S.V. Honselersdijk pakt verdiend zijn eerste thuisoverwinning
maandag 7 november 2022

Vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen Die Haghe. Die Haghe was de competitie goed begonnen met 3 overwinningen op rij maar de laatste 2 wedstrijden gingen nipt verloren. S.V. Honselersdijk daarentegen sprokkelde slechts 4 punten binnen en een overwinning was dus noodzakelijk om niet verder achterop te raken.

S.V. Honselersdijk liet vandaag weer eens zien dat het wel degelijk kan voetballen. Tegen Die Haghe werd met veel passie en strijd een terechte 4-1 overwinning behaald. Vooral Steyn de Bruijn liet weer eens zijn acties zien en met 2 doelpunten was hij Man of de Match.

Het begin van de wedstrijd had S.V. Honselersdijk een licht overwicht. Het drong wel aan, maar verder tot een schot in de 9e minuut van Youri Riepe kwam het niet. In de 20e minuut kwam de thuisploeg goed weg. Sami Aoulad Said dreigde bij de achterlijn de bal voor te geven, maar Vince van Hagen voorkwam en moest wel een corner weggeven. Uit de corner was het Youri Riepe die de bal van de doellijn kon wegwerken. Toch was het S.V. Honselersdijk die even later op voorsprong kwam. Een pass door het midden van Bind Ahmed op Noah Abid werd onderschept door Michel van Giessen. De verdediging van Die Haghe lag open en de pass van Michel van Giessen op Lars Ammerlaan bracht Lars alleen voor keeper Justin van Look. Met een mooie beweging omspeelde Lars de haagse keeper en scoorde de 1-0. Die Haghe liet zich het er niet bij zitten en drong meer aan. Vince van Hagen kon in de 24e minuut nog maar net Noah Abid afstoppen, maar had hier wel een overtreding voor nodig. Randje strafschopgebied mocht Sami Aoulad Said een vrije trap nemen, maar de bal ging hard voorlangs het doel van Quinten van der Helm. In de 30e minuut leek S.V. Honselersdijk de marge te vergroten. Een verre uittrap van doelman Quinten van der Helm bereikte op rechts Steijn de Bruijn. Steyn kapte 2 haagse verdedigers uit en trok naar binnen in het strafschopgebied. Steijn haalde met links uit echter keeper Justin Look wist de bal uit de kruising te halen. Tot dan toe had de Dijkse verdediging alles goed onder controle, maar in de 36e minuut werd Jelle Halsma geen strobreed in de weg gelegd. Halsma werd op het middenveld niet aangepakt en kon net buiten het strafschopgebied vernietigend uithalen en scoorde de gelijkmaker, 1-1. Niet veel later had Die Haghe nog bijna de voorsprong kunnen nemen. Sami Aoulad Said werd vrijgelaten en kon alleen op keeper Quinten van der Helm af gaan. De meegelopen Nigel Hendriks hield met een knappe sliding Sami Aoulad Said van het scoren af. Na 45 minuten in de eerste helft leek de wedstrijd met een gelijke stand te gaan rusten. Maar een discussie in de laatste minuut om een uitbal werd Die Haghe fataal. De onterecht toegekende uitbal aan Die Haghe werd knap veroverd door Lars Ammerlaan. De bal werd door Lars breed gelegd op Tom van Veen, die met een knappe diepte pass Steyn de Bruijn bediende. De op links naar binnen getrokken Steyn haalde hard en onhoudbaar uit voor keeper Justin van Look, 2-1

De 2e helft zou je verwachten dat Die Haghe alles op alles ging zetten om de achterstand teniet te doen. Maar het was de ploeg van Andre Lourens die het voortouw nam. In de 53e minuut was het Tom van Veen die Youri Riepe een niet te missen kans bood voor open doel, maar Nicky Linnenbank kon de uithaal van Riepe nog net tot een corner verwerken. Uit de corner van Tom van Veen kwam de bal via de paal alsnog bij Youri Riepe terecht. Met een verwoestende uithaal wist Riepe alsnog te scoren, 3-1. Die Haghe probeerde de druk op te voeren, maar de ploeg had het vandaag niet. Zelden werd het doelman Quinten van der Helm op de proef gesteld. De uitvallen van de Dijkenaars waren vele malen gevaarlijker. In de 85e minuut omzeilde Youri Riepe op rechts makkelijk Nicky Linnenbank. De bal breed op de ingelopen Steyn de Bruijn was een 100% scorings kans, maar Steyn schoot hoog over. Een paar minuten later maakte Steyn toch zijn 2e treffer. Bij het slecht uitverdedigen van Die Haghe werd de bal ingeleverd bij Tom van Veen. De assist op Steyn de Bruijn was het Steyn die nu wel keeper Justin van Look kon passeren en de eindstand op 4-1 bracht.

De verdiende 4-1 overwinning betekent een mooi vooruitzicht voor de komende wedstrijd tegen VUC om te proberen hoger op de ranglijst te klimmen.

Quinten van der Helm, Nigel Hendrix, Vince van Hagen (geel), Michel van Giesen, Max van der Kraan (geel), Nick van der Kraan, Youri Riepe (-85 Ben Wagener), Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Steyn de Bruijn (-88 Brent Gardien), Tom van Veen (A)