Trainingskamp Benidorm - Dag 2 | "Je bepaalt je eigen geluk"
woensdag 4 januari 2017

Vandaag alweer de tweede dag van het trainingskamp in Benidorm. Ruim voor de afgesproken tijd van 08:30 uur zaten de mannen fris en fruitig klaar voor het ontbijt, alwaar zij een lichte bodem konden leggen voor een pittige ochtendtraining. Vlak voor vertrek naar het trainingscomplex bedacht good old The Beaoux dat voetbalschoenen wel handig zijn als je gaat trainen. Gelouterd als hij is, wist hij er toch voor te zorgen om op het afgesproken tijdstip, met voetbalschoenen, klaar te staan voor vertrek. Het op tijd komen blijkt de afgelopen 2 dagen voor menig staflid een vak apart te zijn. Onder andere onze Sjaak presteerde het om op ongelukkige wijze tweemaal niet op de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Maar om bij de woorden van hemzelf te blijven: "Je bepaalt je eigen geluk".

Nadat de meegereisde supporters onder luid applaus van de spelers en begeleiding plaatsnamen op de tribune, konden de mannen echt aan de bak. Na een korte rondo werd de conditie van de groep getest door Sjaak. Later op de dag werden de resultaten aan de groep gepresenteerd, waarbij vooral de resultaten van Nando en Erik wat extra aandacht kregen. Na de 5 keer 1.000 meter van Sjaak moest Erik het strijdveld helaas weer voortijdig verlaten. De reden voor zijn afhaken, laten we maar even in het midden... Na het conditionele gedeelte werden de, door Robin en Luc, opgepompte ballen tevoorschijn getoverd en stonden een pass- en trapoefening en een positiespel op het programma. Ja-cobus, ook wel bekend als "nee-cobus" de Wijs, ging ondertussen achter een paar minderjarige Spaanse jongens aan om een zogenaamd zoekgeraakte bal terug te halen. Gelukkig zitten bepaalde lichaamsdelen van Jacobus vastgeplakt met Kukident, anders was hij meer kwijtgeraakt in zijn doldwaze zoektocht. Nadat de jongens op verschillende manieren geprobeerd hadden om Jacobus te overtuigen dat zij de bal niet hadden, moest Jacobus de bal zelf onder zijn shirt vandaan toveren. Flauw Jacobus.

De training werd afgesloten met een partijvorm, welke trainer Piet de kans gaf om de eerste accenten te leggen voor het Honselersdijk van na de winterstop. Na de training was het tijd voor het welbekende latje-trap, waarbij de mannen per kamer onderling uit mogen maken wie de trainingsspullen mee terug moet nemen naar het hotel. De finale ging tussen de kamers van Loek en Thomas en Stanley en Marcel, waarbij de door Marina opgelapte Erik Sosef als stand-in fungeerde voor de geblesseerd afgehaakte Stanley. In een zinderende finale namen Erik en Thomas het tegen elkaar op. Na een aantal pogingen was het eerst Thomas die de lat wist te raken, waarna Erik, inmiddels met voetbalschoenen, in de gelijkmakende beurt ook de lat wist te raken. Erik had de smaak direct te pakken en schoot vrijwel direct daarna nogmaals op de lat, wat tot enige teleurstelling leidde bij Loek en Thomas. Zij zijn tot en met de training van morgen verantwoordelijk voor de spullen, waarna de mannen op herkansing mogen.

Na de wandeling vanaf het trainingscomplex stond receptionist(e) Gonzalo alweer te glimlachen in de lobby van het hotel, waarbij hij met name wat extra aandacht had voor staflid "Schaak". De mannen hadden van de pittige ochtendtraining een goede trek gekregen en werden op hun wenken bediend met een goede lunch. Na de lunch was het tijd voor een tactische sessie, waarbij de mannen zelf aan het werk werden gezet. Per linie werd gekeken naar verbeterpunten voor de tweede seizoenshelft, waarbij een aantal goede, zinvolle discussies tussen de spelers ontstonden over verschillende wedstrijdsituaties. Goed om te zien dat de mannen er echt mee bezig zijn.

Na een paar drankjes en het diner was er wat vrije tijd voor de mannen ingepland. In de lobby werden diversen kaartspellen gespeeld, onder het genot van Spaanse live muziek. Moe maar voldaan zochten de mannen op tijd hun bed op, wetende dat ze morgen weer flink aan de bak mogen.

Tot morgen!
Anton

Advertentie

Prins Group