubgenoten Ab van Dijk benoemd tot erelid van S.V. Honselersdijk.

Door familie en (mede)bestuursleden van de club was Ab van Dijk op onopvallende wijze gevraagd om bij de wedstrijd van het eerste elftal aanwezig te zijn. Zoals gebruikelijk stond Ab nietsvermoedend langs de lijn naar de wedstrijd te kijken, tot het moment dat er steeds meer familie en vrienden op het sportpark verschenen. Zij kwamen, zoals Ab langzamerhand kon vermoeden, niet speciaal voor de wedstrijd van ons eerste elftal tegen SV Nootdorp.

De familie, vrienden en andere nauw betrokken clubgenoten waren op voorhand uitgenodigd omdat het bestuur in hun gezelschap Ab van Dijk wilde benoemen tot erelid van S.V. Honselersdijk. Door de aanwezige (oud-)voorzitters van S.V. Honselersdijk werd in een vogelvlucht benoemd welke functies allemaal heeft bekleed binnen onze club. De meeste leden kennen Ab als de Directeur Bedrijfsvoering, maar Ab is onder meer ook van meerwaarde geweest als bestuurslid en lid van een hele reeks commissies binnen de club.

Sinds de aanwezigheid van Ab bij onze voetbalvereniging, heeft de club zich op alle vlakken steeds verder kunnen ontwikkelen. Het belang van de club staat bij Ab altijd voorop, wat zowel op als naast het veld voor de dorpsclub zijn vruchten heeft afgeworpen. Vandaar dat het meer dan terecht is dat Ab afgelopen zaterdag door het bestuur werd benoemd tot erelid van S.V. Honselersdijk.

Eerder liet Ab in een interview met het AD Westland weten nog volop te willen genieten van de tijd die hem en zijn familie samen gegeven is. Ondanks dat de tijd met familie hierbij ongekend belangrijk is, heeft Ab aangegeven ook de nodige tijd aan zijn werkzaamheden op de club te willen besteden. Het typeert de mens Ab van Dijk, bij wie de kleur oranje altijd voorrang heeft.

Om in Ab zijn woorden af te sluiten: "Ik ben trots wat er op De Strijphorst met z'n allen is bereikt."

Zaterdag 18 maart Super Saturday: Apres Ski in de kantine
do 9 maart

Nu iedereen uitgebreid is bijgekomen van het Kerstrad, is het weer tijd voor een heerlijke Super Saturday! Heel Honselersdijk en omstreken veert op uit haar winterslaap nu de Westlandse derby tussen S.V. Honselersdijk en VELO voor komende zaterdag 18 maart op het programma staat. Reden genoeg om na afloop van de wedstrijd de kantine weer op z'n kop te zetten...

Nadat de eerste en tweede helft op het veld zijn gespeeld, zoeken we de gezelligste kantine van het Westland op voor de belangrijkste helft: de derde helft. De Honselse gezelligheid keert weer terug op Super Saturday met de muziek van DJ Timber. Na zijn debuut vorig jaar op het Paasrad is het nu tijd voor de ontgroening van DJ Timber op dé Super Saturday.

In de wintersport tijd is er maar ruimte voor één thema: Apres Ski. Uiteraard geven wij hier nog wel een eigen draai aan, bij ons is het namelijk tijd voor de vunzige editie van het wintersport feest. Vanaf 16:30 uur verwachten we weer een gezellig drukke kantine, dus zorg dat je op tijd bent.

Let op: entree is 18+ en uiteraard gaan ook wij voor NIX18! Er wordt ook rekening gehouden met de innerlijke mens, de snackwagen staat vanaf 16:00 uur klaar voor jullie om een goede bodem te leggen. Reden genoeg om al je afspraken af te zeggen en er weer bij te zijn tijdens de Super Saturday van S.V. Honselersdijk.

Tot zaterdag 18 maart, tot Super Saturday!

S.V. Honselersdijk pakt belangrijke overwinning op Nootdorp
ma 6 maart

S.V. Honselersdijk verslaat Nootdorp met 5-0 en pakt 3 belangrijke punten. De ploeg van André Lourens is nu opgeklommen naar de 8e positie op de ranglijst.

S.V. Honselersdijk miste deze middag een aantal basisspelers om verschillende redenen. Desondanks speelde S.V. Honselersdijk een zeer verdienstelijke wedstrijd en kwam het tegen Nootdorp nauwelijks in gevaar. Grotendeels bepaalden de oranjehemden het spelbeeld wat de verdienste was van het gedisciplineerde spel van de Dijkenaars.

Het was Nootdorp die fanatiek uit de startblokken kwam en S.V. Honselersdijk trachtte vast te zetten op eigen helft. Maar in de eerste de beste uitval van de thuisploeg ging de verdediging van Nootdorp in de fout. Uit een voorzet van Lars Ammerlaan was het Vincent Komeijn die de bal terugspeelde op zijn doelman Casper Catsburg. Doelman Catsburg ging hierbij in de fout door de bal op te pakken. Scheidsrechter Greveling floot dan ook voor een terechte indirecte vrije trap voor S.V. Honselersdijk. Joey Valstar tikte de bal breed op Steyn de Bruijn. In eerste instantie werd de bal op de doellijn gered, maar de rebound van Joey was wel raak,1-0. Een heerlijke voorsprong, maar even later toch even een domper. In een duel op de achterlijn raakte Joey Valstar ernstig geblesseerd en moest vervangen worden door Daan van Elswijk. Door de noodgedwongen aanpassing in de Dijkse verdediging trachtte Nootdorp hier gebruik van te maken. Uit een voorzet van Jop Verhagen wist Lars Ammerlaan nog net zijn hoofd eronder te zetten ten koste van een corner. Uit de corner was het Randy Stanneveld die zich goed wegdraaide en hard uithaalde, maar de bal ging gelukkig naast. S.V. Honselersdijk had na een minuut of 10 de verdediging weer op orde en kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. In de 20e minuut een goede onderschepping van Daan van Elswijk dat leidde tot balbezit van Steyn de Bruijn. In duel met zijn tegenstander zette Steyn de verdediger op het verkeerde been en speelde de bal breed op Kevin Bogaards die een uitgelezen kans kreeg, maar naast schoot. Maar in de 32e minuut was het dan wel raak. Uit een corner van Brian Valstar was het Brent Gardien die feilloos de bal binnen kopte, 2-0. Een terechte voorsprong die voor het rust signaal nog groter had kunnen worden. Het was Lars Ammerlaan die 2 uitgelezen kansen kreeg, maar jammer genoeg niet afmaakte.

Begin 2e helft was het gelijk al weer raak voor S.V. Honselersdijk. Na een bal over de verdediging van Nootdorp was Brian Valstar zijn verdedigers te snel af en scoorde met een lobje, 3-0. De Nootdorpse grensrechter vlagde nog voor buitenspel, maar daar was geen sprake van dat goed gezien werd door scheidsrechter Greveling. De verdediging van Nootdorp was even de draad kwijt want in de 52e minuut werd deze te kijk gezet. Een knappe actie van Steyn de Bruijn gevolgd door een een-tweetje met Lars Ammerlaan, bracht Steyn alleen voor de keeper. Met een mooie beweging omspeelde Steyn keeper Casper Catsburg en maakte zo de 4-0. Hierna nam de ploeg van Andre Lourens wat gas terug zonder dat de bezoekers echt gevaarlijk werden. De enige kans die de Nootdorpers kregen in de 2e helft was in de 86e minuut toen een schitterend afstandsschot van Lugino Schubert via de lat het veld weer in stuiterde. Maar het toetje van de wedstrijd was in de 87e minuut. Het was Vince van Hagen die een uitval van Nootdorp onderbrak en Steyn de Bruyn aanspeelde. Na een knappe solo, omspeelde hij de ingevallen doelman van Nootdorp en scoorde Steyn de 5-0. Na 92 minuten floot scheidsrechter Greveling voor het einde van de wedstrijd en zo boekte S.V. Honselersdijk een prachtige overwinning op Nootdorp.

A.s zaterdag gaat S.V. Honselersdijk op bezoek bij UVS.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Joey Valstar (A, -10 Daan van Elswijk (-87 Jorne Persoon), Vince van Hagen, Rik van Schie, Kevin Bogaards, Youri Riepe, Lars Ammerlaan, Brian Valstar (-80, Branco Kok), Luke Groenenboom, Steyn de Bruijn

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Word jij het nieuwe gezicht van ons sportpark? Vacature voor Directeur Bedrijfsvoering bij S.V. Honselersdijk
zo 5 maart

Ben jij een mensen-mens, een spin in het web en ben je op zoek naar een sportieve-, gezellige en afwisselende werkomgeving met heel verschillende mensen? Dan is dit je kans om te solliciteren naar de functie van Directeur Bedrijfsvoering bij S.V. Honselersdijk.

Directeur Bedrijfsvoering (m/v)
Fulltime (40 uur)

Wie zoeken wij?
Een laagdrempelige actieve organisator, die een steunpilaar is voor onze vrijwilligers, leden, bestuurders en sponsors. Iemand die vertrouwen wekt en in oplossingen denkt.
Bij jou is het glas altijd halfvol.

Wat ga je doen?
Je zorgt voor:
• Een goed georganiseerde en economisch verantwoorde bedrijfsvoering
• Een veilige werkomgeving voor medewerkers en vrijwilligers
• De verhuur van de sporthal en goede contacten met de gebruikers
• Begeleiden en motiveren van vrijwilligers, die bij vrijwel alle activiteiten zijn betrokken
• Goede leveranciers, die hun werkzaamheden binnen de overeengekomen tijd en budget uitvoeren
• Ontwikkelen van nieuwe activiteiten en goede toekomstmogelijkheden voor het gehele sportpark
• Goede contacten met de Gemeente, andere autoriteiten, verenigingen en sportorganisaties
• Goede relatie met het bestuur van de vereniging en de stichting

Je regelt:
• Het onderhoud van de accommodatie en de velden
• De schoonmaak van de sporthal, kleedkamers en accommodatie
• De exploitatie van het sportpark inclusief de kantine
• Uitvoering van bestuursbesluiten

Waar kom je terecht?
Bij een prettige vereniging met 600 voetballende leden, 300 actieve vrijwilligers, een business club en vele sponsors.
Een stichting, die een mooi sportpark, sporthal en accommodatie exploiteert.
Jaarlijks 150.000 – 200.000 sporters en bezoekers, die gebruik maken van het sportpark.
Een vereniging, die volgend jaar 60 jaar jong is en een sportpark met een belangrijke maatschappelijke functie binnen Honselersdijk.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Thuis of op het sportpark werk je e-mails bij en controleer je facturen van leveranciers. Hierna controleer je of de kleedkamers en sporthal netjes zijn schoongemaakt, begroet je de 1e gebruikers van het sportpark en drink je een bak koffie met je vrijwilligers terwijl je de werkzaamheden voor die dag met ze doorneemt.
Hierna heb je een afspraak met een leverancier en neem je de uit te voeren werkzaamheden door.
Er loopt een bestuurslid binnen om te kijken hoe de velden erbij liggen en om geplande activiteiten met je door te nemen.

Met de Buitenschoolse opvang moet het veiligheidsplan nog worden doorgenomen. Je controleert of deze nog actueel is. Ondertussen komt de wekelijkse aanvulling van de kantinevoorraden binnen. Een vrijwilliger controleert of alles klopt en jij tekent de leveringsbon voor akkoord.

Vanavond is er een bestuursvergadering en je neemt een deel van de middag vrij voor een rondje fietsen met je partner.
Om 19.30 uur ben je weer terug voor de bestuursvergadering, die om 21.30 uur is afgelopen.
Je werkdag zit erop. Je praat met (bestuurs) leden nog een uurtje door aan de bar onder het genot van een biertje of frisje.

(N)iets voor jou? Check het hieronder!

• Wel, als je graag met heel verschillende mensen in een prettige omgeving werkt.
Niet, als je graag op een eiland werkt
• Wel, als je de organisatie van het hele sportpark voor alle dagen van de week kunt managen
Niet, als je graag een perfect afgebakend takenpakket wenst
• Wel, als je van veel eigen verantwoordelijkheid, inbreng en vrijheid houdt
Niet, als je naast een ‘denker’ geen ‘doener’ bent
• Wel, als je een optimist bent en een aanstekelijk werkplezier uitstraalt

Wat bieden we jou?
Een uitdagende baan met ruimte om de zaken op je eigen manier aan te pakken binnen het beleid dat door de besturen van de vereniging en de stichting wordt vastgesteld. We houden van mensen die initiatief tonen en van aanpakken weten. Een baan met een goed salaris en dito werkgeverschap.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het bovenstaand profiel neem dan contact op door te mailen naar penningmeester@de3essen.nl. Misschien zit je dan binnenkort bij ons aan de koffie.
Mocht je vragen hebben over deze functie, schroom dan niet om te bellen of een Whatsapp te sturen naar 06-53497316.

Balsponsor bij S.V. Honselersdijk - SV Nootdorp: Marina Was- & Strijkservice
vr 3 maart

Morgenmiddag treedt het eerste elftal op Sportpark de Strijphorst weer aan voor een competitiewedstrijd. Ditmaal ontvangt het elftal van trainer André Lourens de bezoekers van SV Nootdorp, waartegen in de uitwedstrijd een punt werd behaald. Na de uitschakeling in de beker én de Flynth Westland Cup is het aan de oranjehemden om zich in de competitie te herpakken met hopelijk een overwinning.

In de jacht op de overwinning wordt er niets aan het toeval over gelaten en dus wordt ook de wedstrijdbal voor deze belangrijke wedstrijd weer gesponsord. Door de sponsoring van Marina Was- & Strijkservice staat het eerste elftal voor de start al op een mentale 1-0 voorsprong.

Als moeder van 3 zonen weet Marina van der Meer, tevens lid van de medische staf van onze club, als geen ander dat niet iedereen zit te wachten op een sporttas met vieze, zwetende sportkleding van een heel voetbalteam. Zeker niet in de huidige maatschappij, waarbij iedereen het ontzettend druk heeft. Vandaar dat Marina met haar was- & strijkservice dé mogelijkheid biedt om dit werk uit handen te nemen.

Het mes snijdt zelfs aan twee kanten: de voetbalkleding hoef je niet meer zelf te wassen, terwijl de welbekende wastas ook nog eens op de voetbal blijft. Marina was- & strijkservice is namelijk gevestigd in de accommodatie van onze club, wat voor een gemakkelijke afgifte en ophalen van de was(tas) zorgt. Zo heb je met Marina Was- & Strijkservice geen omkijken meer naar jouw (voetbal)was!

We willen Marina Was- & Strijkservice bedanken voor het sponsoren van de wedstrijdbal, we gaan morgen gezamenlijk voor de overwinning op ons Sportpark de Strijphorst, tot morgen!

SV Wippolder – SV Honselersdijk 4-2
di 14 februari

Zaterdag 11 februari 2023 om 16:00 uur stond voor ons vlaggenschip het uitduel tegen SV Wippolder op het programma. Voor aanvang van de wedstrijd een mooi eerbetoon van SV Wippolder aan assistent trainer Haico Herbert na de trieste gebeurtenis van vorige week. Aanvoerder Joey Valstar overhandigde voor de aftrap namens SV Honselerdijk een bos bloemen als steunbetuiging.

In de eerste fase van de wedstrijd speelde SV Wippolder met een hoge intensiteit. De Delftenaren leken er op gebrand om de 3 punten op Sportpark Pauwmolen te houden. SV Honselersdijk maakte darentegen een matte en aangeslagen indruk. In balbezit liet het de bal tot een bepaalde hoogte rond gaan, maar de spaarzame voortzettingen naar voren leidde niet tot gevaarlijke momenten.

Het gevaar bij SV Wippolder kwam vooral vanaf de linkerkant. Niet voor niets zouden de eerste 3 doelpunten van de thuisploeg hiervandaan worden ingeluid. Rechtsback Brent Gardien beleefde een lastige middag met Daley Uythof als directe tegenstander. De Delfse aanvoerder bleek een ware plaag.

In de 10e minuut vanaf links een verre ingooi van de Delftenaren welke door de Oranjehemden leek te worden weggewerkt. Echter belandde de bal ongelukkig via een rug voor de voeten van een Delfse aanvaller. Deze schoot overtuigend de 1-0 binnen. In de 20e minuut bracht de aanvoerder van de ploeg uit de prinsenstad een vrijetrap vanaf de linkerkant, hoog in. Keeper Quinten van der Helm leek zich te verkijken en kon niet voorkomen dat de bal in de verre rechter bovenhoek in het net belandde. 2-0.

Hierna verloor SV Wippolder aan intensiteit en kwamen de Westlanders meer in hun spel. In de 33e minuut resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Het was de niet eerder in het spel voorkomende spits Luuk Groeneboom die de bal van randje 16 meter prachtig in de rechter bovenhoek krulde. Ondanks echt gevaar verder uitbleef, rook de Honselse equipe bloed.

In de rust zette trainer André Lourens zijn ploeg op scherp en paste 2 wissels toe. Met meer voetbal op het middenveld en diepte op de flanken leek een offensief in de maak. Helaas kwam het niet zover en gaf SV Honselersdijk de wedstrijd binnen 10 minuten volledig uit handen.

In de 52e minuut leek een Delfse aanval te zijn afgeslagen, echter kreeg de linkback van SV Wippolder alle ruimte om zijn aanvoerder Daley Uythof links diep weg te sturen. In zijn vrije doortocht kapte de stijf rechtsbenige aanvaller verdediger Nigel Hendriks uit en schoot hard hoog in de verre hoek de 3-1 binnen.

Nog geen 2 minuten later werd de Delfse spits diep weggestuurd. In zijn doortocht naar het doel beging de aanvaller een overtreding op Nigel Hendriks, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Dit bracht hem in de gelegenheid om de 4-1 binnen te schieten.

Ondanks de uitzichtloze situatie probeerde SV Honselersdijk toch nog wat te forceren. Trainer Andre Lourens bracht nog 2 verse wissels in, maar hiermee kwam de ploeg niet verder dan 4-2. Het was Luuk Groenboom die met zijn 2de doelpunt van de middag middels zijn hoofd de eindstand bepaalde.

Helaas kreeg de serie van 4 overwinningen achteréén geen vervolg. De eerstvolgende competitewedstrijd is op zaterdag 4 maart thuis tegen VV Nootdorp. Komende zaterdag speelt het eerste een bekerwedstrijd uit tegen Zuidland om vervolgens de daaropvolgende dinsdagavond VV Maasdijk te treffen in de Westland Cup.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Joey Valstar (A), Vince van Hagen (geel), Rik van Schie, Youri Riepe (-80 Kevin Boogaards), Nick van der Kraan (-45 Brain Valstar), Lars Ammerlaan (-65 Tom van Veen), Max van der Kraan (-45 Nigel Hendriks), Luuk Groeneboom, Steyn de Bruijn

Tekst: Marcel Bruggeling
Foto’s: Perry Biemans

Sean van der Stap versterkt vanaf seizoen 2023-2024 S.V. Honselersdijk
ma 13 februari

Na 18 seizoenen verruilt de 22 jarige Sean van der Stap Quintus voor S.V. Honselersdijk. In een interview in het VoetbalJournaal, sprak de getalenteerde vleugelaanvaller zijn ambitie uit om zo hoog mogelijk te willen voetballen. Door zich vanaf het seizoen 2023-2024 aan te sluiten bij de selectie van S.V. Honselersdijk voegt Sean daad bij woord.

Tijdens het afgelopen Westlands Voetbalgala werd Sean achter onze Steyn de Bruijn als 3de verkozen voor de categorie Talent van het jaar. Met deze verkiezen op zak was afgelopen zomer de Heulenaar al teamgenoot van Honselersdijkers Tom van Veen en Steyn de Bruijn in het Westlands Elftal. Dit kan vanaf volgend seizoen wekelijks gaan voorkomen.

Op Sporpark de Strijhorst zal Sean veel bekenden gaan tegenkomen. “Vrienden van mij als Toby Hartman, Luuk Mounthaan, Thijs van der Ende, Jason Roos, Rik en Kevin de Brabander spelen in het 5de elftal van S.V. Honselersdijk”. Daarnaast is hij bevriend met Sven de Bruijn (assistent trainer JO19) en heeft hij gespeeld onder onze JO19 hoofdtrainer Roy Jansen.

Naast de deeltijd opleiding Sport en Bewegen in Utrecht is Sean werkzaam bij Click-Pax in ’s-Gravenzande in de Productontwikkeling. “Samen met mijn collega’s zoeken we naar de juiste verpakkingsoplossingen voor de klanten”. Deze oplossingsgerichtheid past de rechtsbenige MBO student ook toe in het veld. “Dribbelen is mijn sterkste punt”.

De fervent zaalvoetballer kijkt met genoegen terug op zijn periode bij Quintus. “Hoogtepunten waren het behalen van de O23 finale beltona cup en met het 1ste elftal het behalen van een periode titel”. Tot zijn eigen teleurstelling mist er nog iets in dit rijtje aan hoogtepunten. “Mijn vrienden plagen mij dat ik nog nooit een kampioenschap heb behaald”.

Sean kijkt ernaar uit om bij S.V. Honselersdijk te gaan voetballen en zijn teamgenoten te ontmoeten. Ook wij kijken ernaar uit om Sean te zien spelen bij onze mooie club en hopen dat Sean in het oranje zijn “plagende” vrienden de mond snoert!

Schaduwcoach: Ongekende spanning in de top van het klassement
vr 10 februari

Na een wekenlange radiostilte is het tijd voor een update omtrent het Schaduwcoach-klassement. Net als in de Eredivisie, blijkt de strijd om de koppositie een zeer spannende te zijn. Basso Pensionado gaat al wekenlang aan kop, maar als hij achterom kijkt ziet hij Jeanette en Paul op zeer korte afstand. Het verschil tussen de nummer 1 en 3 is slechts twee puntjes, wat betekend dat we na dit weekend weleens een andere klassementsleider zouden kunnen hebben.

In de afgelopen weken werd er goed gepresteerd door ons vlaggenschip. Met drie overwinningen op rij wisten de oranjehemden zich op te werken naar een mooie positie in de ranglijst van de 1e klasse. Opvallend is dat de Schaduwcoaches weinig vertrouwen hadden in de uitwedstrijd bij Den Hoorn. Hier werd een mooie 1-4 overwinning geboekt. Tijdens deze wedstrijd wisten de Schaduwcoaches gezamenlijk slechts 32 punten te verzamelen, een historisch lage score.

Deze zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Wippolder op het programma. We zijn benieuwd of de Schaduwcoaches tijdens deze wedstrijd meer punten weten te verzamelen.

S.V. Honselersdijk doet goede zaken tegen HVV
ma 6 februari

S.V. Honselersdijk kende in de wedstrijd tegen het laag geklasseerde kroonleeuwen van HVV eigenlijk niet veel problemen. Na een 2-0 ruststand konden de Dijkenaars na negentig minuten voetbal toch wel eenvoudig de 4-1 overwinning vieren. Met deze overwinning is het ook de meest scorende ploeg in de 1e klasse – B.

De start was geweldig voor de Honselse ploeg. Binnen het kwartier stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord.
HVV was verrast over de opstelling van S.V. Honselersdijk met vier aanvallers. Met name in de eerste vijf minuten kwam Steijn de Bruijn als lopende speler vaak vrij door het midden en aan de rechterkant. Dat resulteerde in de vijfde minuut al tot de 1-0, assist Brian Valstar en in de 15e minuut tot de 2-0, assist Tom van Veen, een geplaatste bal in de rechterhoek van de keeper Guus Dicke. Daarna kreeg HVV meer vat op het middenveld. Doordat S.V. Honselersdijk met vier aanvallers speelde was het evenwicht op het middenveld weg. HVV kreeg daardoor ook kansen en de beste kans van HVV in de eerste helft werd door Rik van Schie van de lijn gehaald.

De tweede helft was het opnieuw HVV dat aandrong, maar de aanvallen stranden meest door onzorgvuldigheid. Toch wist HVV in de 51e minuut iets terug te doen. Op het middenveld verspeelde Vince van Hagen de bal aan Alex Burghouwt. Burghouwt kon zo richting strafschopgebied waar Joey Valstar nog een ultieme poging deed om hem af te stoppen. Maar bij zijn verdedigende actie in het strafschopgebied raakte hij de enkel van Burghouwt en scheidsrechter Lochtenberg floot voor een strafschop. De strafschop van Conner Coward werd in eerste instantie gehouden door keeper Quinten van der Helm, maar in de rebound was Quinten kansloos, 2-1. HVV dacht dat er vandaag misschien meer te halen viel op sportpark Strijphorst, maar in de 66e minuut werd het met de harde werkelijkheid geconfronteerd. Het was op rechts Brian Valstar die ver doordrong in de haagse verdediging. De voorzet van Brian bereikte voor het doel de geheel vrijstaande Lars Ammerlaan. De inzet van Lars werd in eerste instantie gehouden door keeper Guus Dicke maar de rebound werd door Lars ongenadig hard ingeschoten, 3-1. Het moegestreden HVV was niet meer bij machte een vuist te maken tegen een geconcentreerd verdedigend S.V. Honselersdijk. Daarentegen kon S.V. Honselersdijk naar harte lust aanvallen. In de 70e minuut zette aanvoerder Tom van Veen een een-tweetje op met Brian Valstar waardoor Tom vrij in het strafschopgebied de bal trachtte uit te halen, maar van achteren neergehaald werd. Scheidsrechter Lochtenberg zag hier echter geen strafschop in. In de 76e minuut was het weer Tom van Veen die op rechts makkelijk langs zijn tegenstander snelde en de bal voor gaf op Steyn de Bruijn. Net buiten het strafschopgebied haalde Steyn uit ,maar dat gaf geen nog probleem voor keeper Guus Dicke. Maar paar minuten later lag de bal wel in het net. Na een steekpass van Tom van Veen op de alleen doorgelopen Steyn de Bruijn, was het Steyn die randje strafschopgebied onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Lochtenberg kon niets anders doen dan de rode kaart trekken en een vrije trap toekennen. Joey Valstar belastte zich hiermee en knalde de bal langs de muur feilloos in het doel, 4-1. Met nog een kwartier te gaan liet trainer Andre Lourens zijn reserves ook opdraven. In de 83e minuut kreeg HVV nog een penalty te nemen na een lichte overtreding van Vince van Hagen op Alex Burghouwt. Maar Quinten van der Helm toonde zijn kwaliteiten en stopte de penalty van Max van Gijn. Na 2 minuten blessure tijd floot scheidsrechter Lochtenberg voor het einde van de wedstrijd en kon de 3e overwinning op rij gevierd worden. Door deze overwinning schaarde de ploeg van Andre Lourens zich in de grote middenmoot op de 8e positie.

Zaterdag 11 februari speelt S.V. Honselersdijk uit tegen Wippolder om 16:00 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Vince van Hagen (geel,-86 Max van der Kraan),Lars Ammerlaan, Rick van Schie, Nick van der Kraan, Joey Valstar (geel), Brian Valstar (-86 Ben Wagener), Steyn de Bruijn (-86 Kevin Bogaards), Luke Groenenboom (-63 Michel van Giesen), Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Pupil van de Week: Storm
vr 3 februari

Morgen speelt het eerste elftal weer een thuiswedstrijd voor de competitie! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op een thuisoverwinning ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen HVV.

Storm zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Storm heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Storm
Leeftijd: 9 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later wil ik: In het eerste van SVH
Mijn favoriete profclub is: Barcelona
Mijn favoriet profvoetballer is: Frenkie de Jong
Mijn favoriete trainers zijn: Fynnley en Dave
Mijn sterkste punten zijn: Verdedigen, schieten en strakke pass
Op welke plaats speel je: Centrale verdediger
Mijn mooiste voetbalmoment is: Afstandsschot JO9-1 tegen Sparta JO9-1
Favoriete speler: Vince van Hagen
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 3-1

Prijsverhogingen kantine per 1 februari 2023
vr 3 februari

Beste leden van S.V. Honselersdijk,

Zoals jullie ongetwijfeld in de afgelopen maanden gemerkt zullen hebben, staat de economie onder druk en zijn prijsstijgingen dagelijkse kost voor iedereen. Zo ook voor S.V. Honselersdijk, wij worden maandelijks geconfronteerd met stijgende kosten.
Helaas is de verwachting dat de kosten in 2023 niet omlaag zullen gaan.

Wij hebben dan ook moeten besluiten om de kantineprijzen met ingang van 01-01-2023 te verhogen.
We hopen dat we, ondanks deze verhoging, toch op uw aanwezigheid in de kantine kunne rekenen.

Mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag.
Namens het bestuur,

Knappe overwinning voor S.V. Honselersdijk op bezoek bij SV Den Hoorn
di 31 januari

Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal van S.V. Honselersdijk een knappe overwinning behaald in de uitwedstrijd bij regiogenoot SV Den Hoorn. In een boeiende wedstrijd wisten de bezoekers uit Honselersdijk op een 0-2 voorsprong te komen door 2 doelpunten van aanvaller Tom van Veen.

In de tweede helft begon SV Den Hoorn met een offensief om de Honselse defensie te doorbreken. Na lang aandringen verdiende de thuisploeg hiermee de aansluitingstreffer: 1-2. Naarmate de spanning toenam, werd ook S.V. Honselersdijk steeds gevaarlijker. Waar de thuisclub hoopte op een gelijkmaker, vielen er juist nog 2 doelpunten aan de andere kant van het veld. Het waren invallers Brian Valstar en Ben Wagener die de wedstrijd in het slot gooiden: 1-4.

Een prachtige overwinning van het elftal van trainer André Lourens, dat hiermee de weg naar boven is ingeslagen en inmiddels aansluiting weet te vinden met de middenmoot van de 1e klasse. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen HVV.

Tot zaterdag!

Aad van Renesse stopt na 15 jaar bardienst op de zaterdagavond:
zo 29 januari

Gisterenavond was het voor Aad van Renesse de laatste bardienst op de zaterdagavond nadat hij dat de afgelopen 15 jaar wekelijks alleen voor zijn rekening heeft genomen. Aad wil na 15 jaar zijn eigen zaterdagavond invullen en dat kunnen wij heel goed begrijpen, want Aad was elke zaterdagavond niet alleen de gezellige barvrijwilliger, maar was ook verantwoordelijk voor het afsluiten van het gebouw.

Voldoende reden voor het bestuur, barcommissie en Stichting de Drie Essen Aad gisterenavond te bedanken namens alle leden en supporters van de club.

S.V. Honselersdijk investeert in de opleiding van de eigen jeugdtrainers
do 26 januari

Het is inmiddels al even geleden, maar desalniettemin nog zeker het benoemen waard. Na het informeren van de KNVB over het grote aantal enthousiaste jonge trainers bij S.V. Honselersdijk was de voetbalbond bereid om een cursus te organiseren voor de jeugdtrainers van onze club. De (jonge) trainers waren enthousiast om de kennis op voetbalgebied uit te breiden en hiertoe kregen zij de gelegenheid tijdens 4 cursusavonden die door de KNVB werden georganiseerd.

Op ons eigen Sportpark de Strijphorst heeft de KNVB in de 4 cursusavonden bij maar liefst 18 enthousiaste jeugdtrainers de kennis uitgebreid. De docenten Steef en Leroy waren verbaasd over het enthousiasme waar op onze trainers reageerde op de cursus. Er werden diverse aspecten behandeld tijdens de cursus, zowel met praktijklessen op het veld als theorielessen in de kantine.

Tijdens de cursus moesten de opdrachten en praktijklessen wel behaald worden door de trainers, maar uiteraard zijn alle cursisten hiervoor met vlag en wimpel geslaagd. Dit heeft als resultaat dat maar liefst 18 jeugdtrainers van S.V. Honselersdijk tijdens de cursus het diploma "Basismodule Jeugdvoetbal Trainer/Coach" hebben gehaald.

Hierbij willen we onze trainers nogmaals bedanken voor de enthousiaste inzet, allemaal gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Monsterscore S.V. Honselersdijk tegen DHC
ma 23 januari

S.V. Honselersdijk behaalde vandaag in zijn historie, een van zijn grootste overwinning in de competitie. Tegen het onderaan staande DHC had het geen genade en won overtuigend met 10-0. In de eerste helft kon DHC nog aardig tegenstand bieden, maar in de 2e helft werd DHC compleet weggespeeld.

Na een meer dan geslaagd trainingskamp in Albufeira, is de ploeg van Andre Lourens klaar voor de tweede seizoenshelft. Tegenstander vandaag is DHC, op papier de te kloppen tegenstander. DHC kreeg al een aantal dikke nederlagen om de oren en staat nog steeds na elf wedstrijden op nul punten met 67 doelpunten tegen. Ondanks dat de ploeg onderin staat, waren toch enkele supporters meegereisd die zich goed lieten gelden tijdens de wedstrijd.

Op het goed bespeelbare hoofdveld trad S.V. Honselersdijk, onder leiding van scheidsrechter Bas Persoon, aan tegen DHC. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Maar DHC kon niet voorkomen dat de thuisploeg na 7 minuten al op voorsprong kwam. Na een mooie aanval werd Rick van Schie op links de diepte ingestuurd. Uit de voorzet van Rick kwam de bal bij de 2e paal bij Steyn de Bruin. Na een knappe beweging maakte hij zich vrij en met een bekeken schot wist hij keeper Kocak te passeren, 1-0. Hoewel DHC op de laatste plaats staat, waren ze niet naar Honselersdijk gekomen om de deur op slot te gooien, maar trok fanatiek ten aanval. DHC zette de Dijkenaars goed onder druk en liet bij vlagen hele mooie combinaties en goed voetbal zien. Maar echte kansen kregen ze niet. Daar gaf de Dijkse verdediging geen gelegenheid voor. De enige kans voor DHC in de eerste helft was in de 27e minuut. Uit een indraaiende corner van Uzeiill Koempai wist Youri Riepe de bal bij de verste paal de bal uit het doel te koppen. DHC bleef de druk erop houden op jacht naar de gelijkmaker, maar achterin werd daardoor meer ruimte weggegeven. Hier maakte S.V. Honselersdijk goed gebruik van en kreeg het de laatste kwartier van de eerste helft grote mogelijkheden. Was het eerst Michel van Giesen die uit een corner op de lat kopte, even later Luke Groenenboom die voor open doel hoog over schoot. Eén minuut later was het een actie van Tom van Veen die knetter hard inschoot, 2-0. In de extra tijd van de eerste helft was het Steyn de Bruijn die attent reageerde op een diepte bal en alleen op keeper Kocak af kon gaan. Keeper Kocak redde in eerste instantie het schot van Steyn, maar in de rebound scoorde hij alsnog de 3-0.

De tweede helft was het een uitgemaakte zaak. Het uitgebluste DHC was niet meer in staat om nog enig tegenstand te bieden. Het hoge tempo in de eerste helft had zijn tol geëist. Een mooie gelegenheid voor S.V. Honselersdijk om het doelsaldo op te vijzelen en dat gebeurde ook. In de 49e minuut was het de vrijgespeelde Steyn de Bruijn die hard in de kruising schoot, 4-0. In de 54e minuut tikte Lars Ammerlaan de bal binnen na een pass van Luke Groenenboom, 5-0. In de 56e minuut maakte Steyn de Bruijn op aangeven van Rick van Schie de 6-0. In de 63e minuut een pass van Luke Groenenboom op Tom van Veen die de 7-0 maakte. In de 70e minuut verspeelde Uzeiill Koempai de bal aan Steyn de Bruijn die daarna Luke Groenenboom in staat stelde om nummer 8 te scoren, 8-0. In de 80e minuut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Joey Valstar onderschepte de bal op het middenveld en speelde Tom van Veen aan. Een mooi hakje van Tom op de doorgelopen Kevin Bogaards, betekende dat Kevin oog in oog voor keeper Kocak kwam te staan en hij knalde de bal hard in de kruising, 9-0. Met nog 10 minuten te gaan was het de vraag, maken we het tiental vol ? De druk werd nog even opgevoerd op de verdediging van DHC. In de 87e minuut lukte het Tom van Veen door het hart van de DHC verdediging te soleren en de 10 vol te maken op het scorebord. Na 90 minuten floot scheidsrechter Bas Persoon voor het einde van de sportieve wedstrijd.

Zaterdag 28 januari speelt S.V. Honselersdijk uit tegen Den Hoorn om 17:00 uur.

Opstelling:
Quinten van der Helm, Brent Gardien, Vince van Hagen, Michel van Giesen (-45 Lars Ammerlaan), Rick van Schie, Nick van der Kraan (-77 Kevin Bogaards), Joey Valstar, Youri Riepe (-77 Ben Wagener), Steyn de Bruijn (-27 Bart van der Ende), Luke Groenenboom, Tom van Veen (A)

Verslag: Jan de Brabander
Foto's: Koos Ophorst

Balsponsor S.V. Honselersdijk - DHC: Van der Mark Ketelonderhoud
za 21 januari

Vanmiddag trapt het eerste elftal om 14:30 uur weer af voor de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Na een nuttig trainingskamp in Albufeira is de Portugese zon weer ingeruild voor de eigen trainingsvelden en zal morgen DHC de tegenstander zijn op Sportpark de Strijphorst. Tegen deze Delftse laagvlieger zal het team van trainer André Lourens alles op alles zetten om de drie broodnodige punten in Honselersdijk te houden.
Ook deze week wordt de wedstrijdbal weer gesponsord door een mooi bedrijf: Van der Mark Ketelonderhoud.

Van der Mark Ketelonderhoud is een trots familiebedrijf en al meer dan 50 jaar een bekende speler in het onderhoud van alle soorten ketels. Waar de focus in het verleden vooral op de tuinbouw lag heeft Van der Mark Ketelonderhoud zich ondertussen steeds verder kunnen ontwikkelen en heeft het nu ook naam gemaakt in andere branches buiten het Westland. Geen uitdaging is te gek en dat heeft geleid tot opdrachtgevers zoals ziekenhuizen, wasserijen, tankopslag- en overslagbedrijven en diverse bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

Het is mooi om te zien dat ook de tuinbouwsector niet stil staat. Met het winnen van aardwarmte komt het nodige kijken en het is voor Van der Mark Ketelonderhoud gaaf om aan verschillende projecten een steentje bij te mogen dragen. Door alle ervaringen die de afgelopen 50 jaar zijn gedaan, maar ook alle ervaringen die vandaag de dag worden gedaan kunnen wij wel zeggen dat we een perfecte partner zijn voor industriële installaties.

Van der Mark Ketelonderhoud is trots om aanstaande zaterdag de balsponsor te mogen zijn bij de wedstrijd van ons vlaggenschip tegen DHC.

Pupil van de Week: Nasser-eddine El Abbar
vr 20 januari

Morgen speelt het eerste elftal de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft! Op Sportpark de Strijphorst wordt de jacht op een thuisoverwinning ingezet door het vlaggenschip van S.V. Honselersdijk, om 14:30 uur trapt de Pupil van de Week af voor de wedstrijd tegen DHC.

Nasser-eddine El Abbar zal zaterdag een dagje meelopen met de spelers van het eerste elftal en zoals gebruikelijk bij de aftrap het eerste doelpunt scoren. We wensen Nasser-eddine heel veel plezier toe voor komende zaterdag, hieronder stelt de Pupil van de Week zich voor aan de Honselse supporters.

Naam: Nasser-eddine El Abbar
Leeftijd: 11 jaar
Ik speel in (team): JO11-2
Later word ik: Ingenieur
Mijn favoriete profclub is: Ajax
Mijn favoriet profvoetballer is: C. Ronaldo
Mijn favoriete trainers zijn: Zidane
Mijn sterkste punten zijn: Doorzettingsvermogen
Op welke plaats speel je: Links achter
Mijn mooiste voetbalmoment is: de WK van dit jaar en dat Marokko 4de is geworden
Favoriete speler: Shenrick Eloise
Wat wordt de uitslag van de wedstrijd?: 8-3 voor ons

Speler(s) en keeper gezocht voor 7x7 voetbal: meld je nu aan!
do 19 januari

Om de week speelt het 7x7 elftal van S.V. Honselersdijk met veel plezier wedstrijden op onze club en in de regio. Helaas heeft het elftal te maken met enkele blessuregevallen, waardoor het wel wat spelers en een keeper kan gebruiken. Het zou zonde zijn wanneer het elftal niet meer om de week aan kan treden door een spelerstekort, vandaar hierbij een oproep aan alle voetballers/keepers van S.V. Honselersdijk om waar mogelijk bij te springen.

Voor meer informatie of het kenbaar maken van je interesse kun je terecht bij Stefan van den Berg via rdsi17@yahoo.co.uk. Hopelijk kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat het 7x7 elftal blijft genieten van het voetbalspelletje op de zaterdagmiddag!

Nieuwjaarsborrel S.V. Honselersdijk: speech van de voorzitter
vr 13 januari

Traditiegetrouw vond gisteravond de nieuwjaarsborrel van S.V. Honselersdijk plaats in onze kantine. Tijdens de nieuwjaarsborrel nam voorzitter Erwin van der Mark het woord om iedereen te bedanken voor een mooi 2022 en veel succes en gezondheid te wensen voor 2023.

Lees hieronder de Nieuwjaars speech van de voorzitter.

===================================

Goedenavond leden van S.V. Honselersdijk,

Graag wens ik iedereen een heel voorspoedig 2023 in goede gezondheid!
Voordat ik aan mijn speech begin wil ik graag eerst een minuut stilte voor hen die ons zijn ontvallen het afgelopen jaar.

Terugblik
Uiteraard kijken we vooruit naar het nieuwe jaar, maar we kijken ook even achterom naar het afgelopen jaar.
Een jaar waarin we afscheid hebben genomen van Covid 19, hopelijk komt dit ook nooit meer terug, want ik weet niet hoe jullie het vonden, maar het is mij niet heel goed bevallen.

Afgelopen jaar heeft onze TC er wederom voor kunnen zorgen dat een grote groep jeugdleden van onze vereniging de taak van jeugdtrainer op zich hebben genomen.
De meeste hebben afgelopen november ook nog eens het KNVB trainers diploma behaald, een mooie prestatie.
Hiermee hebben wij bij de KNVB even laten zien wie wij zijn, en hoe we zaken aanpakken.


Maar afgelopen jaar heeft ook onze selectie een topprestatie neergezet,
Na de eerste 5 wedstrijden werden zij door vriend en vijand de 2e klasse in gepraat, want dit ging niet meer goed komen, maar ze gaven niet op en eindigde in de nacompetitie tot in de halve finale.
2 Finales die heel ver van het ons vertrouwde Honselersdijk gespeeld werden.
Maar waar wij wederom even hebben laten zien wie S.V. Honselersdijk is, en hoe wij zaken aanpakken.

Dit waren prestaties van formaat, een formaat welke ervoor zorgde dat wij op het Westlands Voetbalgala een 3-tal nominaties en een speciale prijs in de wacht hebben gesleept.
Nadat Tom van Veen in 2019 de hoofdprijs als Speler van het Jaar heeft verdiend, was hij afgelopen seizoen wederom genomineerd voor Speler van het jaar, dit jaar is hij heel knap 3e van het hele Westland geworden.
Steyn de Bruijn was genomineerd tot eerstejaars van het jaar, en heeft daar een knappe 2e plaats bemachtigd.
Marcel Bruggeling is bekroond met de oeuvreprijs voor alles wat hij binnen en buiten de voetbalvelden heeft bereikt.
En als klap op de vuurpijl was ons eerste elftal genomineerd tot elftal van het jaar, een nominatie welke bekroond werd met de winst in deze categorie.
Nog zo’n moment waarmee wij even een visitekaartje hebben achtergelaten en laten zien hoe wij zaken aanpakken.

Afgelopen jaar hebben we ook samen met De Club Van Honsel weer mooie dingen bereikt.
We hebben een prachtige nieuwe buiten bar kunnen realiseren, een buitenbar waar onze vaste vrijwilligers Vera en Michel meet heel veel plezier voor de leden een biertje tappen,.
We hebben “na de nodige inspanningen” het toch voor elkaar weten te krijgen dat we op het dak van de sporthal 282 zonnepanelen hebben liggen.
Zomaar 2 voorbeelden die aantonen dat we een mooie betrokken businessclub hebben, en die laten zien hoe zij zaken aanpakken.

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat de wereld is veranderd in het afgelopen jaar, de oorlog in Rusland heeft er mede voor gezorgd dat we in een lastig situatie zijn gekomen als het om energie gaat.
De gasprijzen, en de daaraan gekoppelde electra prijzen zijn de pan uitgerezen en bezorgt menig verenigings bestuur hoofdbrekens.
Gelukkig zijn wij voorzien van een gunstig energie contract en kunnen we nog wel even blijven douchen en de velden blijven verlichten. Of het een vooruitziende blik was van Ab van Dijk en Aad van Marrewijk dat weet ik niet, maar zij hebben dit toch wel even mooi geregeld, en laten hiermee zien hoe zij zaken aanpakken.

Na drie jaar van afwezigheid heeft het Ministerie van feest weer een KerstRad kunnen organiseren. Een prachtige jubileum editie waar we allemaal heel trots op mogen zijn, want het was een superfeestje, en zij hebben even laten zien hoe ons ministerie zaken aanpakt.

Vooruitblik
Als we dan vooruit gaan kijken zien we dat er heel veel zaken alweer zijn aangepakt.
De TC schiet lekker op met de invulling van alle trainers voor zowel de onder, als de bovenbouw.
Als alles meezit hebben we over een aantal weken weer een mooi trainersgilde paraat staan voor onze leden.

De gemeente gaat de komende maanden de verlichting op ons sportpark aanpakken. De oude lampen worden vervangen voor splinternieuwe LED verlichting, een mooie verbetering op onze energiehuishouding en een stap vooruit in duurzaamheid.

Maar er zijn best nog wel wat zaken die wij als vereniging moeten aanpakken.
Barvrijwilligers blijft zoals alle jaren een lastig punt, dat moeten we gezamenlijk aanpakken.
Maar ook scheidsrechters blijft een lastige taak, we geven nu gemiddeld €100,00 á 150,00 per maand uit om scheidsrechters in te huren, geld dat we niet aan onze leden kunnen uitgeven.
Wat mij betreft zondegeld dat we makkelijk in de club kunnen houden door gezamenlijk aan te pakken.

Maar mijn grootste zorg op dit moment is de invulling van de bestuurlijke taken. Door hele vervelende situaties, waar overigens niemand iets aan kan doen, is het bestuur uitgedund van 9 naar 6 bestuursleden.
Een situatie die voor de overgebleven bestuursleden een flinke last is, want buiten het feit zij nu veel meer taken op zich moeten nemen, hebben zij ook te maken met het feit dat de bestuursleden waar mee is samen gewerkt, bestuursleden die eigenlijk vrienden van elkaar zijn geworden, nu moeten missen aan de bestuurstafel en langs de velden.

Dus ik doe hierbij nog een keer de oproep, meld jezelf aan als bestuurslid, of als je iemand weet die dit kan en wil doen, meld hem of haar aan, en draag op deze manier bij aan onze vereniging. Want dit punt moeten we als vereniging echt beter moeten aanpakken.

Ik wens iedereen een heel voorspoedig 2023.

Met vriendelijke groeten,
Erwin van der Mark
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Dag 5 trainingskamp: een meer dan geslaagd trainingskamp
ma 9 januari

De laatste dag van het trainingskamp was aangebroken. Om 9:00 verzamelde de selectie zich in de sponsorshirts van Kubo in de ontbijtzaal. Na het ontbijt zochten de spelers en de begeleiding hun kamers op om de koffers en de materialen in te pakken.

Omstreeks 11:00 waren alle kamers uitgecheckt en stond er een wandeling op het programma onder leiding van Jan. Na de wandeling en een drankje tussendoor kwam de selectie aan in het hotel voor de laatste lunch. Na de lunch verplaatsten de meeste spelers en begeleiding zich naar het buitenterras van het hotel, waar de verslagen van de afgelopen dagen werden voorgelezen door de eerstejaars. Hierna kwamen op verschillende tafels kaartspellen te voorschijn voor een afsluitend potje.

Om 15:30, lokale tijd, stond de bus weer voor het hotel en was het tijd om richting het vliegveld te gaan. Het inchecken ging dit maal vlugger dan de heenreis en Lars en Rik konden ook met een gerust hart doorlopen. Om 18:30 was het tijd om te vertrekken richting Rotterdam The Hague airport en landen we eerder dan gepland weer op Nederlandse bodem en kwamen we rond 23:15 uur aan op Sportpark de Strijphorst.

De selectie kijkt terug op een meer dan geslaagd trainingskamp in Albufeira en wil hierbij ook alle sponsors bedanken: Prins Group, Batenburg bedrijfshuisvesting, Kubo, Telako, van Egmond lisianthus, Blue10 en natuurlijk De Club Van Honsel. Zonder hen was dit trainingskamp niet mogelijk geweest.

Dit was het dan!

Tot volgend jaar,
Andries

Supporters mee op trainingskamp: dag 5
ma 9 januari

Vandaag geen druk programma dus konden we eerst lekker uitslapen. Na een goed ontbijtje koffers pakken en uitchecken. Het is wederom mooi weer, even een stukje wandelen en daarna tijd voor een bakkie op een zonnig terras. Met z'n allen de afgelopen dagen bespreken en sommige moesten nog even souvenirs meenemen voor het thuisfront.

De bus kwam ons weer halen en na een happie eten op het vliegveld weet vliegen naar huis. Na een behoorlijk stevige landing waren we weer op Nederlandse bodem. Met de bus naar huis door de regen, we zijn weer thuis!!!

Namens iedereen wil ik Ed de reisleider nogmaals bedanken voor alles wat je gedaan hebt. We hebben weer genoten.
Einde dag 5

Dag 4 trainingskamp: de Algarve Cup
zo 8 januari

Vandaag werd er al om 8.00 uur ontbeten, daar waar de organisatie wederom een half uur mis zat in de planning. In de shirts van Telako was ook vandaag iedereen netjes op tijd.

Er werd vertrokken naar het sportcomplex van FC Fereiras, waar de Algarve cup op het programma stond. Doordat de wedstrijd van het tweede elftal werd geannuleerd speelde de voltallige selectie om beurten in de 3 wedstrijden. Tegenstanders RKSV Nuenen, vv Hoogland en Jodan Boys komen allen uit in de 4e divisie , dus we konden aan de bak. De uitslagen waren respectievelijk 0-0, 0-3 en 1-2, waar met name de laatste wedstrijd er meer in had gezeten. Bas miste een strafschop en vlak voor het eindsignaal maakte Jodan Boys op prachtige wijze de winnende goal. Na de prijsuitrijking kwamen we de buren van Quintus tegen en werd er wedergekeerd naar het hotel.

Na een ietwat rommelige fotoshoot van Alexander in alle gesponsorde kleding had de groep een vrije middag. De groep zocht het oude gedeelte van Albufeira op voor een droogje en een natje. Meerdere liederen passeerden de revu, waarbij met name Milan en Vince het om onnavolgbare redenen moesten ontgelden. Op deze laatste avond werd opnieuw café Celebrations opgezocht door de spelers, terwijl de begeleiding een sportsbar opzochten. Het werd een hilarische avond waarbij de liederen lang werden door gezongen.

Morgen staat er een groepswandeling op het programma en zal het trainingskamp worden afgesloten.

Tot morgen,
Andries

Supporters mee op trainingskamp: dag 4
zo 8 januari

Gisteravond allemaal semi op tijd naar bed zorgt voor okselfrisse mannen aan de ontbijttafel, dit was ook nodig want vandaag staat het afsluitende toernooi op het programma met om 9.30 uur de eerste wedstrijd. Met z'n allen om 9 uur richting sportpark alwaar we, net als in dat bekende liedje, een plaatsje in de zon zoeken waar het zo gezellig is. De weergoden zijn ons goed gezind deze week dus dat ging weer lukken.

Eerste wedstrijd prima gespeeld, 0-0. Tweede wedstrijd door arbitrale blunders 3-0 verloren. Derde wedstrijd ook weer leuk, helaas 2-1 verloren onder andere door een gemiste pingel maar gelukkig werd de eer gered door Branco. Na de prijsuitreiking kwamen onze buren uit Kwintsheul trainen dus dat werd nog een gezellige boel. Uiteraard toch maar weer naar onze Italiaanse vrienden voor een happie en een drankie, daar zijn we eenmaal aan gewend.

Even opfrissen en met de hele club naar club Celebration om een prima verlopen trainingskamp op een waardige manier af te sluiten.

Einde dag 4

Supporters mee op trainingskamp: dag 3
za 7 januari

Zoals eerder al aangegeven hoeveel mannen komen okselfris aan het ontbijt elke ochtend, deze ochtend niet iedereen, het krokodillen temmen gaat je niet in de koude kleren zitten.... Langs deze weg willen wij Dennis alsnog beterschap wensen, hij kon helaas niet mee door ziekte, het gaat gelukkig weer beter en we missen je wel, alleen je moeder niet, maar dat moet je maar even aan haar navragen!!!

Ontbijt gaat er uiteindelijk toch wel weer in en vol goede moed weer richting trainingsveld om wederom een plaatsje in de zon te zoeken waar je zo gezellig zit. Deze keer een iets rustigere training, want morgen is het toernooi. Na afloop toch maar weer naar onze Italiaanse vrienden van Martino, waar we toch wel heerlijk in het zonnetje kunnen zitten en een lekker hapje kunnen eten en een drankje doen. Wij Hollanders zijn toch wel een beetje autistisch, zelfde tent en liefst nog zelfde tafel, maar ja wat goed en lekker is waarom wat anders en eigenlijk is het alleen maar praten en lachen, het gaat om de saamhorigheid en elkaar beter leren kennen.

Vanaf het terras konden we mooi de strijd om de vreemdelingenbokaal volgen. Na een klein rust momentje in het hotel werd er besloten om naar de Chinees te gaan. Lekker zitten eten met z'n allen, we dachten dat we klaar waren, gingen de kleine borden weg en kwamen de grote borden op tafel, bleek dat dit het voorgerecht was en kwam nu het hoofdgerecht op tafel terwijl iedereen eigenlijk al vol zat...... Uiteindelijk allemaal onze buikjes meer dan rond gegeten gingen de meesten richting hotel voor een afzakkertje en een groepje nog even voor een uurtje naar de strip. Bij Celebration was een darttoernooi van de selectie dus nog even langs wippen. Uiteindelijk werd het een lang uurtje maar op advies van ondergetekende toch maar allemaal weer richting hotel. Einde dag 3.

Advertentie

Condubouw